Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:48:48 GMT

گروه‌های همیار زنان و نه به‌ کارمندی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۷۳۶۶

گروه‌های همیار زنان و نه به‌ کارمندی

اما فارغ‌التحصیلی زمانی برایت بیشتر دلچسب و شیرین خواهد بود که نتیجه تلاش را با راه یافتن به یک اداره و به اصطلاح کارمند شدن دیده و خود را فردی موفق ببینی که سرانجام تلاشهایش به ثمر نشسته است.

دختران و پسران زیادی با هزاران آمال روی صندلی‌های دانشگاه می‌نشینند و بخشی از رویاهای آینده شغلی خود را در کلاس‌های درس و روی صندلی‌ها در ذهن مرور و سختی دوران تحصیل را به امید دست یافتن به شغل سپری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ۲ دهه اخیر با افزایش شمار افراد تحصیلکرده و از طرفی محدود شدن ظرفیت استخدام‌ها و کوچک شدن بدنه دولت شمار بیکاران روز به روز افزایش یافت و معضل بیکاری در کشور نیز به تناسب رشد کرد.

در این میان دستگاه‌های مختلف اجرایی با راه‌اندازی طرح‌های مختلف درصدد برآمدند تا با تشویق و هدایت افراد جویای کار به سمت مشاغل خانگی برای کاهش معضل بیکاری اقدامی انجام دهند.

شکل‌گیری گروه‌های همیار  زنان سرپرست خانوار یکی از طرح‌های سازمان بهزیستی برای اشتغال این قشر و راهی برای ارتقای وضعیت زندگی و توانمندسازی این زنان به عنوان بخشی از جامعه است.

 سازمان بهزیستی کشور از سال ۷۹ با هدف اشتغال زنان و ارتقای کیفیت زندگی و با هدف توسعه اجتماعی، ظرفیت‌سازی، ارتقای خودباوری و کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه هدف و همچنین تغییر رویکرد حمایتی به توانمندسازی، اقدام به راه‌اندای گروه‌های همیار به منظور توان‌افزایی و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار کرده است.

طرحی که در قالب آن زنان سرپرست خانوار و یا دختران خودسرپرست با حمایت مالی بهزیستی گروه‌های هفت نفره تشکیل داده و با دریافت کمک بلاعوض بهزیستی اقدام به راه‌اندازی مشاغل مختلف خانگی و صنعتی  می‌کنند.

در قالب این طرح تاکنون زمینه اشتغال بیش از ۳۵۰  نفر از زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست مددجوی بهزیستی ساکن در مناطق مختلف استان ایلام ایجاد شده است، زنانی که شماری از آنان نیز تحصیلکرده بوده و دارای تحصیلات آموزش عالی هستند.

مریم مهری یکی از زنان سرپرست خانوار مددجوی بهزیستی ایلام است که با وجود داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی حقوق دنبال کار اداری نرفته است.

وی در این خصوص توضیح داد: بعد از کسب مدرک تحصیلی بیشتر به اشتغال غیردولتی تمایل داشتم چراکه به طور قطع درآمد مشاغل غیردولتی بیشتر از خصوصی خواهد بود.

وی ادامه داد: از طریق کلینیک مددکاری که مددجوی آن هستم طرح اشتغال گروه‌های همیار به من پیشنهاد شد و با مشارکت شش زن دیگر سرپرست خانوار گروه را تشکیل دادیم.

وی اظهار کرد: با مشورت و همکاری یکدیگر و دریافت کمک بلاعوض از بهزیستی طرح پرورش جوجه را انتخاب و در روزهای آینده فعالیت خود را در شهر ایلام آغاز خواهیم کرد.

منیژه جوادی یکی دیگر از مددجویان بهزیستی ساکن در شهرستان بدره است که با مدرک تحصیلی لیسانس حسابداری حدود پنج سال است در قالب گروه پنج نفره از زنان سرپرست خانوار این شهرستان طرح تولید ترشی‌جات خانگی را راه‌اندازی کرده‌اند.

وی می‌گوید: با وجود اینکه مدرک دانشگاهی دارم ولی خوشحال هستم که توانستم با مشارکت شماری از زنان سرپرست خانوار مشغول به این کار شوم و از بیکاری رهایی یابم.

وی در خصوص نحوه فعالیت این گروه گفت: ترشی‌جات را در منزل تولید می‌کنیم و در مغازه‌ای که اجاره کرده‌ایم آنها را بفروش می‌رسانیم و سود حاصل را تقسیم می‌کنیم.

وی گفت: تاکنون در نمایشگاه‌های مختلف نیز شرکت و اقدام به فروش محصولات خود کرده‌ایم.

وی اظهار کرد: اگرچه درآمد حاصل از این شغل ما شاید چشمگیر هم نباشد ولی با توجه به اینکه موجب اشتغال پایدار در این چند سال شده برایمان رضایت‌بخش است.

تشکیل ۵۵ گروه همیار زنان سرپرست خانوار در ایلام

مدیرکل بهزیستی ایلام طرح تشکیل گروه‌های همیار را از طرح‌های موفق این سازمان برای اشتغال زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست عنوان کرد و گفت: در اجرای این طرح تاکنون ۳۵۰ نفر در قالب ۵۵ گروه همیار در این استان تشکیل شده است که در مشاغل مختلفی نظیر قالیبافی و بافت گلیم نقش‌برجسته، تولید و فروش پوشاک، فروش لوازم آرایشی و بهداشتی، دامداری، پرورش مرغ خانگی و تولید لبنیات فعالیت دارند.

زهرا همتی افزود: این گروه‌ها پس از تشکیل، کمک بلاعوض از این سازمان دریافت و اقدام به فعالیت می‌کنند که در این زمینه تاکنون عملکرد مناسبی داشته‌اند.

به گفته همتی، به منظور اشتغال پایدار این افراد دوره‌های آموزشی مرتبط با شغل مورد نظر برای اعضای گروه‌ها از طریق کلینیک‌های مددکاری تحت نظارت بهزیستی تشکیل می‌شود.

خودکفایی ۲۳ گروه همیار ایلام  

وی گفت: از مجموع این گروه‌ها تاکنون ۲۳ گروه بازتوان شده و با دریافت وام‌های خوداشتغالی از چتر حمایتی این سازمان خارج شده‌اند و ۱۳۶ نفر از زنان سرپرست خانوار مددجو در این گروه‌ها به خودکفایی رسیده‌اند.

مدیرکل بهزیستی ایلام یادآورد شد: گروه‌های همیار در تمامی شهرستان‌های استان فعالیت داشته و توسعه آنها در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: بهزیستی آمادگی دارد در صورت تمایل زنان سرپرست خانوار و دختران خودسرپرست به تشکیل گروه‌های همیار، بر اساس مهارت مورد علاقه خود از این افراد حمایت مالی بلاعوض داشته باشد.

به نظر می‌رسد با توجه به نرخ بالای بیکاری در جامعه اقدام‌های دستگاه‌های اجرایی که امکان جذب نیروی انسانی را ندارند به سمت و سوی ایجاد مشاغل خانگی می‌تواند به اشتغال پایدار و خودکفایی افراد کمک کند.

۳۸ هزار نفر در استان 580 هزار نفری ایلام از خدمات بهزیستی ایلام برخوردارند.

برچسب‌ها استان ایلام اشتغال زایی سازمان بهزیستی کشور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان ایلام اشتغال زایی سازمان بهزیستی کشور استان ایلام اشتغال زایی سازمان بهزیستی کشور زنان سرپرست خانوار زنان سرپرست خانوار دختران خودسرپرست گروه های همیار بهزیستی ایلام گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۷۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند

روح اله خدابنده لو گفت: کارفرمایان با جذب مددجویان بهزیستی و ایجاد اشتغال برای این گروه علاوه بر اجر اخروی می توانند از مشوق های بیمه ای بهزیستی و تسهیلات کم بهره استفاده کنند.

به گفته این مسوول، تسهیلات اشتغال برای افراد دارای معلولیت از سن ۱۸ تا ۵۰ سالگی قابل پرداخت است.

وی اظهار داشت: همه مددجویان بهزیستی در حوزه‌های تخصصی توانبخشی، پیشگیری و اجتماعی منوط به اینکه پرونده فعال داشته و فاقد شغل باشند، می‌توانند از تسهیلات اشتغال بهزیستی بهره مند شوند.

مدیر کل بهزیستی زنجان با بیان اینکه مددجویان بعد از گذراندن دوره آماده‌سازی شغلی از سوی مددکار حوزه شغلی بهزیستی احراز صلاحیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: مددجویان شاغل و حقوق‌بگیر بخش‌های دولتی و غیردولتی مشمول دریافت تسهیلات اشتغال بهزیستی نمی‌شوند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • زمین به ۱۷۷ خانوار ایثارگر آذربایجان شرقی واگذار شد
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند
  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است
  • توانمندشدن بیش از ۴ هزار خانوار کمیته امداد استان همدان
  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • خبر خوش به بانوان بهزیستی | فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند