Web Analytics Made Easy - Statcounter

ماجرای صدور مجوز مطالبه گری اجتماعی از مسئولین چیست و چه واکنش هایی داشته است؟

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، چند روزی است تصویری از مجوز مطالبه گری اجتماعی که به علی اکبر رائفی پور سخنران مشهور داده شده فضای مجازی را پر کرده و کاربران بسیاری به آن واکنش های مختلفی نشان داده اند.

ماجرا از این قرار است که دو روز پیش رائفی پور سندی در صفحه توئیتر خود منتشر کرده که نشان می دهد ستاد امربه معروف و نهی از منکر به او مجوز مطالبه‌گری اجتماعی در زمینه تخصصی «مسئولین» داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجوز به امضای روح‌ا...میرزایی معاون اجتماعی ستاد امربه معروف و نهی از منکر رسیده است. رائفی پور در شرح این تصویر نوشته است: «مهدی یاوران عزیز پاشنه ها را بکشید! معروف مخفف مردم علیه رانت و فساد است. مجوزی که به بنده اجازه می دهد به صورت تخصصی به موضع امر به معروف و نهی از منکر مسئولان بپردازم حتما به یاری همه شما بزرگواران نیاز خواهیم داشت.»

انتقادها به این مجوز

این مجوز  واکنش‌های زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشته است. بسیاری آن را عجیب ارزیابی کرده اند. بسیاری از کارکرد این مجوز پرسیدند، برخی هم نوشته اند که امربه معروف و نهی از منکر وظیفه شرعی و واجب است و برای امر واجب که نیاز به مجوز نیست. البته در این میان بسیاری هم با دید طنز به ماجرا نگاه کرده اند.

فردی به طنز نوشته است: «بالاخره رائفی‌پور از یه جایی مدرک گرفت.» برخی هم با استناد به این مجوز رائفی‌پور را با شخصیت کارتونی «میتی‌کومان» مقایسه کرده‌اند. کاربر دیگری هم نوشته است: «این مجوز مطالبه‌گری، مدت اعتبار هم دارد! یعنی ستادی در این مملکت وجود دارد که از جیب ملت بیچاره ایران بودجه برمی‌دارد تا چنین کارهایی انجام دهد!»  کاربری هم نوشت: «یعنی برای امر به معروف کردن باید بریم مجوز بگیریم؟! لااقل واجباتمون رو با صدور مجوز حرام نکنید.»

واکنش رائفی پور به انتقادات

در واکنش به موج انتقادات، رائفی‌پور در توئیت دیگری نوشت: «بنده در تمام این سال ها مشغول امر به معروف و نهی از منکر مسئولان بوده ام. اتفاق جدید ایجاد چتر حمایتی حقوقی برای صیانت از افشاگران فساد و آمران و ناهیان است. در ثانی برای بنده انتقال این پیام مهم بود که مبارزه با فساد صرفاً از جایگاه اپوزوسیون نیست و این اراده جدی خود نظام است.»

توضیح دبیر ستاد امر به معروف درباره این مجوز

جلیل محبی بعد از واکنش های زیادی که به این مجوزنشان داده شد در توئیتر درباره این مجوز واکنش نشان داد. او در رشته توئیتی نوشت:
1- گروه جهادی امر به معروف و نهی از منکر یک تشکل است که به علت سخت بودن مجوز سمن ها در وزارت کشور توسط ستاد امر به معروف طراحی شد تا افرادی که می خواهند تشکلی برای امر به معروف در حوزه های تخصصی داشته باشند، از این طریق فعالیت کنند.
2-  این گروه ها در صورت نیاز در چارچوب های شرعی و قانونی آموزش می بینند و زمانی که به مشکل بر بخورند مطابق قانون حمایت می شوند.
3-  مبنای قانونی این تشکل ها ماده ۱۶ قانون حمایت از آمرین به معروف است.
4-  تاکنون ۴۰۰ گروه مجوزگرفته اند که بیشترین فراوانی برای امربه معروف محیط زیست است.
5- بندهای قانونی تشکل برای امر به معروف و نهی از منکر توسط مردم در قالب ngo به رسمیت شناخته شده و وظیفه ستاد در این زمینه شناسایی و حمایت از آن هاست.
او در گفت و گویی هم که با اعتماد داشته درباره موازی کاری دادن این مجوز با وزارت کشور گفته: «این موازی کاری است اما ما بارها و بارها دیده‌ایم که یک مقام مسئول حاکمیتی هنگام مواجهه با امر به معروف به فرد آمر می‌گوید «به تو چه!» ما برای آن که این مقام مسئول دیگر نتواند مقابل آمربه معروف چنین رفتاری داشته باشد، اقدام به اعطای مجوز به سمن‌ها می‌کنیم تا به نوعی از آنان حمایت کنیم.» محبی همچنین درباره تاریخچه صدور این مجوزها گفته: «ما از ۱۵ مرداد ماه ۹۸ که آیت‌ا... صدیقی از اعطای مجوز امر به معروف به سمن‌ها گفتند تا امروز ۴۰۰ مجوز در حوزه‌های مختلف مثل محیط‌زیست صادر کرده‌ایم.»

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست شبکه های اجتماعی نهی از منکر رائفی پور جنجال مجوز امر به معروف و نهی از منکر امربه معروف رائفی پور برای امر ستاد امر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۸۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز الکترونیک کسب و کار

محمود رشیدی‌اقدم مدیرکل اقتصاد و دارایی کرمانشاه گفت : یکی از مهم‌ترین اقداماتی که هم‌اکنون توسط وزارت اقتصاد در حال انجام است موضوع تبدیل مجوز‌های کسب و کار کاغذی به الکترونیک و دریافت کد یکتا است که در صورت عدم دریافت مجوز الکترونیک توسط اصناف و سایر واحد‌های صنفی تا پایان اردیبهشت‌ماه پروانه آنها باطل می‌شود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه گفت: اصناف و واحد‌های صنفی باید تا پایان اردیبهشت‌ماه نسبت به دریافت پروانه کسب و کار الکترونیک خود اقدام کنند، اما در غیر این صورت نمی‌توانند از تسهیلات دولتی بهره‌مند شوند.

رشیدی‌اقدم تصریح کرد: صاحبان کسب و کار و اصناف کرمانشاهی می‌توانند با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوز‌ها در کمتر از سه دقیقه با وارد کردن کد ملی، کد پستی و شماره پروانه خود برای دریافت پروانه الکترونیک اقدام کنند و یا با مراجعه به دفاتر پیشخوان این فرآیند را انجام دهند.

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه درگاه ملی مجوز‌ها ادامه داد: یکی از کار‌های بسیار مهم دولت سیزدهم راه‌اندازی درگاه ملی مجوز‌ها است که در گذشته اگر فردی متقاضی دریافت پروانه کسب و کار بود باید مراحل اداری را برای دریافت پروانه طی می‌کرد و به نوعی به کفش آهنین نیاز بود، اما اکنون این روند اصلاح شده و هزینه صدور مجوز نیز اندک است.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه افزود: سامانه درگاه ملی مجوز‌ها با اطلاعات کافی، به صورت شفاف نسبت به صدور مجوز‌ها اقدام می‌کند و یکی از مهم‌ترین مزایای این طرح کوتاه شدن زمان صدور مجوز کسب و کار است.

رشیدی‌اقدم بیان کرد: سامانه درگاه ملی مجوز‌ها به بهبود فضای کسب و کار کمک شایانی می‌کند و نظارت پیشینی را به پسینی تبدیل می‌کند و صدور مجوز تنها به درگاه ملی مجوز‌ها واگذار شده و صدور پروانه کاغذی خلاف قانون است و متخلفان به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.

وی ادامه داد: در مجموع تاکنون ۸۹ هزار و ۷۲ درخواست در درگاه ملی مجوز‌های مربوط به استان کرمانشاه ثبت شده که ۵۶ هزار و ۴۴۲ مورد آن صادر شده و ۲۶ هزار و ۴۳۳ مورد رد شده و ۶ هزار و ۲۰۴ درخواست نیز در دست اقدام است.

مدیرکل اقتصاد و دارایی استان کرمانشاه گفت: ۹۰ درصد مجوز‌های کسب و کار در کمتر از سه روز صادر می‌شود، اما مجوز‌هایی که نیازمند استعلام و بازرسی چند دستگاه اجرایی است هفت روز زمان می‌برد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی‌پور در مجلس آینده | وعده‌ها عجیب واقعیت دارد؟
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • جنجال بزرگ علیه قالیباف از سوی یاران رائفی پور /غضنفری: در عوض رأی دادن به قالیباف، وعده خودرو و وام چندصدمیلیونی دادند/حبیب زاده: تکذیب می کنم
  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!
  • (ویدئو) ماجرای خواستگاری بازیگر معروف «نون خ» از دختر ترامپ
  • نقش موثر اصناف و بازاریان در تبیین فرهنگ حجاب
  • فیلم| ماجرای نامه امیرعلی نبویان به رائفی‌پور چه بود؟
  • فیلم| ماجرای نامه امیرعلی نبویان به رائفی‌پور چه بود؟/نبویان: به رائفی‌پور ارادت دارم
  • صدور مجوز الکترونیک کسب و کار
  • امربه معروف ونهی از منکر وظیفه همه آحاد جامعه