Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-27@12:14:08 GMT

۵ هزار پزشک و پرستار کرونا گرفته اند

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۳۹۰۲۵

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: بیش از ۵ هزار پزشک و پرستار در ماه‌های گذشته به کرونا مبتلا شدند و بیش از ۱۴۰ نفر از این گروه در راه خدمت به بیماران کووید۱۹ شهید شدند.

محمدرضا ظفرقندی روز چهارشنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین از وزارت بهداشت، برگزار شد، افزود: هر روز با افزایش بیماران بستری بدحال و فوتی  مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برخی بیمارستانها تختهای آی سی یو پر شده است. جامعه پزشکی و پرستاری تا امروز بیش از ۵ هزار مبتلا را داشته است و با احتساب نیروهای خدمات تعداد این مبتلایان به ۱۰ هزار نفر می رسد و حدود ۱۴۰ شهید شدند.

وی افزود: خستگی فرسودگی و کاهش توان کار یکی از معضلاتی که در بیمارستانها با آن مواجه هستیم که باید رسیدگی شود آنچه امروز به آن نیاز داریم و خواهش داریم از همه به خصوص رسانه ها این است که قدم اول برای رسیدن به شرایط مناسب ایجاد همبستگی و عزم ملی است. نمی شود از کادر پزشکی و  پرستاری خواست جلو برند و بقیه به مسئولیت خود عمل نکنند.

ظفرقندی گفت: در دوران جنگ تحمیلی همه مردم به اندازه توانشان کمک کردند و ما جلو افتادیم. در مقعطی مردم کمتر کمک کردند و عفب افتادیم اکنون هم اگر همه به وظیفه شان عمل نکنند، دوباره به عقب بر می گردیم و دچار آسیب می شویم

رئیس سازمان نظام پزشکی افزود: دولت باید سلامت را در اولویت قرار دهد. اگر سلامت تامین نشود معیشت و  اقتصاد هم دچار آسیب می شود باید تسهیلات لازم برای بیمارستانها فراهم شود، حمایت های عملی باید  انجام شود مجلس هم باید به وظیفه اش عمل کند و قانونگذاری شود.

افزایش ۱۰ برابری بیماران کرونا در بیمارستانها

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره میزان پر شدن بیمارستانها در موج جدید کرونا گفت: شرایط بیمارستانها با افزایش گرفتاری مردم در شهر تهران از ۳۰ نفر در هر بیمارستان به به ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر در برخی بیمارستانها رسیده است. در اکثر بیمارستانها تختهای کرونا رو به افزایش است و هر بیمارستان هابا توجه به اینکه چقدر بیماری افزایش  پیدا می کند فعالیتش را تغییر می دهد البته بیمار سرطانی، تروما و غیر کرونایی هم هستند که باید به آنها هم رسیدگی شود و درمان آنها هم ضرری است.

وی افزود: بیمارستانها به صورت سیال چه در بخش دولتی و چه خصوصی بستری بیماران را با توجه به حجم بیمار در دستورکار دارند البته توسط وزارت بهداشت برنامه هایی بررسی می شود که آیا همه بیمارستانها درگیر کرونا شوند یا نه تا بیماران دیگر متضرر نشوند.

ظفرقندی گفت: بحث اساسی این است که با وجود اقدامات انجام شده در برخی بیمارستانهای دولتی با کمبود تخت آی سی یو برای بیماران کرونا مواجه شده ایم. این بیماران یا باید به جای دیگری ارجاع شوند یا بخش های جدید آی سی یو تجهیز شود مثلا بیمارستان سینا یک بخش عادی را به آی سی یو تبدیل کرده است و با کمک وزارت بهداشت باید این تختها افزایش پیدا کند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا مبنی بر تجویز داروهای خارج از پروتکل برای بیماران کرونا توسط برخی پزشکان و سرگردانی مردم در بازار سیاه برای خرید این داروها نیز گفت: فعلا برا ی کرونا نه دارو داریم نه واکسن. یکی دو کشور پیشرفته، اقدامات برای تولید واکسن انجام داده اند که در حد کارآزمایی بالینی است و تولید آن حداقل سه ماه آینده طول می کشد.

وی افزود: بیشترین واکسنی هم که تاکنون در دنیا تولید شده واکسن آنفلوانزاست که سالانه ۱۵۰ میلیون دوز  آن تولید می شود. در مورد کرونا اگر واکسن آن هم ساخته شود حداقل به ۳ میلیارد دوز واکسن نیاز است که بتواند جمعیت مورد نیاز را پوشش دهد.

رمدسیور برای بیماران بحرانی موثر بوده است

ظفرقندی گفت: در این شرایط تنها راه کنترل کرونا، پیشگیری، ماسک زدن و فاصله گذاری و شستن مداوم دست است، نباید به سمت ایمنی جمعی برویم که ضرر می کنیم. هیچ دارویی اختصاصی هم برای کووید ۱۹ معرفی نشده البته  در مورد رمدیسویر که برای سارس بوده نتایج خوبی دیده می شود که با توحه به مطالبات بین المللی در شرایط بحرانی می شود از آن استفاده کرد اما تا زمانی که در پروتکل وزارت بهداشت نیامده است پزشکان نباید تجویز کنند.

وی افزود: دارویی که درپروتکل های دارویی کشور نیست نباید تجویز شود زیرا بیماران سردرگم می شوند وبه مسیرهای جعلی می می روند.

ظفرقندی افزود: در سازمان نظام پزشکی بر اساس وظیفه ذاتی و قانونی دو هدف اساسی داریم. یکی حفاظت از سلامت مردم و دوم حفاظت از سلامت و خدمات جامعه پزشکی. آنچه امروز موجب نگرانی همه مردم و مسئولان و دوستداران خدمت به ایران شده این است که هر دو اینها در معرض آسیب است لازم است. سازمان نظام پزشکی نظرات و پیشنهادها و راهکارهایی که در این برهه مهم می تواند با افکارعمومی در میان می گذارد.

وی گفت: حدود ۶ ماه از اپیدمی کرونا می گذرد بعد از کنترل اولیه که نسبتا رفتار خوبی از جانب مردم و مسئولان انجام شد، بیماری در اواخر فروردین و اردیبهشت رو به کاهش و شرایط قابل قبولی رسید اما امروز دوباره اوج گرفته و باید بررسی علمی و علتی و قاطع انجام شود برای اینکه اگر مواجهه صحیحی صورت نگیرد هم مردم را از دست می دهیم و هم جامعه پزشکی را به فرسودگی و خسارت می کشانیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی افزود: امار مرگ و میر و ابتلا به کرونا رو به افزایش است. مواجه ها باید بررسی شود، آنچه امروزه مشاهده می کنیم مدل های مختلف مواجهه با این بیماری است. کشورهای مختلف توانسته اند با روشهای خوبی بیماری را کنترل کنند، کشورهایی مثل نیوزلند؛ استرالیا، کره جنوبی؛ ژاپن یا حتی ویتنام توانسته اند با روشهای مناسب در همه سطوح بیماری را کنترل کنند.

روش ایمنی جمعی مردود است

ظفرقندی گفت: در برخی از این کشورها بیماری حذف شده بنابراین امکان برخورد صحیح و کنترل وجود دارد. برخی کشورهای مدل غیر صحیحی به نام ایمنی جمعی قرار داده اند نتایج آن خوب نبوده است با توجه به عدم شناخت بیماری اوایل نمی شد به این روش ایراد گرفت اما امروزه مشخص شده با این روش بیماری مدت طولانی در جامعه جهانی و بین بشر وجود خواهد داشت و به این سطح از ایمنی به این زودی نمی رسیم.

وی افزود: امروزه از طرف سازمان بهداشت جهانی اعلام شده ایمنی پس از ابتلا طولانی وغیر قابل تکرار نیست. بنابراین مدل ایمنی جمعی مردود است. وقتی ایمنی طولانی نباشد عود و بازگشت بیماری توسط افرادی که قبلا مبتلا شده اند ایجاد می شود بنابراین باید در روشهای که در کشورها اجرا می شود، بازنگری شود.

رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد:  با توجه به شرایط اقتصادی هر کشور این مدل ها متفاوت است. در کشورما با توجه به مشکلات اقتصادی برخورد قرنطیه یا ایمنی تحدیدی و ایجاد محدودیت های طولای میسر نیست چون مشکلات اقتصادی و نیازهای روزمره مردم باید تامین شود اما عادی سازی و رها سازی هم چاره کار نیست.

علت اوج گیری مجدد کرونا در ایران

وی گفت: اگر بخواهیم علت اوج گیری مجدد بیماری را تحلیل کنیم عادی سازی هم توسط مردم هم توسط مسئولان و حتی رسانه ها انجام شد. مسافرت ها در ایام تعطیل عید فطر، ۱۴ و ۱۵ خرداد و برنامه های عروسی، عزاداری های تجمعی باعث اوج گیری مجدد این بیماری شده است.

ظفرقندی افزود: روش اپیدمیولوژی که شناخته می شود این است که برای مبارزه با بیماری کرونا گاهی باید بدویم گاهی یک مقدار شرایط بهتر می شود و می توانیم راه برویم اما هیچ وقت نمی توانیم بخوابیم اگر خوابمان ببرد حکایت مسابقه خرگوش و لاک پشت و منجر به شکست می شود.

پیشنهاد دورکاری ۳۰ درصد کارمندان

رئیس سازمان نظام پزشکی درباره نامه خود به رئیس جمهوری گفت: نامه جدید را دیروز به رئیس جمهوری. هنوز پاسخ نگرفته ایم اما مکاتبات قبلی همگی پیگیری و ارجاع شد و ما هم در جلسات پیگیری شرکت کردیم. در این مورد پیشنهادهای فنی داده ایم. با همکاری متخصصان اپیدمیولوژی صحبت کرده ایم که بهتر است ۳۰ درصد افرادی که می توانند از راه دور کار کنند به صورت گردشی دورکاری کنند در استان تهران هم از دو روز گذشته برخی بازنگری ها انجام شده و ضرورت دارد به صورت منطقه ای در کل کشور انجام شود.

ایرنا/

برچسب ها: کرونا ، نظام پزشکی ، مدافعان سلامت لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000J41

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کرونا نظام پزشکی مدافعان سلامت رئیس سازمان نظام پزشکی وزارت بهداشت ایمنی جمعی انجام شد آی سی یو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۳۹۰۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سید صاحب حسینی‌نژاد با اشاره به تمایل به انجام عمل‌های زیبایی از جمله پیکرتراشی اظهار کرد: در حال حاضر عمل‌های زیبایی به ویژه پیکرتراشی در سطح جامعه بسیار فراگیر شده است در حالی که باید توجه شود این جراحی‌ها، عمل‌های درمانی هستند؛ همان طور که افراد برای بسیاری از بیماری‌ها مانند بیماری قلبی و گوارشی به پزشک مراجعه می‌کنند باید برای انجام عمل‌های زیبایی نیز به پزشک مربوطه مراجعه کنند.

وی افزود: در مدت آموزش جراحی پلاستیک و زیبایی به جراحان فوق تخصص، آموزش‌هایی ارائه می‌شود تا بسیاری از مراجعه‌کنندگان را از انجام عمل‌ها منصرف کنند. یادمان باشد که فرد برای انجام عمل زیبایی به ویژه پیکرتراشی باید از هر نظر در سلامت کامل عمومی باشد. به هیچ عنوان نباید دیابت داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید دیابت کنترل شده باشد. همچنین فرد نباید بیماری تیروئید داشته باشد و در صورت داشتن این بیماری، باید کنترل شده باشد.

این فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی بیان کرد: زمانی که فردی به یک پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی مراجعه می‌کند باید ارزیابی‌های قبل از عمل برای وی انجام شود. به طور مثال فاکتور‌های خون، دیابت، تیروئید، کبد و کلیه بررسی شود و فرد باید از هر نظر در سلامت کامل باشد یا بیماری وی تحت کنترل باشد.

حسینی‌نژاد عنوان کرد: پیکرتراشی شامل آبدومینوپلاستی، لیپوساکشن و لیپوماتیک است. لیپوماتیک‌ها، جراحی‌هایی هستند که تنها تجمع موضعی و کوچک چربی در سطح بدن را برطرف می‌کنند، اما لیپوساکشن بسیار فراگیرتر است و چربی‌های قسمت‌های مختلف بدن را تخلیه می‌کند.

وی افزود: آبدومینوپلاستی نیز یک عمل جراحی است که بر لیپوساکشن افزوده می‌شود. در این جراحی، شاخص توده بدنی برای شروع عمل‌های پیکرتراشی بسیار مهم است و فردی که تحت این جراحی قرار می‌گیرد باید شاخص توده بدنی مناسبی داشته باشد و دچار چاقی‌های مفرط نباشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل‌های جراحی پلاستیک برای کاهش وزن نیستند، گفت: اگر فردی احساس چاقی می‌کند یا از وزن خود رضایت ندارد به هیچ عنوان نباید به فکر عمل جراحی پلاستیک زیبایی باشد بلکه قبل از آن باید به همکاران متخصص تغذیه یا متخصصان چاقی مراجعه کند و در نهایت پس از کاهش وزن و رسیدن به وزن ایده‌آل، به جراح پلاستیک مراجعه کند.

وی افزود: تاکید می‌شود کسانی که عمل‌های زیبایی انجام می‌دهند خود را به عنوان بیمار فرض کنند بنابراین بیمار حتما باید به پزشک مراجعه کند و به جز پزشکان دوره‌دیده جراحی پلاستیک که در عمل‌های سخت تبحر دارند، نباید به فرد دیگری مراجعه کرد.

حسینی‌نژاد گفت: جراحی‌های پیکرتراشی با عارضه و مرگ و میر همراه هستند. اگر فردی از نظر سلامت عمومی و ایمنی در شرایط مناسب و ایده‌آل نباشد شانس آسیب، عارضه و مرگ و میر برای وی وجود دارد بنابراین تاکید می‌شود برای انجام جراحی به متخصص جراحی پلاستیک مراجعه شود تا همه جنبه‌های عمومی بررسی و سنجیده شود.

وی افزود: کار‌های زیبایی باید توسط پزشک متخصص زیبایی انجام شود و کلینیک‌های زیبایی یا کسانی که در این خصوص فعالیت دارند، صلاحیت انجام این کار را ندارند. این عمل‌ها توام با عارضه و مرگ و میر هستند و فرد باید در شرایط بسیار مناسب جراحی شود.

دیگر خبرها

  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • چرا برای کاهش وزن نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • چرا نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • نامطمئن بودن روش پیکر تراشی برای لاغری
  • چرا برای کاهش ‌وزن‌ نباید سراغ «پیکرتراشی» بروید؟
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا