Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید پورمردان روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: در برنامه احیای تالاب بین‌المللی هامون و پس از انجام مطالعات و بازدیدهای میدانی و مشاوره با متخصصان و جوامع محلی، پروژه‌های محیط زیست در فازهای لایروبی، حفر کانال، کشف کانون‌های بحرانی، ایجاد پوشش گیاهی، انتقال و هدایت آب به کانون‌های اصلی، برنامه‌ریزی رهاسازی مرحله‌ای آب با رویکرد حفظ شرایط پوشش گیاهی، تثبیت بستر تالاب و پیشگیری از  گرد و غبار با همکاری شرکت آب منطقه‌ای استان به صورت کارشناسی شده و با برنامه انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مکمل همه اقدامات انجام شده پس از ورود آب به بستر تالاب بین‌المللی هامون، حفظ پوشش گیاهی و عبور از گرمای شدید هوا و تبخیر آب موجود در تالاب است که یک برنامه زمانبندی شده و فنی جهت رهاسازی حق آبه تالاب از محل چاه نیمه‌های سیستان نقش بسزایی در اجرایی شدن و به ثمر رسیدن این اقدامات در شرایط فصل گرما و بادهای ۱۲۰ روزه سیستان خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان همچنین به نصب ایستگاه مانیتور و پایش هوا در مرکز استان اشاره کرد و افزود: با نصب دستگاه جدید کیفیت هوا در زاهدان مانند مراکز دیگر استان‌های پیشرو در آنالیز هوای کلانشهرها، بر اساس استانداردهای هوای پاک با دقت بیشتری تحت نظر قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: با نصب ایستگاه پایش هوا در زاهدان کنترل کیفیت هوا و ارائه گزارش‌های لحظه‌ای می‌تواند کمک شایانی به اجرای قانون هوای پاک داشته باشد.

پورمردان ادامه داد: پس از تامین اعتبار لازم در سطح ملی، ایستگاه جدید پایش کیفی هوا توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از طریق برگزاری مناقصه خریداری شده و برای نصب در حال پیگیری است.

وی گفت: ایستگاه پایش هوای مورد نظر طبق استانداردهای روز دنیا و مجهز به آنالایزر بلک کربن بوده که در آینده‌ای نزدیک به آنالایزر ذرات هم مجهز خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان به نصب و بازسازی تابلوهای هشدار دهنده در منطقه زیست تمساح پوزه کوتاه (گاندو) نیز اشاره کرد و اظهارداشت: در راستای اطلاع رسانی و اعلام هشدارهای لازم در نقاط پرخطر و برکه‌های نزدیک روستاهای محدوده زیست تمساح تابلوهای این مناطق بازسازی و تعدادی تابلوی هشداردهنده جدید نیز نصب شد.

وی افزود: علاوه‌بر اقدامات هشدار دهنده محیط بانان به اهالی روستاها و نصب بنر و آموزش مردم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی صادره از سوی وزارت بهداشت به جهت جلوگیری از ابتلا به کرونا، تابلوهای جدید بدلیل حساسیت‌های گونه و امکان هشدارهای بیشتر به حاشیه نشینان و اهالی بومی، نصب شده است.

پورمردان ادامه داد: با عنایت به وسعت منطقه، تعداد تابلوها کافی نیست و این اداره‌کل همچنان پیگیر اخذ اعتبار به منظور افزایش تعداد تابلوهای هشدار دهنده در منطقه حفاظت شده گاندو است.

وی گفت: در پی سیلاب‌های جنوب سیستان و بلوچستان علاوه‌بر خسارت و مصائب که به مردم بومی، پوشش گیاهی، زیرساخت‌های محیط زیست و زیستگاه‌های جانوران مختلف از جمله گونه تمساح ایجاد شد، تابلوهای هشدار دهنده منطقه نیز تخریب که به منظور حمایت از حیات وحش تابلوها جدید تهیه و نصب شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان بیان کرد: سد پیشین به عنوان یکی از مهمترین زیستگاه‌های تمساح پوزه کوتاه است و مردم زیادی جهت گذراندن اوقات فراغت به حاشیه سد مراجعه می‌کنند بنابراین به منظور اطلاع رسانی و رعایت احتیاط‌های لازم در حاشیه آن تعدادی تابلوی شنا ممنوع و خطر گاندو نصب و تابلوهای قدیمی نیز بازسازی شدند.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تالاب هامون

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تالاب هامون سازمان حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان تالاب هامون حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان هشدار دهنده پوشش گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۰۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای احیای کامل تالاب نئور

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل گفت: در ادامه روند مبارزه با گونه‌های مهاجم، اولین مرحله پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور در نیمه اول اردیبهشت‌ سال جاری از گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، حسن قاسم‌پور، در بازدید از تالاب نئور اظهار کرد: با شروع فصل بهار و باز شدن یخبندان تالاب، پاک‌سازی فیزیکی گونه‌های مهاجم ماهیان کاراس طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی با استفاده از توان محیط‌بانان، کارشناسان، صیادان بومی و کارگران محلی با هدف حذف جمعیت ماهیان مهاجم کاراس و احیای کامل گونه بومی گاماروس در سطح تالاب نئور آغاز شد.

وی افزود: در این مرحله در مجموع حدود ۵۰ هزار متر تور برای صید و جمع‌آوری ماهی گونه مهاجم کاراس در تالاب نئور استفاده خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اظهار داشت: مراحل بعدی پاک‌سازی تالاب حفاظت شده نئور از گونه مهاجم ماهیان کاراس در مرداد و شهریور سال‌جاری طبق نظر کارشناسان و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور بمنظور احیاء دریاچه تداوم خواهد داشت.

حسن قاسم‌پور با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر و با تلاش همکاران حفاظت محیط زیست استان، بیش از ۹۰ تن، گونه مهاجم کاراس از تالاب حفاظت شده نئور جمع‌آوری شده است، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل برابر مطالعات انجام شده و برنامه مدیریت جامع تالاب نئور، مبارزه جدی با این گونه مهاجم را از دوسال گذشته شروع کرده است و نتایج خوب و قابل قبولی حاصل شده است و تلاش برای احیای کامل تالاب نئور جزو اقدامات اولویت‌دار مدیریت زیست بومی این اداره کل است.

کد خبر 749123

دیگر خبرها

  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • حقابه هورالعظیم چگونه تامین می‌شود؟
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۸۰ درصد آبگیری شد
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور