Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌ «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌  «پیغام دوست» هر روز یک آیه از قرآن کریم را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

قرآن کریم؛ کتاب تذکر و موعظه نیکوی خداوند

پیغام دوست

در روز چهارشنبه 25 تیر ۱۳۹۹ مصادف با 23 ذیقعده ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به‌شرح زیر است:

انسان از دعاى خير خسته نمى‌‏شود و چون آسيبى به او رسد مأيوس [و] نوميد مى‏‌شود (فصلت، ۴۹) 

لا يَسْأَمُ الْإِنْسَانُ مِنْ دُعَاءِ الْخَيْرِ وَإِنْ مَسَّهُ الشَّرُّ فَيَئُوسٌ قَنُوطٌ (فصلت،۴۹)

آیه با نگاهی روانشناختی، از برخی واقعیت‌های درونی انسان  پرده برمی‌دارد:

یکم: خواسته‌های تمام نشدنی و آرزوهای پایان نیافتنی دارد.

دوم: خوب می‌داند که خودش نمی‌تواند تمام آن نیازها و خواسته‌ها را برآورده کند.

سوم: در ژرفای وجودش گرایش و تمایل‌هایی وجود دارد که برای رفع نیازهایش او را به پروردگار خود رهنمون می‌شود و البته این حالت از ناتوانی، نیازمندی و بیچارگی او در برابر قدرت پروردگار خبر می‌دهد. 

چهارم: اندازه و مقدار نیازهای خود را نمی‌داند؛ در نتیجه درخواست‌های بسیار خود را از خیرها مانند توانگری، فرزندداری، تندرستی و امنیت پیوسته به درگاه خداوند و یا معبودهای پنداری می‌برد و از این درخواست‌ها خسته نمی‌شود.

پنجم: هرگاه بنا به مصلحتی خیرها به تأخیر می‌افتد و با مشکلات اجتناب‌ناپذیر مواجه می‌شود، به تنگنا می‌افتد و  از رسیدن به خیر و رحمت مأیوس و ناامید می‌شود و حتی نسبت به قدرت پروردگار تردید می‌کند. 

یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» بی‌تفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و ان‌شاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.

انتهای پیام/۴۱۱۸/

منبع: آنا

کلیدواژه: قرآن پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی پیغام دوست سوره فصلت پیغام دوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۰۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم صهیونیستی تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد

دویست روز از جنگ غزه گذشت، نبرد ادامه دارد و هنوز افق روشنی برای پایان آن دیده نمی شود. رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح مصمم شده و آن را حتمی می داند و ظاهرا آمریکا را نیز همراه کرده است. البته در اینجا این پرسش مهم نیز مطرح می شود که در حمله به مناطق دیگر نوار غزه چه چیزی عاید اسرائیل شد؟ آیا اسرا آزاد شدند؟ آیا توان نظامی حماس از بین رفت؟ آیا رهبران حماس نابود شدند؟

پاسخ همه پرسش ها خیر است. حتی دیروز شهرهای عسقلان و سدیروت هدف راکت های حماس قرار گرفتند تا همگان متوجه شوند که ادعای نتانیاهو تا چه میزان با واقعیت مغایرت دارد. از سوی دیگر اسرائیل درگیر نبرد با حزب الله در شمال است و مقاومت لبنان کیفیت حملات خود را به نحو محسوسی ارتقا داده و شهرهای عمقی تر را مورد اصابت قرار می دهد.

حال پرسش مهم اینجاست که این جنگ تا کی ادامه دارد ؟

با توجه به شرایط درونی اسرائیل نتانیاهو به استمرار بحران نیاز دارد و حتی پس از حمله به رفح نیز دور از ذهن می نماید که او دست از تنش بکشد. اما در این میان امکان وقوع اتفاقاتی وجود دارد که معادلات را عوض ‌کند؛ تنش با حزب الله هر لحظه می تواند به یک جنگ تمام عیار منتهی شود و یا فشارهای آمریکا پس از پایان عملیات در رفح شاید نتانیاهو را کنترل کند.

در این میان جبهه درونی اسرائیل بیشترین فشار را متحمل می شود و بخش قابل توجهی از صهیونیست ها خواهان اتمام جنگ هستند. نتانیاهو ممکن است پس از جنگ در رفح دست به قمار خطرناکی بزند و به بهانه تامین امنیت شمال و لزوم عقب راندن حزب الله از مرز، جنگی گسترده را با لبنان آغاز کند.

اما هر چه که هست و شاید شود، این نکته را نمی توان از نظر دور داشت که اسرائیل در یک بن بست راهبردی است زیرا حتی حمله به رفح نمی تواند خواسته های این رژیم را برآورده سازد و نتانیاهو نیز تمایل به پایان جنگ ندارد تا به یک دستاورد برسد.

از یاد نباید برد که جبهه درونی اسرائیل تحمل جنگ فرسایشی را ندارد و ارتش آن نیز اوضاعش مطلوب نیست؛ حمله ایران ضربه شدیدی علیه اعتماد به نفس صهیونیست ها بود و بالعکس انگیزه و جسارت محور مقاومت را بالا برد.

در پایان خاطر نشان می شود که عدم حمایت آمریکا ، بروز اتفاقی در داخل اسرائیل یا گسترده شدن جنگ با لبنان می تواند روند تحولات را به کلی تغییر دهد. نتانیاهو به استمرار جنگ نیاز دارد اما اسرائیل تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد. این که اسرائیل کجا متوقف می شود سوال بزرگی است.

دیگر خبرها

  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • مفاهیم قرآن بینشی عمیق به انسان می‌بخشد
  • فال انبیا فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • غیر از متخصص به الگوهایی که به درد انسان امروز بخورد نیاز داریم
  • رژیم‌صهیونیستی نمی‌تواند تا ابد بجنگد
  • رسیدن به سن تکلیف آغاز مرحله جدید زندگی است
  • رژیم صهیونیستی تحمل تا ابد جنگیدن را ندارد
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • سرچشمه عرفان وحیانی و اخلاق قرآنی یکی است
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است