Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@18:50:23 GMT

لزوم حمایت از باغداران انار و انجیر در نی ریز

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۴۲۴۵۳

لزوم حمایت از باغداران انار و انجیر در نی ریز

انجیرکاران و بهره‌برداران انار در شهرستان نی ریز از عدم پوشش بیمه محصولات کشاورزی خود گلایه دارند.

به گزارش سرویس شهرستانهای خبرگزاری فارس از نی ریز، شهرستان نی ریز به سبب وجود باغات میوه‌ و تنوع و تکثر آنها (انگور، انار، انجیر و..) ۴ هزار و ۸۶۷ بهره‌بردار بخش کشاورزی دارد و سطح کل زراعی و باغی این شهرستان ۲ هزار و ۸۷۷ هکتار همچنین سطح کل محصولات باغی ۱۱ هزار و ۸۰۸ هکتار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شهرستان نی ریز ۱۱ هزار و ۵۴۶ هکتار سطح  زیر کشت باغات آبی است و از این مقدار  اراضی زیر کشت رفته در این شهرستان ۸ هزار و ۹۰۸  هکتار بارور و ۲ هزار ۶۳۸ هکتار غیربارور است.

محصولات کشاورزی نی ریز شامل  گندم ، یونجه، منداب، کلزا و محصولات باغی شامل پسته ،انار، انجیر، بادام آبی و دیم، زردآلو، هلو، شفتالو و گیاهان دارویی است که این شهرستان را از دیگر مناطق استان مستثنی نموده است . سطح کشت وسیعی از باغات انجیر و انار است که نی ریز را به عنوان قطب تولید  انواع میوه های بهشتی  در فارس معرفی می‌کند.
در سال‌های اخیر به واسطه  عدم حمایت در خرید و عدم پوشش بیمه این محصول، انجیرکاران  و بهره‌برداران انار دچار خسارات مالی جدی شده‌اند که این مسئله ادامه حیات این محصول را در این شهرستان به مخاطره انداخته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نی ریز با اشاره به برداشت سالانه ۱۱۰ تن انار در این شهرستان به خبرنگار فارس گفت : نی ریز اولین تولید کننده انار  در کشور و استان فارس است که توسط کارخانه کنسانتره بزرگی که در این شهرستان است تا قبل از تحریم ها نوشیدنی آب انار درجه یک خود را به کشورهای حوزه خلیج فارس و لهستان و ... صادر می‌نمود.

 علیرضا بصیری با بیان اینکه نی ریز در زمینه اشتغال کارگران با مشکل جدی روبرو است، افزود: تامین اجتماعی معتقد است که کارگران دارای زیر پنج هکتار قابلیت قرارگیری زیر چتر پوشش بیمه‌ای ندارند که با این اوصاف  ۲۰ درصد بخشودگی کارفرمایی در بخش کشاورزی حذف می‌شود .

دبیر شورای کشاورزی شهرستان نی ریز با انتقاد از این رویه بیمه‌ای خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از اراضی این شهرستان باغات زیر پنج هکتار هستند کشاورزان و باغداران چگونه می‌توانند از عهده هزینه‌های بالای تامین اجتماعی برآیند؟

بصیری تصریح کرد: متاسفانه باغات انجیر نی ریز نیز تحت پوشش هیچ بیمه ای نیست در حالی که  ۹۰درصد انجیرکاران این شهرستان خرده مالک و فاقد سند سیم سرب هستند بنابراین کشاورزان با مشکلات جدی روبرو و از معافیت حق کارفرما برخوردار نمی شوند.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی انجام شده میز انار و انجیر این شهرستان تشکیل و نی ریز به عنوان عضو انجمن انار و انجیر کشور شناخته شده است اما مشکل اصلی این است که در خلال برگزاری این میز، عملیات برداشت انار و انجیر در نی ریز آغاز شده است.

بصیری گفت : ۸۰۰ هکتار از باغات نی ریز زیر پوشش انجیر دیم قرار دارد که سالانه شش هزار و ۵۰۰ تن محصول از آنها برداشت می‌شود. 

 مدیر جهاد کشاورزی نی ریز گفت:  ارقام  انجیر نی ریز را دانه سفید ، پوز دنبالی ،کوهکی، تومسجدی خرمایی، ویل وحشی ، شاه انجیری، قاسمی ، دانه سبز ، آتشی، فریدونی، آبگزی، فعل سربسته و مهارلویی هستند.

  بصیری تاکید کرد: با توجه به اینکه شهرستان نی ریز مقام نخست تولید انار کشور را داراست اما با مشکلات عدیده ای در خصوص ساماندهی انار کاران این شهرستان روبرو هستیم.
وی یادآور شد: برداشت محصول انجیر در نی ریز  از تیرماه، آغاز و تا وقتی که سردی هوا به درختان آسیبی وارد نکند برداشت انجیر در شهرستان نیریز ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/ س

منبع: فارس

کلیدواژه: انار کشاورزی بیمه نی ریز فارس کشاورزان انجیر شهرستان نی ریز انار و انجیر بیمه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۲۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی داورزن امروز گفت: هزار و ۵۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان، امسال زیر کشت انواع محصولات جالیزی قرار گرفته است.     سعید خسروجردی با اشاره به کشت مالچ در مزارع جالیز به منظور ذخیره‌سازی آب، کاهش آبیاری و رویش علف‌ های هرز، اظهار کرد: بهره برداران بیش از ۹۹ درصد مزارع جالیز در داورزن، از شیوه کشت مالچ استفاده می کنند و با این روش کاشت، محصول یک ماه زودتر وارد بازار مصرف می‌ شود.   وی افزود: امسال ۸۰۰ هکتار از کشتزارهای این شهرستان داورزن، زیر کشت زیره رفته است که با میانگین عملکرد ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار، پیش بینی می‌ شود ۵۶۰ تن محصول زیره از این سطح برداشت شود.   وی گفت: زیره سبز، از گیاهان دارویی بومی داورزن است که به دلیل استفاده کمتر از سموم و کودهای شیمیایی، محصول تولیدی این شهرستان در ردیف گیاهان سالم قرار دارد و به صورت پودر و ادویه و در صنعت عرق‌ گیری، استفاده می‌ شود.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن خاطرنشان کرد: با توجه به سابقه بیش از ۴۰ ساله کشت زیره در این منطقه، کشاورزان زیره کار این شهرستان دارای دانش فنی و بومی بالایی هستند که این امر منجر به دستیابی به عملکرد تولیدی تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار شده است.   خسروجردی گفت: ۱۲۸ هکتار از مزارع این شهرستان نیز امسال به کشت کلزا اختصاص یافته است که ۹۵ هکتار آن با شیوه‌ های نوین آبیاری می شود.   وی بیان کرد: ۲ هزار و ۲۶۰ هکتار از عرصه های کشاورزی شهرستان داورزن نیز به عمل آوری محصولات باغی اختصاص دارد.   وی گفت: از این سطح ۱۴۵ هکتار انگور است که به طور متوسط با میانگین عملکرد ۱۴ تن محصول در هکتار، حدود ۲ هزار تن محصول از تاکستان های شهرستان برداشت می‌شود که بیشترین آن گونه های عسکری، پیکامی، ترکمن و یاقوتی است.   مدیر جهاد کشاورزی داورزن گفت: هم اکنون ۴۵ استخر کشاورزی در این شهرستان به صورت دومنظوره و برای پرورش آبزیان فعالیت دارند.   مرکز شهرستان داورزن در ۷۵ کیلومتری سبزوار و ۳۰۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

دیگر خبرها

  • سلسله قطب تولید کلزای لرستان
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • افزایش تولید خرما با گرده افشانی نخیلات در فسا
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت