Web Analytics Made Easy - Statcounter

معترضان در پایتخت بلاروس، سه‌شنبه شب در تظاهراتی به حذف ویکتور باباریکو و والری تسپکالو از دور انتخابات ریاست جمهوری بلاروس اعتراض کردند. این دو سیاستمدار برای رقابت با الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور کنونی بلاروس نامزد شده بودند، اما کمیسیون انتخابات، به این دو نفر اجازه کاندیداتوری نداده است.

لوکاشنکو ۲۶ سال است قدرت را در بلاروس در دست دارد و از سال ۱۹۹۴ کشور را اداره می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که مخالفت‌ها نسبت به استمرار حضور او در قدرت افزایش یافته و مردم بلاروس خواهان کنار رفتن او از قدرت هستند.

مردم در مرکز شهر مینسک، پایتخت بلاروس تجمع کردند و ضمن شعار علیه رئیس جمهوری این کشور، خواهان اجازه حضور باباریکو و تسپکالو در انتخابات ریاست جمهوری شدند.

این تظاهرات با حضور نیرو‌های امنیتی به خشونت کشیده شد و دست‌کم ۲۵۰ نفر از معترضان، دستگیر و بازداشت شدند.

کمیسیون انتخابات بلاروس می‌گوید ویکتور باباریکو که ماه گذشته به دلیل حضور در یک پرونده جنایی بازداشت شده بود اجازه حضور در انتخابات نیافته است. تسپکالو هم که پیشتر یک دیپلمات و سفیر این کشور بوده است از کاندیداتوری منع شده است. هر دو نفر دولت را به انجام بازی سیاسی متهم می‌کنند.

انتخابات ریاست جمهوری بلاروس در حالی روز ۹ اوت برگزار خواهد شد که اوضاع شیوع ویروس کرونا در این کشور یکی از اصلی‌ترین دلایل نارضایتی‌های عمومی در این کشور است. تاکنون بیش از ۶۵ هزار نفر در سراسر این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و از این تعداد ۴۷۴ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. این در حالیست که آقای لوکاشنکو اعتقادی به جدی بودن این ویروس ندارد و اجازه نداد توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت در این کشور اجرایی شود. از سوی دیگر مشکلات اقتصادی و محدود کردن آزادی‌های سیاسی از دیگر موضوعاتی است که مردم این کشور را بر آن کرده تا لوکاشنکو را از قدرت کنار بزنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بلاروس معترضان تظاهرات پلیس پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۳۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش­ جام جم آنلاین، چندین دهه است که ایالات متحده مانند این روزها صحنه تظاهرات دانشجویان نبوده است. نقطه های قرمزی که روی نقشه مشخص شده، آن دسته از دانشگاه های آمریکا است که پلیس به آن ها حمله ور شده و تعدادی از دانشجویان و اساتید را بازداشت کرده است اما نقاط زردی که روی نقشه روشن شده، مربوط به دانشگاه هایی است که صحنه اعتراضات بوده اما موردی از برخورد خشن پلیس در آن ها ثبت نشده است.

این تظاهرات بی سابقه به منظور اعلام همبستگی با مسئله فلسطین به بیش از ۵۸ دانشگاه، موسسه و دانشکده در سراسر آمریکا راه یافته است اما تظاهرات در برخی از این دانشگاه ها قوی تر و تاثیرگذار تر بود.

دانشگاه اوهایو در ایالت اوهایو در شرق آمریکا شاهد یورش پلیس آمریکا و حمله به دانشجویان اعتصاب کننده بود و عده ای از این دانشجویان بازداشت شدند.

دانشگاه جرج واشنگتن: در نیویورک محوطه دانشگاه جرج واشنگتن مملو از چادرهایی بود که دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه آن ها را نصب کردند. به دانشجویان بیرون دانشگاه اجازه ورود به محوطه دانشگاه داده نشد.

دانشگاه مینه سوتا: در شمال ایالات متحده دانشجویان دانشگاه مینه سوتا به تظاهرات حمایت از فلسطین ملحق شدند و توقف نسل کشی را خواستار شدند.

دانشگاه کالمر: در ایالت تگزاس دانشجویان دانشگاه کالمر به تظاهرات ادامه دادند. این دانشگاه شاهد بازداشت هایی بود که باعث نشد دانشجویان دیگر تظاهرات را از سر نگیرند.

دانشگاه آتلانتا: در دانشگاه آتلانتا در ایالت جورجیا خشونت شدید بود. نیروهای امنیتی  عده‌ای از دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بازداشت کردند اما این بازداشت ها تظاهرات و خیزش اعتراضی را در این دانشگاه متوقف نکرد.

دانشگاه کلمبیا: مهم‌ترین دانشگاهی که صحنه تظاهرات دانشجویی بود و در این تظاهرات پیشرو بود، دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک است. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه شب و روز به برگزاری تظاهرات ادامه می دهند و بازداشت ها سبب نشده است به تظاهرات ادامه ندهند.

دیگر خبرها

  • تداوم تظاهرات هزاران صهیونیست ضد نتانیاهو در تل‌آویو
  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • پروفسور‌های ضداسرائیل
  • بازداشت سارق اماکن دولتی در دشت آزادگان
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • جزئیات دیدار و گفتگوی مقام بلندپایه نظامی ایران با وزیر دفاع بلاروس
  • آمریکا در بحث فلسطین در حال تحول است
  • ضرورت ارتباط با حوزه و ادامه تحصیل روحانیون شاغل در سازمان‌های دولتی