Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه طراحی سامانه‌های امنیتی گفت: سازمان‌های دولتی به دلایل متعدد از امضای قراردادهای تجاری با شرکت‌های خصوصی تجهیزات ایمنی سر باز می‌زنند.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- علیرضا باجلان؛ کسب‌کارهای اینترنتی پس از شیوع بیماری کرونا در کشور شرایط کاملا جدیدی را تجربه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین دوره‌ای تعدادی از این مشاغل توانستند درآمدزایی خود را افزایش داده و تعدادی دیگر نیز دچار آسیب‌های مالی سنگین شدند. در این میان آنچه بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت تغییر رفتار مردم برای انجام فعالیت‌های روزانه است. 

بیشتر بخوانید: سایه هیاهوی سیاسی بر سر شبکه ملی اطلاعات/ طرح‌های حمایتی وزارت ارتباطات از کسب‌وکارهای اینترنتی بی‌نتیجه است

در جهان امروز تجهیزات امنیتی اهمیت خود را بسیار بیشتر از گذشته نشان داده است. از همین رو شرکت‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند به سختی در تلاش هستند تا نظر کاربران و مدیران سازمان‌های خصوصی و دولتی را به سمت محصولات خود جلب کنند. کسب‌وکارهای تولید کننده سامانه‌های ایمنی همانند بسیار از مشاغل دیگر پس از شیوع کرونا فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کردند از همین رو با محمدرضا نوروزی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در حوزه طراحی سامانه‌های امنیتی و عضو هئیت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفتگو کرده‌ایم. در ادامه مشروح این گفتگو را مشاهده می‌کنید:

آنا: به‌تازگی پلیس راهنمایی و رانندگی اعلام کرده است قصد دارند سامانه‌ای برای ثبت تخلف‌های عابران پیاده نیز راه‌اندازی کنند. با توجه به اینکه شرکت شما درزمینهٔ تولید تجهیزات امنیتی فعالیت می‌کند آیا در این رابطه درخواستی از نهادهای دولتی دریافت کرده‌اید؟

نوروزی: معمولاً در این طرح‌ها شرکت‌های بخش خصوصی بعد از همه نهادهای دولتی خبردار می‌شوند و درخواستی برای تولید تجهیزات به آن‌ها نمی‌رسد. معمولاً سازمان‌های دولتی برای انجام پروژه‌های خود شرایط سختی تعریف می‌کنند. در این شرکت دانش‌بنیان تاکنون بارها برای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نامه نوشتیم و با توجه به حوزه فعالیت این شرکت خواستار همکاری با ناجا شده است.

عدم همکاری سازمان‌های دولتی با شرکت‌های فعال در حوزه تجهیزات امنیتی

بارها از مدیران سازمان‌های دولتی درخواست کردیم تا سامانه‌های امنیتی این شرکت را تست کنند. نمی‌خواهم مجموعه‌ای را متهم کنم اما درنهایت این شرکت سال‌ها است که روی سیستم تشخیص هویت کار می‌کند. از 10 سال پیش و در سال‌های 1386 و 1387 مدیران این شرکت رایزنی‌های زیادی با ناجا انجام دادند و خواستار تست تولیدات امنیتی شدند. اخیراً هم صحبت‌هایی با مجموعه‌های ناجا را آغاز کردیم و از مدیران این مجموعه خواستیم محصول این شرکت را برای تمامی نیروهای مسلح پیاده‌سازی کنند. ولی پس از 12 سال هنوز اجازه استفاده از تولیدات این شرکت در نیروهای نظامی کشور صادر نشده است.پیچیدگی قوانین نیروی انتظامی مانع بزرگی برای همکاری با این مجموعه است. توجه به شرکت‌های داخلی قطعاً می‌تواند زمینه رشد آن‌ها را مهیا سازد.

مشکلات فراوان اقتصادی عامل کاهش سرعت توسعه فعالیت‌ها

این شرکت تولیدکننده تجهیزات ایمنی در پروژه بزرگ کارت ملی نیز مشارکت داشت. در سال 1394 یک‌میلیون کارت ملی از سوی این شرکت تولید و به سازمان‌های مربوطه فروخته شد. سال گذشته یک‌نهاد دولتی چند میلیون کارت از این شرکت خریداری کرد ولی هنوز هزینه‌های آن را پرداخت نکرده است مجموعه این شرکت بیش از چهار سال، تمامی هزینه‌های لازم را از جیب خود تأمین کردند.

آنا: یعنی سازمان‌هایی که با آن‌ها همکاری می‌کنید تعهد مالی خود را انجام نداده‌اند؟ اکنون در چه وضعیتی قرار دارید؟

نوروزی: بخش زیادی از تعهدها هنوز پرداخت‌نشده است. این شرکت پس از مدت‌ها تلاش توانست قراردادی در زمستان سال گذشته امضا کند و بالاخره کمی درآمدزایی داشته باشد. چنین شرایطی برای بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد. متأسفانه یکی از مسئولان وزارتخانه‌ای که با شرکت‌های دانش‌بنیان سروکار دارد گفت بعضی از شرکت‌های دانش‌بنیان توهم نخبه بودن دارند. بنده اعتقاددارم ممکن است عده‌ای راه را اشتباه بروند. گاهی اوقات که دانشجویان می‌خواهند شرکت خود را تأسیس کنند به آن‌ها می‌گویم شما اول بروید بازارتان را پیدا کنید، سپس هزینه کرده و محصول تولید کنید.

آنا: شیوع بیماری کرونا چه تأثیری روی کسب‌وکار شما داشت؟

نوروزی: زمینه کاری این شرکت به دو بخش تقسیم می‌شود. یکی بخش نرم‌افزار و دیگری بخش سخت‌افزار است. در بخش نرم‌افزار نیروها همچنان به کارشان ادامه می‌دهند. خوشبختانه یکی از مزایای فعالیت در بخش نرم‌افزار این است که در 90 درصد موارد می‌توان وظایف را به‌صورت دورکاری انجام داد و از همین رو در این بخش به شرکت آسیبی وارد نشد. به نحوی می‌توان گفت حتی فعالیت‌های نرم‌افزاری بیشتر از گذشته شد. در بازه زمانی عید نوروز که تقریباً همه ادارات تعطیل بودند بنده و همکارانم ساعت‌ها به‌صورت شبانه‌روزی درگیر بودیم.

تلاش برای توسعه محصولات نرم‌افزاری

آمدن کرونا اتفاقاً باعث شد اعضای این شرکت روی ایده‌های جدید کار کنند. یکی از ایده‌های جدید واردکردن تشخیص هویت با صوت است. چون شما با اثرانگشت مجبور هستید تماس برقرار کنید. این شرکت روی صوت کار کرد و نتایج خیلی خوبی به دست آورد؛ یعنی در کنار چهره، صوت افراد هم می‌تواند دقیقاً عامل تشخیص هویت باشد. به زودی محصولی ترکیبی چهره-صوت وارد بازار می‌شود.

آنا: یعنی شرکت شما همانند گوگل و آمازون، دستیار هوشمند صوتی برای دستگاه‌های خود معرفی کرده است؟

نوروزی: محصول ما برای احراز هویت است. دستیار هوشمند شرکت‌های گوگل و آمازون فناوری پیشرفته‌تر و با کاربرد گسترده‌تری است. این شرکت قصد داشت در سال 1399 تعداد نیروهای انسانی خود را افزایش دهد ولی به خاطر کرونا و آسیب‌های اقتصادی این دوره نتوانستیم متخصصان جدیدی را جذب کنیم. وقتی بخواهیم روی شاخه‌های متفاوتی کارکنیم محدودیت زیادی هم ایجاد می‌شود.

در بحث کرونا، بنده شخصاً روی پنلی برای برگزاری کلاس‌های مجازی در دانشگاه کار کردم. در این حوزه چند محصول با توانایی‌های متفاوت به بازار آمد. یکی از این برنامه‌ها طوری است که استاد روی کاغذ می‌نویسد و دانشجوها همان لحظه باکیفیت خیلی خوب می‌توانند نوشته‌های او را مشاهده کنند. سایتی جداگانه برای ارتباط با دانشگاه شخصاً اجاره کردم و بعضی از اطلاعات درسی را آپلود می‌کردیم تا دانشجویان به‌راحتی به آن‌ها دسترسی داشته باشند.

کرونا آسیب‌های گسترده به بخش‌های سخت‌افزاری وارد کرد

اواسط عید نوروز چند محصول در حوزه آموزش مجازی معرفی شد ولی در حالت نیمه‌صنعتی باقی ماند. این شرکت فعال در حوزه تجهیزات امنیتی ازنظر سخت‌افزار نیز پس از شیوع بیماری کرونا در کشور آسیب‌هایی دید. درواقع در این بخش صدمه‌های واردشده به شرکت بیشتر از حوزه نرم‌افزاری بود. در بحث سخت‌افزار آسیب زیادی به ما رسید. این شرکت درزمینهٔ طراحی چند سامانه امنیتی قراردادهایی را امضا کرده بود و بر اساس این قراردادها شرکت‌های خریدار موظف بودند تعهدات مالی خود را تا پیش از آغاز سال 1399 انجام دهند ولی شیوع بیماری کرونا موجب شد بخشی از این تعهدات سرانجام در خردادماه سال جاری پرداخت شود.

انتهای پیام/4144/

منبع: آنا

کلیدواژه: فضای مجازی بیماری کرونا کسب وکار اینترنتی شیوع بیماری کرونا سازمان های دولتی تجهیزات امنیتی فعال در حوزه دانش بنیان نرم افزار سخت افزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۶۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود

ایسنا/خراسان رضوی معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

سید مجتبی خیام نکویی امروز ۶ اردیبهشت‌ماه، در جریان تور رسانه‌ای با موضوع کشاورزی دانش‌بنیان از دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی، منابع طبیعی و صنایع غذایی خراسان رضوی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه ما شاهد تحول چشمگیری در شتاب‌بخشی به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، هسته‌ها و واحدهای فناور در دهکده فناوری و نوآوری در مرکز تحقیقات استان خراسان رضوی هستیم.

وی بیان کرد: برای اینکه بخش کشاورزی به مفهوم واقعی کلمه تحول پیدا کند و به امنیت غذایی پایدار دست پیدا کنیم، مهمترین مولفه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان است. ما ایجاد حدود ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان را در هر یک از دهکده‌های فناوری و نوآوری پیش‌بینی کردیم که شاید فعال‌ترین دهکده ما از نظر تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌ها در خراسان رضوی باشد.

خیام نکویی با اشاره به رونمایی تعدادی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: این دستاوردها می‌تواند تحول چشمگیری در کل کشور اعم از ساخت تجهیزات، دستگاه‌های ماشین‌آلات کشاورزی، تولید کود و سم و سایر فراورده‌ها ایجاد کند. آنچه برای ما مهم بود و امروز پایلوت آن را به شکل وسیع مشاهده کردیم، تولید نان کامل است که استان خراسان رضوی ظرفیت دارد پایلوت این موضوع را در مدت زمان کوتاهی فراگیر کند و ما تا پایان سال آینده شاهد این موضوع باشیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: با این کار قسمت اعظم نانوایی‌های خراسان رضوی نان کامل تولید می‌کنند. اگر در تولید نان کامل با همکاری بخش خصوصی، شرکت‌های دانش‌بنیان، اتحادیه نانوایان و همه تشکل‌ها موفق شدیم این موضوع را به فرهنگ غالب تبدیل کنیم، مهمترین گام اساسی را در ارتقاء سلامت مردم برداشتیم.

وی ادامه داد: اگر نان کامل در سبد غذایی مردم ما قرار بگیرد، می‌تواند ۳۰ تا ۴۰ درصد بیماری‌ها را از بین ببرد، بنابراین اهتمام سازمان تات(سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) این است که همه نوع حمایتی را انجام دهد تا این اتفاق در کل کشور انجام شود. خوشبختانه استان خراسان رضوی در این موضوع از همه استان‌ها جلوتر است.

خیام نکویی اضافه کرد: ما نیازمند یک بسته سیاستی هستیم تا تولیدکنندگان نان این ظرفیت را داشته باشند که وقتی نان‌ را در اختیار مردم قرار می‌دهند از نظر اقتصادی برای آن‌ها به صرفه باشد. از همه افرادی که می‌توانند در تولید نان کامل به ما کمک کنند، درخواست کمک می‌کنیم و آن‌ها را در پارک علم و فناوری و دهکده‌های فناوری مورد حمایت ویژه قرار می‌دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ما حدود ۶۲۱ شرکت دانش‌بنیان را در مجموعه بخش کشاورزی داریم، عنوان کرد: این تعداد نسبت به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان کل ۷ درصد بوده، در حالی که انتظار ما ۲۰ درصد است. برای ایجاد انگیزه نیازمند حمایت‌های ویژه نسبت به بقیه حوزه‌ها هستیم. ما برای تجاری‌سازی یافته‌های تحقیقاتی و انتقال رایگان ۴۰۰ فناوری که در مجموعه سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج قرار دارند، به شکل رایگان زمین در اختیارشان قرار می‌دهیم.

وی خاطرنشان کرد: با صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ‌توافق کردیم که بتوانیم امسال به شکل ویژه‌تر در حوزه امنیت غذایی از شرکت‌های دانش بنیان حمایت کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها
  • برپایی پاویون دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی ویتنام ۲۰۲۴
  • صنعت نفت و گاز پیشتاز مسیر حرکت به سمت دانش‌بنیان شدن
  • نشست استاندار مازندران با نخبگان و شرکت‌های دانش‌بنیان استان
  • امضا تفاهم نامه همکاری میان جهاد کشاورزی و شرکت‌های دانش بنیان
  • تاکنون از ۳۹ شرکت دانش بنیان حمایت کرده ایم
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • برپایی پاویون ملی دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه پزشکی و داروسازی ویتنام ۲۰۲۴
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد