Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر آلاینده های نفتی در آب زیرزمین را با بهره گیری از کربن فعال حذف کردند.

 

به گزارش «انرژی امروز» از ایسنا، امیرحسین حسینعلی زاده خراسانی فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص طرح خود با عنوان« بررسی حذف آلاینده نفتی از آب زیرزمینی با استفاده از موانع نفوذپذیر واکنش دهنده » گفت: با توجه به  آلوده شدن  آب های زیرزمینی پالایشگاه تهران به مواد نفتی و احتمال انتشار آلودگی به آب  های کشاورزی جنوب تهران این پژوهش  به منظور جلوگیری و بهبود شرایط آب آن منطقه  انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به فرایند اجرای این کار گفت: روش کار در این پروژه بر مبنای قرار دادن یک سری موانع پر شده از مواد جاذب و واکنش دهنده بر سر جریان طبیعی آب زیرزمینی  است که با عبور آب با جریان طبیعی خود از این موانع آلودگی جذب و یا به مواد بی ضرر یا کم ضرر تبدیل می‌شود.

 

خراسانی افزود: کار در این پژوهش در قالب آزمایشگاهی شروع و جاذب های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند که در نهایت جاذب کربن فعال  بهترین عملکرد را از خود نشان داد.

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه در راستای تحقیقات و ازمایشات این جاذب توانست تا  ۹۵ درصد از COD آب آلوده را حدف کند، بیان کرد: نتیجه این کار در صنایع نفت و گاز و هر صنعت وابسته به ترکیبات نفتی که باعث آلوده شدن آب های زیرزمینی می شود، قابل استفاده است.

 

خراسانی با اشاره به پیچیدگی های کار گفت: پیچیدگی در انجام پژوهش بیشتر مربوط به تهیه مواد اولیه جهت انجام تست های COD بود که به علت تحریم ها ورود این مواد با مشکل روربه رو بود و از طرفی برای تهیه ، هزینه های بالایی را در پی داشت و گاها مواد  تقلبی یا تاریخ گذشته در بازار به عنوان نمونه ی اصل ارائه می شد.

 

وی  عنوان کرد: ادامه این کار طراحی نمونه واقعی سیستم در مکان چاه آلوده به مواد نفتی است که نیازمند همکاری با متخصصین عمران جهت احداث آن در داخل چاه است.

 

وی با اشاره به مزیت های این پروژه گفت: ویژگی این طرح کم هزینه بودن و عدم نیاز این سیستم به هیچ گونه منبع انرژی است چرا که آب با جریان طبیعی خود از بستر واکنشی عبور می کند و هیچ گونه پمپ و یا هدایت کننده خارجی لازم نیست.

 

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: همچنین کربن فعال که به عنوان ماده واکنش دهنده در این سیستم استفاده شده ماده کم قیمت و ساخته شده از پسماند گیاهان و میوه جات( مانند پوست گردو)  است.

 

خراسانی با بیان اینکه نمونه ایرانی این سیستم برای حذف آلاینده های نفتی وجود ندارد، بیان کرد: اما نمونه خارجی این پژوهش فقط برای حذف نفتالین از آب مورد بررسی قرار گرفته اما در این پژوهش روی طیف کامل آلاینده های نفتی (تمام برش های نفتی)  تحقیقات صورت گرفته است.

 

وی با بیان اینکه مزیت رقابتی طرح کم هزینه بودن آن در مقایسه با تمام روش های درجای تصفیه آب زیرزمینی است، خاطر نشان کرد: کاربردهای پروژه در زمینه  حذف طیف گسترده ای از آلاینده ها از آب های زیرزمینی است.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر، اساتید راهنمای این پروژه دکتر بهرام ناصر نژاد و دکتر نرگس فلاح هستند.

منبع: انرژی امروز

کلیدواژه: آسیا اروپا انرژی امروز ایران بین الملل تحریم خبرگزاری بین المللی خبرگزاری داخلی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ریاست جمهوری سازمان های بین المللی سایتهای اینترنتی شرکت ملی نفت ایران NIOC شرکت های بین المللی مجلس شورای اسلامی نفت خام وزارت نفت وزارت نیرو فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر آلاینده های نفتی آب زیرزمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۷۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است

عبدالحسین خسروپناه،  امروز در دانشگاه امیرکبیر ضمن بازدید از شرایط و نحوه سازماندهی آزمون سراسری در رشته تجربی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی علاوه بر تصویب اسناد و ترسیم ساختار مصوبات، برای بررسی از نحوه اجرای آن نیز ورود می‌کند، در همین راستا امروز برای بازدید شرایط برگزاری آزمون سراسری در حوزه دانشگاه امیرکبیر حضور پیدا کردیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: سازمان سنجش در سال‌های اخیر در خصوص نحوه برگزاری آزمون رشد چشمگیری داشته و با نظارت و بازدیدی که از این سازمان و نحوه برگزاری آزمون در حوزه‌های مختلف داشتیم، می توان به جرئت گفت که احتمال تقلب در این آزمون صفر است و هیچکس نمی تواند سوالات رو لو دهد و سوءاستفاده کنند.

وی گفت: در این شرایط هر داوطلبی هر نتیجه‌ای کسب کند، کاملا نتیجه فعالیت خود اوست و باید گفت که عدالت آزمونی در این سازمان تحقق پیدا کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • بیانیه دانشگاه امیرکبیر در محکومیت سرکوب خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشگاهیان حامی فلسطین
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از دانشجویان آمریکا در حمایت از غزه
  • محکومیت سرکوب و برخورد خشونت‌بار پلیس آمریکا با دانشجویان از سوی دانشگاه امیرکبیر
  • حمایت دانشگاه امیرکبیر از خیزش دانشجویان آمریکا در اعتراض به رژیم صهیونیستی
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است