Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مصطفى العمراني در رای الیوم نوشت: پس از سقوط قیمت های نفت آمریکا و ادامه بحران کرونا که با قدرت ایالات متحده را تهدید می کند، شاهد فروپاشی شدیدی در اقتصاد آمریکا هستیم که دلیل آن، شکست دولت ترامپ در اداره بحران های داخلی و خارجی است. در این شرایط، بسیاری از تحلیلها حاکی از آن است که قدرت ایالات متحده بعنوان قطب واحد در جهان، رو به زوال بوده و چین در حال مطرح کردن خود به عنوان رقیب سرسختی برای آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: چین تلاش می کند با دولتهای مختلف در جهان ارتباط استراتژیک داشته باشد، از جمله مهمترین شرکای چین در این زمینه، ایران است، همانطور که اخیرا یک توافق استراتژیک همکاری بین دو کشور امضا شد و این یک تحول مهم است که در تحلیل پیش رو سعی داریم به بررسی آن بپردازیم.

1-چین با این مشارکت استراتژیک با ایران، در واقع ایالات متحده و تحریمهای آن علیه ایران را به چالش کشیده و تاکید کرد که زمان هیمنه آمریکا بر دولتهای جهان گذشته است. چین زمانی اقدام به سرمایه گذاریهای 40 میلیارد دلاری در ایران می کند که به خوبی این مساله را بررسی کرده و بداند توان مقابله اقتصادی و نظامی با ایالات متحده را داشته و می تواند با پیامدهای این شراکت بزرگ با ایران و تحریمهای احتمالی آمریکا مقابله کند.

2-چین با این اقدام بزرگ، با قدرت به طرح استراتژیک «مسیر ابریشم» ادامه داده و به پیش می رود، تا به این شکل نفوذ بیشتری در شرق اسیا داشته باشد و بتواند بر بنادر و راههای دریایی مسلط شود. این یک موفقیت بزرگ برای چین محسوب می شود، همانطور که شراکتش با ایران به معنای به چالش کشیدن ایالات متحده و هم پیمانان آن در منطقه است، اما آیا واشنگتن در برابر این تحول بزرگ سکوت می کند؟ گزینه های آن برای واکنش نشان دادن به این مشارکت کدام است؟

ورود واشنگتن به درگیری نظامی با چین، یک گزینه بعید است، به این دلیل که هزینه های چنین جنگی و تاثیرات فاجعه بار آن برای جهان، بسیار زیاد است. اما ممکن است واشنگتن به سلاح جنگ اقتصادی و تجاری با چین پناه ببرد، با اینکه بارها این گزینه را آزموده و در نهایت امر، به یک راه حل راضی کننده برای دو طرف، رسیده است، به این دلیل که واشنگتن به تولیدات ارزان قیمت چین نیاز دارد و چین هم به ایالات متحده، به عنوان بازار بزرگی برای کالاهای خود نیاز مبرم دارد.

3-ایران به شدت به این مشارکت نیاز دارد و در سایه ادامه تحریمهای آمریکا، گزینه های زیادی ندارد، همانطور که پیامدهای بیماری کرونا در ایران، این کشور را بر ان می دارد تا به دنبال راهی برای تامین هزینه های بخش بهداشت خود باشد و برای این مهم، چین را شریک اقتصادی بزرگی برای خود می داند.

4-این مشارکت در واقعیت عملی به معنای شکست تمام برنامه ها و استراتژی های آمریکا و اسرائیل برای هدف گرفتن ایران و به انزوا کشاندن آن است. زمانی که چین برای مشارکت با ایران در این زمینه های مهم و طرحهای بزرگ اقدام می کند و وارد مقابله با ایالات متحده می شود، می توان انتظار داشت که دولتهای دیگری نیز در این مسیر با چین همراه شده و وارد شراکت با ایران و سرمایه گذاری در آن شوند، به شکلی که تمام هشدارها و تهدیدات آمریکا را نادیده بگیرند.

5-تحرکاتی که در داخل ایران و در بین نخبگان و مجلش شورای اسلامی در خصوص مشارکت با چین انجام می شود، حاکی از آن است که جامعه ایرانی و در مقدمه آن، نخبگان سیاسی، رسانه ای و اقتصادی، اگاه و هوشیارند و تلاش می کنند منافع کشورشان را تامین کنند، در این میان، برخی از آنها نگران بد عهدی چین و عمل نکردن آن به تعهداتش هستند و بیم آن دارند که چین از شرایط سخت ایران برای تحقق منافع خود و به ضرر ملت ایران استفاده کند. تمام این ترسها و نگرانی ها، کاملا مشروع است، برخی نخبگان ایرانی درباره تجربه سریلانکا و دولتهای آفریقایی با چین، صحبت می کنند، که به موجب آن، چین از این کشورها حمایت مالی کرده و توافق های اقتصادی امضا کرد، اما طولی نکشید که بر بنادر آنها مسلط شد. اما تعدادی از مسئولان ایرانی تلاش می کنند این نگرانی ها را برطرف کرده و تاکید می کنند که مشارکت با چین، پس از یک بررسی و تحلیل عمیق برای تامین منافع کشور انجام شده است.

6-کناره گیری چین از توافق ها و التزاماتش با ایران، امری بعید است، به این دلیل که ملت ایران، یک ملت اگاه و پویاست، که به هر دولتی اجازه به یغما بردن ثروتهایش را نمی دهد. چین سرمایه گذاریهای هنگفتی در ایران داشته و روابط استراتژیک و ممتازی با این کشور دارد و از این رو به نظر می رسد نگرانی از بابت خیانت چینی ها، مبالغه آمیز بوده و می تواند از باب فریبکاریهای سیاسی بین نیروهای سیاسی مختلف در ایران باشد.

7-مشارکت بین ایران و چین به معنای بی اثر شدن تمام تلاشها و تحرکات آمریکا علیه ایران است، که هدف از آن، فشار بر ایران برای نشستن ان پای میز مذاکره و امتیازدهی بود. با این مشارکت و همکاری گسترده، برگ برنده ای که ترامپ تلاش می کرد برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری از آن استفاده کند، از دستش خارج می شود.

در پایان باید گفت مشارکت بین چین و ایران، به مردم این کشور امید تازه ای برای بهبود اوضاع معیشتی و اقتصادی داده و باب همکاری و شراکت با قدرت بزرگی را می گشاید که مخالف هیمنه آمریکا بر کشورها بوده و به دولتهای جهان درس تازه ای در مورد اهمیت همزیستی صلح آمیز و مشارکت و همکاری با دولتهای مختلف می دهد.

منبع: الف

کلیدواژه: ایالات متحده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۸۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس

تصاویری که توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به صورت مخفیانه از تلفن همراهی یکی از نیرو‌های امنیتی حاضر در دانشگاه منتشر شده نشان می‌دهد که این فرد در حال ارسال پیامی است که در آن به شلیک به یکی از دانشجو‌ها اشاره میکند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو_ چندین روز از شروع اعتراضات مسالمت آمیز در دانشگاه‌های آمریکا می‌گذرد. چیزی که در این چند روز به وضوح به چشم می‌خورد، اعتراض مسالمت آمیز و بدور از خشونت از طرف دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه خشونت، قتل عام و نسل کشی  رژیم اشغالگر قدس است که به شکلی وحشیانه از طرف پلیس آمریکا و نیرو‌های سرکوبگر امنیتی ایالات متحده که با دستور مستقیم از طرف دولتی‌های آمریکا است، صورت می‌گیرد.

پلیس آمریکا در روزهای گذشته بیش از 900 نفر از دانشجویانی که در سراسر این کشور برای حمایت از فلسطین و مخالفت با جنایات رژیم صهیونیستی در غزه تظاهرات کرده بودند را دستگیر کرده است. با وجود این، تشدید سرکوب‌ها نه تنها باعث  فروکش کردن تظاهرات‌ها نشده بلکه خشم معترضان و شعله‌ور شدن آتش اعتراضات را به همراه داشته است.

با این وجود دانشگاه‌های آمریکا با ترکیبی از اقدامات و شگردهای سرکوبگرانه پلیسی و احکام انضباطی در تلاش هستند دانشجویان را به عقب‌نشینی وادار کنند. شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده در روز گذشته ده‌ها دانشجویی که به جنگ غزه اعتراض کرده‌اند در دانشگاه‌های نیویورک و ییل دستگیر شده‌اند.

نظامی‌سازی فضای دانشگاه‌ها

در دانشگاه تگزاس در آستین، پلیس با تجهیزات ضد شورش و سوار بر اسب تلاش کرده معترضان را متفرق کند. در دانشگاه‌ کالیفرنیای جنوبی هم نزدیک به 100 نفر دستگیر شدند. در دانشگاه اموری در آتلانتا پلیس با شلیک گلوله‌های فلفل به معترضان حمله کرد و 28 نفر از جمله چندین استاد را دستگیر کرد. در کالج امرسون بوستون 108 معترض دیگر دستگیر شدند و چهار افسر زخمی شدند.

این سرکوب‌های خشونت آمیز بحث‌های طولانی در مورد نقش اقدامات پلیسی در محوطه دانشگاه را دوباره برانگیخته است. تحلیلگران می‌گویند نظامی‌سازی پلیس بعد از حوادث 11 سپتامبر 2001 که نمود آن در اعتراضات سال‌های اخیر نمایان بوده این بار در این تظاهرات‌ها خود را نشان داده است.

«زاچ گرینبرگ»، رئیس بنیاد حقوق و آزادی‌های فردی در آمریکا در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان گفت که ورود نیروهای پلیس به دانشگاه «اقدامی تند» است که توسل به آن بایستی برای تهدیدهای مستقیم و شدیدتر برای محوطه دانشگاه حفظ شود.

وی اضافه کرد علاوه بر این ورود پلیس به دانشگاه باعث از بین رفتن اعتماد بین دانشگاه و دانشجو خواهد شد که مقابل چشم‌هایشان می‌بینند که پلیس همکلاسی‌ها و شاید اساتیدشان را دستگیر می‌کند. گرینبرگ گفت: «از بسیاری جهات، دوران تاریکی برای دانشگاه‌ها است.»

در حالی که فعالان مسائل حقوق بشر ورود پلیس به دانشگاه‌ها و دستگیری خشن دانشجویان را نقض آزادی‌ بیان و آزادی‌های آکادمیک این دانشجویان توصیف می‌کنند برخی دیگر از فعالان هشدار می‌دهند که تمرکز بر مسائل آمریکا ممکن است توجه جهانیان را از رنج مردم فلسطین منحرف کند.

تظاهرات گسترده در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی

هزاران تن از دانشجویان طی تظاهرات در دانشگاه راتگرز در نیوجرسی آمریکا، حمایت خود را از مردم غزه اعلام کردند. این تظاهرات در آمریکا با سرکوب و خشونت از طرف پلیس همراه شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورود هالیوودی پلیس آمریکا به داخل ساختمان‌های دانشگاه کلمبیا 

با انتشار گسترده صحنه‌ای از لحظه ورود پلیس آمریکا به داخل یکی از ساختمان‌های دانشگاه کلمبیا برای شکستن تحصن دانشجویان، حجم عظیمی از انتقادها روانه این نهاد حکومتی آمریکا شد. قسمت عجیب این کلیپ ورود پلیس به مانند صحنه‌های برخورد با تروریست‌ها و یا خنثی‌سازی بمب بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رویترز گزارش کرد، نیرو‌های پلیس نیویورک به درخواست مدیریت دانشگاه کلمبیا وارد محیط این دانشگاه شدند و در حال بیرون کردن دانشجویان معترض هستند.

دانشگاه کلمبیا اعلام کرده هدف از این کار برقراری امنیت و نظم است. رسانه‌ها از جمله سی. ان. ان می‌گویند، پلیس "ده‌ها نفر" را تا الان بازداشت کرده است.

در مقابل، دانشجویان برای حمایت از دوستان دستگیر شده خود در مقابل اتوبوس‌های پلیس تجمع کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تحصن دانشجویان در خیابان‌های اطراف دانشگاه کلمبیا

دانشجویان دانشگاه کملبیا در خیابان های اطراف این دانشگاه برای جلوگیری از ورودی اتوبوس‌های پلیس برای انتقال دانشجویان بازداشت شده، دست به تحصن زدند. تحصن کنندگان آزادی هم‌دانشگاهیان و توقف برخورد خشونت‌آمیز و خارج از عرف پلیس را خواستار بودند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی بازداشت اتوبوسی دانشجویان معترض

به دلیل بالا بودن تعداد دانشجویان دستگیر شده چندین واحد اتوبوس برای انتقال دانشجویان معترض بازداشتی به دانشگاه کلمبیا اعزام شد.

تا کنون چندین اتوبوس پر شده از دانشجویان معترض به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی پرتاب گاز اشک‌آور در دانشگاه کلمبیا

در ادامه برخوردها با دانشجویان و اساتید دانشگاه، پلیس به استفاده از گاز اشک‌اور به صورت مداوم برای متفرق کردن دانشجویان متحصن روی آورد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

گزارش NBC به نقل از پلیس نیویورک: حدود ۱۰۰ نفر دستگیر شدند، هامیلتون هال تخلیه شد، و تحصن در دانشگاه کلمبیا تا حدودی کنترل شده است.

استفاده از ماشین‌های آب‌پاش برای متفرق کردن دانشجویان

در ادامه برخوردهای پلیس آمریکا، پای ماشین آب‌پاش نیز به این برخوردهای خشونت‌آمیز باز شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پرتاب دانشجویان از پله به پایین

پلیس آمریکا با پرت کردن دانشجویان از پله به پایین و برخوردهای سهمگین با دانشجویان صحنه‌های حیرت‌آوری را رقم زد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی ورود پلیس آمریکا با سلاح گرم به داخل ساختمان دانشگاه کلمبیا

نیروهای سرکوبگر آمریکایی با سلاح گرم به داخل دانشگاه کلمبیا وارد شدند. این برخوردها برای شکستن تحصن‌های دانشجویان در اعتراض به وحشیگری رژیم صهیونیستی صورت می‌پذیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انسداد خیابان‌های اطراف دانشگاه کلمبیا

نیروهای امنیتی و سرکوبگر آمریکا با خیابان‌های اطراف دانشگاه کملبیا را مسدود کردند.

چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجو‌ها شلیک کردیم!

تصاویری که توسط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به صورت مخفیانه از تلفن همراهی یکی از نیرو‌های امنیتی حاضر در دانشگاه منتشر شده نشان می‌دهد که این فرد در حال ارسال پیامی است که در آن به شلیک به یکی از دانشجو‌ها اشاره میکند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • بالا گرفتن احتمال کشتن چند دانشجوی معترض توسط پلیس/ چت پلیس نیویورک: فکر کنم به یکی از دانشجوها شلیک کردیم! + فیلم و عکس
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • «اسکله شناور غزه» ظاهر انسانی و باطن نظامی
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین پس از ورود به کاخ سفید
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • فوری؛ سهمیه ایران در لیگ نخبگان مشخص شد