Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:26:59 GMT

تاثیر ورزش منظم بر بهبود عملکرد شناختی کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۴۸۰۹۸

تاثیر ورزش منظم بر بهبود عملکرد شناختی کودکان

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که فعالیت بدنی با توانایی شناختی بهتر مرتبط است و به نوبه خود بر عملکرد تحصیلی در مدرسه تاثیر دارد. تاکنون درک تاثیرات فعالیت بدنی بر توانایی شناختی به دلایل مختلف دشوار بوده است.

به گزارش ساینس، محقق این تحقیق، پروفسور کیتا کامیجو استاد دانشگاه تسوکوبا (Tsukuba) ژاپن اظهار کرد: در تحقیقات پیشین این مشکلات به‌صورت گسترده بررسی شد اما با موشکافی در داده‌ها تاثیر فعالیت جسمی را در کمک به کودکان حتی با اجرای فعالیت ضعیف مشاهده می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محقق دیگر این تحقیق ایتورو ایشیهارا استادیار دانشگاه کوبه است.

عملکردهای اجرایی به سه نوع مهارت شناختی اشاره دارد؛ اول اینکه توانایی برانگیختن و مانع‌شدن رفتارها و عادت‌هاست. دستیابی به این توانایی بیان می‌کند رنگ‌های نمایش داده‌شده بر روی صفحه‌نمایش بیانگر کدام کلمات مانند قرمز و آبی است. زمانی که رنگ‌ها با کلمات تطابق یابند که راحت است اما اغلب منع بروز احساسات با واکنش بازتابی درزمانی که رنگ قرمز نمایش داده‌شده با فونت آبی تطابق نمی‌یابد، ایجاد می‌شود.

مهارت دوم توانایی نگهداری اطلاعات در حافظه کاری و پردازش آن است. این مورد با آزمایش چگونگی به یادآوردن رشته‌های حروف با طول متفاوت ارزیابی شد.

مهارت سوم، انعطاف‌پذیری ذهنی است که با سوال در تغییر مرتب قوانین طبقه‌بندی دایره‌های رنگی و مربع‌ها از شکل به رنگ ارزیابی شد.

پروفسور کامیجو و استاد ایشیهارا و همکاران وی داده‌های آزمایش‌های قبلی را که در آن عملکرد اجرایی در کودکان قبل و بعد از چند ماه مداخله روزانه با فعالیت‌های بدنی، مانند فعالیت‌های هوازی، بازی با توپ و برچسب بازی انجام‌شده بود، دوباره مورد تجزیه‌وتحلیل قراردادند. آنان عامل نادیده گرفته‌شده تحقیق اولیه یعنی ارتباط اثربخشی یا عدم تاثیر مداخله ورزشی بر نمرات را بررسی کردند.

محققان دریافتند، مهارت‌های شناختی که ارتباط نزدیکی با عملکرد آکادمی دارند، بیشتر در کودکانی که مهارت‌های آنان در ابتدا ضعیف بوده، بهبودیافته است.

این گروه همچنین دریافتند که افزایش زمان فعالیت بدنی منظم، بر عملکرد شناختی در کودکانی که کارکردهای شناختی بهتری را آغاز کردند، تاثیر منفی ندارد.

این یافته که فعالیت بدنی روزانه می‌تواند عملکرد اجرایی را در کودکانی که ممکن است بیشترین نیاز به آن را داشته باشند، بهبود بخشد، پیامدهای کاربردی دارد.

پروفسور کامیجو می‌گوید: ازآنجاکه عملکردهای شناختی ارزیابی‌شده در این مطالعه مربوط به عملکرد تحصیلی است، می‌توان گفت فعالیت جسمی روزانه برای کودکان در سن مدرسه بسیار مهم است. نتایج این تحقیق به نهادهای آموزشی و پرورشی در طراحی سیستم مناسب برای به حداکثر رساندن تاثیرات فعالیت‌های جسمی و ورزشی کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ورزش كودكان عملکرد شناختی فعالیت بدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۸۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت

ایتنا - مطالعه جدیدی نشان می‌دهد که این بیماری همه‌گیر تنها باعث تأخیر متوسطی در رشد نوزادان و کودکان نوپا شده است.
تحقیقات قبلی گزارش داده است که قرنطینه‌های مرتبط با پاندمی کوید 19 زندگی بسیاری از مردم، از جمله خانواده‌هایی با فرزندان خردسال را مختل کرد. با بسته شدن مدارس و مراکز نگهداری از کودکان، بسیاری از مردم از خانه کار می‌کردند و تعداد تاریخ‌های بازی و تماس‌های اجتماعی کاهش یافت و زندگی روزمره تغییر کرد.

محققان در 22 آوریل در مجله JAMA Pediatrics گزارش دادند که تجزیه و تحلیل بیش از 50000 کودک 5 ساله و کمتر نشان داد که این بیماری همه‌گیر تنها آسیب جزئی در رشد آنها ایجاد کرده است.

سارا جانسون، مدیر مرکز رالز برای ادغام بهداشت و آموزش در جانز هاپکینز گفت: «به طور کلی متوجه شدیم که با وجود برخی تحول‌ها، آنقدر تغییرات بزرگی رخ نداده است، و این یک یافته واقعا مهم و اطمینان بخش است. »

همه کودکان تحت اندازه گیری رشد کودک قرار گرفتند که به طور معمول به عنوان بخشی از مراقبت‌های کودکان جمع‌آوری شده بود. محققان نمرات کودکان نوپا را قبل و در طول همه گیری، از سال 2018 تا 2022 مقایسه کردند.

آنها حدود 3 درصد کاهش در مهارت‌های ارتباطی، 2 درصد کاهش در مهارت‌های حل مسئله و 2 درصد کاهش در مهارت‌های فردی و اجتماعی مشاهده کردند. مهارت‌های حرکتی کودکان نوپا به هیچ وجه آسیب نمی‌بیند.

محققان با نگاهی به نوزادان کمتر از 1 سال، کاهش 3 درصدی در مهارت‌های ارتباطی و کاهش 2 درصدی در حل مسئله را دریافتند.

 
جانسون گفت: «ما فکر می‌کردیم که ممکن است نوزادان تأثیر کمتری نسبت به بچه‌های بزرگ‌تر داشته باشند، با توجه به اینکه بسیاری از مراقبان ممکن است زمان بیشتری را در خانه با بچه‌های کوچک خود سپری کرده باشند. اما همان چیزهایی را در نوزادان دیدیم که در بچه‌های بزرگتر مشاهده کردیم.»

محققان همچنین دریافتند که نگرانی مراقبان در مورد فرزندانشان در طول همه‌گیری تنها اندکی افزایش یافته است. محققان خاطرنشان کردند که در حالی که این نتایج آرامش‌بخش هستند، تأثیر همه‌گیری بر توسعه بلندمدت نامشخص است.

جانسون در مصاحبه‌ای گفت: «برای ما مهم است که به کودکان در تمام سنین از نظر رشد توجه داشته باشیم، بنابراین می‌توانیم بفهمیم که آیا این تغییرات پیامدهای طولانی‌مدتی برای کودکان دارد یا چالش‌های جدیدی با افزایش سن کودکان پدیدار می‌شوند یا خیر. مطالعاتی مانند این می‌تواند به آماده شدن برای بحران‌های بهداشت عمومی آینده کمک کند. این نتایج همچنین اهمیت متخصصان اطفال رفتاری رشدی را نشان می‌دهد که برای ارزیابی و درمان کودکانی که رشدشان کند یا متوقف شده است آموزش دیده‌اند.»

دیگر خبرها

  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • لواندوفسکی: بارسلونا را ترک نخواهم کرد
  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G | چینی ها استارت زدند
  • برای عمر طولانی‌تر از پله‌ها بروید
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • پایش معادن شهرستان تفت
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت