Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم؛ بعد از توسعه فاز اول بندر شهید بهشتی یک خط اعتباری 403 میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی برای تجهیز بندر چابهار باز شد، با تخصیص این خط بیش‌از 30 دستگاه استراتژیک تخلیه و بارگیری برای بندر چابهار خریداری شد که بخشی از آن‌ها 8 دستگاه مکنده غلات 600 تن بر ساعت بود. این مکنده عمدتا با هدف تبدیل چابهار به قطب کالای اساسی ایران و  کشورهای مستقل مشترک‌المنافع آسیای میانی برای بندر چابهار خریداری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان بنادر و دریانوردی 5 دستگاه از این مکنده‌های غلات را در برهه زمانی آبان تا اسفند 98 به بنادر شهید رجایی و امام خمینی انتقال دارد، با این توضیح که بندر چابهار فعلا به این تجهیزات نیازی ندارد و با توجه به ورود کالای اساسی به کشور آن بنادر بیشتر به این تجهیزات نیاز دارند. این درحالی بود که ورود 20 درصد کالای اساسی ایران از چابهار برنامه‌ریزی شده بود و قرار بود به مراتب در برنامه توسعه این 20 درصد افزایش و چابهار به اصلی‌ترین بندر ایران در کالای اساسی تبدیل شود.

تسنیم موضوع را پیگیری کرد و در این گزارش به آن پرداخت؛ اداره‌کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در توضیحاتی به تسنیم گفت: فعلا به این تجهیزات احتیاجی ندارد و هروقت دوباره نیاز شد آن‌ها را می‌گرداند؛ این درحالی بود که خود این بنادر به تجهیزات مختلف تخلیه و بارگیری مجهز بودند و این تجهیزات صرفا برای چابهار و با هدف توسعه سواحل مکران از صندوق توسعه ملی خریداری شده بود.

حالا دوباره تعدادی از کارگران مستقر در بندر در تماس‌هایی با تسنیم خبر از انتقال یکی دیگر از این مکنده‌های غلات می‌دهند؛ مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان پیشتر در گفت‌وگو با تسنیم گفته بود: حجم ورودی کالای اساسی به چابهار با دو دستگاه مکنده غلات هم کفایت  می‌کند و در واقع این دو دستگاه توانایی تخلیه و بارگیری 7 میلیون تن کالای اساسی در سال را دارند که نصف کل کالای اساسی است که سالانه به ایران وارد می‌شود؛ این توضیحات در لفافه میگوید بندر چابهار علاوه‌بر آنکه به آن 5 دستگاه رفته احتیاجی ندارند به دستگاه سوم هم نیازی نیست و با دو دستگاه مکنده کار چابهار راه می‌افتد.

نماینده مردم شهرهای جنوب بلوچستان در مجلس می‌گوید: سازمان بنادر قول داده که دیگر تجهیزاتی از بندر چابهار خارج نمی‌کند، انتقال همان‌ها هم جفا در حق مردم بوده است.

معین‌الدین سعیدی در گفت‌وگو با تسنیم می‌افزاید: این تجهیزات با نگاه بلند مقام معظم رهبری برای توسعه سواحل مکران و صرفا برای چابهار خریداری شده، درست حالا به آن‌ها نیازی نیست اما چابهار قرار است در 5 فاز توسعه یابد و  بعدا به آن‌ها نیاز می‌شود؛ آیا برگردانده می‌شود؟

وی تاکید می‌کند: در صورت تکرار و انتقال این تجهیزات تذکر جدی به وزارت راه و سازمان بنادر داده خواهد شد.

 قرار است هر چهار دستگاه هوپر که از 403 میلیون دلار پرداخت شده از صندوق توسعه ملی خریداری شده اند به بندر امام خمینی(ره) منتقل شوند؛ همانطور که در برهه‌ای از زمان بندر چابهار نیاز شدید به جرثقیل داشت و سازمان بنادر و دریانوردی تصمیم گرفت یک جرثقیل 100 تنی را از بندر امام خمینی به بندر چابهار ارسال کند که با گذشت چند سال از انتقال دستگاه به بندر چابهار، همچنان از آن استفاده می‌شد اما به دلیل عدم نیاز به این جرثقیل، آن نیز به همراه هوپر ها به بندر امام خمینی(ره) بازگردانده خواهد شد.

بر پایه این گزارش: مالک اصلی این دستگاه‌ها سازمان بنادر و دریانوردی ایران است و برای بندر چابهار در مجموع 30 دستگاه استراتژیک خریداری شده است که از این دستگاه ها هشت دستگاه مکنده غلات با نام هوپر خریداری شده که این مکنده‌ها در زمان برجام خریداری شدند و 600 تن بر ساعت توان دارند.

بر پایه این گزارش، در ادامه گزارش آمده است، مالک اصلی این تجهیزات سازمان بنادر و دریانوردی ایران است و در حال حاضر در بندر چابهار از تمامی این هشت دستگاه استفاده نمی شود بلکه تنها دو دستگاه از آنها استفاده می‌شود و دو دستگاه نیز برای آینده در نظر گرفته شده است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سازمان بنادر و دریانوردی دستگاه مکنده خریداری شده کالای اساسی بندر چابهار امام خمینی خریداری شد دو دستگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار

تین نیوز

معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در دیدار با معاون وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران از ابراز تمایل تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، معاون وزیر حمل و نقل جمهوری تاجیکستان در رأس هیاتی با معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی دیدار و گفت و گو کرد.

در این نشست که نظام الدین زاهدی، سفیر تاجیکستان در ایران، فیروز محمود اف، مدیرکل بین المللی وزارت حمل و نقل و رحم الدین سلام زاده، مدیر موسسه دولتی حمل و نقل جاده ای و خدمات لجستیک تاجیکستان ، جلیل اسلامی، معاون امور بندری و اقتصادی، خسرو سرایی، مدیرکل ترانزیت، لجستیک و توافقنامه ها، تیمور بشیر گنبدی، رئیس اداره توافقنامه های بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی، حضور داشتند، خانم شایسته مراد زاده، معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در دیدار با علی اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی بر علاقه مندی دولت این کشور برای سرمایه گذاری لجستیکی در بندر چابهار تاکید کرد. 

معاون وزیر حمل و نقل تاجیکستان در این نشست افزود: روابط دو جانبه تجاری و اقتصادی بین تهران و دوشنبه در سطح خوبی قرار دارد.

وی با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی مشترک بین دو کشور ایران و تاجیکستان، اظهار کرد: طی دو سال گذشته، سطح روابط اقتصادی و جابه جایی کالا بین دو کشور رو به رشد بوده و افزایش یافته است.

مراد زاده همچنین از علاقه تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار خبر داد.

اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه روابط تجاری با کشورهای فارسی زبان

در این دیدار همچنین علی اکبر صفایی، معاون وزیر راه و شهرسازی ایران نیز با اشاره اهتمام دولت سیزدهم برای توسعه همکاری های اقتصادی و بازرگانی با کشورهای همسایه، به ویژه با کشورهای فارسی زبان، تاکید کرد: رویکرد تهران در توسعه همکاری های حمل و نقلی و ترانزیتی با کشورهای همسایه، منافع برد برد و اشتراکی برای همه فعالان اقتصادی است.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه مطابق برنامه ریزی صورت گرفته و اهتمام وزیر راه و شهرسازی ایران برای اتصال بندر چابهار به راه آهن سراسری کشور، طی یک سال آینده، تاکید کرد: با حضور دولت هند و سرمایه گذاری یک شرکت هندی در بندر چابهار، علاوه بر ارتقای ظرفیت های زیرساختی و تجهیزاتی این بندر، عملکرد تخلیه و بارگیری بندر چابهار نیز به بیش از ۵ میلیون تن افزایش یافته است.

صفایی با بیان اینکه آینده تجاری و بازرگانی بسیار خوبی در انتظار بندر چابهار است، افزود: هم اکنون کشتی های لاینر به صورت مستقیم از هند و چین در بندر شهید بهشتی چابهار پهلوگیری می کنند.

وی با استقبال از سرمایه گذاری زیرساختی دولت و شرکت های خصوصی مورد تایید تاجیکستان در بندر چابهار برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، تاکید کرد: مدل اقتصادی و بازرگانی مد نظر دولت تاجیکستان، میزان و مدت قرارداد سرمایه گذاری این کشور در بندر اقیانوسی چابهار را تعیین خواهد کرد.

به گفته صفایی، سرمایه گذار تاجیکی این امکان را دارد با ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار، از آن برای ترانزیت کالاهای کشورش و کالاهای سایر کشورها استفاده کند و از تسهیلات و تخفیفات ترانزیتی بندر چابهار بهره ببرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • جاسازی عجیب ابزار تقلب در بدن داوطلبان
  • مدل تازه تقلب در کنکور؛ پای ابزار جاسوسی در بدن وسط آمد!
  • برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند
  • رییس سازمان سنجش : برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند
  • عجیب‌ترین جاسازی ابزار تقلب در بدن داوطلبان
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار