Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، بامداد روز ۱۳ دی ۱۳۹۸، خبری تلخ و باورنکردنی در رسانه‌های بین‌المللی مخابره شد. رسانه‌های غربی، عربی، صهیونیستی و منتسب به جریان مقاومت این خبر را پوشش داده و هر کدام به سبک و سیاق خود به این اتفاق پرداختند. این حادثه تلخ، اما همه ایران را با تمام وسعتش به ماتم فروبرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر این بود، «آمریکا سردار سلیمانی را ترور کرد».

خیلی زود جزئیات این ترور و شهادت سردار سلیمانی، ابومهدی المهندس و چندی دیگر از هم‌رزمان ایشان منتشر شد. پس از آن که سردار سلیمانی به فرودگاه بغداد رسیده و مورد استقبال هیئت الحشدالشعبی قرار گرفته بود و در حالی که به سمت بغداد در قالب کاروانی به راه افتاده بود، مورد هدف نظامیان تروریست آمریکایی قرار می‌گیرد.

گزارش سازمان ملل در محکومیت آمریکا و ماده ۴ منشور این سازمان

نحوه مورد اصابت قرار دادن سردار سلیمانی و گرا‌های عوامل جاسوس که در شهادت ایشان نقش داشته و سایر موضوعات مرتبط خود بحث مفصلی است که درباره آن بسیار نوشته شده و احتمالا پس از این هم جزئیات بیشتری از آن فاش خواهد شد. اما هدف وجیزه‌ای که از پیش چشمانتان می‌گذرد بررسی ابعاد حقوقی این ترور است. این که سردار سلیمانی به دعوت رسمی مقامات عراقی در این کشور حضور یافته، واقعیتی است که سنگینی جرم آمریکایی‌ها را چندبرابر می‌کند. گزارش سازمان در رابطه با ترور سردار سلیمانی و تاکید بر این مطلب که این اقدام نقض مسلم حاکمیت است، بهانه‌ای شد تا بار دیگر اقدام خودسرانه و غیرقانونی آمریکا را بررسی کنیم. اگنس کالامارد، گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود تاکید کرد: «امکان ندارد مسئول عالی‌رتبه در کشوری دیگر را به این شکل هدف قرار داد. این اقدام نقض حاکمیت اصول مختلف بود».

کالامارد پنجشنبه گذشته در گزارش خود در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، ترور سردار سلیمانی را محکوم کرد و اقدام آمریکا را مغایر با ماده ۴ منشور سازمان ملل و غیر قابل توجیه دانست.

ماده ۴ منشور سازمان ملل یک قاعده بسیار ساده را بیان می‌کند. براساس این ماده هر کشوری پیش از آن که به عضویت سازمان ملل در بیاید، باید منشور این سازمان را بپذیرد و در چارچوب آن عمل کند. آمریکا ضمن ترور سردار سلیمانی که فرمانده ارشد نظامی یک کشور محسوب می‌شده، منشور سازمان ملل را نقض کرده است.

ترور سردار سلیمانی، نقض فاحش مصونیت دیپلماتیک

همچنین در جریان ترور سردار سلیمانی، قاعده کلی «مصونیت دیپلماتیک» هم نقض شد. کنوانسیون وین در خصوص روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۶۱ میلادی یا همان ۱۳۴۰ شمسی به امضاء کشور‌ها رسید. این پیمان امتیاز‌ها و مصونیت‌های نمایندگان سیاسی کشور‌ها را در بهبود مناسبات دوستانه به صورت دقیق تعریف کرده است. نحوه رفتار با دیپلمات‌های ساکن در کشور پذیرنده از همین پیمان مشخص می‌شود.

ماده بیست و نه پیمان وین تاکید می‌کند: «شخص مأمور سیاسی مصون است و نمی‌توان او را به هیچ عنوان مورد توقیف یا بازداشت قرارداد. کشور پذیرنده با وی رفتار محترمانه‌ای که در شأن اوست خواهد داشت و اقدام‌های لازم را برای ممانعت از وارد آمدن لطمه به شخص، آزادی و حیثیت او اتخاذ خواهد کرد». در ادامه نیز افرادی که از مزایای فوق بهره‌مند می‌شوند در این پیمان ذکر شده است. «پیک‌های دیپلماتیک» و دارندگان گذرنامه و روادید دیپلماتیک جزو افرادی هستند که در زیر چتر مصونیت‌ها قرار می‌گیرند. اتفاقا سردار قاسم سلیمانی از هر دوی این عناوین بهره‌مند بوده است، یعنی هم حامل رسمی پیامی دیپلماتیک از جانب ایران به عراق بوده و هم این که از گذرنامه دیپلماتیک یا همان «پاسپورت سبز» استفاده می‌کرده است؛ بنابراین طبق توضیحات فوق مشخص می‌شود که چرا گزارشگر ارشد سازمان ملل اصرار دارد که اقدام آمریکا کاملا غیرقانونی بوده است.

بحث‌های دیگر حقوقی نیز در رابطه با این حادثه بیان می‌شود. مثلا این که سردار سلیمانی مورد استقبال رسمی الحشد الشعبی قرار گرفته بود. نظامیان تروریست آمریکایی به هنگام ترور، ابومهدی المهندس، فرمانده الحشدالشعبی را هم مورد حمله قرار دادند. حال آن که الحشد الشعبی بخشی رسمی و قانونی از ارتش عراق است. همچنین واشنگتن بدون کسب اجازه از بغداد به عملیاتی نظامی در خاک کشور عراق دست زده، که این هم نقض فاحش قوانین بین‌المللی است.

اعتراف صریح و وقیحانه آمریکا به ترور سردار سلیمانی

اما آنچه که ترور سردار سلیمانی را کمی متفاوت از جنایات گذشته آمریکایی‌ها می‌کند، اعتراف شخص اول این کشور نسبت به این تجاوز است. در ادامه اظهاراتی از ترامپ را مشاهده می‌کنید که از لحظه ترور سردار سلیمانی جمع‌آوری شده است. طی این اظهارات، وی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم مسئولیت ترور سردار سلیمانی را می‌پذیرد. هرچند که این تاکید ترامپ به قتل بزرگترین فرمانده مبارزه با تروریسم از سوی کشوری که داعش را خلق کرده، چندان عجیب هم به نظر نمی‌رسد. رئیس جمهور آمریکا که پیش از این هیچ موفقیتی را در خصوص پرونده ایران کسب نکرده و دائما مورد انتقاد محافل داخلی قرار گرفته بود، تصور می‌کرد که با اقدام مذکور شاید بتواند برگ برنده‌ای در انتخابات آتی رو کند. هرچند که بر خلاف تصور او، این جریان نهایتا به نفع مقاومت و تحقیر چندباره آمریکا ختم شد. در ادامه اظهارات ترامپ را که مستقیما به ترور سردار سلیمانی اشاره می‌کند را خواهید خواند:

• ساعاتی پس از ترور سردار قاسم سلیمانی، طی بیانیه‌ای که دونالد ترامپ آن را صادر کرد و در سایت رسمی کاخ سفید نیز قرار گرفت، وی شخصا مسئولیت ترور را به عهده گرفت. پیش از انتشار بیانیه زیر و بلافاصله پس از انجام عملیات ترور هم با به اشتراک گذاشتن پرچم آمریکا در حساب توئیتری خود، تلویحا از ترور سردار سلیمانی ابراز رضایت کرد.

طی بیانه‌ای که دونالد ترامپ آن را در تاریخ ۳ ژانویه مطابق با ۱۳ دی ماه، منتشر کرد و در سایت رسمی کاخ سفید به اشتراک گذاشته شد، آمده است: «شب گذشته ارتش آمریکا تحت نظارت مستقیم من، طی عملیاتی بی عیب‌ونقص، تروریست شمار یک جهان یعنی قاسم سلیمانی را کشت». در ادامه این بیانیه ادعا شده است: «سلیمانی در حال برنامه‌ریزی برای یک حمله قریب‌الوقوع به دیپلمات‌ها و پرسنل آمریکایی در عراق بود، اما ما در حین انجام عملیات متوجه او شدیم و به کار او پایان دادیم».

• دونالد ترامپ طی روز‌های پس از انتشار بیانیه، در ۱۳ ژانویه مطابق با ۲۳ دی ماه، و پس از آنکه نتوانست قریب‌الوقوع بودن حمله از سوی سردار سلیمانی به دیپلمات‌های آمریکایی را اثبات کند طی پیامی در حساب توئیتر خود نوشت: «این موضوع اهمیتی ندارد..» در پیام توئیتری آمده است: «رسانه‌های جعلی به همراه شرکای دموکرات خود به سختی در حال تحقیق‌اند که آیا واقعا حمله سلیمانی قریب‌الوقوع بوده و یا خیر و اینکه تیم من موافق با این اقدام بوده‌اند و یا خیر. پاسخ به هر دو سوال یک بله محکم است. اما این موضوعات به خاطر گذشته وحشتناک او اهمیتی هم ندارد».

• دونالد ترامپ همچنین در همان روز توئیت دیگری منتشر کرد و تلویحا به ترور سردار سلیمانی اعتراف کرد. وی مجددا مدعی شد که سردار سلیمانی تعداد زیادی آمریکایی را کشته و قصد داشته تا مجددا در عملیات دیگری تعداد دیگری را بکشد، اما ما اجازه ندادیم و او را گرفتیم (ترور کردیم).

• اما در این بین دونالد ترامپ اذعان کرده که هنگام عملیات در حالی که در تعطیلات سال نو به سر می‌برده، خود شخصا از طریق چندین مانیتور شاهد ترور سردار سلیمانی بوده است. سی‌ان‌ان طی گزارشی در ۱۸ ژانویه مطابق با ۲۸ دی ماه به قلم کوین لیپتاک، مطلب ذکر شده را شرح داده است.

طی این گزارش جزئیات عملیات از قول ترامپ نقل شده است. وی طی یک مراسمی در اقامتگاه اختصاصی خود در مارالاگو ماجرا را این‌طور شرح می‌دهد: «افسر نظامی مسئول به من گفت که آن‌ها با هم هستند و دو دقیقه و یازده ثانیه با مرگ فاصله دارند. او گفت که آن‌ها در یک ماشین هستند و تقریبا تا یک دقیقه دیگر بیشتر زنده نیستند. سی ثانیه. ده، نه، هشت، ... بوم.. به من گفتند که کار آن‌ها تمام شد».

ترور سردار سلیمانی، جنایتی از پیش تعریف شده

در ادامه رصد اعتراف آمریکا به ترور سردار سلیمانی، به برخی از رسانه‌های این کشور برمی‌خوریم که از نحوه تصمیم‌گیری در این‌باره گفتند. دیلی بیست طی گزارشی در تاریخ ۳ ژانویه مطابق با ۱۳ دی ماه، ضمن ارائه گزارشی به قلم جمی رز، از تصمیم ترور سردار سلیمانی در تابستان سال ۲۰۱۹ میلادی سخن به میان آورد. تصویر تیتر این گزارش را در ادامه می‌بینید. در این گزارش آمده که تصمیم به ترور سردار سلیمانی هفت ماه قبل از عملیات و در تابستان ۲۰۱۹ توسط مقامات آمریکایی اتخاذ شده است. به گزارش دیلی بیست، پس از شکار پهپاد آمریکایی به دست ایران در تابستان سال ۲۰۱۹، جان بولتون مشاور ارشد ترامپ طرح ترور سردار سلیمانی را به ترامپ ارائه کرد. اما وی هفت ماه بعد و در پی التهابات در عراق، دستور به انجام این ماموریت داد، چراکه به دنبال یک بستر مناسب برای عملیاتی شدن این طرح می‌گشت.

«وکس» هم طی گزارش دیگری فاش می‌کند که ترامپ از سال ۲۰۱۷ طرح ترور سردار سلیمانی را در ذهن می‌پرورانده است. طی گزارشی به قلم الکس وارد در تاریخ ۱۳ ژانویه مطابق با ۲۳ دی ماه، نویسنده اعتراف می‌کند که طرح موضوع حمله‌ای قریب‌الوقوع از سوی سردار سلیمانی به پرسنل آمریکایی در عراق دلیل واقعی ترور وی نبوده است و اینکه ترامپ از مدت‌ها پیش به دنبال ترور سردار سلیمانی بوده است. تصویر تیتر این گزارش را در ادامه می‌بینید. در این گزارش آمده که ترور سردار سلیمانی بسیار فراتر از ادعای قریب‌الوقوع بودن یک حمله از سوی وی بوده است.

این گزارش تاکیده کرده که بحث ترور سردار سلیمانی اولین بار در سال ۲۰۱۷ مطرح شده و سپس در ماه ژوئن سال ۲۰۱۹ یعنی تابستان گذشته به تصویب رسیده است. وکس به نقل از گزارشی از واشنگتن پست می‌نویسد: «ساعاتی پیش از ورود ترامپ به ریاض، حوثی‌ها ریاض را مورد هدف قرار می‌دهند و از آنجا بود که ترامپ به فکر ترور سلیمانی افتاد، اما جیم ماتیس وزیر دفاع وقت آمریکا او را از این اقدام بازداشت». هرچند که ماتیس از اظهار نظر در این‌باره در رسانه‌ها خودداری کرده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان ملل الحشدالشعبی نظامیان تروریست آمریکایی شهادت سردار سلیمانی سردار سلیمانی ترور سردار سلیمانی ترور سردار سلیمانی سردار سلیمانی سردار سلیمانی دونالد ترامپ قریب الوقوع سازمان ملل طی گزارش رسانه ها دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها

نتایج نظرسنجی شبکه آمریکایی «سی ان ان» نشان داد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین این کشور نسبت به جو بایدن، رئیس کنونی کاخ سفید، از حمایت تعداد بیشتری از رای دهندگان برخوردار است.

بنابر گزارش آر تی، بر اساس این نظرسنجی که از ۱۸ تا ۲۳ آوریل انجام شد و شامل ۹۶۷ رأی دهنده ثبت نام شده بود، با ضریب خطای آماری ۳.۸ درصد، ۴۹ درصد از شرکت کنندگان از ترامپ حمایت کردند و در عین حال، ۴۳ درصد از پاسخ دهندگان از بایدن حمایت کردند.

انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا قرار است در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ برگزار شود و رقبای اصلی در رقابت انتخاباتی جو بایدن، رئیس جمهور فعلی دموکرات و دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق جمهوری خواه هستند.

هر دو نامزد قبلاً تعداد کافی رای را از انتخابات مقدماتی دریافت کرده اند تا نامزدی احزاب خود را تضمین کنند و تقریباً همه رقبای آنها انصراف خود را از رقابت اعلام کرده اند.

پیش از این مارینا هاید، ستون نویس روزنامه گاردین در تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و نامزد‌های آن به این نکته اشاره می‌کند که دو نامزد اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن هر دو مسن هستند و در همین حال، یکی تقریبا مرتکب کودتا شده و دیگری از مشکلات حافظه رنج می‌برد. مسئله‌ای که انتخاب را برای رای‌دهندگان آمریکایی دشوار خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • آمریکا: ۵ واحد نظامی اسرائیل مرتکب نقض قوانین شده‌اند
  • ماجرای علاقه زیاد سردار سلیمانی به نوه اش، عسل /زینب گفت ببین یه ذره بچه داره من رو تهدید می‌کنه!
  • ماجرای اظهار نظر سردار سلیمانی در سریال پایتخت ۵
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • پیشی گرفتن ترامپ از بایدن در نظرسنجی‌ها
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت مسیح
  • (عکس) سردار سلیمانی و هوگو چاوز، امام مهدی و حضرت عیسی
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند