Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ درحالی آمار تعداد متقاضیان فرزند‌خواندگی در استان مرکزی بالاست که به رغم حرکت سریع استان به سمت سالمندی، آمار بالایی از خانواده‌ها به‌جای فرزندآوری به دنبال فرزندخواندگی هستند. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آغوش گرم خانواده مامن و پناهگاهی برای همه کودکان است و والدین با تامین نیازهای مادی و روانی فرزندان برای زندگی آرام آنها تلاش می‌کنند تا فرزندان آنها در آغوش پرمهر خانواده تجربه زندگی پر از عشق و مهربانی را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالیکه تعدادی از کودکان از داشتن چنین خانواده‌ای محروم هستند به طوری که تجربه تلخی در آغوش خانواده داشتند و یا به سبب مشکلات خانوادگی از والدین خود جدا شدند به همین سبب آرزوی زندگی در آغوش پرمهر و عطوفت خانواده سال‌ها در ذهن آنها می‌ماند.

تعدادی از این کودکان دوباره به آغوش خانواده برمی‌گردند، خانواده‌ای که به سبب مشکلاتی فرزند ندارند و از طریق مراجع قضایی، بهزیستی و غیره صلاحیت فرزندخواندگی را کسب کردند بنابراین این کودکان درواقع فرزندخوانده می‌شوند.

سرنوشت برای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست با جدایی از والدین به سبب مشکلاتی از جمله فقر، عدم صلاحیت سرپرست خانواده، طلاق، اعتیاد، عدم سلامت روانی والدین و غیره طور دیگری رقم می‌خورد به طوری که با واگذاری آنها به خانواده‌های دارای صلاحیت نگهداری از کودک توسط مراجع قضایی زندگی جدیدی را تجربه می‌کنند.

نیازهای جسمی، روانی، تحصیلی و سایر موارد آنها با اقدامات و برنامه‌های مختلفی که توسط کارشناسان و روانشناسان انجام می‌شود در مراکز نگهداری از کودکان تامین و پیگیری می‌‌شود  و با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف خانه‌های ایتام و مراکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست تربیت درست افراد است در این راستا اقدام می‌شود.

این کودکان بیشتر از سایر هم‌سالان خود به خدمات روانشناختی و روانشناسی نیاز دارند به طوری که احساسات این کودکان آسیب دیده و دارای خشم و فقدان هستند و اگر به مشکلات روحی و روانی آنها رسیدگی و پیگیری نشود مستعد انواع بزهکاری می‌شوند به همین سبب این کودکان در مراکز نگهداری، نیازهای روانی آنها تامین می‌شود.

حمایت بهزیستی از کودکان بدسرپرست یا بی‌سرپرست در استان مرکزی

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به وضعیت کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در خانه‌های کودکان و نوجوانان گفت: بهزیستی نسبت به پذیرش همه کودکان بی‌سرپرست و بد‌سرپرست که با نظر مراجع قضایی شرایط پذیرش در خانه‌های کودکان و نوجوانان را دارند اقدام نموده و در این مراکز  امکانات مورد نیاز فرزندان از جمله امکانات معیشتی، درمانی، تحصیلی، مددکاری، حقوقی، رفاهی، فرهنگی و غیره به فرزندان ارائه می‌شود.

زهرا امینی افزود: فرزندانی که دارای اقوام موثر هستند و اقوام شرایط نگهداری از آنها را دارند، در بافت خانواده نگهداری و مراقبت می‌شوند و از همه خدمات بهره‌مند هستند و مبالغی نیز ماهیانه به فرزندان پرداخت می‌شود همچنین خانواده‌ها نیز از خدمات مددکاری و حمایتی بهره‌مند می‌شوند.   

بیش از 42 بار تأکید امام خامنه‌ای به‌روی ضرورت "مسئله جمعیت و فرزندآوری"متقاضیان شناسنامه فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی از وزارت کشور اقدام کننداز گوشه و کنار یزد| حمایت از فرزندان طلاق، احیاء یک زندگی و خانواده است

آمار بالای تعداد متقاضیان فرزند‌خواندگی در استان مرکزی

وی ادامه داد: کودکانی که به صورت موقت درخانه پذیرش می‌شوند به عنوان مثال زمانی که والدین آنها در زندانی باشند و کودکانی که سلب حضانت والدین آنها در دستگاه قضایی به اثبات نرسیده باشد، اکثر کودکان پذیرش شده در مراکز شرایط واگذاری دارند که کودکان پس از بررسی‌های لازم پزشکی صحت سلامت جسم، روان و در صورت پذیرش و تایید خانواده‌های متقاضی واگذار می‌شوند.

امینی تصریح کرد: تعداد متقاضیان فرزند‌خواندگی در استان آمار بالایی در حدود بیش از تعداد 100 پرونده در استان است واکثر خانواده‌ها متقاضی تحویل نوزاد هستند.

وی بیان کرد:  دختران مجرد بالای 35 سال که دارای تمکن مالی باشند پس از زوج‌های فاقد فرزند در اولویت واگذاری کودک هستند و می‌توانند کودک دختر تحویل بگیرند البته تعداد این قبیل متقاضیان در استان قابل توجه نیست.

درحالیکه استان مرکزی در زمره چند استان نخست کشور در سالمندی است، به گفته مدیرکل بهزیستی استان مرکزی تعداد متقاضیان فرزند‌خواندگی در استان آمار بالایی در حدود بیش از تعداد 100 پرونده در استان است واکثر خانواده‌ها متقاضی تحویل نوزاد هستند...

 

ارائه خدمات درمانی گسترده به فرزندان به‌ویژه در شیرخوارگاه

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های نگهداری، مراقب پرورش و تربیت، پیگیری امورات فرزندان فراخور سن، جنس و نیازهای روحی، روانی و جسمی، پیگیری حقوقی پرونده‌های فرزندان در خانه‌های کودکان و نوجوانان انجام می‌شود.

امینی عنوان کرد: خدمات درمانی گسترده‌ای به فرزندان به‌ویژه در شیرخوارگاه ارائه می‌شود به طوری که همه بررسی‌ها و آزمایشات پزشکی در راستای سلامت نوزادان انجام می‌شود همچنین‌ از سوی دیگر در مراکز از ظرفیت مشارکت‌های مردمی و کمک‌های خیرخواهانه مردم نیز استفاده می‌شود.

انتهای پیام/713/ش

R7980/P/S6,73/CT7 بیشتر بخوانید... چالش بهزیستی برای فرزندخواندگی؛ عمده تقاضا برای کودکان کمتر از ۲ تا ۳ سال "بحران جمعیت ایران" و تراژدی‌ای به‌نام "خانواده‌های تک‌فرزند"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کودکان بی سرپرست استان مرکزی خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۹۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد

مرز باریکی است میان کودکی که زودفهم است و کودکی که با استعداد است.

به گزارش روزیاتو، این تفاوت اغلب به پتانسیل کودک مربوط می شود. در مورد اول، کودک از توانایی یادگیری سریع برخوردار است، اما در مورد مورد دوم، کودک نه تنها سرعت یادگیری بالایی دارد، بلکه به اشکال منحصر به فرد و پیچیده ای نیز فکر می کند.

به عنوان پدر و مادر، تشخیص اینکه آیا فرزندتان با استعداد است یا خیر می تواند دشوار باشد. اما روانشناسان می گویند نشانه های کلیدی ای وجود دارد که ممکن است به شما در حل این معما کمک کند.

در ادامه با این نشانه ها آشنا خواهیم شد.

۱- مهارت های زبانی پیشرفته

مهارت های زبانی کودک تان می تواند نشانه ی واضحی از با استعداد بودن او باشد.

کودکان بسیار با استعداد در مقایسه با همسن و سالان خود، از سن پایین تری زبان باز می کنند. اما صرفاً زمان شروع به صحبت کودک نیست که اهمیت دار، بلکه نحوه ی صحبت کردن او هم مهم است.

اگر کودک تان نه تنها کلمات را پشت هم ردیف می کند، بلکه می تواند جملاتی بسازد که پیچیده و از نظر دستور زبانی صحیح هستند، به این موضوع بی اعتنا نباشید. یا اگر کودک تان  از کلماتی استفاده می کند که حتی خودتان هم برای دانستن معنایشان باید به فرهنگ لغات مراجعه کنید، این هم نشانه ی دیگری است.

گویی که او درکی مادرزادی از ساختار زبان و عطشی سیری ناپذیر برای کلمات دارد.

زبان برای این دست کودکان چیزی بیش از یک ابراز ارتباطی صرف است؛ در حقیقت، زبان برای آن ها حکم یک زمین بازی را دارد که دوست دارند در آن کشف و آزمایش کنند.

۲- مهارت خواندن از سن اندک

یک نشانه ی رایج دیگر کودکان با استعداد، مهارت خواندن آن ها است.

اگر کودک تان توانایی زودهنگامی برای خواندن نشان داد و همینطور علاقه ای به کتابخوانی که به قصه های پیش از خواب محدود نمی شد، این امر می تواند نشانه ی یک ذهن بسیار با استعداد باشد.

۳- کنجکاوی استثنایی

کودکان با استعداد اغلب کنجکاوی سیری ناپذیری درباره ی دنیای اطراف خود دارند. ذهن آن ها همیشه مملوء از سؤال است و پاسخ ها ساده آن ها را راضی نمی کند.

این دست کودکان دل شان می خواهد دلیل پس هر چیزی را بدانند. آن ها تنها به دانستن اینکه آسمان آبی است راضی است نمی شوند، بلکه دل شان می خواهد بدانند که دلیل آبی دیده شدن آسمان چیست.

آلبرت اینشتین، که یکی از درخشان ترین اذهان تاریخ به شمار می رود، هم به کنجکاوی شدیدش معروف بود. او یک بار گفته بود: «من هیچ استعداد ویژه ای ندارم. فقط به شدت کنجکاو هستم.» این کنجکاوی ویژگی رایجی میان افراد با استعداد است و می تواند نشانه ی این باشد که کودک شما هم از استعداد زیادی برخوردار است.

۴- مهارت های حل مسأله ی منحصر به فرد

کودکان با استعداد اغلب از زوایایی به مشکلات نگاه می کنند که ممکن است دیگران آن ها را در نظر نگیرند. آن ها اغلب متفاوت و غیر کلیشه ای فکر می کنند و می توانند راه حل هایی پیدا کنند که منحصر به فرد و در عین حال، مؤثرند.

اگر فرزندتان روش های تازه و خلاقانه ای برای انجام کارها پیدا می کند، یا اگر برخوردی ابتکاری با معماها و مشکلات دارد، به این موضوع بی اعتنا نباشید. این توانایی متفاوت فکر کردن یکی از ویژگی های کلیدی افراد بسیار با استعداد است.

نگاه منحصر به فرد این کودکان به آن ها این امکان را می دهد که چالش ها را به شیوه ای حل و فصل کنند که برای ما بزرگترها می تواند غافلگیرکننده باشد و به طور حتم یکی از نشانه های برخورداری از توانایی های شناختی پیشرفته است.

۵- حساسیت زیاد

کودکان با استعداد نسبت به همسن و سالان خود اغلب سطح بالاتری از حساسیت از خود نشان می دهند. این حساسیت می تواند به اشکال مختلفی بروز پیدا کند، مانند حساسیت احساسی، حساسیت فیزیکی یا حساسیت ذهنی.

از جهت احساسی، آن ها ممکن است هر چیزی را به شکل عمیق تر و شدیدتری تجربه کنند. از جهت فیزیکی، ممکن است به محرک های حسی مانند صدا، نور یا لمس، واکنش بیشتری داشته باشند. از جهت ذهنی هم ممکن است به میزان زیادی تحت تأثیر مسائلی مانند عدالت، اخلاقیات و برابری قرار بگیرندن.

اگر اینطور به نظر می آید که کودک تان دنیا به شکلی عمیق تر یا شدیدتر از همسن و سالان خود تجربه می کند، این امر می تواند نشانه ی با استعداد بودن او باشد. این حساسیت زیاد یک نقص نیست، بلکه نشان می دهد قدرت پردازش شناختی و درک دنیا در آن ها به شکلی پیشرفته وجود دارد.

۶- علائق پرشور

کودکان با استعداد اغلب از علائق پرشوری در زمینه های بخصوصی برخوردارند و زمانی که مشغول انجام شان می شوند، تمرکز نفسگیری را صرف آن ها می کنند.

این دست کودکان می توواند ساعت های زیادی مشغول موضوعی باشند که آن ها را مجذوب خود ساخته است. چه نجوم و فضانوردی باشد، چه تمدن های باستانی و چه دنیای زیر آب، آن ها با سر به درون آن شیرجه می زنند و دوست دارند هر چه که می توانند را یاد بگیرند. این عطش آن ها برای کسب دانش در این زمینه ها سیری ناپذیر به نظر می رسد.

اگر کودک تان چنین علاقه ی عمیق و پرشوری به یک موضوع از خود نشان می دهد، می تواند نشانه ی با استعداد بودن او باشد.

۷- ترجیح دادن همصحبتی با کودکان بزرگتر از خود یا بزرگترها

کودکان با استعداد اغلب با کودکان بزرگتر از خود یا حتی بزرگترها رابطه ی بهتری برقرار می کنند، تا همسن و سالان خود. توانایی های شناختی پیشرفته و علائق پخته ی این کودکان ممکن است برقراری ارتباط با کودکان همسن و سال خود را برای آن ها دشوار کند.

گرچه این امر ممکن است گاهی چالش برانگیز شود و باعث شود که کودک برای پذیرفته شدن از سوی همسن و سالانش با مشکل رو به رو شود، اما درک این موضوع که این یکی از نشانه های رایج در میان کودکان با استعداد است می تواند به والدین کمک کند که بتوانند حمایت بهتری از کودک خود داشته باشند. اگر اینطور به نظر می رسد که کودک تان با مصاحبت با افراد بزرگ تر از خود راحتی بیشتری احساس می کند، این امر ممکن است نشانه ی این باشد که او بسیار با استعداد است.

۸- تمرکز شدید

کودکان با استعداد اغلب از خود توانایی غیرمعمولی در تمرکز شدید بر روی کارهای مورد علاقه شان نشان می دهند. منظور صرف تمرکز کردن نیست، بلکه آن ها می توانند به طور کامل حذب و غرق یک کار شوند، اغلب به گونه ای که هر چیز دیگری برایشان حذف می شود.

اگر کودک تان می تواند ساعت ها وقت صرف حل پازل، ساختن اشکال با لگو یا کشیدن نقاشی کند و در عین حال، به ندرت، از کار خود دست می کشد یا اجازه می دهد چیزی کارش را متوقف کند، به این موضوع به اعتنا نباشید. چنین تمرکز شدیدی در میان افراد با استعداد رایج است و می تواند نشانه ی برخورداری از توانایی های شناختی استثنایی باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • طرح‌ نهضت ملی مسکن به ۳۸ هزار متقاضی در اصفهان اختصاص یافت
  • طرح‌های نهضت ملی مسکن به ۳۸ هزار متقاضی در اصفهان اختصاص یافت
  • آمار جدید قربانیان جنگ غزه
  • ارزش واقعی چیزها را به کودکان نشان دهید نه قمیت آنها را ( + راهکارها و پیامدها)
  • سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد
  • قصه فراق از تحصیل
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • حذف معافیت مشمولان بالای ۳۵ سال از برنامه هفتم
  • این نشانه ها می گوید فرزند شما استعدادی استثنایی دارد