Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@18:18:08 GMT

کتابی درباره تحولات فکری متأخر جان راولز

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۵۴۰۲۳

کتابی درباره تحولات فکری متأخر جان راولز

جان راولز (۲۰۰۲-۱۹۱۲م) فیلسوف مشهور سیاسی که به جهت نظریه‌ای در رابطه با عدالت در سال ۱۹۷۱ میلادی زبانزد اهل اندیشه شد در گذار تکمیلی خود در سال ۱۹۸۶ و در مقاله‌ای به نام عدالت به مثابه انصاف؛ سیاسی نه مابعدالطبیعی به نظریه بعدی خود یعنی لیبرالیسم سیاسی رسید. نظریه‌ای که راولز در آن تاکید می‌کند که از هر گونه آموزه فلسفی، مابعدالطبیعی و دینی مستقل است و بر برداشت سیاسی از عدالت و مفهوم پایداری (Stability) مبتنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پایداری‌ای که برای همکاری‌های اجتماعی و تحقق جامعه بسامان ضروری است.

جان راولز در نظریه تکمیلی و ثانوی لیبرالیسم سیاسی به این باور رسید که مسایلی همچون واقعیت تکثرگرایی معقول و بارهای قضاوت مشکلی در راه پایداری اجتماعی و رسیدن به آموزه‌های جامع و مرضی‌الطرفین فراهم می‌کند. جان راولز بعدها این گذار سیاسی و اندیشه‌ای خود را در کتابی با همان عنوان لیبرالیسم سیاسی (۲۰۰۵) شرح و بسط داد.

سعید ماخانی مولف جوان در این کتاب که رسالۀ دانشگاهی او در مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی محسوب می‌شود، کوشیده است که گزارشی جامع از این گذار فراهم آورد. او در کتاب خود نشان می‌دهد که جان راولز چگونه با طرح این نظریه کوشیده است که وضعیتی را ترسیم کند که گرایشات متکثر شهروندان در آن ذیل بُرهان همسازی (congruence) به رسمیت شناخته می‌شود و آنان می‌توانند در جامعۀ بسامان خود اقدام به عملی عادلانه کنند.

خود مؤلف در پیشگفتار در تشریح مسأله بنیادین کتاب در بررسی گذار و تحول فکری جاون راولز می‌نویسد: هدف اثر پیش‌رو شناسایی و تحلیل تحولات اندیشگیِ راولز است که باید در قالب گذار از نظریه‌ای در باب عدالت به لیبرالیسم سیاسی تبیین و بررسی شود. هرگونه مطالعۀ اندیشه سیاسی جان راولز بدون ارجاع به این گذار نابسنده خواهد بود.

به این اعتبار می‌توان گفت که کتاب سعید ماخانی روایت گذار فکری و اندیشگی جان راولز، فیلسوف سیاسی مشهور آمریکایی است. 

کتاب اندیشۀ سیاسی جان راولز در چهار فصل و نتیجه‌گیری پایانی تدوین شده است. فصل اول شامل مقدمه است. فصل دوم به نظریه عدالت به مثابه انصاف جان راولز در نسخۀ اول، فصل سوم به تحول در اندیشه سیاسی او در گذار به لیبرالیسم سیاسی و فصل پایانی نیز به شرح نسخۀ دوم نظریه عدالت به مثابه انصاف در ذیل دیدگاه تکمیلی لیبرالیسم سیاسی می‌پردازد.

گفتنی است که کتاب اندیشۀ سیاسی جان راولز؛ از نظریه‌ای در باب عدالت به لیبرالیسم سیاسی تألیف سعید ماخانی در ۱۳۰ صفحه و با شمارگان ۵۰۰ نسخه برای نخستین بار در سال ۱۳۹۹ به قیمت ۲۲ هزارتومان توسط انتشارات نگارستان اندیشه به بازار کتاب کشور عرضه شده است.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا رشته علوم سیاسی فلسفه کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا رشته علوم سیاسی فلسفه کتاب کتابخانه ایرنا رشته علوم سیاسی فلسفه کتاب لیبرالیسم سیاسی نظریه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۴۰۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش

در نخستین سالگرد درگذشت عدنان غُریفی، ترجمه‌ او از رمان «وقتی درخت‌ها آواز می‌خوانند» نوشته استراتیس هاویاراس منتشر شد.

 اعظم کیان‌افراز،  مدیر انتشارات افراز،  ناشر اختصاصی آثار عدنان غُریفی، به ایسنا گفت: در ادامه انتشار کتاب‌های این نویسنده، شاعر و مترجم، رمان «وقتی درخت‌ها آواز می‌خوانند» را با ترجمه او روانه بازار نشر می‌کنیم.


او سپس درباره این کتاب توضیح داد: این رمان یکی از رمان‌های مهم ادبیات انگلیسی زبان است که نویسنده‌اش یونانی است و تاکنون هیچ اثری از این نویسنده به فارسی ترجمه نشده است. «استراتیس هاویاراس» تنها دو رمان نوشته است. «رمان درخت‌ها آواز می‌خوانند» در فهرستِ نامزدهای نهایی جایزه‌ی ملی کتاب ALA قرار داشته و مورد تحسین منتقدانِ ادبی و مطبوعات آمریکا نیز قرار گرفته و به چند زبان ترجمه شده است.


کیان‌افراز درباره‌ اهمیتِ این رمان افزود: روزنامه‌ی «گاردین» رمانِ «وقتی درخت‌ها آواز می‌خوانند» را به‌عنوانِ یکی از ۱۰ رمانِ مهمِ سیاسیِ قرنِ بیستم انتخاب کرد و انتشارات افراز، این افتخار را دارد برای نخستین بار این نویسنده را در کشور معرفی می‌کند.


به گفته این ناشر، عدنان غُریفی که خود از نویسندگان مدرنیست جنوب و از آغازگران این جنبش در دهه‌ چهل و پنجاه بوده است، تاکنون چندین اثرِ داستانی مهم را نوشته است که می‌توان به مجموعه داستان «شنل‌پوش درم»، «مادرِ نخل»، «مرغِ عشق»، «چهار آپارتمان در تهرانپارس» و رمان «سکه‌ها» اشاره کرد.

همچنین چندین مجموعه شعر از او چاپ و منتشر شده است، ازجمله «این‌سوی عطر قبیله»، «نخل مشتعل»، «به موشک بستن فرشتگان» و...

غُریفی که توأمان در کنار شعر و داستان‌نویسی، مترجم برجسته‌ای بوده است، آثارِ متعددی از نویسندگان برجسته‌ای چون بوهمیل هرابال، جی. دی. سالینجر، غَسان کَنَفانی، ایتالو کالوینو و... ترجمه کرده است. او که از نخستین مترجمان ادبیات داستانی عرب به‌شمار می‌رود، در زمینه‌ نقد ادبی و گویندگی رادیو نیز فعالیت چمشگیری داشته است.


عدنان غُریفی اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به‌علت بیماری در سن ۷۹ سالگی و در کشور هلند درگذشت.


 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۳ مساله تاثیر گذار بر تحولات منطقه
  • بازیگر سینما و پیشنهاد کتابی مرموز
  • انتشار کتابی از عدنان غُریفی در اولین سالگرد درگذشتش
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال "حشاشین" را ساخت؟
  • چرا کشوری مثل مصر سریال حشاشین را ساخت؟
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • شهید مطهری برای نخبگان فکری جبهه انقلاب یک اسوه تمام عیار است
  • شهید مطهری جهش فکری در دانشگاه‌ها ایجاد کرد