Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان تأمین اجتماعی بر اساس قانون موظف است هزینه درمان بیمه‌شده را بپذیرد؛ اما این روزها از ارائه حداقل خدمات ناتوان مانده و بیش از ۷۰ قلم از داروها از تعهدات سازمان حذف شده است.

خبرگزاری فارس سمنان- گروه یادداشت: اواخر تیرماه در تقویم جمهوری اسلامی ایران شاهد روز تأمین اجتماعی و بهزیستی است؛ اینکه این دو مقوله چقدر با هم سنخیت دارند، بماند برای بعد؛ اما جای شکرش باقی است که در مملکت ما برای هر چیزی و مناسبتی روزی مشخص شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واقعاً اگر این نام‌گذاری نبود، ما چگونه از خدمات مشعشع سازمان عریض و طویلی به نام تأمین اجتماعی باخبر می‌شدیم؟!

تأمین اجتماعی، نام سازمانی است که چند سال قبل از انقلاب با هدف زیرپوشش قرار دادن کارگران به ازای دریافت ماهانه حق بیمه شکل گرفت؛ در شرح وظایف این سازمان هم برنامه‌های جامع و کاملی تدوین شده که مروری بر تاریخچه آن مؤید همین مطلب است.

اما در سال‌های پس از انقلاب با توجه به شعارهایی که در راستای رسیدگی به اقشار فرودست جامعه داده شده بود، توجه خاصی به سازمان تأمین اجتماعی صورت گرفت و این توجه بیش از حد کار را به جایی رساند که تقریباً بعد از دولت‌های نخست، بقیه دولت‌ها آرام آرام تفکرات بعضاً اشتباه خود را بر این صندوق تحمیل کردند.

از آنجا که سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های اولیه تشکیل به دلایل عدیده دارای ساختار اقتصادی نسبتاً قوی شده و اندوخته‌های بیمه‌شدگان و کارگران آن را به صندوقی پرپول مبدل کرده بود، چشم طمع دولت‌ها بدان معطوف شد و با این تصور که ایجاد ساختار تأمین اجتماعی فراگیر در دل این صندوق محقق خواهد شد، شروع به پیاده‌سازی منویات خود کردند.

در حالی که صاحبان این قلک صرفاً کارگران و بیمه‌شدگان بودند؛ دولت‌ها، مجالس و…در هر دوره‌ای به‌زعم خود تعدادی میهمان را بر سر خوان گسترده سازمان نشاندند و با این توجیه که سهم حق بیمه این میهمانان ناخوانده را دولت خواهد پرداخت، درصدد تحقق منویات خود مبنی بر همه‌گیری تأمین اجتماعی برآمدند.

این باری بود که روی دوش سازمان تأمین اجتماعی نهاده شد و آرام آرام فشاری را بر گرده سازمان تحمیل کرد که نتیجه‌اش چیزی جز شانه خالی کردن از بار مسؤولیت در قبال صاحبان اصلی نبود.

بر اساس قوانین مصرح، تأمین اجتماعی موظف است هزینه درمان بیمه‌شده را از صفر تا 100 بپذیرد؛ اما این روزها از ارائه حداقل‌های خدماتی به صاحبانش ناتوان مانده و در یک پروسه، بیش از 70 قلم از داروها از تعهدات سازمان حذف شده است.

در کنار این کاستی بزرگ، گفته می‌شود دولت بیش از 300 هزار میلیارد ریال به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است و این است حاصل برداشت اشتباهی از تأمین اجتماعی!

اگرچه این روزها به کرات از ناحیه نمایندگان کارگری و تشکلات صنفی این معایب در مجالس گوناگون و از طریق رسانه‌ها فریاد زده می‌شود؛ اما ظاهراً این تظلم خواهی به جایی نمی‌رسد.

واقعیتی که دولت و حاکمیت نباید از آن غافل شود، این است که صندوق تأمین اجتماعی امروز متکفل حدود نیمی از جمعیت کشور است و مسامحه و سهل‌انگاری در سرنوشت این جمعیت انبوه عواقب خوشایندی را در بر نخواهد داشت.

به‌هرحال روزهایی که به نام تأمین اجتماعی نام گرفته، فرصت مغتنمی است که آسیب‌های این حوزه به‌طور جدی مورد واکاوی قرار گیرد و قطعاً ارائه آمار و گزارش‌های تکراری مدیران این مجموعه در کشور و استان سمنان دردی را درمان نخواهد کرد.

نگارش: جواد میرحاج

انتهای پیام/74003/م/

منبع: فارس

کلیدواژه: دارو یادداشت بیمه جمهوری اسلامی ایران تأمین اجتماعی بهزیستی تعهدات دارویی نمایندگان کارگری کارگری سازمان تأمین اجتماعی دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۵۷۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد

به گزارش پارس نیوز، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

منبع : مشرق

دیگر خبرها

  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی
  • ارائه رایگان ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان در مراکز درمانی
  • ارائه ۴۴ میلیون خدمت دارویی به بیمه‌شدگان تامین‌ اجتماعی
  • سازمان تامین اجتماعی در تحقق شعار سال نقش کلیدی دارد
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • تأیید بیمه تأمین اجتماعی ۱۰۹ هنرمند صنایع دستی در مشهد مقدس
  • بسته خدمتی دندانپزشکی برای بیماران خاص و صعب العلاج
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • (ویدئو) چرا دولت سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی را اجرا نکرد؟
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد