Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-01@06:05:27 GMT

پیش‌بینی سرنوشت بیماران بر حسب نوع علائم

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۱۹۵۳

خرداد: پژوهشگران می‌گویند نتایج بررسی‌شان نشان می‌دهد که علائم کووید-۱۹ ظاهرا به شش گروه متفاوت تقسیم می‌شود که سرنوشت‌های متفاوتی برای بیماران رقم می‌زند.
این دانشمندان می‌گویند این یافته‌ها می‌تواند به پزشکان کمک کند از چند روز پیش دریابند چه بیمارانی نیاز به مراقبت بیمارستانی و حمایت تنفسی دارند.
همچنین این گروه‌بندی می‌تواند بیمارانی را معین کند که در معرض خطر بیماری وخیم کووید-۱۹ هستند و بنابراین نیاز به مراقبت خانگی با اکسیژن‌سنجی و سرزدن پرستاران دارند تا در صورتی بدتر شدن حالشان به سرعت به بیمارستان منتقل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته این پژوهشگران در حال حاضر زمان میانگین تا هنگام بستری شدن در بیمارستان ۱۳ روز است.
پروفسور تیم اسپکتور از کینگز کالج لندن و یکی از این پژوهشگران می‌گوید: «هر کاری که بتوان قبل از بدتر شدن حال بیماران انجام داد و مانع از رسیدن آنها به بیمارستان با حال خراب شد، می‌تواند احتمال زنده ماندن بیماران را افزایش دهد و مانع اشغال غیرضروری تخت‌های بیمارستانی شود.»
نتایج این بررسی در سایت medRxiv منتشر شده و هنوز مورد بازبینی کارشناسن مستقل قرار نگرفته است، بر اساس داده‌های به دست آمده از اپلیکیشن این گروه پژوهشی است که بیش از ۴ میلیون کاربر دارد.
این پژوهشگران داده‌های به دست آمده از ۱۶۵۳ نفر را که آزمایش کووید-۱۹ در آنها مثبت شده بود و علائم مداوم داشتند و به طور مرتب درباره سلامتی‌ و وضعیت‌شان گزارش کرده بودند، گردآوری کردند.
در مجموع، ۳۸۳ نفر از این کاربران دست یک بار به بیمارستان مراجعه کره بودند و ۱۰۷ نفرشان به اکسیژن اضافی یا دستگاه کمک‌تنفسی نیاز پیدا کرده بودند.
سپس این پژوهشگران با استفاده از آلگوریتم‌های یادگیری ماشینی- نوعی هوش مصنوعی- به جستجوی این موضوع پرداخند که آیا برخی از علائم بیماری – در میان ۱۴ علامت- با یکدیگر خوشه‌هایی تشکیل می‌دهند یا نه. نتایج نشان داد که می‌توان بر اساس نوع علائم، هنگام بروز آنها و مدت‌شان شش گروه‌بندی متفاوت را ایجاد کرد.
به گفته این پژوهشگران درجه‌بندی آشکاری میان این خوشه‌های علائم و پیامدها از لحاظ نیاز به کمک تنفسی وجود داشتند:
این شش گروه یا «خوشه» شامل این موارد می‌شوند:
- خوشه ۱: عمدتا دارای علائم دستگاه تنفسی فوقانی مانند سرفه به همراه درد عضله. حدود ۱.۵ درصد از این بیماران نیاز به کمک تنفسی پیدا کرده و ۱۶ درصدشان یک یا دو بار به بیمارستان مراجعه کرده بودند. این گروه شایع‌ترین خوشه علائم بودند و ۴۶۲ بیمار را شامل می‌شدند.
- خوشه ۲: عمدتا علائم دستگاه تنفسی فوقانی به همراه توالی بیشتر نخوردن وعده‌های غذایی و تب. ۴.۴ درصد از افراد این گروه به کمک تنفسی نیاز پیدا کرده بودند و ۱۷.۵ درصدشان دست کم یک بار مراجعه به بیمارستان داشتند.
- خوشه ۳: علائم گوارشی مانند اسهال، بدون علائم چندان دیگر جسمی. فقط ۳.۷ درصد بیماران این گروه نیاز به کمک تنفسی پیدا کرده و تقریبا ۲۴ درصدشان دست کم یک بار به بیمارستان مراجعه کرده بودند.
- خوشه ۴: نشانه‌های اولیه خستگی شدید، درد مداوم قفسه سینه و سرفه. ۸.۶ درصد بیماران این گروه نیاز به حمایت تنفسی پیدا کردند و ۲۳.۶ درصد دست کم یک بار مراجعه بیمارستانی داشتند.
- خوشه ۵: گیجی، غذا نخوردن و خستگی شدید. ۹.۹ درصد از این گروه نیاز به حمایت تنفسی پیدا کرده و ۲۴.۶ درصدشان یک بار یا بیشتر به بیمارستان مراجعه کرده بودند.
- خوشه ۶: علائم شاخص زجر تنفسی از جمله شروع زودرس تنگی نفس و درد قفسه سینه به همراه گیجی، خستگی و علائم گوارشی. تقریبا ۲۰ درصد این گروه نیاز به حمایت تنفسی و ۴۵.۵ درصدشان مراجعه بیمارستانی داشتند. اما این گروه از همه گروه‌های دیگر کوچکتر و شامل ۱۶۷ بیمار می‌شدند.
به گفته این پژوهشگران دو خوشه اول اشکال «خفیف‌تر» کووید-۱۹ هستند.
هنگامی که این پژوهشگران این کار با داده‌های ۱۰۴۷ نفر دیگر از کاربران تکرار کردند و علائم سردرد، از دست رفتن بویایی و چشایی که در همه خوشه‌ها ظاهر شده بودند، را به علائم افزودند، گروه‌بندی‌ها مشابهی به دست آمدند. البته از دست رفتن حس بویایی و چشایی در موارد خفیف‌تر بیشتر طول کشیده بود.
این پژوهشگران می‌گویند ردیابی این علائم توانایی پیش‌بینی سیر بیماری در کووید-۱۹ بهبود می‌بخشد.
این پژوهشگران توانستند بر اساس علائم گزارش شده در پنج روز اول بیماری به همراه ویژگی‌های بیمار مانند سن، جنس و مشکلات پزشکی زمینه‌ای در ۷۹ درصد موارد پیش‌بینی کنند که آیا بیمار به کمک تنفسی نیازمند خواهد شد یا نه.
البته کارشناسان می‌گویند استفاده از هوش مصنوعی در مراقبت‌های بهداشتی محدودیت‌های خودش را هم دارد، به خصوص که در این بررسی داده‌ها از کاربران اپلیکیشن به دست آمده بود و نه جمعیت گسترده‌تر بیماران.
کارشناسان دیگر به امکان استفاده از این داده‌ها برای تعیین کردن بیمارانی که بیش از همه از داروهایی مانند دگزامتازون سود می‌برند، اشاره می‌کنند.
منبع: همشهری آنلاین برچسب ها: کرونا ، علائم کرونا

منبع: خرداد

کلیدواژه: کرونا علائم کرونا بیمارستان مراجعه گروه نیاز کمک تنفسی حمایت تنفسی تنفسی پیدا پیدا کرده کووید ۱۹ داده ها ۶ درصد یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۱۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، هرچند دوره بیماری‌های زمستان و آلرژی فصل بهار روبه پایان است، احتمال دارد آبریزش بینی به قوت خودش باقی باشد. اگر داروهای آلرژی هم علاج این آبریزش مدوام نبودند، وقتش رسیده که بدانید احتمالا به عارضه‌ای متفاوت دچارید.

بیشتر بخوانید: آلرژی بهاری را چگونه شکست دهیم؟

دلیل آبریزش بینی ممکن است «التهاب سینوسی مزمن» (رینوسینوزیت، rhinosinusitis) باشد؛ بیماری التهابی مزمنی اگر بیش از سه ماه طول بکشد تورم سینوس‌ها را به‌دنبال خواهد داشت.

البته ممکن است همزمان دچار آلرژی و التهاب سینوسی مزمن باشید. از آنجایی که آبریزش بینی هم جزو علائم التهاب سینوسی مزمن و هم جزو علائم آلرژی‌های فصلی است، افراد معمولا فکر می‌کنند که دلیل اصلی آبریزش بینی آلرژی فصلی باشد. با وجود آنکه داروهای بدون نسخه ضدآلرژی در درمان آن موثر است، اما به افرادی که التهاب سینوسی مزمن دارند کمک چندانی نمی‌کنند.

علائمی که نشان می‌دهند دلیل آبریزش بینی آلرژی نیست

نشانه‌هایی وجود دارد که آلرژی‌زاهای (آلرژن‌ها) بهاری، که در محیط شناورند، شاید دلیل آبریزش بینی نباشند. برای مثال، اگر وضعیت آلرژی بیش از حد طول کشید یا اینکه داروهای بدون نسخه کارساز نبود، احتمالا پای بیماری زمینه‌ای در میان است.

جایانت پینتو، مدیر بخش راینولوژی (جراحی و درمان بیماری‌ها بینی) و آلرژی دانشگاه پزشکی شیکاگو، می‌گوید، وقتی با فردی مواجه می‌شویم که مدت‌زمان طولانی آبریزش بینی دارد به بیماری التهاب سینوسی مزمن مشکوک می‌شویم. افرادی که آنتی‌هیستامین، استروئیدهای داخل بینی یا اسپری بینی استفاده می‌کنند و همچنان آبریزش‌ بینی دارند، ممکن است به التهاب مزمن سینوس‌ مبتلا باشند که روش درمانی دیگری می‌طلبد.

بنابراین متخصصان توصیه می‌کنند که در چنین مواردی به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

درمان التهاب سینوسی مزمن

داروهای بدون نسخه برای تسکین علائم آلرژی کافی و مناسب‌اند اما معمولا به التهاب سینوسی مزمن کمکی نمی‌کنند. اما خبر خوب این است که اگر متخصص همه دلایل احتمالی را بررسی و موثرترین درمان را انتخاب کرده‌ باشد،‌ بیماری التهاب سینوسی مزمن درمان‌پذیر است.

روش‌های درمانی برای افراد مختلف متفاوت است، اما آنتی بیوتیک‌ها یا استروئیدها به‌همراه اسپری بینی و سینوس، از درمان‌های رایج التهاب سینوسی مزمن به‌شمار می‌روند. اگر این روش‌های درمانی کارساز نبود، جراحی سینوس راه دیگری است که متخصصان توصیه می‌کنند.

منبع: سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1228753 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • آخرالزمان شمالی چگونه اتفاق می‌افتد؟ علائم آن چیست؟ (+عکس)
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • بستری شدن ۸۸ نفر به علت مشکلات تنفسی در خوزستان
  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون