Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@20:08:47 GMT

شهرکرد، شهری با موانع بسیار!

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۳۴۴۹

شهرکرد، شهری با موانع بسیار!

بارها کارها را به تعویق می‌اندازند و به بهانه‌های مختلف از دیگران می‌خواهند که امور آن‌ها را انجام دهند، اما گاهی هم گریزی از این ناگزیر نیست، ولی راه‌های شهر ناهموار است و پیمودن مسیرهای آن دشوار.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بارها گفته شده که معلولیت، محدودیت نیست؛ اما وقتی دیگران برای معلول محدودیت ایجاد می‌کنند چه؟ آن وقت چه باید کرد؟

"قانون جامع حمایت از معلولان" قرار بود اوضاع را بهتر و شرایط مناسب‌تری برای تردد معلولان، جانبازان و توانخواهان ایجاد کند، اما گویا موانع بسیار بر سر راه رسیدن به جایگاه مطلوب وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنوز راه‌های بسیاری ناهموار و ناایمن است و معلولان باید با مشقت فراوان از آن‌ها بگذرند. معلولانی که دل‌آزرده از محقق نشدن وعده‌ها و رنجیده از شرایط موجود هستند!

شعار، دردی از معلولان درمان نمی‌کند!

شهرام جوانبخت، رئیس انجمن معلولان چهارمحال و بختیاری در خصوص مناسب سازی معابر شهری برای معلولان، اظهار می‌کند: در راستای مناسب سازی معابر و پارک‌ها برای معلولین کارهایی انجام شده، اما کافی نیست.

او ادامه می‌دهد: برخی از این اقدامات برای رفع مسئولیت است و به درد جانباز و معلول نمی‌خورد؛ مانند رمپ‌هایی که بدون رعایت اصول فنی و مهندسی جلوی برخی ساختمان‌ها، بانک‌ها، پارک‌ها و معابر ساخته می‌شود.

رئیس انجمن معلولان چهارمحال و بختیاری اضافه می‌کند: این رمپ‌ها شیب‌های تندی دارد که حتی افراد بدون معلولیت هم نمی‌تواند از آن عبور کند؛ این کار تخصصی است که باید در این حوزه از یک معلول یا جانباز به عنوان مشاور استفاده شود، زیرا افراد سالم نسبت به مشکلات معلولان اشراف ندارند.

جوانبخت با بیان اینکه برخی مسئولین ادعا می‌کنند کارهای زیادی در این زمینه انجام شده است، اما این گونه نیست، تصریح می‌کند: این سخنان معمولاً مطرح می‌شود؛ کمپ‌هایی که در ورودی برخی پارک‌ها برای عبور معلولان و جانبازان قرار داده شده است، شیب تندی با زاویه ۸۰ درجه دارد که برای یک فرد دارای ویلچر مناسب نیست و حتی فرد سالم هم نمی‌تواند از آن بالا برود پس باید بهینه سازی شود نه اینکه کارها برای رفع مسئولیت و رفع تکلیف باشد.

او با بیان اینکه اگر با دید مثبت بخواهم قضاوت کنیم حدود ۲۰ درصد معابر و اماکن عمومی شهر مناسب سازی شده است، اظهار می‌کند: مناسب سازی ناوگان حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و تاکسی نیز هنوز انجام نشده است.

رئیس انجمن معلولان چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه مناسب سازی شهر برای معلولان نیازمند همت ملی است و این معضل باید یکبار برای همیشه درک و رفع شود، خاطرنشان می‌کند: نباید فقط در هفته بهزیستی و مقابل رسانه‌ها برای رفع مسئولیت و به شکل نمادین کارهایی انجام شود، باید کار اساسی و جامع در این خصوص انجام شود.

جوانبخت می‌گوید: در شهرکرد در بسیاری جاها حتی برای تردد افراد سالم هم مشکل وجود دارد چه برسد به معلولان؛ در بعضی جاها هم حق معلولان برای قانون شکنی دیگران ضایع می‌شود، مثلاً زمانی که موانعی برای موتورسیکلت‌ها ایجاد می‌شود، جانبازان و معلولان با مشکل مواجه می‌شوند.

شهر بدون مانع تا چه اندازه محقق شده است؟

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که معصومه محمدی، مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری، مناسب‌سازی با هدف تسهیل ایاب و ذهاب معلولان و توانخواهان را از حقوق اولیه آنان می‌داند و خاطرنشان می‌کند: چهارمحال و بختیاری در سه تا چهار سال گذشته جز پنج استان برتر کشور در زمینه مناسب سازی بوده است.

او از مناسب سازی ۲۶ درصد از معابر شهرکرد خبر می‌دهد و تاکید می‌کند: تا رسیدن به شرایط مطلوب باید کارهای بسیاری انجام شود و قطعاً زیرساخت‌ها فراهم شود؛ کمیته مناسب سازی با همکاری معاونت عمرانی استانداری و شهرداری‌ها تشکیل شده است، اما در حال حاضر بسیاری از کوچه‌ها و معابر شرایط مناسبی برای عبور معلولان ندارد.

مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در سال گذشته کمیته فنی مناسب سازی حدود یک‌هزار بازدید از مکان‌های مختلف داشته و اولویت بانک‌ها، معابر و پارک‌ها بوده است، تاکید می‌کند: در مناسب‌سازی شعار ما "پیش به سوی شهر بدون مانع" است.

محمدی با اشاره به ماده ۱ "قانون جامع حمایت از حقوق معلولان"، یادآور می‌شود: در همه کشور و به تبع آن چهارمحال و بختیاری به سمت سالمندی پیش می‌رود و در ۲۰ سال آینده از کشورهای سالمند خواهیم بود پس باید شرایط به شکلی فراهم شود که زندگی سالم سالمندی داشته باشیم که یکی از استانداردهای آن مناسب سازی محیط شهری است.

نامگذاری میدانی به نام معلولان!

او با بیان اینکه قرار است میدانی در شهرکرد به نام "۱۲ آذر" (روز جهانی معلولان) نامگذاری شود بر ضرورت فرهنگ‌سازی در این زمینه تاکید می‌کند و می‌گوید: اگر زیرساخت‌ها فراهم شود می‌توان تا ۶۰ درصد معابر عمومی را مناسب سازی کرد؛ در هر شهری به صورت پایلوت یک معبر برای معلولین مناسب سازی می‌شود و در این رابطه در شهر شهرکرد حدفاصل چهارراه استانداری تا چهارراه دامپزشکی به این امر اختصاص داده شده است، در شهرهای دیگر نیز باید یک معبر مناسب‌سازی شود، اما این کار زمان‌بَر است.

موتورسواران حقوق معلولان را ضایع می‌کنند!

اما سیدرضا هاشمی، سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد با بیان اینکه مناسب سازی معابر در حدود وظایف معاونت عمرانی استانداری و واحد امانی پیمانی شهرداری است و مناسب سازی پارک‌ها در حدود وظایف سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد است، خاطرنشان می‌کند: سعی شده با ایجاد رمپ دسترسی مناسبی برای معلولان و جانبازان فراهم شود و تاکنون تقریباً در ۶۰ تا ۷۰ درصد پارک‌های شهرکرد رمپ ایجاد شده است.

او با بیان اینکه رمپ‌ها ایجاد شده، اما ورود موتورسواران به داخل پارک‌ها هم معضل مهمی است که مانع خدمات رسانی مناسب می‌شود، عنوان می‌کند: در حالی که تمهیداتی برای معلولان و جانبازان ایجاد می‌شود، ورود موتور سواران به داخل پارک‌ها خطر آفرین شده است، زیرا پارک محلی برای آرامش خانواده‌ها و کودکان است و تردد موتورسواران امنیت کودکان و افراد پیاده را به خطر می‌اندازد.

سرپرست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری شهرکرد با بیان اینکه احتیاج به مجوز و همکاری دستگاه‌های اجرایی دیگر نداریم، بلکه تنها نیازمند اعتبارات هستیم، تصریح می‌کند: امسال این مسئله به شدت تحت تأثیر تعطیلی ناشی از شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است؛ از ابتدای اسفندماه سال گذشته تاکنون درآمد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری در بخش مستأجران خدمات رفاهی مانند ورزش، بازی و سرگرمی به صفر رسیده است.

هاشمی می‌گوید: شهروندان می‌توانند هر مورد خاص در زمینه مناسب سازی پارک‌ها را از طریق شماره تماس ۳۲۲۲۴۵۵۰ ۰۳۸ به اطلاع مسئولان برسانند تا اقدام لازم انجام شود.

افزایش اعتبارات مناسب‌سازی

همچنین مجید احمدی، مدیرفنی و نظارت پروژه‌های عمرانی شهرداری شهرکرد نیز با بیان اینکه در سال گذشته برای مناسب سازی معابر برای معلولان ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شد، اظهار می‌کند: امسال نیز در این زمینه یک میلیارد تومان در دو مرحله در نظر گرفته شده است.

او با بیان اینکه در چند سال اخیر معابر در سه راه سینما به سمت چهارراه فصیحی و میدان انقلاب با برداشتن موانع و ایجاد رمپ، مناسب‌سازی شده است، عنوان می‌کند: مناسب سازی خیابان شریعتی حد فاصل میدان بسیج تا چهارراه دامپزشکی نیز در برنامه کاری شهرداری قرار دارد.

مدیرفنی و نظارت پروژه‌های عمرانی شهرداری شهرکرد با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون دیگر اعتباری برای مناسب‌سازی به شهرداری اختصاص داده نشده است، تصریح می‌کند: باید از اعتبارات استانی برای این منظور سهمی در نظر گرفته شود.

احمدی ادامه می‌دهد: برای نابینایان نیز در مسیرهای میدان انقلاب به سمت ۱۲ محرم، میدان ۱۲ محرم به سمت چهارراه سعدی، آخر خیابان کاشانی تا میدان معلم، سه راه سینما به سمت چهارراه فصیحی و میدان بسیج به سمت چهارراه دامپزشکی در پیاده‌رو خط عبور نابینایان قرار داده شده است و در روزهای ۲۴ و ۲۵ تیرماه نیز عملیات مناسب سازی پیاده روی میدان فردوسی تا چهارراه فردوسی برای نابینایان اجرا شد.

او خاطرنشان می‌کند: برداشتن عوامل سد معبر از پیاده‌روها بر عهده واحد اجراییات شهرداری است، هر چند مسئولان شهری تلاش می‌کنند تا مناسب سازی را با رعایت آئین نامه‌های بهزیستی انجام دهند.

کد خبر 433580

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند شهرداري شهركرد حقوق شهروندی مشارکت شهروندان شهرداری مدیریت شهری مدیران شهری فرهنگ شهروندی پروژه هاي عمراني مناسب سازی معابر مناسب سازی شهر جانبازان و معلولان توانخواه شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق منظر و فضای سبز شهرداری چهارمحال و بختیاری مناسب سازی معابر شهرداری شهرکرد سمت چهارراه برای معلولان سازمان سیما انجام شود فراهم شود سال گذشته پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۳۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای افراد دارای معلولیت شدید فراهم شده‌‎ است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فاطمه عباسی گفت: ۱۳۰ هزار نفر از افراد دارای معلولیت شدید شناسایی شده‌اند که می‌توانند بلیت نیم بها از سامانه‌های حمل و نقل ریلی و هوایی به صورت افتتاح حساب بانکی و ارائه سماکارت را بخرند.

وی با بیان اینکه این اقدام در اجرای تبصره ۲ ماده ۵ قانون حمایت از حقوق معلولان انجام شده است، اظهار داشت:‌براساس این بند از قانون، استفاده افراد دارای معلولیت شدید از سامانه‌های حمل و نقل ریلی و اتوبوس‌رانی درون شهری دولتی و عمومی رایگان و استفاده این افراد از سامانه‌های برون‌شهری ریلی، هوایی و دریایی دولتی و عمومی نیم بها است. وزارت مکلف است جهت اجرای این تبصره نسبت به پیش‌بینی اعتبارات لازم در لوایح بودجه سالانه اقدام و سازمان برنامه و بودجه در لایحه سالانه بودجه منظور کند.

عباسی تصریح کرد: نیم بها شدن بلیط حمل و نقل ریلی و هوایی برای افراد دارای معلولیت شدید در اجرای تفاهم نامه چهارجانبه سازمان بهزیستی کشور، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بانک پارسیان طی سال گذشته عملیاتی شد.

امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید

علی محمدقادری رئیس سازمان بهزیستی کشور پیش از این درباره این تفاهم نامه گفته بود که این تفاهم‌نامه یک ائتلاف جدی بین دستگاه‌های متولی است. وظیفه‌ای که مسوولیت دولت‌ها بود، اما سال‌ها روی زمین گذاشته شده بود امروز توسط دولت سیزدهم انجام شد تا افراد دچار معلولیت شدید بتوانند بلیت اتوبوس درون‌شهری را رایگان دریافت و دیگر بلیت‌های حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی بین‌شهری را به شکل نیم‌بها خریداری کنند.

همچنین با امضای تفاهم‌نامه بین وزارت تعاون، وزارت میراث فرهنگی، سازمان بهزیستی و بانک پارسیان، مبلغ ۲ میلیون تومان برای خرید بلیت‌های حمل‌ونقل هوایی، زمینی و ریلی به صورت نیم‌بها به حساب افراد دچار معلولیت شدید واریز خواهد شد. بانک پارسیان در این طرح فقط عاملیت را پذیرفته و از بستر‌های مجازی استفاده می‌کند تا این افراد نیازی به احراز هویت حضوری در شعب نداشته باشند.

دیگر خبرها

  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان
  • کمک ۳ میلیارد ریالی خیران به مرکز نگهداری معلولان در فسا
  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • کیفیت و بی‌توجهی: دست اندازی در جاده پیشرفت راهسازی ایران
  • جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیازمند هم افزایی دستگاه‌های مسئول است
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • حل گره‌های ترافیکی شهرکرد دغدغه شورای شهر ششم است
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان