Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهباز حسن پور با تأکید بر اینکه ضعف شدیدی در رویکرد سفارتخانه ها و رایزن ها در عرصه دیپلماسی اقتصادی وجود دارد، گفت: بخشنامه های خلق الساعه ای که توسط تیم اقتصادی دولت صادر می شود، مانعی در جهت گسترش بازارهای ایران در منطقه و سطح جهان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ شهباز حسن پور در گفتگو با راه آرمان؛ در خصوص اقدامات وزارت امور خارجه در زمینه دیپلماسی اقتصادی گفت: در مجلس دهم با توجه به ضرورت فعال شدن دیپلماسی اقتصادی مصوبه ای در این راستا اتخاذ شد تا وزارت امور خارجه، معاونتی را تحت عنوان معاونت اقتصادی ایجاد کند که بتواند فعالیت گسترده ای را در زمینه معرفی پتانسیل ها و ظرفیت های کشور داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان ادامه داد: متأسفانه تاکنون سفارتخانه ها و رایزن ها در این زمینه موفق نبوده اند به این معنی که ضعف شدیدی در رویکرد سفارتخانه ها و رایزن ها در عرصه دیپلماسی اقتصادی وجود دارد.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امروزه جنگ تمام عیار اقتصادی توسط دشمنان قسم خورده و برخی از کشورهای مرتجع نظام علیه کشورمان رقم خورده است، عنوان کرد: از سوی دیگر برخی از وضعیت نفوذ و گستره فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به شدت نگران هستند و بر همین اساس دشمن سعی می کند که عرصه اقتصادی را بر ملت ایران تنگ تر کند.

رئیس فراکسیون اصناف مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطلب فوق افزود: در این راستا دستگاه دیپلماسی وظیفه دارد که در تمامی زمینه ها و به ویژه در عرصه مسائل اقتصادی فعال باشد.

وی تصریح کرد: امروز بیش از 100 هزار تن پسته در انبارهای استان کرمان وجود دارد و در آینده بسیا نزدیک 200 میلیون تن دیگر به این ظرفیت اضافه خواهد شد و در زمینه خرما و سایر خشکبار نیز وضعیت بدین صورت خواهد بود؛ بنابراین انتظار ما از وزیر امور خارجه و معاون اقتصادی این وزارت خانه این است که سفارتخانه ها را فعال تر کند تا بتوانیم در زمینه صادرات و ارز آوری اقدام کنیم.

حسن پور با تأکید بر اینکه در عرصه دیپلماسی اقتصادی با توجه به ظرفیت هایی که وجود دارد باید بیشتر از گذشته فعال شویم، ابراز کرد: نشستی را با حضور انجمن پسته ایران، اتاق بازرگانی و تعدادی از صادرکنندگان استان در وزارت امور خارجه خواهیم داشت که در این زمینه معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه در حال هماهنگی است.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان اظهار کرد: البته بخشنامه های خلق الساعه ای که توسط تیم اقتصادی دولت صادر می شود، مانعی در جهت گستره بازارهای منطقه و سطح جهان است که در این راستا دولتمردان باید دقت بیشتری داشته باشند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که اعلام می کنند می توانیم کالا صادر کنیم نیمی از کالا این سوی مرز و نیمی دیگر آن سوی مرز قرار دارد و در این زمان بخش نامه ای به اداره کل گمرکات می رسد که صادرات کالا ممنوع شد؛ این اتفاق موجب بی اعتمادی تجار به سیاست های کلان دولت می شود.

وی افزود: این مسئله سبب از دست دادن بازارهای هدف خواهد شد که این موضوع نوعی خود تحریمی است که متأسفانه در درون کشور شاهد خود تحریمی هستیم که در بسیاری از زمینه ها وجود دارد.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی ضمن عدم رضایت از عملکرد دولت در عرصه صادرات خاطر نشان کرد: در سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به استان  مصوبه ای در راستای فعال شدن میز کرمان در وزارت جهاد کشاورزی داشته ایم و بر اساس توافق با مدیر عامل بانک کشاورزی مبلغ 500 میلیارد در اختیار بانک کشاورزی استان در خصوص فعال شدن پارلمان بخش خصوصی در جهت خرید محصولات مردم قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عرصه دیپلماسی اقتصادی مجلس شورای اسلامی وزارت امور خارجه سفارتخانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۳۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دیپلماسی انرژی فعال برای کشورهای دارنده منابع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه، کشور ما که به لحاظ ژئوپولتیک وضعیت خوبی دارد و می تواند به عنوان هاب گازی منطقه عمل کند، دیپلماسی برایش اهمیت دارد.

وزارت نفت سیاست های فعالی را در زمینه حل و فصل مشکلات گازی مان با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور، رفع مشکلات سیاسی با عراق و ترکیه و ادامه صادرات گاز به آن ها و رایزنی برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) به اجرا گذاشته است.

به زعم کارشناسان، این سیاست ها می تواند زمینه ساز برعهده گرفتن نقش موثرتر کشورمان در مراودات گازی منطقه باشد و منافع مان را برآورده کند. به ویژه خط لوله صلح می تواند انحصار روسیه را در صادرات گاز به شرق آسیا بشکند.

اگر بتوانیم با سیاست های فعال نقش موثری در زمینه انتقال گاز در منطقه برعهده بگیریم، تبدیل به هاب گازی منطقه می شویم و این امر منابع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بالایی برایمان دارد.

نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در ادامه می خوانید.

نوربخش در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که در دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حال انجام است. به طور مثال، پیگیری موضوع سوآپ گاز از ترکمنستان اقدام مثبتی است و باید ادامه یابد. از نظر بنده، ما باید موضوع ادعاهای ترکمنستان از ایران در زمینه مطالبات گازی اش را مسکوت بگذاریم و همچنان به سوآپ گاز از این کشور ادامه دهیم و این موضوع را در کنار آن و از طریق مسالمت آمیز پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: مراودات گازی خود را با ترکمنستان نباید به تعیین تکلیف مطالبات ادعایی عشق آباد در خصوص طلب گازی از کشورمان موکول کنیم. اقدامات وزارت نفت در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به این موضوع را مثبت می دانم و باید ادامه یابد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: ترکمنستان یکی از بزرگ ترین دارندگان منابع گازی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی اش که محصور در خشکی است، به کشور واسطی برای انتقال گاز نیاز دارد. ما نباید به سوآپ صرف از ترکمنستان بسنده کنیم. خوب است که وزارت نفت تلاشش را در راستای واردات بخشی از گاز ترکمنستان و صادرات آن نیز به کار بگیرد.

نوربخش گفت: پیگیری موضوع خط لوله صلح ایران-پاکستان را توسط وزارت نفت مثبت می بینم. این اقدام خوبی است که به اجرا گذاشته ایم. خبرهایی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه اسلام آباد تمایل خود را به تکمیل این خط لوله در خاک پاکستان مطرح کرده است. خوب است که به فکر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده هستیم و رایزنی ها را در این خصوص با اسلام آباد شروع کرده ایم. حتی شاید در شرایط فعلی ایجاد شده بعد از جنگ اوکراین، بتوان با رایزنی روس‌ها و مشارکت آن‌ها در صادرات گاز، هند را هم مجددا وارد این پروژه کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر مراودات ما در زمینه گازی با همسایگان و کشورهای منطقه بیشتر شود، وابستگی آن ها به ما افزایش می یابد و جایگاه مان در منطقه تقویت می شود. با توجه به این مسائل، احتمالاً گسترش روابط تهران و اسلام آباد در حوزه انرژی با مخالفت واشنگتن مواجه می شود. اما اگر توافقات بین سران دو کشور در سطوح بالای سیاسی صورت بگیرد، مسئله قابل حل و فصل است. اگر لازم شد در ارتباط با پاکستان می توانیم از گزینه شکایت در دادگاه های بین المللی استفاده کنیم. البته الان فضا مثبت است و می توانیم از طریق مذاکره موضوع را پیش ببریم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: پاکستان با قطعی های گسترده برق روبروست و ال ان جی وارداتی اش بسیار گران تمام می شود. به همین دلیل به واردات گاز از ایران احتیاج دارد. با پیگیری موضوع در سطوح بالای سیاسی می توانیم بستری برای افزایش مراودات خودمان با پاکستان در حوزه انرژی ایجاد کنیم.

 

دیگر خبرها

  • رویدادی در جهت تقویت دیپلماسی تجاری و توسعه صادرات رقم خورد
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ریاض
  • آذربایجان غربی پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • آذربایجان‌غربی جز استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای است
  • یکی از استان‌های پیشرو در توسعه دیپلماسی منطقه‌ای هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان