Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مهم ترین کمبود و مشکلی که در بیمارستان های استان داریم، منابع مالی است.

دکتر سید احمد هاشمی در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: تعداد بیماران کاهش یافته و این امر سبب کاهش درآمد بیمارستانی شده است بنابراین برای هزینه های بیمارستان با چالش مواجه هستیم همچنین به علت تحریمی که هستیم تعمیر تجهیزات بیمارستانی با تاخیر انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درخصوص شایعه کمبود تخت های بیمارستانی در استان گفت: خوشبختانه در تعداد تخت های خالی کمبود نداریم و در بیمارستان امام حسن (ع) بجنورد، دو بخش با ۱۰۰ تخت، خالی است همچنین در اتاق های بیماران کرونایی، تلویزیون نصب شده تا از نظر روحی نیز دچار مشکل نشوند.

هاشمی اظهار کرد: در مواقع بحران پیش بینی های لازم انجام شده و درصورت نیاز از ظرفیت های بیمارستان های ارتش و تامین اجتماعی استفاده می کنیم همچنین سپاه استان نیز آمادگی خود را در خصوص تامین اقامتگاه اعلام کرده است.

وی با اعلام اینکه تنها شهید سلامت استان، دکتر یحیوی هستند، گفت: خوشبختانه در بین پرستاران و پزشکان، فوت کرونایی نداشتیم.

این مقام مسئول با اشاره به نیروهای پرستار بیان کرد: زمانی که تعداد بیماران بستری کاهش پیدا کرد، شیفت های پرستاران خلوت بود اما در حال حاضر که آمار بیماران افزایش یافته، شیفت های پرستاران فشرده شده ولی کمبود نیروی پرستار در برخی بیمارستان های استان نداریم.

وی در ادامه گفت: در حال حاضر در استان آمار مرگ و میر کرونایی دارای شیب صعودی نیست ولی اگر مردم به رعایت پروتکل های بهداشتی اهمیت ندهند، مرگ و میر نیز مانند تعداد بیماران شیب صعودی پیدا کند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درخصوص مبتلایان به کرونا اظهار کرد: وضعیت خراسان شمالی طی دو هفته اخیر به سمتی پیش رفت که دو شهرستان بجنورد و گرمه در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

وی ادامه داد: با افزایش آمار مبتلایان به کرونا مجبور هستیم دوباره به روزهای قبل از عید نوروز که محدودیت ها بیشتر بود، برگردیم و علت افزایش این آمار عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم استفاده از ماسک و حضور در تجمعات و مراسمات است.

هاشمی عامل اصلی افزایش آمار مبتلایان را بی توجهی مردم نسبت به بیماری کرونا عنوان کرد و افزود: مردم نسبت به این بیماری احساس عادی شدن دارند و مانند اوایل شیوع کرونا، ترس از آن ندارند که این احساس درست نیست و مردم باید بدانند که این بیماری از بین نرفته و یا ضعیف تر نشده است.

وی ماسک را عامل مهمی در پیشگیری از بیماری کرونا خواند و گفت: افراد چه ناقل بیماری باشند و یا نباشند زدن ماسک در محیط عمومی و تجمعات الزامی است.

هاشمی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به افزایش میزان شیوع کرونا در استان، در پروتکل های تعریف شده، تجمعاتی مثل مراسم عروسی، عزا، باشگاه های ورزشی و استخرها تا اطلاع ثانوی تعطیل است همچنین برگزاری امتحانات حضوری دانشگاه ها نیز لغو شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اظهارکرد: اینکه فردی به بیماری کرونا مبتلا شده از دوباره گرفتن این بیماری ایمن است هنوز به اثبات نرسیده و واکسن و داروی ثابت شده ای برای این بیماری تاکنون کشف نشده است.

وی ادامه داد: بهترین درمان برای بیماران کرونایی، مراقبت مناسب در بیمارستان برای بیماران بدحال و قرنطینه برای جلوگیری از انتقال بیماری است.

وی افزود: در استان 54 مادر باردار به کرونا مبتلا شدند و خوشبختانه هیچ کدام از مادران باردار فوت نکردند همچنین تعدادی نوزاد نیز به کرونا مبتلا شدند.

هاشمی درخصوص علائم ابتلای به کرونا در کوکان گفت: این علائم به صورت تنگی نفس شدید، سیاه شدن لب ها، تب خیلی شدید و طولانی، اختلال هوشیاری است.

وی با اشاره به اجباری شدن ماسک گفت: حضور کارمندان در ادارات بدون ماسک ممنوع است و با آن ها برخورد می شود همچنین کارمندان باید از ارائه خدمات به افرادی که ماسک نمی زنند خودداری کنند.

این مقام مسئول با بیان اینکه درحال حاضر در بیمارستان های استان کمبود ماسک نداریم، گفت: با توجه به اینکه پروتکل های بهداشتی به سمت اجباری شدن ماسک پیش رفته است در آینده تقاضا برای ماسک زیاد می شود و شاید در بیمارستان ها با کمبود ماسک مواجه شویم بنابراین توصیه می شود افراد در منزل، برای خود و اعضای خانواده ماسک پارچه ای درست کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ویروس کرونا ماسك من ماسک میزنم خراسان شمالي مادر باردار خراسان شمالی بیمارستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۴۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟

به گزارش همشهری آنلاین، جهان پس از پشت سر گذاشتن چهارمین سال همه‌گیری جهانی کروناویروس جدید عامل بیماری کووید اکنون با شیوع بی‌سابقه سویه جدید H۵N۱ آنفلوانزای پرندگان در میان گاوهای شیری در آمریکا روبرو شده که یادآور آسیب‌پذیری انسان‌ها در برابر تهدیدات ویروسی جدید است.

جرمی فارار، دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) هفته گذشته گفت که خطر سرایت این سویه جدید به انسان «نگرانی بزرگی» است. آنفلوانزای پرندگان به ندرت انسان را مبتلا می کند اما میزان کشندگی بالایی دارد. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، میزان مرگ و میر ناشی از آنفلوانزای پرندگان در میان انسان‌ها از سال ۲۰۰۳ به ۵۲ درصد رسیده است.

علت نگرانی دانشمدان چیست؟

این واقعیت که ویروس آنفلوانزای پرندگان در حیوانات پستانداری مانند گاو پیدا شده است، نشان می دهد که این ویروس جهش یافته است و این وضعیت آن را یک قدم به آلوده کردن انسان نزدیکتر می کند.

ویروس آنفلوانزای پرندگان یا آنفلوانزای مرغی چند دهه است که به عنوان عامل حتمالی ایجاد همه‌گیری جهانی یا عالمگیری آینده مطرح بوده است، اما همانطور که از نام آن پیداست، تا به حال عمدتاً پرندگان را تحت تأثیر قرار داده است.

پل دیگارد، استاد ویروس شناسی و متخصص آنفلوانزا در دانشگاه ادینبورگ در اسکاتلند می‌گوید: «این اخبار تائیدکننده توانایی ویروس آنفلوانزا برای غافلگیر کردن ما است. ما از لحاظ تاریخی احتمال ابتلای گاوها به آنفلوانزای نوع A را بسیار پایین می‌شمردیم. وضعیت کنونی ارزیابی تهدید را تا حدی بالا می‌برد. (ویروس H۵N۱ آنفلوانزای پرندگان یک ویروس آنفلوانزای نوع A است).

شیوع سویه جدید چقدر گسترده است؟

جیمز وود، رئیس بخش دامپزشکی در دانشگاه کمبریج گفت: «من معتقدم که شیوع عفونت بسیار بیشتر از تعداد دامپروری‌های گزارش شده خواهد بود.»

وود توضیح داد که تشخیص RNA ویروسی در شیر نشان می‌دهد که این بیماری بسیار گسترده‌تر از آنچه قبلا تصور می‌شد است.

نتایج بررسی که پنجشنبه گذشته در آمریکا منتشر شد، نشان داد که از هر پنج نمونه شیر خرده فروشی یک نمونه حاوی قطعات ویروسی است.

آیا نوشیدن این شیر بی خطر است؟

شناسایی ذرات ویروسی در شیرهای خواروبارفروشی‌ها به این معنی نیست که نوشیدن آن خطرناک است. پاستوریزه کردن شیر ویروس آنفلونزا را از بین می‌برد و مقامات بهداشتی می‌گویند هیچ مدرکی مبنی بر اینکه ذرات RNA شناسایی شده در شیر قادر به آلوده کردن کسی باشد، وجود ندارد.

سازمان‌های دولتی بهداشتی در آمریکا می‌گویند شیر عرضه شده در فروشگاه‌ها در این کشور بی‌خطر است

این سازمان‌ها همچنین می‌گویند پاستوریزاسیون «احتمالا» ویروس آنفلوانزای پرندگان را در شیر غیرفعال می کند، آنها در عین حال اذعان می‌کنند که «قبلاً هیچ مطالعه ای در مورد اثرات پاستوریزاسیون بر روی ویروس‌های آنفلوانزای فوق حاد ماکیان (مانند H۵N۱) در شیر گاو انجام نشده است.»

خطر سویه جدید برای انسان چیست؟

تا کنون، خطر برای انسان‌ها محدود بوده است، اما چیزهای زیادی در مورد این سویه نمی دانیم، زیرا بسیار جدید است.

حداقل یک مورد ابتلای انسانی به این سویه جدید ویروسی در آمریکا گزارش شده است، اما هیچ مدرکی مبنی بر انتقال انسان به انسان این ویروس که شاخص اصلی تهدید همه‌گیری جهانی است، وجود ندارد.

کارشناسان می‌گویند هیچ شاهدی وجود ندارد که این ویروس جدید از آمریکای شمالی به سایر کشورهای جهان رسیده باشد.

آیا واکسن آنفلوانزای پرندگان داریم؟

واکسن‌هایی وجود دارند که می‌توانند علیه ویروس‌های آنفلوانزای پرندگان موثر باشند، اما هنوز مشخص نیست که تاثیربخشی آنها در مقابل یک سویه خاص از این ویروس‌ها چقدر است و شرکت‌ها با چه سرعتی می‌توانند تولید آنها را افزایش دهند.

یک شرکت سازنده واکسن آنفلوانزای پرندگان می‌گوید واکسنش احتمالا می‌تواند در انسان‌ها در برابر این سویه جدید به عنوان عامل یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان محافظت ایجاد کند.

سازمان دارویی اروپا نیز یک واکسن آنفلوانزای پاندمیک ساخت شرکت آسترازنکا را با استفاده از سویه H۵N۱ تایید کرده است.

کد خبر 847941 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها خبر مهم بیماری - آنفلوآنزا بیماری - آنفلوآنزای مرغی

دیگر خبرها

  • نقش‌آفرینی بانوان خراسان شمالی در کاهش آسیب‌های اجتماعی محوری است
  • بانوان در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی کنند
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • زنگ سپاس معلم در خراسان شمالی به صدا درآمد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • یک نشانه مهم زوال عقل
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت