Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

"سی. سی. تی. وی" تلویزیون دولتی چین روز شنبه در این گزارش آورده است که فشارهای غرب بخصوص آمریکا پس از خروج دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از توافقنامه بین المللی سال 2015 میلادی باعث رویکرد تازه ای شده است که از جمله آن موضوع برنامه جامع همکاری 25 ساله بین ایران و چین است.

اخبار سیاسی - تلویزیون چین نوشته است این برنامه نه تنها جنجال برانگیز نیست بلکه یک طرح همکاری کاملا عملگرایانه است که سابقه آن به سال 2016 میلادی و زمان برقراری روابط مشارکتی راهبردی دو کشور باز می گردد تهران و پکن آن سال تصمیم گرفتند ارزش مبادلات تجاری را به 600  میلیارد دلار ارتقا دهند اکنون هم در حال همکاری و رایزنی درباره این برنامه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزارش با یادآوری اینکه پس از خروج آمریکا از برجام، واشنگتن تحت تحریم و فشار حداکثری، تلاش کرده است ایران را در انزوای اقتصادی قرار دهد نوشت علاوه بر این آمریکا ضمن ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، از هیچ فشاری تحت راهبرد یکجانبه علیه ایران در عرصه های مختلف دریغ نکرده است.

تلویزیون چین با اشاره به اینکه امروز عمده بانک های غربی و در واقع نظام بانکی غرب تحت انحصار آمریکا است نوشت: به دلیل تحریم ها، اروپایی ها هم تحت فشار قرار گرفته اند و نتوانسته اند با ایران تجارت معمول داشته باشند تهدید آمریکا علیه آنها باعث فاصله گرفتن این کشورها از بازار ایران شده است.

این رسانه تصریح کرده است در چنین شرایطی طبیعی به نظر می رسد که ایران و چین روی برنامه جامع 25 ساله همکاری ها رایزنی  کنند و به دنبال پیشبرد برنامه ای باشند که یکجانبه گرایی، تحریم و فشارهای آمریکا را به چالش بکشد و دست دو کشور را برای تبادلات تجاری با یوان پول ملی چین باز بگذارد.

تلویزیون چین به روابط دو کشور چین و ایران به عنوان شرکای بزرگ تجاری پرداخته و نوشته است برخی تصورشان بر این است که برنامه به دلیل فشارهای آمریکا عملی نمی شود اما موضوعات مختلفی وجود دارد که وضعیت را متفاوت نشان می دهد ایران یک منبع بزرگ انرژی و عرضه کننده این فراورده است و گذرگاه انرژی چین برای ورود به خلیج فارس و اروپا محسوب می شود همزمان شاهد آن هستیم که فاصله بین چین و آمریکا روز به روز بیشتر می شود.

به گزارش ایرنا، این گزارش تاکید می کند برخلاف دیدگاه برخی که موانعی برای پیشبرد همکاری ها می بینند ایران و چین بخصوص در طول یک دهه گذشته دو شریک قابل اعتماد سیاسی و اقتصادی بوده اند و تلاش غرب برای انزوای ایران، این کشور را به شریک و بازار معتبرتری برای چین تبدیل کرده است.

تلویزیون چین در بخش دیگری از مطلب از قول «وامیکا کاپور» محقق دانشگاه یونسای کره جنوبی می نویسد: ایران در سال های اخیر تحت فشار شدید اقتصادی از سوی غرب بویژه آمریکا بوده است اما روابط نزدیک با چین جایگاه این کشور را در سازمان همکاری شانگهای و برنامه راه ابریشم مستحکم می کند و اعتبار و فرصت های اقتصادی ایران را افزایش می دهد.

این محقق براین باور است برنامه جامع همکاری های ایران و چین یک طرح همکاری کاملا عملگرایانه برای دو کشوری است که یکی عرضه کننده بزرگ انرژی دنیا است و دیگری نیز 75 درصد از نفت مورد نیازش را وارد می کند این طرح برای ایران امیدوار کننده و برای غرب ناامید کننده است و به چین این امکان را می دهد که در کنار پیشبرد برنامه راه ابریشم جدید، نقشی سازنده در پیشبرد صلح و ثبات در منطقه خلیج فارس ایفا کند و سدی در برابر ماجراجویی های نظامی ارتش آمریکا در منطقه باشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آمریکا دونالد ترامپ خروج آمریکا آمریکا خروج آمریکا همکاری تهران پکن تلویزیون چین ایران و چین دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۵۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، پارلمان عراق با وجود مخالفت‌ها از سوی آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، امروز یکشنبه قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی در این کشور را با یک اصلاحیه به تصویب رساند.
 
پارلمان عراق با اعمال اصلاحیه‌ای در قانون قبلی که روابط همجنس‌گرایانه و تغییر جنسیت را جرم تلقی می‌کرد، مجازات تعیین شده برای این جرائم را از اعدام به  ۱۵ سال حبس تغییر داد و آن را به تصویب رساند.
 
در مقابل آمریکا نسبت به تصویب این قانون ابراز نارضایتی و نگرانی شدید کرد.
 
«متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با انتشار مطلبی در پلتفرم «ایکس» اظهار کرد: به شدت بابت تصویب اصلاحیه قانون مبارزه با فساد و همجنس‌گرایی در عراق نگران هستیم، این اصلاحیه گروه‌های در معرض خطر بیشتر در جامعه عراق را تهدید کرده و توان عراق در توسعه اقتصاد و جذب سرمایه‌های خارجی را کاهش می‌دهد.
 
در مقابل «محسن المندلاوی» رئیس پارلمان عراق شنبه در بیانیه‌ای تاکید کرد: تصویب قانون مبارزه با فساد، گامی ضروری برای حفظ زیرساخت‌های ارزش‌های جامعه و مصلحت عالی کشور برای حفاظت از مردمش در برابر فراخوان‌ها به انحطاط اخلاقی و فساد جنسی است که کشورهای جهان را در بر گرفته است.
 
المندلاوی در ادامه نیز اظهار کرد: این قانون حمایت قانونی برای مبارزه با این اقدامات و مبلغان آنها را فراهم کرده و نقص موجود در قوانین عراق در این حوزه را برطرف کرد.
 
رئیس پارلمان عراق گفت: همجنس‌گرایی در عراق که سرزمین انبیا، ائمه و اولیای صالح است، جایی ندارد.
 
پیشنویس این قانون در ابتدا شامل مجازات اعدام برای روابط همجنس‌گرایانه بود اما پس از مخالفت‌های گسترده آمریکا و کشورهای اروپایی با آن، اصلاحاتی پیش از تصویب بر آن اعمال شد.
 
عفو بین‌الملل نیز مخالفت خود را با تصویب این قانون اعلام کرد و مدعی شد که این قانون به منزله «نقض حقوق اصلی انسان‌ها» است.
 
در مقابل «رائد المالکی» نماینده پارلمان عراق با اشاره به وجود مخالفت‌هایی از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا با تصویب این قانون تاکید کرد: این قانون مساله‌ای داخلی است و مداخله از سوی هیچ طرفی را نمی‌پذیریم.
 
بر اساس این قانون، مجازات ۱۰ تا ۱۵ سال حبس برای روابط همجنس‌گرایانه در نظر گرفته شده و فعالیت هرگونه نهادی برای تبلیغ فحشا و همجنس‌گرایی در عراق ممنوع شده و مجازات آن هفت سال حبس است.
 
همچنین بر اساس این قانون، تغییر جنسیت بیولوژیک برای افراد طبق میل شخصی‌شان ممنوع بوده و برای فردی که بخواهد این کار را انجام دهد و یا هر پزشکی که این کار را برای فرد انجام دهد، یک تا سه سال حبس در نظر گرفته می‌شود.
 
همچنین مجازات مشابهی برای هر مردی که عمدا رفتارهای زنانه داشته و یا آن را ترویج دهد، در نظر گرفته شده است.

دیگر خبرها

  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • کارشناس مسائل حقوقی عراق: بغداد حق دارد سفیر آمریکا را اخراج کند
  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • غیبت ۲ ستاره پرسپولیس در آستانه بازی با سپاهان
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد