Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-05@03:24:32 GMT

میزان انتقال کرونا درصورت استفاده از ماسک چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۶۰۳۲

میزان انتقال کرونا درصورت استفاده از ماسک چقدر است؟

دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که یافته‌های علمی، حاکی از اثربخش بودن پوشیدن صحیح ماسک دربرابر همه‌گیری کروناست و پوشیدن ماسک‌های پارچه‌ای خانگی نیز در صورتی که بر اساس راهنماهای معتبر تهیه و به روش صحیح شستشو و استفاده شود، دارای اثربخشی مطلوب است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد که یافته‌های علمی، حاکی از اثربخش بودن پوشیدن صحیح ماسک دربرابر همه‌گیری کرونا است و پوشیدن ماسک‌های پارچه‌ای خانگی نیز در صورتی که بر اساس راهنماهای معتبر تهیه و به روش صحیح شست و شو و استفاده شود دارای اثربخشی مطلوب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سؤالی که مطرح می‌شود این است که ماسک‌ها تا چه میزان می‌توانند جلوی انتشار ویروس را بگیرند و تا چه حد در این زمینه مؤثر هستند؟

مؤسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران راهنمای (پاسخ به پرسش در صورت استفاده از ماسک میزان انتقال ویروس کرونا چقدر خواهد بود) را منتشر کرد که در ذیل می‌خوانید.

یکی از اقدامات محافظتی در برابر ابتلا و نیز پیشگیری از انتقال ویروس کرونا در بین افراد، استفاده از ماسک است. در جدیدترین دستورالعمل توصیه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت نیز بر استفاده از ماسک برای تمام افراد در مکان‌های عمومی به‌ویژه در مکان‌های پر ازدحام تأکید شده است.

نتایج یک مطالعه در هنگ‌کنگ نشان داد که میزان انتقال ویروس کرونای جدید از طریق قطرات تنفسی یا ذرات هوابرد در هنگام استفاده از ماسک‌های پزشکی ۷۵ درصد کاهش مییابد. نتایج مطالعه دیگر نشان می‌دهد که در صورت استفاده صحیح از ماسک های پزشکی تا ۱۰۰ درصد امکان انتشار ویروس از ناحیه تنفسی افراد کم می‌شود و اگر در مکان‌های عمومی ۸۰ درصد افراد از ماسک استفاده کنند، امکان انتقال ویروس وجود نخواهد داشت.

به هر حال اطلاعات موجود در این زمینه هنوز کامل نیست و اعداد و ارقام ارائه شده در خصوص تأثیر ماسک بر میزان انتقال قابل استناد نیست. بعضی مطالب غیرمستند منتشر شده در فضای مجازی تلاش کرده‌اند اثرات استفاده از ماسک را کمی‌سازی کنند مثلاً گفته شده است: «اگر فرد سالمی ماسک بپوشد و با فرد ناقل که ماسک نپوشیده در تماس باشد احتمال انتقال ۷۰ درصد است، یا اگر فرد سالم ماسک نپوشد یا یک فرد ناقل که ماسک پوشیده در تماس باشد امکان انتقال ۵ درصد خواهد بود و در صورتی که هر دو ماسک بپوشند امکان انتقال ویروس ۱.۵ درصد است».

ولی طبق شواهد موجود، مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌های آمریکا کمی‌سازی اثرات پوشیدن ماسک را تأیید نکرده و آن را «نسبتا اشتباه» نامیده است و در حال حاضر چنین اطلاعاتی در دسترس نیست. برخی از مطالعات همچون موارد بالا در مورد اثربخشی استفاده از ماسک انجام شده است، اما هیچ کدام شواهد کافی برای اثبات چنین ادعاهایی را ارائه نمی‌دهند. تاکنون هیچ یک از مقامات بهداشتی نیز از این ادعاها حمایت نکرده‌اند.

سازمان جهانی بهداشت نیز تأکید دارد که پوشیدن ماسک به تنهایی کافی نیست و باید پوشیدن ماسک به همراه شست و شوی مکرر و مناسب دست انجام شود. بسیاری از متخصصان حتی در مورد استفاده نامناسب از ماسک مانند دست زدن به آن و عدم شستن دست‌ها قبل و بعد از استفاده از ماسک، ابراز نگرانی کرده‌اند و می‌توانند خطر انتقال ویروس را افزایش دهد.

یافته‌های علمی، حاکی از اثربخش بودن پوشیدن صحیح ماسک در برابر همه‌گیری ویروس کرونا است و سازمان‌های معتبر بهداشتی همچون سازمان جهانی بهداشت و مرکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها نیز بر این موضوع تأکید دارند و پوشیدن ماسک‌های پارچه‌ای خانگی نیز در صورتی که بر اساس راهنماهای معتبر تهیه و به روش صحیح شست و شو و استفاده شود دارای اثربخشی مطلوب است، اما اطلاعات موثق و شواهدی در زمینه کمی‌سازی میزان انتقال ویروس کرونا در صورت استفاده یا استفاده نکردن از ماسک وجود ندارد و تاکنون هیچ یک از سازمان‌های معتبر بهداشتی از چنین ادعاهایی حمایت نکرده‌اند.

انتهای پیام/4118/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی تهران ماسک کرونا ماسک پارچه ای انتقال ویروس کرونا استفاده از ماسک میزان انتقال پوشیدن ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۶۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «ملوک طلوع‌نژاد» بازیگر گلستانی سریال پایتخت، پیشکسوت نمایش رادیو گلستان، تئاتر و تلویزیون پس از چند روز بستری در بیمارستان به دلیل ابتلا به کرونا و زخم سیاه ناشی از کاهش سیستم ایمنی بدن جان خود را از دست داد.وی در سری نخست سریال پایتخت در کنار بازیگران این سریال بخصوص «احمد مهرانفر»، «محسن تنابنده» و «ریما رامین‌فر» ایفای نقش کرد.وی سال‌های سال در عرصه تئاتر نیز فعالیت داشت.

دلیل اصلی مرگ بازیگر سریال پایتخت

خانم ملوک طلوع نژاد بعد از مبتلا شدن به قارچ سیاه تحت عمل جراحی قرار گرفت اما متاسفانه به علت عفونت ناشی از بیماری کرونا و زخم های قارچ سیاه دستگاه ایمنی بدن او به شدت پایین آمده بود و بر اثر عفونت کرونا درگذشت. گفتنی است سریال پایتخت به کارگردانی سیروس مقدم باعث را که بازی خانم ملوک طلوع نژاد به خوبی دیده شود.

او در فیلم‌های تاکسی برگشتی که از شبکه تبرستان پخش می‌شد نیز بازی کرده بود فیلمی که توسط آقای محمد حسین صفری کارگردانی شد.

خانم طلوع نژاد در سریال پایتخت نقش لیدر نقی معمولی را بر عهده داشت نقی در پایتخت ۵ در مسابقات ورزشی کشتی شرکت کرده بود و خانم طلوع نژاد به عنوان لیدر در سریال بازی می کرد.

روز شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۰ ملوک طلوع نژاد بازیگر تئاتر و تلویزیون متولد گلستان و هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون و گروه نمایش رادیو گلستان که با بازی در سریال پایتخت ۵ و پایتخت ۶ به شهرت رسید بر اثر بیماری شایع قارچ سیاه و کرونا و ابتلا به بیماری از شایع ترین خبرهای امسال دارفانی را وداع گفت‌.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902553

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • ناشنوایان با آموزش صحیح و شناخت صحنه در فعالیت‌های جهادی مشارکت کنند
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • نوید روزهای خوش برای کویرنشینان/دریای عمان؛ ناجی خراسان جنوبی
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان