Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روزها که عده‌ای شلاق بی‌فرهنگی را بر تن رنجور جنگل جهانی «ابر» فرود می‌آورند، اهالی محلی از مسؤولان، برنامه‌ای راهبردی برای مدیریت توریسم در منطقه مطالبه می‌کنند؛ اما مشخص نیست در این میان، مدیران گردشگری استان سمنان کجای کارند؟

خبرگزاری فارس شاهرود- گروه اجتماعی: جنگل هیرکانی ابر یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد کشورمان است که بعد از کویر لوت، دومین اثر طبیعی ایران محسوب می‌شود که در فهرست آثار طبیعی جهانی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ساله هزاران نفر از بخش‌های مختلف جنگل ابر از جمله در محدوده شرق استان سمنان دیدن می‌کنند و این ظرفیت عظیم گردشگری در اختیار طبیعت‌دوستان داخلی و خارجی قرار دارد.

با این همه، هر ساله مردم بومی منطقه از برخی ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی در مسیر ورود به جنگل ابر و همچنین ساعات حضور در آن گلایه دارند و این شکوائیه‌ها در فصل تابستان شدت می‌گیرد.

آقای فرماندار؛ شما مسؤولید!

یکی از مخاطبان فارس در متن طویلی که برای ما فرستاده، تأکید می‌کند: چگونگی رفتار گردشگران و مسافران با یادگار میلیون‌ها ساله البرز شرقی امروز باید مدنظر قرار گیرد. از بهبود فرهنگ گردشگری مردم و نهادینه شدن قبح رها کردن زباله‌هایشان در طبیعت نیز در سال‌های اخیر نباید گذشت.

هر ساله هزاران نفر از بخش‌های مختلف جنگل ابر از جمله در محدوده شرق استان سمنان دیدن می‌کنند

در این متن می‌خوانیم: آفرودسواران با لاستیک‌های آج درشت ماشین‌هایشان، خاک جنگل را به توبره کشیده‌اند و از عدم برخورد با آن‌ها باید تأسف خورد. فرماندار شهرستان شاهرود در این زمینه مسؤول است؛ یعنی باید پاسخگو باشد که همکارانشان در اداره‌های محیط‌زیست شاهرود و منابع طبیعی، چرا علیرغم پیش‌بینی‌ها که حکایت از هجوم گردشگران به جنگل‌های اطراف شاهرود دارد، تمهیداتی نیندیشیده‌اند و نظاره‌گر ایستاده‌اند تا گروهی بی‌فرهنگ بر سر این میراث بشری عقده‌گشایی کنند.

در این متن، خطاب به فرماندار شاهرود تصریح شده است که این وظیفه مستقیم شماست که دست متعدیان به دامن سبز جنگل ابر را از تجاوز کوتاه کنید و سیستم ناکارآمد اداری شهرستان در دفاع از طبیعت را به‌روز سازید.

خارج از مسیرهای گردشگری؛ ممنوع!

اما در این بین، اخیراً با دستور معاون استاندار سمنان و فرماندار شهرستان شاهرود، راه‌های فرعی و غیرضروری جنگل ابر مسدود شد تا این موهبت زیبای خدادادی از گزند خودروهای گردشگران در امان بماند؛ البته که این اقدام علاوه بر حفظ عرصه و پوشش گیاهی منطقه، اثرات فرهنگی و اجتماعی نیز خواهد داشت.

آفرودسواران با لاستیک‌های آج درشت ماشین‌هایشان، خاک جنگل را به توبره کشیده‌اند

بر این اساس، ورود خودروهای گردشگران به جنگل ابر خارج از مسیرهای گردشگری ممنوع شده است و در صورت مشاهده برخورد قانونی صورت می‌گیرد.

چندین راه فرعی که توسط آفرودسواران و گردشگران در محدوده جنگل ابر ایجاد شده بود، با دستور فرماندار شاهرود بسته شده است؛ اما این اقدامات هنوز کافی نیست.

مخالف تفریح نیستیم؛ اما ضابطه‌مند

حجت‌الاسلام عباس امینی، رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهرود هم با اشاره به حدیثی از امام رضا (ع) گفت: امام رضا (ع) می‌فرمایند «پیغمبر اکرم (ص) همواره می‌فرمود وقتی امت من امر به معروف و نهی از منکر را به دوش یکدیگر بیندازند و شانه خالی کنند، در این صورت اعلام جنگ با خدا کرده‌اند».

وی با بیان اینکه در مدت عمرم لفظ جنگ با خدا را دو جا دیده‌ام، افزود: یکی در قرآن در بحث ربا خوردن، اعلام جنگ با خدا مطرح شده و یکی هم این روایت است؛ پس باید همیشه مدنظرمان باشد که رباخواری و ترک امر به معروف و نهی از منکر جنگ با خداست.

ورود خودروهای گردشگران به جنگل ابر خارج از مسیرهای گردشگری ممنوع شده است 

امام جمعه شاهرود با تأکید بر اینکه مخالف با تفریح نیستیم و نیاز انسان به تفرج است و شهرستان ما نعمت‌های زیادی در این راستا دارد، گفت: این نعمت‌ها را خداوند متعال خلق کرده تا استفاده کنیم؛ اما در عین حال، همه کشورها برای این تفریحات انضباط و خط قرمزهایی دارند.

امینی اضافه کرد: یکی از معروفات این تفریحات و تفرجگاه‌ها، توجه به اصول است و باید فرهنگ‌سازی شود که ناهنجاری، بداخلاقی و ناامنی روانی و امنیتی ایجاد نشود.

لزوم ساماندهی جنگل ابر

امام جمعه شاهرود با تشکر از سپاه و نیروی انتظامی که به‌اندازه توان برای ساماندهی و رفع منکرات جنگل ابر تلاش کردند، اظهار کرد: در این راستا، باید منظومه‌ای از دفاتر و گروه‌های گردشگری نیز باید پای کار باشند و با تذکر و نصیحت و ارشاد جلوی منکر گرفته شود.

امینی اضافه کرد: اگر بنا به طغیان بود، تذکر جدی داده شود و این‌ها باید در مراکز زیارتی و حتی کویر هم اعمال شود.

فرماندار شهرستان شاهرود در این زمینه مسؤول است و باید پاسخگو باشد

امینی با تأکید بر اینکه این تفرجگاه‌ها برای استفاده مردم است، تأکید کرد: کار باید ریل‌گذاری شود تا این منظومه گردشگری، منکراتش صفر شود.

رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهرود با تأکید بر لزوم تدوین برنامه جامع برای تعیین وظایف دستگاه‌های اجرایی در شهرستان برای همه تفرجگاه‌ها گفت: بسته جامع فرهنگی، هنری، اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی برای تفرجگاه‌ها دیده و مسؤولیت‌ها معلوم شود.

میراث فرهنگی و گردشگری کجای کار است؟

علاوه بر همه موارد مطرح‌شده، امروز باید به نقش برخی دستگاه‌های متولی از جمله اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان سمنان بیش از همیشه توجه کرد؛ مردم امروز می‌پرسند میراث فرهنگی و گردشگری برای تقویت زیرساخت‌های گردشگری جنگل ابر، کجای کار است؟

طرح حفاظت از جنگل ابر با دوربین مداربسته، الزام نصب GPS روی خودروهای آفرود، تهیه نقشه راه‌های جنگل، مسدود کردن راه‌های فرعی، شناسایی و کنترل مسیر تورهای گردشگری از پیشنهادهایی است که می‌تواند در این حوزه مدنظر قرار گیرد.

جنگل ابر که شهرت ملی و بین‌المللی دارد، امروز نیازمند تلاش مسؤولان حوزه گردشگری استان سمنان خدمات‌دهی بهتر و بیشتر و تأمین رفاه حال گردشگران است؛ امری که تا امروز توجه چندانی به آن نشده است.

انتهای پیام/۷۴۰۳۶/پ/

منبع: فارس

کلیدواژه: گردشگری جنگل استان سمنان جنگل ابر گردشگری گردشگری استان سمنان گردشگران میراث فرهنگی شهرداری گردشگر امر به معروف و نهی از منکر شهرستان شاهرود استان سمنان تفرجگاه ها جنگل ابر کجای کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورای‌عالی مناطق آزاد گفت: مدیران گردشگری و نمایندگان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی برای جذب حداکثری بازار گردشگری غرب آسیا هم‌قسم شدند.

به گزارش ایسنا، محمدفرزاد میرزایی قلعه با اشاره به برگزاری کارگاه دوروزه با هدف شناسایی و حل مسائل پیش روی جذب بازار گردشگری غرب کشور، اظهار کرد: مناطق آزاد در سال ۱۴۰۲ میزبان بیش از ۶۰ میلیون بازدید بود، که از این تعداد بالغ بر دو میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ـ اقامت مسافر خارجی بودند، که بیشتر آنها از بازار گردشگری عراق بودند.

مدیر کل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورای‌عالی مناطق آزاد در ادامه گفت: با توجه به نظام مسائل مناطق آزاد در این نشست دوروزه، اهم مسائل به تفکیک شناسایی و راحل آن مشخص شد و امید داریم با توجه به هدف‌گذاری سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ـ اقامت مسافر خارجی در سال ۱۴۰۳ بتوانیم سهم قابل دفاعی از بازار گردشگری غرب آسیا را برای ایران رقم بزنیم.

میرزایی افزود: در این نشست دوروزه که در قالب کارگاه دانش‌افزایی برگزار شد از اساتید و فعالان بخش خصوصی دعوت شد تا برای برگزاری رویدادها و نمایشگاه‌های بین‌المللی در کشورهای پیرامون ایران، با هدف معرفی ظرفیت‌ها و شکل‌گیری زنجیره ارزش گردشگری برای کشور، گام‌های مثبتی برداشته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • جشنواره فرهنگی گردشگری سی ترمی در شهرستان زهک
  • ارائه طرح جنگلداری چندمنظوره توسط محقق ایرانی
  • (تصاویر) ترسناک‌ترین جاذبه‌های گردشگری جهان؛ از قلعه اجنه تا جنگل خودکشی!
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری