Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@20:36:14 GMT

بازگشت مردم به جنگل مهربانانه باشد؛ نه مالکانه

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۶۸۱۶۱

بازگشت مردم به جنگل مهربانانه باشد؛ نه مالکانه

ایسنا/گیلان معاون امور جنگل گیلان، با بیان اینکه شاهد رویکرد طبیعت محور مردم هستیم، خاطرنشان کرد: انتظار داشتیم گرایش و بازگشت مردم به طبیعت با مهربانی همراه باشد، اما متاسفانه با ساخت و ساز در دل عرصه ها مواجه هستیم و هر کسی می خواهد در داخل جنگل ملک شخصی داشته باشد.

جنگل های شمال ایران که از آنان به عنوان هیرکانی یاد می شود، زیستگاه طبیعی بسیاری از گونه های جانوری بوده که مانند دایناسور تنها یک فسیل از آنان بر جا مانده، اما تب داشتن ویلا در اماکن خوش آب و هوا مانند عرصه های جنگلی روز به روز در حال افزایش است و این تب تمام نشدنی، فسیل زنده شمال را تهدید می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از افراد در شهرهای بزرگ که دارای خانه و زندگی مستقل هستند، امروز به فکر سرمایه گذاری در شمال کشور افتاده و به دنبال خانه دوم خود در دل جنگل ها می گردند.

متاسفانه ویلاسازی های بی رویه در جنگل های شمال علاوه بر اینکه در حال تبدیل کردن چهره طبیعی و بکر و سبز هیرکانی به محلات اعیان نشین است، آسیب جدی هم به جنگل ها و حیات وحش این مناطق وارد می کند.

محمدرضا عبدالهی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه استان گیلان ۵۶۰ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد، اظهار کرد: جنگل های شمال کشور با ارزش ترین جنگل های ایران و حتی کره زمین هستند، زیرا از دوران سوم زمین شناسی باقی مانده اند و به عنوان فسیل زنده جنگلی جهان محسوب می شوند.

وی با اشاره به ثبت جهانی بخشی از جنگل های هیرکانی در یونسکو، افزود: در گذشته مدیریت جنگل ها بر محور بهره برداری چوبی استوار بود، اما به واسطه اهمیت جنگل های هیرکانی شاهد تغییر سیاست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری هستیم.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان، با بیان اینکه از سال ۹۶ هیچگونه بهره برداری چوبی از داخل جنگل های شمال نداشتیم، تصریح کرد: برنامه های جدیدی برای حفاظت مطلق از جنگل ها تدوین شده و به زودی مدیریت جنگل ها از طریق پهنه بندی و شناسایی پتانسیل و استعداد هر منطقه از جنگل در قالب طرح «مدیریت پایدار جنگل های هیرکانی» اجرایی می شود.

عبدالهی، با اشاره به درجه بندی جنگل ها از نظر پوشش، کیفیت، اقلیم و توپوگرافی، یادآور شد: بخشی از جنگل درجه یک، بخشی دیگر احیایی و برخی از مناطق مخروبه است. همچنین اثرات جوامع انسانی و چرای دام و ساخت و ساز مجاز و غیر مجاز و پروژه های عمرانی بر پوشش و کیفیت جنگل ها اثرگذار بوده است.

وی حفاظت از جنگل ها را وظیفه قانونی همه دستگاه های کشوری و لشکری و حتی آحاد مردم دانست و گفت: خوشبختانه شاهد افزایش آگاهی جامعه نسبت به حفاظت از عرصه های جنگلی هستیم، اما از طرف دیگر فشار بر جنگل از جهت افزایش جمعیت و برگشت جمعیت روستایی بیشتر شده است.

معاون امور جنگل گیلان، با بیان اینکه شاهد رویکرد طبیعت محور مردم هستیم، خاطرنشان کرد: انتظار داشتیم گرایش و بازگشت مردم به طبیعت با مهربانی همراه باشد، اما متاسفانه با ساخت و ساز در دل عرصه ها مواجه هستیم و هر کسی می خواهد در داخل جنگل ملک شخصی داشته باشد.

وی اجرای طرح هادی را نیازمند اراضی ملی حاشیه روستاها دانست و اضافه کرد: بنیاد مسکن از طریق طرح هادی توسعه روستاها را دنبال می کند تا بتوانیم شاهد جلوگیری از مهاجرت و حتی بازگشت جوانان روستایی باشیم، اما افراد بومی باید از این توسعه برخوردار شوند، نه اینکه شاهد ویلاسازی غیر بومی ها باشیم.

عبدالهی، با بیان اینکه جنگل ها در دو فصل تابستان و پاییز در معرض آتش سوزی قرار دارند، عنوان کرد: وزش باد گرم در پاییز و عدم بارندگی و خشک شدن برگ ها و علوفه های کف جنگل در تابستان، اراضی جنگلی را مستعد آتش سوزی عمدی یا سهوی می کند. متاسفانه برخی از دامداران با هدف ایجاد چراگاه برای دام های خود در داخل جنگل اقدام به راه اندازی آتش می کنند.

معاون امور جنگل گیلان، سهل انگاری مسافران در داخل جنگل ها را از دیگر عوامل آتش سوزی دانست و یادور شد: اشیای شفاف و براق در داخل جنگل نیز می تواند زمینه حریق را در فصل گرم فراهم کند لذا در گیلان چهار پایگاه اطفای حریق جنگلی در چهار نقطه استان داریم که در صورت وسعت و همزمانی آتش سوزی ها به تنهایی جوابگو نیست.

وی مردم محلی را خط مقدم حفاظت از عرصه های جنگلی دانست و اظهار کرد: کنترل حریق در جنگل های گیلان با این وسعت بسیار سخت است و نیازمند امکانات هوایی اطفا هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی آتش سوزی در جنگل ها جنگل ويلاسازي معاون امور جنگل داخل جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۸۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف است

 آیت‌الله مصطفی محامی در شورای اداری زاهدان ضمن گرامیداشت نام و یاد شهدای مدافع امنیت سیستان و بلوچستان اظهار کرد: مردم این استان نجیب، صبور، با معرفت و شایسته هر گونه خدمت هستند، اما وقتی مشکلات استان و شهرستان‌ها را مشاهده می‌کنیم از مشکلات متاثر می‌شویم و زاهدان به عنوان مرکز استان نیازمند یک رسیدگی ویژه است.

وی با بیان اینکه برای خدمت به مردم با ظاهرسازی کار به جایی نخواهید برد تصریح کرد: اگر به دنبال رضایت الهی هستید باید به مردم خدمت کنید چرا که در روایات مختلف نیز به این امر تاکید شده است.

نماینده ولی‌فقیه در سیستان و بلوچستان به نامگذاری شعار سال تحت عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند این نامگذاری‌ها در طی یک سال به اتمام نمی‌رسد بلکه باید در طول سال‌ها استمرار پیدا کند و در طول سال‌های اخیر همواره به محورها و زوایای مختلف اقتصادی پرداخته شده است چرا که رهبر معظم انقلاب از جایگاه رهبری جامعه اسلامی و با دید جامعی که نسبت به اوضاع کشور و وضعیت خارج از کشور دارند اولویت را اقتصاد و معیشت مردم می‌دانند چرا که دشمن سعی دارد از این طریق بین مردم و جامعه اسلامی فاصله ایجاد کند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: در حال حاضر با جنگ ترکیبی دشمن در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی مواجه هستیم و باید ما هم در این جنگ ترکیبی یک جبهه متحد تشکیل دهیم و در برابر هجوم دشمن دفاع داشته باشیم و مهمتر اینکه نقطه ضعف دشمن را ببینیم و ما هم به سوی او حالت هجومی داشته باشیم.

وی گفت: اگر می‌خواهیم کاری برای خداوند متعال انجام دهیم باید به خلق خدا خدمت کنیم و از نگاه دینی خدمت به خلق بهتر از اعمال مستحبی است چرا که ثواب شاد کردن دل مؤمن به مراتب بیشتر از اعمال مستحب دیگر است و از نگاه عقلانی باید گفت منشا پیروزی انقلاب حضور مردم بود و هنر امام خمینی(ره) پای کار آوردن مردم بود و اگر مردم پای کار نبودند از فتنه‌های اول انقلاب به سلامت عبور نمی‌کردیم و بعد در دوران دفاع مقدس باز مردم پای کار آمدند و برگ برنده ما انسان‌های مؤمن و متعهد بودند.

آیت الله محامی خاطرنشان کرد: یکی از آسیب‌ها این است که با وجود ارائه خدمات در نقاط مختلف استان اما باز هم افراد ناراضی هستند برای مثال اجرای پروژه پتروشیمی در چابهار با هزینه‌ای میلیاردی در حال انجام است اما برخی متهم می‌کنند که اجرای این پروژه همراه با آسیب‌های زیست محیطی است و به همین دلیل در این منطقه اجرا شده و یا هدف از فعالیت‌های صورت گرفته جهت توسعه سواحل مکران را بر هم زدن ترکیب جمعیتی مطرح می‌کنند و همواره دنبال سوژه هستند و مسئولان در چنین شرایطی باید کار اقناعی انجام و در پروژه‌های مختلف خود پیوست فرهنگی داشته باشند.

نماینده مقام معظم رهبری در سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: اگر به دنبال امنیت پایدار هستید باید به حوزه فرهنگ و اقتصاد توجه ویژه داشته باشید و اگر بخشی از بودجه‌های نظامی صرف رشد علمی، فرهنگی و اقتصادی شود بازدهی مطلوب‌تری خواهد داشت.

وی اضافه کرد: منطق و استدلال خود را بدون توهین بیان می‌کنیم و معتقدیم در چنین حالتی وحدت جامعه هم حفظ می‌شود چرا که شیعه و سنی نسبت به اعتقادات یکدیگر شناخت بیشتری پیدا می‌کنند.

امام جمعه زاهدان تصریح کرد: البته دشمن چنین چیزی را نمی‌پسندد و در تلاش است تا با واسطه یا بی واسطه شرایطی را فراهم آورد تا افراد تندی از سوی شیعه یا اهل سنت به یکدیگر توهین کنند.

وی ادامه داد: در یکی از این موارد فردی بیان می‌کرد که وقتی برخی از شیعیان به صورت تند و افراطی عمل می‌کنند آن را به حساب شخص شما می‌گذارند و در پاسخ مطرح کردم که مبانی بنده از نکات مطرح شده در خطبه‌های نمازجمعه و سایر سخنرانی‌ها مشخص است و همواره نکات خود را تبیین و با استدلال مطرح می‌کنم که تندروی و نگاه افراطی صحیح نیست و بنده هیچ سخنگویی ندارم تا با نگاه تند و افراطی به سخنرانی بپردازد.

آیت‌الله محامی اظهار داشت: عملکرد مسئولان باید به گونه‌ای باشد که مردم نسبت به آن‌ها حسن ظن داشته باشند و گام مهم در این جهت این است که کار با مشارکت خود مردم صورت می گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • پای کار آمدن مردم شرط موفقیت در عرصه‌های مختلف است
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب