Web Analytics Made Easy - Statcounter



بعد از گذشت حدود ۶ ماه از پایان سال گذشته میلادی پرونده دوپینگ ورزش ایران با اعلام حکم آخرین ورزشکاران متخلف بالاخره بسته شد؛ در این پرونده برخی متخلفان «زیر سن قانونی» هستند.

به گزارش مهر، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) در حالی همزمان با آغاز سال میلادی جاری کنترل دوپینگ ورزشکاران ایران در این سال را آغاز کرد که هنوز پرونده دوپینگ سال ۲۰۱۹ مختومه اعلام نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاخیر در بررسی پرونده ورزشکارانی که نمونه آنها مثبت اعلام شده بود (دوره مدیریت قبلی) یکی از دلایل این موضوع بود اما آنالیز نشدن برخی نمونه ها به دلیل بدهی به آزمایشگاه کلن آلمان دلیل اصلی تر در باز ماندن پرونده دوپینگ ورزش ایران در سال گذشته میلادی به حساب می آمد طوریکه بعد از گذشت دو هفته از آغاز سال میلادی جاری ۱۵۰ نمونه به عمل آمده از ورزشکاران در مرحله آنالیز به نتیجه نرسیده بود.

البته اواخر دی ماه سا گذشته بدهی ۱۵۰ هزار یورویی ایران به آلمانی ها پرداخت شد و بدین ترتیب مسیر بررسی و اعلام نتیجه نمونه های ارسالی به آزمایشگاه کلن مجدد باز شد. هرچند که بعد از آن کرونا، فراگیری جهانی این ویروس و تاثیری که بر لغو بسیاری از فعالیت ها داشت، پروسه بررسی نمونه گیری ها را مجدد متوقف کرد.

البته تقریباً از اردیبهشت ماه سال جاری روند آنالیز تست دوپینگ ورزشکاران ایران از سر گرفته شد. در این مرحله نمونه های باقی مانده از سال ۲۰۱۹ و تست هایی که در هفته های ابتدایی سال ۲۰۲۰ و پیش از بحران کرونا گرفته شده بود همزمان برای دو آزمایشگاه آلمان و قطر ارسال شد.

بدین ترتیب مجموع ۱۲۳۰ تست دوپینگی که ماموران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ طی سال ۲۰۱۹ میلادی از ورزشکاران ایران گرفته بودند، به طور کامل آنالیز و نتیجه آنها مشخص و مثبت بودن نتیجه ۵۷ تست دوپینگ هم محرز شد.

ستاد ملی مبارزه با دوپینگ در مراحل مختلف پرونده مربوط به این ورزشکاران را بررسی و آرای آنها را مشخص کرد اما حکم مربوط به آخرین پرونده های باقی مانده هفته گذشته اعلام شد.

نادو ایران هفته گذشته حکم محرومیت ۸ ورزشکار دوپینگی را اعلام کرد. ۶ نفر از این ورزشکاران جزو نفراتی بودند که طی سال گذشته میلادی از آنها نمونه گیری شده بود و نتیجه هم مثبت اعلام شده بود.

علی غلامرضا پور (فوتبال)، حسین پاکار چینی، ابراهیم غریبی، احمد احمدنژاد (وزنه برداری)، سید محمد چوب چیان و مسعود نعمت چکانی (کشتی) ۶ ورزشکار موردنظر هستند که حکم نادو در مورد آنها هفته گذشته مشخص شد. با این اعلام رای در واقع پرونده دوپینگ ورزش ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی بالاخره بعد از گذشت حدود ۶ ماه از آغاز سال جاری میلادی بالاخره بسته شد.

رکورد وزنه برداری در میان ۱۵ رشته آلوده

نمونه گیری های افسران نادو طی سال گذشته از حدود ۲۰ رشته انجام شد. نتایج مثبت اعلام شده اما مربوط به ۱۵ رشته است.

از مجموع ۵۷ نمونه مثبت ورزشکاران ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی و از میان رشته هایی که این ورزشکاران در آنها فعالیت دارند، وزنه برداری با ۱۲ نمونه مثبت در صدر قرار دارد. فوتبال (۸ نمونه مثبت - با احتساب فوتسال)، کشتی (۷ نمونه مثبت) و دوچرخه سواری (۶ نمونه مثبت) دیگر رشته های صدرنشین در فهرست رشته های آلوده ورزش ایران هستند.

ردیف نام ورزشکار رشته مدت زمان محرومیت ۱ ارسلان اسماعیل نژاد بولینگ ۴ سال ۲ محمد بخشی گلان پارادوومیدانی ۴ سال ۳ آرزو خورشیدی " توبیخ کتبی ۴ محمدحسین مصطفایی پاورلیفتینگ ۴ سال ۵ محمد مرادنیا " ۴ سال ۶ رویا قنادان تیراندازی توبیخ کتبی ۷ پوریا عصمت " ۴ سال ۸ نازنین زینب جعفری " ۶ ماه ۹ زیر سن قانونی دوومیدانی ۴ سال ۱۰ زیر سن قانونی " ۴ سال ۱۱ محمد جعفری " ۴ سال ۱۲ جمیله سیفی " ۴ سال ۱۳ جاسم طاووسی دوچرخه سواری ۴ سال ۱۴ محمد شیرخانی " ۴ سال ۱۵ وحید دهقان زاده " ۲ سال ۱۶ جعفر علیزاده " ۴ سال ۱۷ محمد پوراسماعیل " ۴ سال ۱۸ علیرضا آخوندی " ۴ سال ۱۹ زیر سن قانونی شنا ۴ سال ۲۰ سپهر دعوتی " ۴ سال ۲۱ مصطفی کیانی فوتبال ۶ ماه ۲۲ احمد حسین زاده " ۴ سال ۲۳ محسن فیاض بخش " ۴ سال ۲۴ مجید بهروزبرشته " ۴ سال ۲۵ مصطفی ماهی " ۴ سال ۲۶ علی غلامرضا پور " ۶ ماه ۲۷ مهدی حسن زاده فوتبال / فوتسال ۴ سال ۲۸ ابوالقاسم عروجی " ۴ سال ۲۹ مصطفی بیانی آهنگر قایقرانی کانو / کایاک ۴ سال ۳۰ رضا قهرمانی قایقرانی / روئینگ ۴ سال ۳۱ امیرمحمد حاجی پور کشتی ۴ سال ۳۲ حامد طالبی " ۴ سال ۳۳ مرتضی قیاسی چکا " ۶ ماه ۳۴ رسول گرمسیری " یک سال ۳۵ کیوان رضایی " ۴ سال ۳۶ سیدمحمد چوب چیان " ۶ ماه ۳۷ مسعود نعمت چکانی " ۴ سال ۳۸ محمدحسن حاجی محمدی هندبال ۴ سال ۳۹ رحیم مومنی زاده " ۴ سال ۴۰ ساسان صادقی " ۴ سال ۴۱ سجاد سربرقی مقدم والیبال ۴ سال ۴۲ بهنام ابراهیمی " ۴ سال ۴۳ پایان محرومیت " ۳ ماه ۴۴ پایان محرومیت وزنه برداری ۶ ماه ۴۵ علیرضا زارع پور " ۴ سال ۴۶ مجید عسگری " ۲ سال ۴۷ علی شریعتی " ۴ سال ۴۸ مهدی جعفرزاده " ۴ سال ۴۹ علیرضا نایب پاشایی " ۴ سال ۵۰ علی قاسمی " ۴ سال ۵۱ سیداحسان موسوی " ۴ سال ۵۲ بهرام حریرچی " ۴ سال ۵۳ حسین پاکار " ۴ سال ۵۴ ابراهیم غریبی " ۴ سال ۵۵ احمد احمدنژاد " ۴ سال ۵۶ یزدان میرزایی ووشو ۴ سال ۵۷ مرتضی نوروزی " ۴ سال

۵۷ دوپینگی ورزش ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی

دوپینگی های «زیر سن قانونی» در رشته های پایه

به گزارش خبرنگار مهر، نتایج کنترل دوپینگ ورزش ایران در سال گذشته میلادی نشان می دهد که اقدام غیراخلاقی ارتکاب به دوپینگ در میان ورزشکاران کشورمان نه تنها ریشه کن نشده بلکه سن گرایش به آن پایین هم آمده طوریکه در میان ۵۷ نمونه مثبت، سه ورزشکار «زیر سن قانونی» هستند.

طبق قوانین آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) که ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) ایران هم از آن تبعیت می‌کند، اسامی ورزشکاران خاطی که سن آنها کمتر از ۱۸ سال است نباید اعلام شود. به همین دلیل نادو ایران هم با وجود صدور حکم محرومیت ۴ ساله برای این سه ورزشکار که از رشته های دوومیدانی (۲ نفر) و شنا (یک نفر) هستند، نام‌شان را رسانه‌ای نکرده است.

به واقع وادا در مواردی که سن و سال ورزشکان متهم کم است و با در نظر گرفتن اینکه فرصت کافی برای بازگشتِ پاک به میادین دارند، اعلام اسامی آنها را ممنوع کرده اما این موضوع و اینکه ورزشکارانی با این شرایط سنی پایین و در دو رشته پایه اقدام به استفاده از مواد نیروزا کرده اند، باید زنگ خطری جدی برای ورزش ایران و مسئولانش باشد به خصوص که آنها تجربه تلخ مواجهه با عواقب دوپینگ در وزنه برداری را دارند.

مسئولان نادو باید با لحاظ کردن این مهم برنامه‌های گسترده‌تر و جدی تری برای مبارزه با این پدیده در ورزش ایران داشته باشند.

منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۸۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر ورزش درباره سربازی ورزشکاران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، کیومرث هاشمی در نشست مشترک با روسای کمیسیون ورزشکاران فدراسیون‌های ورزشی اظهار داشت: ماهیت جلسه امروز ماهیت قهرمانان است. در دنیای امروز شاخصه اصلی ورزش طبق منشور المپیک ورزشکاران هستند. اگر ورزشکاران نباشند مربیان و مدیران معنایی پیدا نمی‌کنند. کمیته بین‌المللی المپیک نیز تلاش زیادی دارد که چهره‌های ورزشی و قهرمانان علاوه بر مدال‌آوری سفیر کشور خود باشند و ظرفیت‌های فرهنگی کشور خود را نشان دهند.

بنابر روایت ایرنا، وی در ادامه با اشاره به اهمیت جایگاه ورزشکاران در کشور خاطرنشان کرد: در دیدار رهبر معظم انقلاب با ورزشکاران، ایشان چندین بار از قهرمانان ما تشکر کردند و این موضوع بی‌سابقه بود و این موضوع نشانگر این است که قهرمانان از منظر رهبر انقلاب از درجه اهمیت بالایی برخوردارند. مراسم تجلیلی که سالانه با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود نشان می‌دهد که دولت نیز پای کار ورزشکاران ایستاده است.

وزیر ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این نشست این بود که از نزدیک با مشکلات ورزشکاران آشنا شویم و این جلسات می‌تواند به رفع مشکلات کمک کند. اعضای کمیسیون‌ها باید نقش پررنگ‌تری در فدراسیون خود داشته باشند و در تصمیم‌گیری‌ها دخیل شوند.

وی افزود: این سومین دوره است که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک تشکیل می‌شود و اینقدر جایگاه این کمیسیون بالاست که رییس کمیسیون ورزشکاران می‌تواند شخصا با رییس کمیته بین‌المللی المپیک مکاتبه کند. باید توجه بیشتری به این موضوع داشته باشیم و اهمیت جایگاه خود را بیشتر بدانیم و قطعا اعضای کمیسیون می‌توانند کارهای بزرگی را انجام دهند.

کیومرث هاشمی بیان کرد: این نگاه را داریم که قهرمانانی که دوران ورزش آنها تمام شده و علاقه‌مند هم هستند، به عرصه مدیریت ورزشی بیاوریم و بتوانیم از ظرفیت‌های آنها بهره بگیریم.

وزیر ورزش و جوانان در ادامه و پس از شنیدن صحبت‌ها و نظرات قهرمانان گفت: حتما برگزاری این نشست‌ها فایده دارد و منشا کارهای بزرگ و خدمت‌رسانی برای ورزش خواهد بود. عضوشدن یکی از اعضای کمیسیون ورزشکاران در هیات‌رییسه فدراسیون‌ها پیشنهاد خوبی است که باید در اصلاح اساس‌نامه انجام شود. از مشارکت ورزشکاران در مسئولیت‌های اجتماعی و کارهای عام‌المنفعه نیز حمایت می‌کنیم. ورزش ایران همیشه از سال‌های دور تا به الان در کارهای خیرخواهانه پیشقدم بوده و می‌توان این اقدامات را تقویت کرد.

وی افزود: همانطور که کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک شرح وظایف دارد باید این کمیسیون نیز شرح وظایف داشته باشد که همه اعضا با آن آشنا باشند. قطعا هر فدراسیون یکسری شرایط خاص خودش را برای کمیسیون ورزشکاران دارد. درست نیست که فقط سالی یک بار در مجامع شاهد حضور کمیسیون ورزشکاران باشیم. نباید فاصله قهرمانان با مدیران زیاده شود و و باید این فاصله را روز به روز کمتر کنیم و مدیران باید دغدغه ورزشکاران شنیده شود که صحبت‌های آنها به خارج از مجموعه فدراسیون برده نشود. دلیل تشکیل چنین جلساتی نیز مخابره این پیام است که مدیران ورزشی و روسای فدراسیون‌ها باید با ورزشکاران ارتباط نزدیکی داشته باشند.

هاشمی اظهار داشت: در بحث استخدام قهرمانان به ویژه در بحث توان‌یابان منتظر اصلاح قانون در مجلس هستیم. لایحه‌ای از طرف دولت به مجلس رفته و در دستور صحن قرار گرفته که باید تصویب شود و در صورت تصویب قطعا اتفاقات خوبی را در بحث استخدامی خواهیم داشت.

وی با اشاره به تغییرات صورت‌گرفته در لایحه جدید دولت گفت: در لایحه جدید که به مجلس رفته است ورزشکاری که مقام سوم جهان را کسب می‌کند بعد از این شامل معافیت می‌شود. همچنین به جز نفر اول، نفرات دوم و سوم بازی‌های آسیایی نیز شامل معافیت و استخدامی خواهند شد. در بحث ورزشکاران توان‌یاب و جانباز پیش از این یکی از اعضای خانواده آنها شامل استخدام می‌شد ولی الان اگر خود ورزشکار هم شرایطش را داشته باشد شامل قانون استخدام می‌شود.

هاشمی افزود: ناوگان تجهیزات فدراسیون‌ها قدمت ۲۰ ساله و نیاز به تجهیزات جدید دارد. برای تجهیزات غیر مصرفی کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی درخواست کردیم که با کمک وزارت نفت این مبنع دیده شده و پس از اختصاص و پرداخت برای نوسازی تجهیزات در اختیار فدراسیون‌ها قرار خواهد گرفت.

وزیر ورزش و جوانان همچنین درخصوص پرداخت پاداش به قهرمانان گفت: با اینکه آیین‌نامه هنوز اصلاح نشده ولی از اختیارات خودمان استفاده کردیم و آن دسته از رشته‌هایی را که قبلا در لیست وجود نداشت، برای پرداخت پاداش اضافه کردیم که ان‌شاءالله در مراسمی که به‌زودی با حضور رییس‌جمهور برگزار می‌شود از آنها تجلیل خواهد شد.

هاشمی خطاب به اعضای کمیسیون گفت: شما نمایندگان فعال جامعه خودتان و صدای ورزشکاران هستید. می‌توانیم نشست‌های فصلی بگذاریم که چطور دغدغه‌ها را برطرف کنیم. اعضای کمیسیون باید مدافع ورزشکاران خود باشند و این وظیفه و رسالت اصلی اعضای کمیسیون است.

وی خاطرنشان کرد: ترویج اخلاق ورزشی نکته خیلی مهمی است و باید به این موضوع پرداخته شود. چون قهرمانان با اخلاق ورزشی می‌توانند ماندگار شوند.

وزیر ورزش و جوانان در پایان خاطرنشان کرد: در جلسه شورای عالی ورزش که با حضور رییس جمهور برگزار شد درخصوص تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه‌تمام‌ که بزرگترین دغدغه ماست اعلام کردیم تا پروژه آمایش سرزمینی اجرا نشود هیچ پروژه تازه‌ای شروع نمی‌شود. برای تکمیل پروژه ها ۷ هزار میلیارد بودجه گرفته‌ایم که با استفاده از طرح آمایش برای تکمیل آنها اقدام می‌کنیم. بعد از این آمایش سرزمینی به ما می‌گوید که در چه شهری باید چه ورزشگاهی ساخته شود.

۲۵۸۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899549

دیگر خبرها

  • تجدید عهد با شهدای پهلوان
  • لازمه ورود به عرصه ورزش، ورزیدگی اخلاقی است
  • هاشمی: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌های ورزشی در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش و جوانان: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • وزیر ورزش: ۵٠٠ میلیارد تومان برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها در نظر گرفته‌ایم
  • خبر خوش وزیر ورزش درباره سربازی ورزشکاران
  • مژده 500 میلیاردی وزیر در دیدار با ورزشکاران
  • اختتامیه جشنواره قهرمان ایران؛ میرزازاده و کیانی بهترین ورزشکاران از نگاه مردم
  • دوپینگ ۶ ورزشکار پاورلیفتینگ ایران در یک‌سال!
  • دوپینگ ۶ ورزشکار پاورلیفتینگ مثبت شد