Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  مهر، حمید منشی‌زاده پرورش کرم ابریشم را نمونه‌ای از فعالیت‌های جنبی کشاورزی نام برد و ادامه داد: این کار وقت گیر نبوده و سرمایه زیادی هم نمی‌خواهد و بازگشت سرمایه سریع دارد. برهمین اساس این پروژه در ۲ شهرستان لنگرود و شفت با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و مرکز توسعه نوغانداری کشور اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منشی زاده افزود: انجام این فعالیت، موجب ایجاد اشتغال برای زنان روستایی بوده و همچنین به علت اینکه برای تغذیه کرم ابریشم به برگ توت نیاز است، با ایجاد توتستان‌ها و گسترش فضای سبز، کمک بزرگی به سرسبزی روستا و محیط زیست می‌شود.

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی گیلان اظهار کرد: اجرای طرح نوغانداری با مشارکت زنان روستایی با همکاری مرکز توسعه نوغانداری کشور و دفتر توسعه فعالیت‌های زنان روستایی وزارت جهاد کشاورزی در ۳ استان گلستان، مازندران و گیلان به صورت پایلوت در سال ۹۹ آغاز شد.

منشی زاده گفت: مخاطبان این طرح، ۳۰ نفر از زنان روستایی فعال و پیشرو، عمدتاً تسهیلگران زن روستایی، اعضای صندوق اعتبارات خرد هستند که در قالب آموزش و ارائه ابزار و نهاده‌های مورد نیاز حمایت شدند.

وی ادامه داد: با توجه به رعایت پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی و عدم امکان برگزاری آموزش گروهی و دسته جمعی در ایام شیوع ویروس کرونا، آموزش افراد به صورت چهره به چهره و انفرادی صورت گرفته، ضمن اینکه امکانات و ملزومات مورد نیاز تولید محصول کرم ابریشم از جایگاه اعتباری ملی ترویج به صورت رایگان از سوی ترویج استان در اختیار مخاطبان طرح قرار گرفت.

منشی زاده ارتقای دانش و مهارت به منظور بهبود مدیریت پرورش کرم ابریشم، افزایش عملکرد تولید پیله تر در واحد سطح، ایجاد فرصت‌های شغلی و انتقال یافته‌های جدید در این صنعت را  بین زنان روستایی از اهداف اجرای طرح نوغانداری عنوان کرد.

وی افزود: نوغانداری یا پرورش کرم ابریشم و تولید فرآورده‌های ابریشمی از فعالیت‌های جانبی است که در کنار فعالیت‌های اصلی کشاورزان هر منطقه می‌تواند طی یک دوره کوتاه مدت ضمن ایجاد انگیزه اقتصادی و به‌کارگیری بخشی از نیروی کار روستا، درآمد نسبتاً مناسبی را برای روستانشینان فراهم می‌کند.

منشی زاده اظهار کرد: با توجه به اینکه امکان پرورش کرم ابریشم به صورت خانگی نیز وجود دارد، به همین خاطر به اشتغال اعضای خانواده کمک می‌کند و سرمایه گذاری اندک و بازگشت سریع سرمایه از دیگر مزیت‌های این شغل است.

کد خبر 531921 برچسب‌ها استان گیلان نوغان - ابریشم پرونده نوغان - ابریشم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان گیلان نوغان ابریشم پرورش کرم ابریشم زنان روستایی منشی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۸۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری خاکریز امنیت ۸ در گیلان

مسئول بسیج جامعه زنان گیلان گفت: دوره جامع کنشگر - کارشناس جمعیت با عنوان «خاکریز امنیت ۸» با حضور ۲۲۰ نفر از بانوان توانمنداستان گیلان برگزار شد.

طاهره عاشوریان با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت در گیلان به عنوان استانی که درگیر پیری جمعیت است، افزود: دوره جامعه کنشگر_ کارشناس جمعیت با حضور خواهران فعال حوزه تخصصی جمعیت و خانواده در استان برگزار شده است.

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه قدس گیلان گفت: دراین دوره ابعاد علمی، فرهنگی، اجتماعی، پزشکی، دینی، تربیتی، روانشناختی، اقتصادی، امنیتی، سیاسی و راهکار‌های حوزه جمعیت بررسی شد.

وی با بیان اینکه یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های مهم در حوزه جمعیت، توجه جدی و برنامه ریزی دقیق و نهادینه کردن درجامعه است، افزود: مقوله جمعیت از مباحث مهم اجتماعی و اقتصادی در جامعه است و کنشگران این حوزه باید برای تبیین مسئله جمعیت فعالانه ورود کرد و با آگاهی بخشی عمومی در این حوزه اهتمام جدی داشته باشند.

به گفته عاشوریان سازمان بسیج جامعه زنان گیلان دوره تربیت جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت با حضور اساتید شورای راهبردی حوزه علمیه قم و تهران برگزار شده است، افزود: این دوره با همکاری اداره کل خانواده و جمعیت استانداری، فرهنگ و ارشاد اسلامی و جبهه فرهنگی اجتماعی انقلاب گیلان با حضور ۲۲۰ نفر از خواهران علاقه‌مند و توانمند برگزار شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • ۱۸۸ طرح هادی روستایی در استان بوشهر در حال اجرا است
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • برگزاری خاکریز امنیت ۸ در گیلان
  • سند تحول آموزش و پرورش به طور کامل اجرا شود
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد
  • پرورش حلزون با احتیاط؛ استاندارد این صنعت هنوز تدوین نشده