Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها: آذربایجان غربی با تولید سالانه بیش از ۲۱ هزار تن عسل و یک میلیون و ۳۵۰ هزار کلنی زنبور عسل، ۳۰ درصد از نیاز کشور را تولید می‌کند اما به دلیل موانع زیادی از جمله عدم تولید محصول ارگانیک تاکنون نتوانسته حرفی برای گفتن در بازارهای خارجی حتی کشورهای همسایه داشته باشد.

در حال حاضر از بیش از ۲۱ هزار تن عسل تولیدی تنها یک‌هزار و ۵۰۰ تن به خارج صادر شده و ۱۸ هزار تن باقی مانده بخشی به مصرف استانی رسیده و مابقی نیز به صورت بسته بندی و یا فله‌ای به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود بیش از یک میلیون کندوی زنبور عسل و فعالیت نزدیک ۱۰ هزار نفر در این بخش نشان از پتانسیل بالای استان در زمینه صنعت عسل و زنبورداری است، اما متأسفانه این ظرفیت کم نظیر استان نیز همانند سایر بخش‌های استان به دلیل نبود صنایع تبدیلی و بسته بندی مناسب، سود چندانی عاید مردم استان نمی‌کند.

۱۵۰۰ تن عسل تولیدی آذربایجان غربی به خارج از کشور صادر می‌شود

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجان غربی سالانه با بیش از ۲۱ هزار و ۴۰۰ تن عسل قطب اول تولید این محصول اقتصادی در کشور به شمار می‌رود، افزود: از این میزان عسل تولیدی تنها یک‌هزار و ۵۰۰ تن به خارج از کشور صادر می‌شود هر چند این آمار در مقاطع زمانی سال‌های گذشته متغیر بوده و کم نیز می‌شود.

رضا یوسفی رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر میزان مصرف عسل در استان را به طور متوسط سه هزار و ۲۸۰ تن و مصرف سرانه عسل را یک کیلو گرم عنوان کرد و ادامه داد: سالانه بیش از ۱۸ هزار تن عسل تولیدی در استان به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

وی از فعالیت پنج کارخانه عسل، ۶ کارخانه بسته بندی عسل در استان خبر داد و اضافه کرد: با توجه به حجم تولید عسل در استان و مصرف اندک استان به همراه سهم ناچیز از صادرات مابقی عسل تولیدی به صورت فله‌ای به سایر استان‌ها صادر می‌شود.

یوسفی با اشاره به فروش عسل تولیدی استان به اسم سایر استان‌ها گفت: به دلیل نبود صنایع مرتبط با عسل، نبود واحدهای بسته بندی و کارخانجات عسل تولیدی به تعداد نیاز در استان عسل آذربایجان غربی به صورت فله‌ای صادر می‌شود و اینکه هستند استان‌هایی که عسل تولیدی استان را به نام خود بسته بندی و به فروش می‌رسانند.

سرانه مصرف عسل در آذربایجان غربی خیلی پایین است

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی پایین بودن سرانه مصرف عسل در استان و کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: عسل به عنوان غذای لوکس در سبد خانوارهای ایرانی چندان جایی ندارد که برای ساماندهی این صنعت باید فرهنگ استفاده از عسل به عنوان یک ماده غذایی با خاصیت بسیار مهم برنامه ریزی شود.

یوسفی در خصوص اخباری در زمینه فروش عسل آذربایجان غربی با برند کشور ترکیه اضافه کرد: در سال‌های گذشته شاید صدور عسل به صورت صادرات غیررسمی و چمدانی به کشور ترکیه انجام می‌شد اما هم اکنون صادرات غیررسمی نداریم و این خبر مورد تأیید نیست.

وی مهمترین مقصد عسل صادراتی استان را کشور ترکیه نام برد و افزود: عسل تولیدی در استان و حتی برخی استان‌های کشور ارگانیک نبوده و به دلیل بروکراسی پرپیچ و خم اداری در زمینه سرمایه گذاری صنایع مرتبط با عسل و نبود بسته بندی مناسب با بازار روز موجب شده سهم زیادی در صادرات این محصول نداشته باشیم.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه هر چند در تولید عسل در کشور و منطقه حرف اول را می زنیم اما کشورهای همسایه رغبتی به خرید عسل تولیدی ما ندارند چون هزینه‌های بسته بندی، فرآوری و صنایع مرتبط با عسل خیلی بالا است و توان رقابت نداریم.

۱۰ هزار نفر در زمینه تولید عسل در آذربایجان غربی مشغول به کار هستند

یوسفی با اشاره به اینکه در حال حاضر بر اساس آخرین سرشماری انجام گرفته، در حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار کلنی زنبور عسل در استان وجود دارد، گفت: بر اساس آمارهای موجود نزدیک ۱۰ هزار نفر از مردم استان در زمینه تولید عسل مشغول به فعالیت هستند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در خصوص صنایع مرتبط با عسل در استان گفت: استان با داشتن ظرفیت‌های در بخش عسل از جمله مراتع وسیع و سرسبز و همچنین تشکل‌های توانمند شامل اتحادیه تولید کنندگان عسل، ۱۴ شرکت تعاونی زنبورداری، ۶ کارگاه موم آج‌کنی، ۶ کارخانه مدرن بسته‌بندی عسل در شهرستان‌های ارومیه، خوی، مهاباد و نیز وجود پنج کارگاه بسته بندی عسل به صورت نیمه اتوماتیک قطب اول تولید عسل کشور است.

وی توجه به زنجیره تولید عسل را یکی از راه‌های جلوگیری از سود دلالان و واسطه‌ها از تولید عسل استان نام برد و اضافه کرد: با ایجاد صنایع مرتبط با عسل از جمله تولید، بسته بندی، خروج عسل از حالت تک محصولی و تولید محصولات مرتبط با عسل می‌توان ضمن ایجاد اشتغال مناسب زمینه رونق اقتصادی در این بخش را فراهم کرد.

هر چند معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خروج عسل تولیدی استان به صورت فله و عرضه آن با برند کشور ترکیه در خارج از کشور را تأیید نمی‌کند اما سال‌ها است به دلیل غفلت و کم توجهی مسئولان آذربایجان غربی از این محصول مهم و استراتژیک موجب شده سود چندانی عاید استان و کشور نشود.

کد خبر 4976380

منبع: مهر

کلیدواژه: رضا یوسفی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی زنبور عسل ویروس کرونا بوشهر شیراز شیوع کرونا قزوین حجاب و عفاف گرگان شهرکرد ستاد مقابله با کرونا خطبه های نماز جمعه بیرجند ایلام سیستان و بلوچستان شهرستان کرج آذربایجان غربی سایر استان ها عسل در استان صادر می شود کشور ترکیه عسل تولیدی تولید عسل بسته بندی هزار تن فله ای تن عسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۸۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی، گروهی از مدیران رادیو صدا و سیمای کشورمان در مشهد مقدس با هدف آشنایی با فعالیت‌های عمرانی آستان قدس رضوی و فرآیند بسته‌بندی گل‌های فوق ضریح حرم مطهر رضوی از رواق زیر سطحی بست شیخ بهایی و بخش شمیم رضوان بازدید کردند.

در این بازدید،  محرابیان به‌عنوان کارشناس شرح طرح، درصد پیشرفت، مساحت، زمان شروع و مدت انجام طرح را توضیح داد

مدیران رادیو از بخش شمیم رضوان بازدید نیز کردند و محمد حسین برگی به عنوان سرکشیک روز، توضیحاتی در خصوص چگونگی آغاز و انجام فرآیند آماده سازی گل‌های متبرک فوق ضریح مطهر را که روزانه تعویض و به این مکان منتقل می‌شود، بیان کرد

فعالیت‌های این مجموعه شامل استریل، خشک کردن، بسته‌بندی و توزیع گل‌های متبرک است.

بازدید از کارگاه روشنایی حرم مطهر رضوی
حضور در کارگاه روشنایی و بازدید از مراحل طراحی، ساخت، تعمیر و نگهداری، تمیز کردن و تعویض لامپ‌های معیوب لوستر‌های حرم مطهر، وضع روشنایی لوسترها، روشنایی و نورپردازی حرم مطهر بخش پایانی این بازدید بود

دیگر خبرها

  • احیای واحدهای راکد در آذربایجان‌غربی
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی
  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از دو واحد تولیدی در ارومیه
  • بازدید هیات تجاری و اقتصادی هرمزگان از مراکز توزیع میوه و تره بار کشور چین
  • کشف ۱۰۵۰ بسته شکر بسته‌بندی غیراستاندارد