Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرچه امروزه فضای مجازی فرصت های علمی ،ارتباطی و اجتماعی زیادی را به روی جوانان ما باز کرده است اما استفاده بی رویه از این فضا منجر به انزوای آنان نیز شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از کُردتودی، در عصر کنونی آنقدر فضای مجازی در زندگی ها رخنه کرده که انکار آن امری به دور از منطق و ساده لوحانه است و شاید دیگر وقت آن رسیده نام دیگری برای آن پیدا کرد چرا که هر روز که می گذرد دنیای مجازی ها مجسم تر شده و تاثیر آن بر زندگی مردم عینی تر می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این روزها دغدغه اصلی و گلایه خیلی از والدین از حضور فرزندان آنان در شبکه های  مجازی است، فضای که به هر شکلی می تواند فرصت‌ها و تهدید‌های زیادی برای هر کاربر به همراه داشته باشد.

 امروزه نوجوانان و جوانان ما چنان در بازار رنگارنگ  فضای مجازی  غرق شده انده که گویی هرگز خبری از بازی ها و فعالیت های دسته جمعی آنان نبوده است.

خیلی از نوجوانان ما واقعا نحوه استفاده درست از این فضا را نمی دانند

سیامک صیفی در این باره می گوید: در پی تعطیلی مدارس و در خانه ماندن دانش‌آموزان، فرزند من بیشتر از هر وقتی به شبکه های مجازی روی آورده است و حداقل روزی هشت ساعت در این فضا که می تواند علاوه بر آسیب‌های جسمانی آسیب‌های روانی نیز در پی داشته باشد حضور دارد و این نگرانی ما را دوچندان کرده است.

وی می گوید من منکر استفاده از اینترنت و فضای مجازی نیستم اما خیلی از نوجوانان ما واقعا نحوه استفاده درست از این فضا را نمی دانند و این برای ما والدین جای نگرانی است.

 دنیای فرزند من با ورود به دنیای مجازی عوض شد

زهرا یوسفی مادر نگران دیگری بود که از تغییر رفتار فرزندش با حضور در دنیای مجازی نگران بود.

وی در گفتگو با خبرنگار ما می گوید دنیای فرزند من با ورود به دنیای مجازی عوض شد و من این را از تغییر رفتار فرزندم متوجه شدم جرا که  رفتارهای که فرزندم از خود نشان می داد هیچ گونه الگوی داخلی در خانه و خانواده ما نداشت تا اینکه متوجه شدم بیشتر این رفتارها را از افرادهای مختلف در فضای مجازی مورد الگو قرار داده است.

حضور در دنیای مجازی نیازمند یک راهنمای بروشوری است

 در ادامه این گزارش محمد مفاخری روانشناس تربیتی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت:  فضای مجازی در دنیای کنونی به مانند پناهگاهی پردردسر برای نوجوان و جوانان است، این فضا در حالی روی خوش به آنها نشان می دهد که در دالان های هزار تویش هزاران تهدید وجود دارد.

وی افزود: فضای مجازی یک  ابزار ارتباطی است که نیاز به بروشور و راهنمای استفاده دارد و در صورت بررسی تمام موارد مفید و مضر آن، می توان  در این فضا گام نهاد.

 این روانشناس عنوان کرد: با ورود به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، افراد ناخودآگاه وارد میدان مقایسه ای می شوند که واقعیت زندگی خود و بطن آن را با ظاهر و ویترین زندگی دیگران مقایسه می کنند  و این چیزی است که می تواند بیشترین آسیب را به کار بر وارد کند.

 مفاخری  با اشاره به اینکه نوجوانی مهم‌ترین دوره زندگی هر فردی محسوب می‌شود و عواملی همچون آینده نگری، استقلال، انقلابی‌گری و میل به  خود باوری و تثبیت هویت در این دوران اتفاق می‌افتد افزود: در این میان اینترنت با تاثیرگذاری بر روی افکار عمومی،  و فراهم ساختن امکاناتی که پیش از این نیازمند حضور افراد در مکان و هزینه انرژی و وقت بود  است را به راحتی فراهم میکند  تا آنجا  که که الگوهای برگرفته از فضای مجازی  مورد بهره برداری و سعی در به کار بستن آنها در برخوردها و رفتارها  می شود.

به اعتقاد این  کارشناس باید هنگام استفاده از اینترنت به‌فرزند خود بگویید اگرچه وی هنگام کار با رایانه و گوشی در اتاق خود تنهاست ولی به‌محض اتصال به اینترنت، دیگر تنها نیست و درفضایی که هیچ ممانعتی برای حضور دیگران در آن نیست قرار میگیرد افرادی  که به راحتی و با مهارت  وارد دنیای اینترنت می شوند و حتی می توانند به اطلاعات درون گوشی و رایانه  آنها دسترسی پیدا کنند.

وی در ادامه گفت:  افرادی که ساعت ها وقت خود را در سایت های اینترنتی می گذرانند بسیاری از ارزش های اجتماعی را زیر پا می نهند. چرا که فرد دیگر فعالیت های اجتماعی خود را کنار گذاشته و به فعالیت های فردی روی می آورد.

مفاخری بیان کرد: در شرایط  فعلی و حضور بی مهابای افراد در فضای مجازی، روابط موجود میان والدین و فرزندان  را به سردی گرائیده و باعث دور شدن افراد خانواده از همدیگر شده است.

وی گفت: وسواس های فکری عملی، افسردگی و انزوا بحران هویت و اخلال در شکل گیری شخصیت،انحرافات اخلاقی (جنسی)، آزارگری ...همه ازنتایج  استفاده نادرست از فضای مجازی است که جوانان و نوجوانان ما را با وابسته شدن به آن تهدید میکند.

این روانشناس تربیتی در پایان افزود:برای دور ماندن از اثرات منفی اینترنت، مهم است که خودمان را با سرگرمی های جالب مانند مطالعه  در دنیای واقعی از وابسته شدن به این شبکه  ها دور نگه دارید.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: دنیای مجازی فضای مجازی جوانان ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۶۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه نگاری با قدرت تیتر

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر مراد عنادی، تحلیل گر ارشد مسائل سیاسی و رسانه در یادداشتی درباره قدرت تیتر در رسانه ها نوشت: بدون شک مزیت نسبی روزنامه‌ ها در قدرت تیتر آنها نهفته است. گرچه گزارش میدانی ذیل روزنامه نگاری تحقیقی یا خبر تحلیلی و سوژه یابی هوشمندانه همگی ابزار قدرت رسانه های مکتوب محسوب می شوند اما این قدرت تیتر و خلاقیت در تیترزنی جذاب است که همچنان نبض تپنده دنیای روزنامه نگاری به شمار می رود.

به اعتقاد کارشناسان قدرت صدا در رادیو، قدرت تصویر در تلویزیون و سرعت انتشار خبر در فضای مجازی از مزیت های نسبی این رسانه ها هستند که در این بین قدرت تیتر که در نیم تای بالای صفحه یک روزنامه ها درج می شود مزیت نسبی و اختصاصی مطبوعات است.

در دنیای امروزی ممکن است مخاطبان با ذائقه های فست فودی فرصت خواندن همه صفحات روزنامه ها را نداشته باشند اما بدون شک از مخاطبان خاص و وفادار تا مخاطبان عام همگی در نگاه نخست تیتر یک مطبوعات را از نظر می گذرانند و این یعنی دیده شدن.

با این نگاه هر چند با رشد روزافزون رسانه های نوظهور و چالش آنها با رسانه های با قدمت بیشتر از جمله رسانه های مکتوب، از میزان تیراژ یا شمارگان روزنامه ها کاسته شده است اما روزنامه ها با قدرت تیتر یک و فتو تیتر یا همان تیتروعکس همچنان محل توجه مخاطبان و اثرگذاری در فضای رسانه ای هستند.

صرفنظر از قدرت تیتر و به رغم برداشت بعضا تهدید محور از سهم خواهی رسانه های نوظهور مجازی به نظر می رسد رسانه های مکتوب و حتی رادیو وتلویزیون با بهره گیری از بستر فضای مجازی به عنوان فرصت می توانند بر میزان برد و اثرگذاری خود بیافزایند.

در سال های اخیر برخی رسانه های مکتوب با هوشمندی توانسته اند با تولید گزارش های میدانی و تیترهای جذاب که در فضای مجازی به اشتراک گذاشته اند نه تنها خلا کاهش تیراژ را پر کنند که حتی بیشتر دیده شوند و مخاطبان میلیونی پیدا کنند.

با این اوصاف و به رغم این که خرید روزنامه در کیوسک ها یا دکه های فروش مطبوعات رفته رفته جای خود را به پیشخوان روزنامه در فضای مجازی و گوشی همراه علاقمندان داده است اما روزنامه ها همچنان پرفروغ در عرصه رقابت فشرده رسانه ها حضور داشته و در باشگاه رسانه ای و بازیگران جدید آن با قدرت تیتر خودنمایی می کنند.

کد خبر 848172 برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری روزنامه

دیگر خبرها

  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • روزنامه نگاری با قدرت تیتر
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • بازگشت به دنیای صدا بازگشت شنوایی ۱۰۶ کودکان با کاشت حلزون شنوایی در زاهدان
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید