Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

طی دو سال گذشته عوارض حدود ۱۱ آزادراه کشور الکترونیکی شد و دیگر نیاز نبود مردم برای پرداخت عوارض در ایستگاه‌های عوارضی و صف‌های طولانی آن منتظر باشند. اما این روزها خبر بازگشت باجه عوارض به آزادراه ها در حالی مطرح می‌شود که عوارض ورودی و خروجی منطقه یک آزادراه تهران ـ شمال که در اسفندماه سال گذشته افتتاح شد به دلیل عدم پرداخت عوارض الکترونیکی توسط مسافران به حالت دستی برگشته است و زمزمه بازگشت باجه‌های عوارضی‌ به آزادراه‌های کشور نیز به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز، موضوع از جایی جدی شد که خشایار خاشع  دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌ها اعلام کرد به دلیل عدم پرداخت الکترونیکی وجه آزادراه ها از سوی مسافران، امکان بازگشت باجه‌های عوارضی‌ به آزادراه‌های کشور وجود دارد.

روند کند الحاق آزادراه‌های جدید به طرح عوارض الکترونیکی

او گفته بود:  هنوز ۶۰ درصد افرادی که از آزادراهها عبور کرده‌اند عوارض الکترونیکی خود را پرداخت نکرده‌اند که این ناهماهنگی موجب شده تا روند الحاق آزادراه‌های جدید به این طرح کند شود،  این در حالی است که پس از اجرای این طرح در ۴ آزادراه قرار بود ۶ آزادراه دیگر به این طرح بپیوندند اما هنوز ۶۰ درصد افرادی که از آزادراه‌ها عبور کرده‌اند عوارض الکترونیکی خود را پرداخت نکرده‌اند.

قوانین بالادستی تسهیل کننده نیست

او به این موضوع اشاره کرده بود که قوانین بالادستی برای حمایت از پرداخت عوارض الکترونیکی وجود ندارد، که برای مثال عدم پرداخت الکترونیکی عوارض از سوی مسافران منجر به توقیف خودرو نمی‌شود، لازمه اجرای آن وجود قوانین بالادستی و حمایتی است که استفاده‌کنندگان راه را ملزم به پرداخت عوارض کند و اگر تأخیر در پرداخت داشتند هزینه دیرکرد را نیز پرداخت کنند. مثل عوارض خودرو که معمولاً شهرداری از مردم دریافت می‌کند یا اخذ جرائم، گلوگاهایی مانند فروش خودرو، تعویض پلاک، استرداد خودرو از پارکینگ و مانند آن وجود دارد که صاحب خودرو مجبور به تسویه بدهی و دیرکرد آن است.

دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‌گذار در آزادراه‌ها با بیان اینکه تاکنون چنین الزامی برای پرداخت عوارض و دیرکرد آن وجود نداشته، گفت: درصد پایینی از عوارض عبور از آزادراه‌ها پرداخت می‌شود و سرمایه‌گذاران آزادراه‌ها دیگر ظرفیت آن را ندارند که بعد از این حجم سرمایه‌گذاری با این قیمت دلار، عوارض هم نگیرند.

بیشتر بخوانید

نیمی از خودرو‌های عبوری از آزادراه‌ها عوارض نمی‌دهند

مخالفت وزیر با دستی شدن عوارض آزادراه‌های الکترونیکی

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که طبق گفته خیرالله خادمی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربنای حمل‌ونقل کشور، وزیر راه و شهرسازی به شدت با دستی شدن عوارض آزادراهی مخالفت کرده است.

خادمی در این رابطه عنوان کرده است: همه تلاش خود را می‌کنیم تا این طرح با شکست مواجه نشود، اما مردم باید همکاری کنند و عوارض آزادراه‌های الکترونیکی را پرداخت کنند تا بتوانیم این پروژه را به دیگر آزادراه‌های کشور توسعه دهیم. مسلماً اگر پلیس در این زمینه به میدان بیاید و کسانی که عوارضشان را نمی‌دهند جریمه شوند، اثرگذاری بالایی خواهد داشت.

در همین راستا و با استقبال سرد مردم از طرح الکترونیکی شدن عوارض آزادراهی باعث شد تا وزارت راه و شهرسازی با پلیس راهور تفاهم‌نامه‌ای را به امضا برساند که در راستای آن پلیس برای رانندگان بدهکار که عوارض الکترونیکی آزادراهشان را پرداخت نکردند پیامک ارسال کند و اگر مردم با وجود مهلت پلیس برای پرداخت عوارض نسبت به پرداخت آن  اقدام نکند جریمه برای رانندگان و مالکان خودروی بدهکار در نظر بگیرند.

بعد از این موضوع خادمی در خصوص این تفاهم‌نامه ابراز کرد: بر اساس تفاهم‌نامه امضاء شده قرار بود پس از این که مردم عوارضشان را با وجود ارسال پیامک ندادند جریمه شوند و هرگاه به پلیس مراجعه کردند آن‌ها را به ما معرفی کنند تا عوارض آزادراهی‌شان را تسویه کنند اما ممکن است مردم یک سال به پلیس مراجعه نکنند بنابراین تنها راه کاری که جواب می‌دهد همکاری صددرصدی مردم است.

این موضوع در حالی مطرح می‌شود که طرح پرداخت الکترونیکی عوارض آزادراهی نیز برای مردم مشکلاتی را به همراه داشت؛ برای مثال بسیاری از مسافران در طول مدتی که از اجرای این طرح می‌گذرد با تماس با این شبکه خبری نسبت به محاسبه اشتباه عوارض آزادراهی شکایت داشتند.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که در زمینه الکترونیکی کردن پرداخت عوارض آزادراه‌های کشور وجود دارد بازگشت سرمایه سرمایه‌گذاران این آزادراه‌هاست که بخش عمده آن از طریق عوارض صورت می‌گیرد؛ که در صورت عدم استقبال مردم از این طرح امکان شکست این طرح وجود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: پرداخت عوارض آزادراه های کشور باجه های عوارضی طرح عوارض الکترونیکی آزادراه ها عوارض الکترونیکی آزادراه های کشور عوارض آزادراهی عوارض آزادراه پرداخت عوارض آزادراه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۰۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند - تبریز

امام جمعه تبریز با انتقاد از پرداخت عوارضی سهند-تبریز گفت: از وزیر راه می‌خواهیم تا با عنایت ویژه به این موضوع ورود کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، آیت‌الله سید محمدعلی آل هاشم ظهر امروز _جمعه هفتم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز ضمن خیر مقدم گویی به مهرداد بذرپاش وزیر راه اظهار کرد: پرداخت عوارضی در آزادراه جدید سهند- تبریز به مردم شهر جدید سهند فشار مالی می‌آورد، کسی که به منزل خود می‌رود نباید عوارض پرداخت کند.

وی افزود: نه تنها راهی برای حل مشکل این عوارض صورت نگرفته بلکه مقدارش افزایش نیز یافته است، به طوری که عوارض یک بار رفت و برگشت به شهر جدید سهند ۱۱,۰۰۰ تومان است، حالا اگر کسی در آنجا زندگی یا کار کند این مبلغ دو چندان می‌شود.

امام جمعه تبریز خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: وقتی هم گله می‌کنیم می‌گویند طرف حساب پیمانکار است، به هر حال دولت باید به این مورد ورود کند حداقل مبلغ افزایش یافته کم شود.

وی در خصوص وضعیت جاده‌های استان گفت: وضعیت اتوبان تبریز-زنجان اگر درست نشود تمامی خودروهایی که در این جاده جاده تردد می‌کنند آسیب خواهند دید.

امام جمعه تبریز بر ضرورت ساماندهی جوامع حاشیه‌نشین شهر تبریز با توجه به استحکام کم واحدهای مسکونی و نوع بافت و اقلیم در برخی مناطق تاکید کرد و ادامه داد: قطار تبریز به دانشگاه شهید مدنی برای حمل و نقل دانشجویان این دانشگاه کافی نیست از وزیر راه خواهشمندیم تا برای این موضوع نگاه ویژه‌ای داشته و دستور اضافه کردن یک واگن به این قطار را بدهد.

وی با اشاره به هفته کار و کارگر بیان کرد: دیدگاه اسلام به کارگران نگاهی قدرشناسانه بوده این در حالی است که نگاه سرمایه‌گذاری به کارگران به شکل استعماری است، جامعه باید خود را مدیون کارگر بداند چرا که ارزش دادن به کارگر ارزش به جامعه است.

وی خاطرنشان کرد: جهش تولید در جامعه به واسطه کارگران تحقق می‌یابد لذا دولت و مجلس باید برای بهبود کسب‌وکار توان مضاعف داشته باشند و برای حمایت از کارگر شعار کافی نیست بلکه برای حفظ عزت کارگر باید اقدام عملی توسط مسئولان انجام شود.

آیت‌الله آل هاشم در خصوص مشکلات جامعه‌ی کارگران گفت: تأمین امنیت شغلی، همسان‌سازی حقوق کارگران با وضع تورم و اقتصاد، تأمین مسکن با ساماندهی قراردادهای مناسب و … از جمله مشکلات جامعه کارگری است.

وی با اشاره به روز معلم، گفت: نام‌گیری سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری به عنوان روز معلم معنای عمیقی دارد معلم کسی است که در دل انسان چراغی روشن کرده و او را از جهالت به دانایی رهنمود می‌کند، معلم می‌تواند جامعه را از جهل به علم برساند و به آگاهی جامعه عمق ببخشد و به دانش جامعه بینش بخشد.

امام جمعه تبریز تاکید کرد: اگر قرار باشد در جامعه‌ای مبنای پذیرش سخن علم نباشد آن‌گاه در آن جامعه علم معلم هیچ ارزشی ندارد، بحث معیشت معلمان غیرقابل کتمان است و دولت و مجلس باید به وضعیت معیشت این قشر رسیدگی کنند.

آیت‌الله آل هاشم با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به کشور پاکستان گفت: سفر ریاست جمهوری آقای رئیسی به پاکستان بسیار مهم بوده و موجب افزایش ارتباط سیاسی، اقتصادی، تجاری و… بین این دو کشور می‌شود.

وی ادامه داد: حمله‌ی ایران به رژیم صهیونیستی و تحقق عملیات وعده صادق با استقبال مردم پاکستان مواجه شده است، استقبال مردم از سفر رئیس‌جمهور کشورمان نشانگر دورنمای روشن و زمینه‌ساز وحدت بیشتر بین دو کشور است که امیدواریم این سفر بهره‌هایی خوبی برای کشورمان داشته باشد.

امام جمعه تبریز توضیح داد: طی روزهای اخیر شاهد گسترش اعتراضات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه رژیم صهیونیستی بودیم که در این اعتراضات پلیس آمریکا در مقابل دانشجویانی که حامی مردم فلسطین بودند قرار گرفتند.

وی بیان کرد: دانشجویان آمریکا معتقدند که هیئت دولت آمریکا مالیات آن‌ها را در راه حمایت از رژیم صهیونیستی برای کشتن مردم مظلوم فلسطین و غزه خرج می‌کند.

آیت‌الله آل هاشم تاکید کرد: روز ملی خلیج فارس امتداد هویت تاریخی و دیرپای مردم ایران زمین است که خلیج همیشه فارس، غیر قابل انکارترین هویت تاریخ ایران است، روز خلیج فارس روز شادی برای مردم ایران است.

وی با اشاره به روز جهانی آزادی مطبوعاتی گفت: روز جهانی آزادی مطبوعات را به تمامی اهالی رسانه تبریک می‌گویم، البته منظور از آزادی مطبوعاتی ایجاد اغتشاش و انحراف در جامعه نیست بلکه آزادی در چارچوب قوانین کشور است.

کد خبر 748103

دیگر خبرها

  • انتقاد امام جمعه تبریز از عوارضی آزادراه سهند - تبریز
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • (ویدیو) علت تأخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی
  • برگزاری انتخابات الکترونیک در خرم‌آباد و چگنی
  • فیلم/ قصه پُر غُصۀ بیماران برای پرداخت الکترونیکی
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند
  • انتخابات در خرم‌آباد و چگنی به صورت الکترونیکی برگزار می‌شود
  • نرخ جدید عوارض آزادراه خرم آباد - پل زال اعلام شد
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • تجارت الکترونیکی یکی از راهبردهای دولت سیزدهم است