Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روزنامه "وال استریت ژورنال " روز شنبه نوشت: در حالی‌که مقامات عربستان هنوز به دلیل اتهام فساد و غارت امول عمومی، خواستار استرداد الجبری که هم‌اکنون در تبعید اجباری در کانادا اقامت دارد، هستند، گزارش مبسوطی از پول‌های زیادی که باید برای منافع خارجی عربستان توسط الجبری زمانی‌که او دست راست بن نایف ولیعهد و وزیر کشور سابق سعودی بود، خرج می‌شد را منتشر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این روزنامه، عربستان به یکی از دوستان الجبری ماموریت داده تا قبل از صدور حکم دستگیری وی و ابلاغ این حکم به پلیس بین‌الملل (اینترپول) ، او را برای بازگشت به ریاض قانع کند.

این روزنامه به نقل از خانواده الجبری نوشته که او اسرار خانواده سلطنتی عربستان را می‌داند و به همین دلیل ریاض می‌خواهد او را برگرداند و "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی به دلیل اختلافاتی که با وی در مورد جنگ یمن و دیگر درگیری‌ها دارد، قصد انتقام‌گیری شخصی از الجبری را دارد.

در همین حال روزنامه یاد شده به نقل از مقامات سابق و فعلی کشورهای غربی نوشته است آن‌ها (غربی‌ها) بیم آن را دارند که درگیری بین ریاض و الجبری، اطلاعات حساسی را درباره عملیات علیه تروریسم را فاش کند و مقامات آمریکایی معتقدند که بن سلمان از تحقیقات فساد برای پیگیری مخالفان یا رقبای خود استفاده می‌کند.

وال استریت ژورنال تاکید کرد که از اسنادی اطلاع یافته که وجود یک شبکه با میلیاردها دلار را نشان می‌دهد که مسئولان بزرگ دولتی عربستان به هنگام تلاش برای نفوذ کشور در خارج بر آن تاثیر گذاشته‌اند.

یکی از نزدیکان سعد الجبری که توسط مقامات سعودی تحت تعقیب قرار دارد، ۲ بار در " بوستون " و " تورنتو " جایی که در تبعید اجباری زندگی می‌کند، با او ملاقات کرده و سعی کرد تا او را مجبور به سفر به ترکیه کند، جایی که او نیز دارای املاک و مستغلات است و می‌تواند نزدیک خانواده‌اش باشد.

این روزنامه به نقل از یکی از نزدیکان الجبری نوشت که وی در دیدارهایی که پیش از این با او برای ترغیب به بازگشت به عربستان داشته است [ الجبری ] از بن سلمان ولیعهد سعودی آزادی دو پسر خود را درخواست کرده است، اما به وی اطلاع داده شده که در صورت بازگشت، پرونده او حل خواهد شد.

این روزنامه خاطرنشان کرد که الجبری علاوه بر اینکه بازوی بن نایف بود و روابط گسترده‌ای با اعضای خاندان سعودی داشت، روابط نزدیکی نیز با غرب برقرار کرده بود و به عنوان اصلی‌ترین رابط بین آمریکا و مقامات عربستان در زمینه مبارزه با تروریسم فعالیت می‌کرد.

علاوه بر این، خصومت مستقیم بن سلمان با الجبری به دلیل موضع گیری درباره جنگ یمن است و همه اینها دلایلی است که باعث می‌شود ولیعهد سعودی، الجبری را در صدر لیست مخالفان خود قرار دهد.

با این حال، بر اساس آنچه روزنامه وال استریت ژورنال منتشر کرده است، تاکنون بودجه عظیمی با عنوان " مبارزه با تروریسم " که تحت کنترل الجبری بود، مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

بخشی از گزارش روزنامه که جزئیات تحقیقات مقامات عربستان را زیر نظر داشته و مقامات اطلاعاتی غربی آن‌ها را تایید می‌کنند، نشان می‌دهد که میلیاردها دلار توسط عربستان برای اهداف مختلفی از جمله پرداخت پول به مخبرین و رهبران خارجی مانند "عمر البشیر" رئیس جمهوری برکنار شده سودان و خرید تجهیزات پلیسی و تلفن‌های امنیتی هزینه شده است. علاوه بر تحمیل هزینه‌های دو برابری به دولت برای عقد قرارداد با شرکتهای بزرگ غربی مانند " اینترنشنال بیزنس ماشین گروپ " و " اوراکل گروپ "، الجبری از حساب‌های خارجی برای انتقال وجه از طریق بانک‌های اصلی غربی استفاده کرده است.

در همین حال حامیان الجبری که این روزنامه بطور دقیق آن‌ها را معرفی نکرد، این اتهامات را رد و ادعا می‌کنند که فعالیت این سیستم در عربستان طبق معمول انجام می‌شود و همه کارهای الجبری با حمایت بن نایف (ولیعهد سابق) انجام شده است.

این روزنامه بیان کرد که سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا از جریان‌های مالی این شبکه در حمایت از قبایل در غرب عراق گرفته تا سودان، اندونزی و حتی شرکت‌های بزرگ آمریکایی و اروپایی، آگاه بودند. همه اینها توسط الجبری انجام و از طریق صندوق ویژه وزارت کشور سعودی که هزینه‌ تلاش‌های "ضد تروریسم" و پاداش‌های شخصی کارگران در این چارچوب را جمع می‌کرد، نظارت می‌شد. علاوه بر این، الجبری همچنین از شرکت‌های مرتبط با خانواده‌اش سود می‌برد و با تامین‌کنندگان اسلحه آمریکایی برای وزارت کشور عربستان همکاری داشته و همه اینها در چارچوب برنامه "ضد تروریسم" انجام شده است.

این روزنامه به نقل از مقامات اطلاعاتی فعلی و سابق آمریکایی و اروپایی نوشت که تحقیقات عربستان درباره الجبری، رازهای حساس آمریکا و عربستان در قالب عملیات علیه تروریسم را فاش می‌کند و آن‌ها می‌ترسند که ممکن است یکی از طرفین یا هر دو آن‌ها برای تقویت موضع خود، چنین اسراری را فاش کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا عربستان وال استریت ژورنال بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۰۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟

مقامات آمریکایی تصور می‌کنند کمک‌های جدید واشنگتن به اوکراین کمک خواهد کرد جلوی پیشروی روسیه طی ماه‌های آینده گرفته شود اما مشکلات دیگری بر سر راه کی‌یف وجود دارد و ایالات متحده از آن می‌خواهد به کمبود نیروهای اوکراینی رسیدگی کند و ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد زیرا بدون این موارد بعید است اوکراین تا سال ۲۰۲۵ بتواند حمله‌ای بزرگ انجام دهد.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته لایحه کمک کنگره آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که با مخالفت سرسختانه جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا مواجه شده بود، به تصویب رسید.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی می‌نویسد: «همزمان با اینکه محموله‌های اولیه تسلیحات از جمله گلوله‌های توپخانه، موشک‌های دفاع هوایی و خودروهای زرهی به اوکراین می‌رسند، مقامات آمریکایی انتظار دارند این تسلیحات جدید، زمان را برای کی‌یف بخرد تا ارتش و دفاع میدان نبرد را پیش از حمله احتمالی روسیه تقویت کند.»

یکی از مقامات دفاعی آمریکا بدون آنکه نامش افشا شود، گفت: «کمک‌های آمریکا به اوکراینی فرصتی می‌دهد تا با حملات مداوم روسیه چه در خط مقدم و چه در آسمان بهتر مقابله کند و با تاثیرگذاری بیشتری از سربازان و هم‌چنین غیرنظامیان دفاع کند. اما زمان ارزشمند است و نباید هدر شود.»

روزنامه واشنگتن پست تاکید می‌کند: «پس از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور شتاب اولیه‌ای را که در میدان نبرد داشتند، از دست داده‌اند. اکثر مقامات آمریکایی طی مصاحبه‌هایی گفته‌اند که زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) جهت بازپس‌گیری ۲۰ درصد از کشورش – که در حال حاضر تحت کنترل روسیه است –هیچ مسیر نظامی مشخصی ندارد.»

«راب لی» تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا که اکنون در موسسه تحقیقات سیاست خارجی مشغول به کار است و جنگ اوکراین را از نزدیک رصد می‌کند، گفت: «وضعیت نیروهای میدان نبرد اوکراین مشکل جدی است. اگر این مسئله حل‌وفصل نشود، بسته آمریکا کمکی به اوکراین نخواهد کرد.»

کی‌یف هنوز اعلام نکرده است که در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ به چه تعداد نیرو نیاز خواهد داشت. فرمانده ارشد سابق اوکراین که در ماه فوریه توسط رئیس‌جمهور زلنسکی کنار گذاشته شد، می‌گفت که حدودا «نیم میلیون نیرو» نیاز خواهد بود اما جانشین او می‌گوید که تعداد نیروهایی که اوکراین نیاز دارد، «کم‌تر» است.

روزنامه واشنگتن پست با اشاره به همین موضوع می‌نویسد: «کمبود نیروهای اوکراین بر چالش‌های سیاسی که دولت زلنسکی با آنها مواجه است، تاکید می‌کند. مسئله استقرار و بسیج نیروها از جمله مسائلی هستند که زلنسکی برای دور نگه داشتن روسیه و هم‌چنین حفظ اتحاد ملی اوکراین آن هم پس از ۲ سال جنگ و خونریزی باید به آن رسیدگی کند.»

حفر گور برای نیروهای کشته شده ارتش اوکراین

این روزنامه علاوه بر کمبود نیروها که آمریکا از اوکراین می‌خواهد تا آن را بهبود ببخشد، به نقل از مقامات آمریکایی مسئله دیگری را برجسته می‌کند.

واشنگتن پست می‌نویسد: «مقامات آمریکایی نیاز می‌بینند که دفاع فیزیکی اوکراین پیش از حمله احتمالی روسیه بهبود پیدا کند. نیروهای اوکراینی سال گذشته را به حفر، ایجاد موانع و مین‌گذاری گذراندند اما مقامات آمریکایی معتقدند باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام شود. آنها امیدوارند مین‌های ضد تانک و ضد نفر که در بسته تسلیحاتی روزهای اخیر اعلام شد، کمک حال اوکراینی‌ها باشد.»

دولت «جو بایدن» با توجه به کمک‌هایی که ارائه کرده است، از اوکراین دستاورد نظامی می‌خواهد اما در عین حال می‌داند که کمبود نیروهای این کشور جنگ‌زده اروپایی مسئله حائز اهمیتی است، از این رو واشنگتن به کی‌یف می‌گوید که «هم نیروهایش و هم ظرفیت‌های دفاعی‌اش را افزایش دهد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • وال استریت ژورنال: سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا پوتین را در مرگ ناوالنی دخیل ندانستند