Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@12:13:54 GMT

بازی دلالان با اسم داروها

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۷۰۴۰۶

بازی دلالان با اسم داروها

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چند روزی است که نام «رمدسیویر» بیش از هر داروی دیگری در رسانه‌ها مطرح می‌شود. این دارو از سال‌ها پیش از سوی یک شرکت آمریکایی برای درمان ابولا و سارس ساخته شده و اخیرا سازمان بهداشت جهانی استفاده از آن را در فرآیند درمان کرونا نیز تایید کرده است.

این سازمان حتی مقدار محدودی رمدسیویر به کشور‌های مختلف از جمله ایران تحویل داده و در کشورمان نیز برخی بیمارستان‌ها و مراکز تحقیقاتی مشغول پژوهش روی اثربخشی این دارو هستند؛ بنابراین مردم باید توجه داشته‌باشند به هیچ وجه داروی رمدسیویر وارد نظام توزیع داروی کشور نشده و با قاطعیت می‌توان گفت آنچه برخی سودجویان در بازار سیاه به عنوان رمدسیویر می‌فروشندبه احتمال زیاد دارو‌هایی تقلبی هستند که با عنوان جعلی فروخته می‌شوند و به احتمال کمتر، ویال‌های قاچاق‌شده رمدسیویر که مربوط به گذشته‌بوده و تاریخ مصرف آن‌ها گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید

نوشداروی تقلبی کرونا؛ ۵۰۰ میلیون!

اتفاقی که امروز برای رمدسیویر رخ‌داده و برخی دلالان بازار سیاه آن را با قیمت‌های چند ده میلیونی به مردم می‌فروشند، پیش از این نیز برای تامیفلو اتفاق افتاده‌بود. تامیفلو داروی قطعی درمان آنفلوآنزاست که زمانی در پروتکل دارویی درمان کرونا نیز از آن استفاده می‌شد و اتفاقا در همان موقع قیمت یک ورق آن در بازار‌سیاه به ۷۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان رسیده‌بود، اما همان زمان نیز مشخص شد بیشتر ورق‌های تامیفلوی موجود در بازار سیاه تقلبی بودند، چون این دارو به داروخانه‌های منتخب کشور تحویل داده شده‌بود و آن‌ها نیز باید هر تعداد دارویی را که می‌فروختند، در سامانه مخصوصی ثبت می‌کردند.

همچنین، چون آن زمان مشخصات افرادی که این دارو را می‌خریدند در سامانه مرکزی سازمان غذا و دارو ثبت می‌شد، آن‌ها نیز دیگر نمی‌توانستند تا دو ماه دیگر این دارو را از داروخانه دیگری دریافت کنند؛ بنابراین ورق‌های تامیفلویی که در ابتدای همه‌گیری کرونا در بازار آزاد فروخته می‌شدند نیز اغلب داروی قاچاق یا تقلبی بودند. البته بعد‌ها این دارو از پروتکل درمانی کرونا خارج شد و همان زمان تب افزایش قیمت آن نیز در بازار سیاه فروکش کرد.

این اتفاقات نشان می‌دهد در شرایطی که همه مردم و به‌خصوص مبتلایان به کرونا نگران سلامت خود هستند، برخی سودجویان از مطرح کردن گهگاهی نام دارو‌های مختلف که هنوز تاثیر قطعی آن در درمان کرونا ثابت نشده است و البته با جا زدن دارو‌های تقلبی یا قاچاق به جای دارو‌های اصلی، به دنبال کسب درآمد‌های هنگفت و گرفتن ماهی از این آب گل‌آلود هستند.

همچنین مردم توجه داشته‌باشند اگر روزی تحقیقات انجام‌شده روی رمدسیویر هم به نتیجه قطعی برسد، در آن صورت سازمان غذا و دارو حتما راه‌حلی منطقی برای دسترسی بیماران کرونایی به این دارو ارائه می‌کند و با توجه به حساس بودن موضوع درمان کرونا جلوی نشت رمدسیویر به بازار سیاه گرفته خواهد شد.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: داروی رمدسیویر درمان کرونا داروی تقلبی بازار سیاه درمان کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۰۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟

از سوی دیگر بسیاری از داروهای خارجی نیز نایاب بوده و برخی از بیماران از نبود این داروها شکایت دارند، اما پرسش اصلی اینجاست که با توجه به وجود داروهای داخلی چرا بسیاری از مردم از داروهای خارجی استفاده می‌کنند؟

چرایی مشکلات تهیه دارو خارجی برای برخی از بیماران

بسیاری از بیماران نسبت به تهیه داروهای خارجی شکایت دارند، در همین زمینه محمدرضا کشاورز، بازرس هیئت مدیره انجمن درباره چرایی مشکلات تهیه برای برخی از بیماران اظهار کرد: در حوزه کمبود دارو با دو موضوع رو به رو هستیم؛ یکی بحث کمبود ارز مرغوب و تحریم و دیگری دیرکرد تخصیص اعتبار و ارز از بانک مرکزی که مورد دوم نقش بسیار پررنگ تری در کمبود دارو بیماران خاص دارد، در واقع وقتی در پرداخت وجه تاخیر ایجاد می‌شود، چرخه تولید با کندی مواجه می شود و جبران این کمبود پس از تخصیص وجه، ۳ تا ۶ ماه زمان‌بر خواهد بود.

وی افزود: تغییر ارز ترجیهی به ارز نیمایی یکی از عوامل گرانی دارو بوده است ولی برای جبران گرانی دارو شرکت‌های بیمه موظف شده اند تا مابه‌تفاوت قیمت‌های قبلی و جدید را پرداخت کنند.

مردم به سمت استفاده از داروهای خارجی می‌روند

بازرس هیئت مدیره انجمن داروسازان ادامه داد: البته بسیاری از اقلام دارویی توسط تولیدکنندگان داخلی تولید می‌شود، اما بسیاری از پزشکان تاکید بر استفاده نمونه خارجی دارند که با توجه به ارزی که به شرکت‌ها داده شده نمی‌توان توقع داشت کمبود در این زمینه وجود نداشته باشد.

کشاورز در ادامه با اشاره به گران فروشی برخی از داروخانه‌ها و افزایش قیمت‌ها گفت: تمامی قیمت‌ها در برنامه و آدرس اینترنتی دارویاب ثبت شده است، اگر مرکزی قصد گران فروشی داشته و قیمتی خارج از قیمت اعلام شده ارائه کرده است مردم می‌توانند تخلف را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کرده تا با متخلفان برخورد جدی شود.

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالاست تا حدی که کشورهای متقاضی دارو نیز به این مهم اشاره می‌کنند، بر لزوم حمایت ویژه از صنعت داروسازی کشور تاکید کرد: رویه تولید دارو در کشور به لحاظ تعداد و کیفیت رو به رشد است. خرد جمعی صنعت دارو به سمت رفع نیاز جدید دارویی کشور پیش می‌رود و توفیقات خوبی در این حوزه دارد. در بخش‌های پیشرو مثل بیولوژیک و موارد مشابه توفیقات رو به افزایش است.

پیکانپور بیان کرد: توفیقات رو به افزایش است و نوید آینده خوبی می‌دهد. اگر به صنعت داروسازی کشورهای مشابه نگاه کنیم می‌بینیم بخش قابل توجهی از اقدامات در سطح پکیجینگ محقق می‌شود و در بخش فرمولاسیون و ماده اولیه از ما عقب‌تر هستند و این سبب شده که در مراودات بین‌المللی دست خود را به سمت ایران دراز کنند. این موضوع تامین کمّی پا به پای تامین کیفی پیش رفته است. حساسیت بر شاخص‌های کیفی چه از سمت رگولاتور و چه کارخانجات اعمال شده و کیفیت داروهای ایرانی بسیار بالا است تا حدی که کشورهای متقاضی دارو به این مهم اشاره می‌کنند.

وی افزود: رگولاتور نسبت به کیفیت دارو همواره حساس بوده است، لذا ریکال (جمع‌آور) یک محصول برای ما نقطه مثبت است که نشانگر دقت و اهمیت کیفیت دارو است و اگر جایی شاخص‌های کیفی مشکلی داشته باشد بدون اغماض ما وظیفه مربوط به کیفیت خود را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه صنعت داروسازی در جذب نخبگان توفیقات جدی داشته است، اظهار کرد: حدود ۴۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان سلامت در بخش دارو متمرکز هستند.

حسین خلیلی، رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران با اشاره بر این که "آیا داروهای ایرانی به اندازه داروهای برند خارجی کیفیت و اثربخشی دارند؟ " اظهار کرد: بیش از ۹۵ درصد داروهای موجود در کشور در داخل ایران فرموله می‌شوند. بخشی از مواد اولیه این داروها در داخل کشور تولید و بخشی نیز وارد کشور می‌شوند. این موضوع که مواد اولیه وارد می‌شود مختص ایران نیست؛ برای مثال ۷۰ درصد مواد اولیه دارویی در کشوری مانند آمریکا نیز از هند و چین وارد این کشور می‌شود، زیرا تولید برخی مواد اولیه صرفه اقتصادی ندارد و واردات آن به صرفه‌تر است.

وی افزود: در مورد داروها، بازه‌ای برای میزان اثربخشی و کیفیت تعریف می‌شود؛ برای مثال گفته می‌شود که اگر یک دارو بالای ۹۷ درصد ایمنی و اثربخشی داشته باشد قابل قبول است؛ بنابراین ممکن است یک دارو ۹۸ درصد و یک دارو ۹۹ درصد اثربخشی داشته باشد، اما همین یک درصد اختلاف در ماده مؤثره یا خلوص، ممکن است روی بروز عوارض ناشی از مصرف دارو تأثیرگذار باشد یعنی عوارض را کمتر یا بیشتر کند.

وی ادامه داد: ممکن است عوارض یک داروی ایرانی کمتر یا بیشتر از یک داروی برند خارجی باشد و این موضوع بین داروهای مختلف متفاوت است، اما آنچه اهمیت دارد این است که دارو ایمن و اثربخش باشد.

رئیس دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران گفت: تمام داروهایی که مجوز سازمان غذا و دارو را دریافت می‌کنند از نظر ایمنی و اثربخشی در بازه مورد قبول برای فارماکوپه‌های جهان است و اینطور نیست که در بازه استاندارد ایمنی و اثربخشی نباشد.

منبع: آنا

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • اینفوگرافیک پرفروش ترین داروها در سال ۱۴۰۲ در ایران
  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲