Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ همه می‌دانیم که سیستم ایمنی قوی یکی از عوامل مهم برای داشتن زندگی طولانی‌تر و سالم‌تر است. مصرف روزانه ویتامین‌ها، خوردن غذا‌های مغذی و شستن مرتب دست‌ها برخی از رفتار‌هایی هستند که می‌توانند به شما در حفظ سلامتی و داشتن یک سیستم ایمنی قوی کمک کنند. با این حال، برخی از عادت‌هایی که در سبک زندگی ما وجود دارند هم باعث تضعیف سیستم ایمنی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موارد زیر هفت مورد از رفتار‌های ناسالمی هستند که مصونیت شما در برابر بیماری‌ها را به خطر می‌اندازند:

نشستن زیاد
طبق مطالعه‌ای که در ژورنال پزشکی پیشگیری آمریکا منتشر شد نشستن زیاد و ورزش نکردن می‌تواند با گذشت زمان بر توانایی بدن در مقابله با عفونت‌ها تأثیر بگذارد. صرف نظر از سن، جنسیت و دیگر عادات مضر مانند استعمال دخانیات، شیوه زندگی بی‌تحرک با افزایش خطر مرگ زودرس گره خورده است. در نهایت، بی تحرکی می‌تواند به اختلال در سیستم ایمنی، بروز التهاب و دیگر بیماری‌های مزمن منجر شود. موسسه ملی سلامت روانی آمریکا (NIMH) توصیه می‌کند ۳۰ دقیقه ورزش منظم را در برنامه‌ریزی روزمره‌تان بگنجانید.

ورزش زیاد
هرچند نشستن زیاد و بی‌تحرکی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را مختل کند، اما ورزش زیاد هم ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد. بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در دسامبر ۲۰۱۲ انتشار یافت، ورزش شدید و بیش از حد، که سندروم ورزش افراطی نامیده می‌شود، می‌تواند برای بدن ناتوان کننده باشد و آن را در مقابل عفونت آسیب پذیرتر کند. با این حال، مطالعاتی که در سال ۲۰۱۴ انجام شد نشان داد فعالیت بدنی منظم و متعادل، بدن را در مقابل ویروس‌ها مقاوم‌تر می‌کند.

استرس
طبق اعلام موسسه ملی سرطان آمریکا، دوره‌های طولانی مدت استرس شدید بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می‌گذارد. به گفته کارشناسان، استرس، افزایش تولید هورمون کورتیزول توسط مغز را به همراه دارد. این هورمون در عملکرد سلول‌های لنفوسیت T که نقش مبارزه با عفونت را به عهده دارند اختلال ایجاد می‌کند. NIMH می‌گوید مورد حمایت خانواده و دوستان قرار داشتن، تعیین اولویت‌ها در زندگی، ورزش منظم و تمرین تکنیک‌های آرامش بخش مانند یوگا، تنفس عمیق و مدیتیشن می‌تواند به کاهش استرس کمک کند.

احساس تنهایی
بر اساس مطالعه‌ای که در مجله نوروایمونولوژی منتشر شد، احساس تنهایی می‌تواند سیستم ایمنی بدن را مختل کند. طبق تحقیقات انجام شده افزایش اضطراب ناشی از تنهایی، سرکوب سیستم ایمنی بدن و افزایش استرس اکسیداتیو یا آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد را به دنبال دارد. افراد تنها معمولا سلول‌های ایمنی ضعیفی دارند و این شرایط، توانایی آن‌ها برای مقابله با ویروس‌ها را کاهش و آن‌ها را در معرض عفونت‌های ویروسی قرار می‌دهد. بر اساس تحقیقات انجام شده، صِرف در آغوش گرفتن اعضای خانواده می‌تواند میزان آسیب پذیری فرد در برابر بیماری را کاهش دهد.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا چگونه به بدن حمله می‌کند؟رژیم غذایی ناسالم
بر اساس مطالعه‌ای که در ژورنال تغذیه منتشر شد، رژیم‌های غذایی پر از چربی‌های اشباع، نمک و شکر بر سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی دارند. طبق این تحقیقات، چاقی با کاهش تعداد و ضعف عملکرد گلبول‌های سفید مورد نیاز برای مبارزه با عفونت همراه است. آکادمی تغذیه آمریکا تأکید می‌کند که داشتن تغذیه مناسب برای برخورداری از یک سیستم ایمنی سالم ضروری است.

اشعه ماورای بنفش
طبق اعلام آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، قرار گرفتن در معرض اشعه ماورای بنفش خورشید (UV) ممکن است علاوه بر خطراتی مانند افزایش احتمال ابتلا به سرطان پوست و آب مروارید، تضعیف سیستم ایمنی بدن را هم به همراه داشته باشد. همچنین سازمان بهداشت جهانی هشدار می‌دهد پرتو‌های (UV) می‌توانند بر سلول‌های مسئول تحریک پاسخ ایمنی تاثیر بگذارند و خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهند. EPA برای جلوگیری از این تاثیرات، پوشیدن لباس‌های محافظ آفتاب (UPF) و استفاده از ضد آفتاب‌های با SPF ۳۰ یا بالاتر را توصیه می‌کند.

نیکوتین
چه سیگار سنتی مصرف کنید و چه سیگار الکترونیکی نیکوتین وارد بدن‌تان می‌شود. این ماده می‌تواند آثار مضری بر سیستم ایمنی بدن شما به جا بگذارد. نیکوتین سطح کورتیزول خون را افزایش می‌دهد، ضمن این که تشکیل لنفوسیت‌های B و واکنش سلول‌های T به آنتی ژن‌ها را کاهش می‌دهد. براساس نتایج یک مطالعه که در مجله علمی «پلاس وان» منتشر شد، بخارات ناشی از سیگار‌های الکترونیکی می‌تواند به ریه‌ها آسیب برساند و آن‌ها را در برابر عفونت آسیب پذیرتر کند. محققان هشدار می‌دهند که سیگار‌های الکترونیکی مضر هستند، زیرا بخار آن‌ها حاوی رادیکال‌های آزاد است که می‌تواند باعث التهاب راه‌های هوایی و اختلال در پاسخ به باکتری‌ها و ویروس‌ها شود. منبع: روزنامه خراسان لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 سیستم ایمنی بدن اخبار سلامت سیستم ایمنی بدن مطالعه ای منتشر شد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۲۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت غذایی جهان تهدید می شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان دامپزشکی کشور، «مجتبی نوروزی» در آئین افتتاح بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران افزود: از سال ۱۹۹۶ میلادی به این سو امنیت غذایی و ایمنی غذایی نزد سران بسیاری از کشورهای عضو سازمان ملل متحد به عنوان مهمترین مؤلفه هزاره سوم که عموم مردم به‌صورت پایدار به غذای سالم و بهداشتی فاقد هرگونه آلودگی انگلی دسترسی داشته باشند، مطرح شد.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه از آن مقطع زمانی مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۵ تعداد گرسنگان به نصف کاهش یابد، گفت: بر اساس ارزیابی فائو روند گرسنگی رو به افزایش است و هم اکنون یک میلیارد نفر با درآمد یک دلار در روز در حال گذراندن عمر هستند.

وی در تشریح چالش‌های کنونی تهدیدکننده امنیت و ایمنی غذایی در جهان، به افزایش جمعیت و رشد کشورهای در حال توسعه که به رشد تقاضای غذا طی یک دهه آینده منجر خواهد شد اشاره کرد و افزود: گسترش شهرسازی و تغییر غذایی در کشورهای در حال توسعه، افزایش تقاضا با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و سایر مخاطرات تغییرات اقلیمی نیز از عوامل تهدیدکننده ای است که باید با کشف راهکارهای جدید و تقویت منابع انسانی به دنبال پیشگیری از تشدید ناامنی غذایی و حتی نجات تمام گرسنگان بود.

نوروزی در ادامه سه چالش عمده غذایی در جهان را در افزایش گرسنگی در جهان، عدم تعادل در رژیم غذایی روزانه و چالش‌های تولید متأثر از فرسایش خاک، کمبود آب و تهدیدات زیست محیطی جمع بندی کرد و گفت: با توجه به اینکه تهدیدات جدید ایمنی مواد غذایی به طور مداوم در حال ظهور است، تغییرات در محیط زیست و افزایش مقاومت میکروبی، امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار را تهدید می‌کند.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به برخی عوامل تأثیرگذار دیگر مانند افزایش سفر در جهان و پیامدهای زیست محیطی این مسأله اظهار کرد: رشد مصرف نابجا و غیرضروری آنتی بیوتیک‌ها و اثرات منفی آن در بروز روند درمان و شیوع سایر ناهنجاری‌ها؛ وقوع انواع سیل‌های مهلک نابهنگام مثل آنچه در سال ۲۰۱۰ در پاکستان تا سال‌های اخیر رخ داد؛ آتش سوزیهای مخرب در روسیه و آمریکا و اروپا از دیگر تهدیدات امنیت غذایی و ایمنی غذایی است که گویای انتظار بروز آثار سو دیگر تغییرات اقلیمی خواهد بود.

نوروزی در ادامه به تدبیر درست سازمان‌های زیر مجموعه سازمان ملل متحد در رویکرد جدید که سلامت واحد( one health) است اشاره کرد و گفت: در واقع با این رویکرد سلامت واحد؛ سلامتی اکوسیستم، انسان و دام به یکدیگر کاملاً مرتبط است و غفلت از هر کدام از این سه باعث بروز انواع بیماری‌های نوپدید و بازپدید است.

وی با ابراز امیدواری از اینکه کنگره‌های دامپزشکی موقعیت بسیار مغتنمی برای استفاده از دانش و مطالعات و تجربیات و انرژی دانشجویان و اساتید و محققان دامپزشکی در بررسی راهکارهای کمک کننده به تحقق امنیت غذایی و ایمنی غذایی پایدار است فراهم سازد افزود: کما اینکه در همین جا باید تأکید کنم که اگر موفقیت‌هایی در حوزه سلامت و بهداشت ملی رخ داده، این دستاوردها حاصل یافته‌های تحقیقاتی و علمی شماست.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور توجه به بهداشت و امنیت غذایی؛ اپیدمیولوژی؛ بیماری‌های نوظهور و بازپدید؛ بهداشت محیط؛ معرفی داروها و مکمل‌های غذایی سالم و کارآمد؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ رسیدگی به رفاه دام و حیوانات و… را که از محورهای بیست و یکمین کنگره دامپزشکی ایران است به عنوان محورهای ارزشمند در این کنگره برشمرد و گفت: سازمان دامپزشکی کشور به دنبال بازمهندسی در فرآیندهای سازمانی است و با ایجاد مرکز بیماری‌های منتقله دامی و فرآورده‌های خام دامی به دنبال بنیان گذاشتن دامپزشکی نوین در کشوری است که بسیار سال‌ها پیش از طلوع اسلام و زمانی که اروپاییان مبادرت به نامگذاری نخستین شنبه ماه آوریل هر سال به نام «روز جهانی دامپزشکی» کنند به آغاز دامپزشکی و بیطاری همت گماشته بودند.

کد خبر 6094421

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • اعزام قطار کامل موجب افزایش ایمنی می شود
  • شاخص‌های ایمنی صادرات در پایانه‌های نفتی ارتقا یافت
  • ۹ میوه مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • ۹ میوه فوق‌العاده برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پایان تحقیقات درباره اتوپایلوت تسلا پس از 13 تصادف مرگبار
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت