Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، احد وظیفه با اشاره به اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها طی تابستان امسال شرایط برای فعالیت‌های مونسونی هند مهیاتر از همیشه است، اظهار کرد: از این‌رو سامانه مونسون امسال قوی‌تر از حد معمول خواهد بود و ماندگاری بیشتری در کشور دارد. هر ساله سامانه‌های مونسون تا شهریور ماه در کشور پایان می‌یافت اما مدل‌های اقلیمی امسال نشان می‌دهند که این سامانه تا فصل پاییز و اواخر مهر ماه در کشور ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این موضوع سبب می‌شود که طی تابستان با افزایش بارش‌های رگباری در جنوب و جنوب شرق کشور مواجه شویم، تصریح کرد: از این‌رو احتمال وقوع سیلاب‌های ناگهانی در جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب شرق کرمان، هرمزگان و جنوب فارس وجود دارد ولی در مقابل با حضور سامانه‌های مونسونی و خروج دیر هنگام آن‌ها از ایران، بارش‌ها در کشور طی فصل پاییز کاهش می‌یابد و سامانه‌های باران‌زای پاییزه دیرتر از حد نرمال به کشور می‌رسند.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ادامه داد: در حالی که طی تابستان در جنوب و جنوب شرق بی‌هنجاری مثبت بارشی داریم و بارش‌ها از حد نرمال بیشتر خواهد بود اما در کل میزان بارش‌های مونسونی یا همان موسمی برای کشور ناچیز است و حجم قابل توجهی از بارش‌ها را به خود اختصاص نمی‌دهد.

وظیفه در ادامه درباره چگونگی شکل‌گیری فعالیت‌ها و بارش‌های مونسونی گفت: از اواخر فصل بهار و طی تابستان دمای هوا در شبه قاره هند که یک فرورفتگی در اقیانوس هند است گرم‌تر از دمای دریاهای اطراف شده و در نتیجه آب‌های اطراف شبه قاره هند به مناطقی از جمله جنوب پاکستان، جنوب شرق ایران و حتی خود کشور هند فشار زیادی وارد کرده است. به این فشار و گرمای خشکی نسبت به محیط آبی مونسون گفته می‌شود.

به گفته وی، این همگرایی در سطح زمین و کشیده شدن رطوبت از دریاهای مجاور به شبه قاره هند سبب می‌شود که عمده بارش کشور هند در فصل تابستان باشد. این کشور عموما بارش‌های زمستانی قابل توجهی ندارد.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه سامانه‌های مونسونی در فصل تابستان جنوب و جنوب شرق ایران را تحت تاثیر قرار می‌دهد، تصریح کرد: از این‌رو هنگام بعد از ظهر و اوایل شب در این مناطق ابرهای باران‌زای جوششی شکل می‌گیرد که به صورت نقطه‌ای در مناطقی از استان‌های جنوبی رگبارهای بارانی شدیدی را شکل می‌دهد. عمده علت شکل‌گیری این ابرهای جوششی رطوبت و دمای بالا در سطح کره زمین است.

وظیفه با بیان اینکه سیستم‌های مونسونی می‌تواند در مدت زمان کوتاه در یک محدوده مشخص ۲۰ تا ۳۰ میلیمتر بارش به دنبال داشته باشند، اظهار کرد: این بارش‌های رگباری گاهی خطرناک است و سبب سیلاب‌های ناگهانی می‌شود.

رییس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در پایان گفت: ابرهای باران‌زای جوششی بعضی اوقات طی تابستان در عرض‌های بالایی و میانی کشور نیز شکل می‌گیرند و در نتیجه در شمال کشور گاهی سبب وقوع سیل می‌شوند.

کد خبر 531980 برچسب‌ها سيل

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سيل طی تابستان جنوب شرق بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۲۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی از سمت غرب کشور

معاون پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی گفت: این سامانه امروز عمدتا موجب افزایش ابر در استان خواهد شد، اما احتمال بعضی رگبار‌های پراکنده در مناطقی از نوار جنوب استان وجود دارد. 
رضا مرادی افزود: این سامانه از فردا چهارشنبه تا انتهای هفته در بعضی از ساعات به خصوص ساعات بعدازظهر و اوایل شب موجب رگبار و رعدوبرق و احتمال وزش باد شدید موقتی و بارش تگرگ در بعضی از نقاط استان خواهد شد. مطابق بررسی‌های فعلی بارش‌ها طی روز‌های چهارشنبه و پنجشنبه در مناطق جنوب استان محتمل‌تر است. 
او ادامه داد: به دلیل ماهیت رگباری بارش‌های این سامانه احتمال شدت گرفتن نقطه‌ای بارش‌ها وجود دارد که درصورت وقوع می‌تواند موجب آبگرفتگی معابر و آبراهه‌ها و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها شود.
معاون پیش بینی اداره کل هواشناسی استان مرکزی گفت: روند افزایش دمای هوا تا صبح فردا چهارشنبه تداوم خواهد داشت، اما پس از آن دمای هوا روند کاهشی پیدا خواهد کرد و این روند کاهشی در دمای شبانه تا روز یکشنبه هفته آتی تداوم خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • بارش باران در استان‌های غربی و جنوبی کشور | احتمال وقوع سیلاب در این استان ها + ویدئو
  • ورود سامانه بارشی از سمت غرب کشور
  • آغاز بارش باران در غرب کشور؛ کم‌تر از ۲۴ ساعت تا ورود سامانه جدید
  • احتمال طغیان رودخانه‌ها در غرب، جنوب‌غرب، فلات مرکزی و شرق کشور
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در کرمان
  • ورود سامانه بارشی / تداوم بارش در استان‌های غربی
  • پیش بینی افزایش ابر در استان مرکزی
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از ۱۱ اردیبهشت ماه