Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابعی در لیبی گفتند که دولت آمریکا به طرف‌های درگیر در لیبی فشار آورده است که به طرح خود در این کشور تن دهند.

به گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع آگاه در لیبی به روزنامه الکترونیکی «العربی الجدید» گفتند که آمریکا اخیرا به دنبال فشارهایی برای تحمیل چشم‌انداز خود در تحولات و آینده لیبی است.

این منابع امروز شنبه گفتند که آمریکا در ارتباط با چشم‌انداز خود برای حل بحران در منطقه نفتی لیبی که قرار است تحت حمایت بین‌المللی قرار بگیرد، اعمال فشار می‌کند؛ چشم‌اندازی که به گفته این منابع، حدفاصل بین طرف‌های درگیر در لیبی خواهد بود و همزمان نیز گفت‌وگوهای سیاسی جدید، طرف‌های اجتماعی و سیاسی گسترده‌ای را شامل خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیبی نزدیک به بیش از یک سال است که به عرصه درگیری شدید بین دو گروه است؛ دولت وفاق ملی لیبی (مستقر در طرابلس) که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا و تاحدودی مغرب را دارد و دولت طُبرق و نیروهای ژنرال حفتر که از سوی امارات، عربستان سعودی و مصر و روسیه و فرانسه حمایت می‌شود ولی به رسمیت شناخته نشده است.

منابع العربی الجدید گفتند که هر دو طرف درگیر در حال بررسی «پیشنهاد» آمریکا هستند ولی «احتمالاً» جزئیاتی به این پیشنهاد به ویژه در مورد اصرار دولت وفاق ملی لیبی بر سیطره این دولت بر مناطق «سرت» و «جفره» اضافه شود.

منبعی در پارلمان موازی طبرق (شرق لیبی) به روزنامه‌ مذکور گفته است که متحدان ژنرال حلیفه حفتر (احتمالا حامیان عربی و غربی او) سیطره اداری وفاق ملی بر شهر سرت و پایگاه هوایی الجفره را بپذیرند ولی اجازه ورود نیروهای تحت امر این دولت به این دو منطقه ندهند.

شهر ساحلی سِرت و پایگاه هوایی الجفره هم‌اکنون مرز بین طرف‌های درگیر در لیبی است و بعد از پیشروی‌های ارتش دولت وفاق ملی به کمک ترکیه، فرانسه و مصر، در باره پیشروی‌ها به فراتر از سرت و الجفره هشدار داده و قاهره حتی این دو منطقه را «خط قرمز» برای امنیت ملی خود دانست.

بر اساس این گزارش، به رغم اینکه چشم‌انداز آمریکا در رابطه با منطقه نفت‌خیز لیبی (هلال نفتی لیبی)، در بر دارنده «خطوط کلی راه‌حل سیاسی» برای بحران لیبی ندارد و صرفاً به دنبال دور کردن جنگ از مناطق نفتی است ولی طبق گفته‌های منبع پارلمانی، این پیشنهاد به عنوان فرصتی برای بازسازی نیروها از سوی متحدان حفتر مقبولیت یافته است؛ حفتری که اخیراً در برابر دولت وفاق ملی شکست‌های سنگینی داشته است.

اخیراً پارلمان طبرق که از حفتر حمایت می‌کند، رسماً از دولت مصر خواسته برای مقابله با «تروریست‌ها و اخوانی‌ها» (دولت و فاق ملی و ترکیه) که تهدیدی برای امنیت ملی مصر و لیبی هستند، هر اقدامی که لازم باشد انجام دهد.

انتهای پیام/.

 

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدباقر قالیباف ترکیه لیبی آمریکا روسیه خلیفه حفتر طبرق دولت طبرق دولت وفاق ملی طرف های درگیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۴۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در پی همکاری برای سرکوب دانشجویان؛ افزایش فشار‌ها برای برکناری رئیس دانشگاه کلمبیا

در پی همکاری رئیس دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا با پلیس برای سرکوب دانشجویان حامی غزه و مخالف اسرائیل، به دلیل ورود نیرو‌های امنیتی و پلیس به دانشگاه و بازداشت گسترده دانشجویان، درخواست‌ها و فشار‌ها برای برکناری رئیس مصری الاصل این دانشگاه بالا گرفته است.

اکنون، کمی بیش از ۹ ماه از دوران تصدی رئیس کنونی دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا می‌گذرد که این دانشگاه به مرکز جنبش حامی غزه در روز‌های اخیر تبدیل شده است. مینوچه نعمت شفیق که اقتصاددان مصری الاصل و مقام بلندپایه سابق بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و بانک انگلستان، و رئیس سابق دانشکده اقتصاد لندن لست، به دلیل مدیریت اعتراضات و همکاری با پلیس برای سرکوب دانشجویان دانشگاه کلمبیا تحت فشار است.

در پی جنگ اسرائیل در غزه، مدیران دانشگاه کلمبیا تحت نظارت شدید قرار گرفته اند. لیز ماگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا و کلودین گی، رئیس دانشگاه هاروارد، هر دو در پی فشار‌هایی که به دلیل واکنش آنها به یهودی ستیزی در محوطه دانشگاه وجود داشت، از سمت خود کناره گیری کردند.

جیمز فینکلشتاین، استاد بازنشسته سیاست عمومی در دانشگاه جورج میسون که در مورد انتخاب و استخدام روسای دانشگاه‌ها مطالعه می‌کند، به شبکه خبری سی ان ان آمریکا گفت: او در معرض خطر جدی لست.

در کلمبیا، برخی از دانشجویان، اساتید و قانونگذاران چپ‌گرا از این که شفیق به پلیس نیویورک اجازه داد تا اعتراضات دانشجویان طرفدار فلسطین را متوقف کند، خشمگین هستند.

آنها می‌گویند که سرکوب تظاهرات دانشجویی که منجر به دستگیری بیش از ۱۰۰ نفر شد، آزادی تحصیلی را نقض می‌کند. در عین حال، دانشجویان، گروه‌های مذهبی و قانون‌گذاران راست‌گرا می‌گویند که دولت نتوانسته است یهودی‌ستیزی را در محوطه دانشگاه کلمبیا و در اعتراضات بیرون محدوده آن را متوقف کند.

فینکلشتاین افزود: "احتمال حفظ شغلش در بهترین حالت پنجاه پنجاه است. "

تظاهرات طرفداران فلسطینی، برای توقف حمایت آمریکا از رژیم اسرائیل و توقف جنگ غزه، دانشگاه‌های آمریکا را دربر گرفته است. اما دانشگاه کلمبیا مرکز این جنبش همبستگی با غزه بوده است.

برغم بازداشت گسترده دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف و سرکوب پلیس و تلاش برای برچیدن این اعتراضات، دانشجویان همچنان در صحنه حضور دارند و نیرو‌های امنیتی و پلیس تاکنون راه به جایی نبرده اند.

دانشگاه کلمبیا دو بار ضرب الاجل را برای دانشجویان معترض به جنگ اسرائیل در غزه تمدید کرده است. این دانشگاه از دانشجویان خواسته است تا ۴۸ ساعت آینده چادر‌های خود در محوطه دانشگاه را جمع کنند.

این دانشگاه دلیل تمدید مهلت را پیشرفت در مذاکرات با دانشجویان در زمینه پایان تحصن و اعتراض اعلام کرده است. این اعتراضات به جنگ اسرائیل در غزه در سراسر دانشگاه‌های آمریکا گسترش یافته است.

دانشگاه کلمبیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: "ما با نمایندگان دانشجویانی که در چمن غربی تحصن کرده اند، پیشرفت‌های مهمی بدست آورده ایم. "

این دانشگاه پیش از این به دانشجویان مهلت داده بود تا نیمه شب سه شنبه چادر‌های خود را جمع کنند. این مهلت ابتدا تا ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه تمدید شد.

نعمت شفیق، رئیس دانشگاه کلمبیا، هشدار داده بود که در صورت شکست و عدم نتیجه دادن مذاکرات دانشگاه «باید گزینه‌های جایگزین برای پاک‌سازی» منطقه در نظر بگیرد.

اما دانشگاه در آخرین بیانیه خود بار دیگر این مهلت را ۴۸ ساعت یعنی تا اوایل روز جمعه تمدید کرد و اعلام کرد که معترضان دانشجو با چهار مورد از خواسته‌های اصلی دانشگاه موافقت کرده اند.

با این حال، چندین ساعت پس از این بیانیه، نهاد‌های دانشجویی کلیدی پشت اعتراضات حامی فلسطین در مورد این مطالبات اظهار نظری نکرده اند.

تظاهرات طرفداران فلسطینی، دانشگاه‌های آمریکا را دربر گرفته است. اما کلمبیا مرکز این جنبش همبستگی با غزه بوده است. این درحالی است که تعداد زیادی از دانشجویان بازداشت شده اند و اعتراضات همچنان ادامه دارد.

دانشگاه کلمبیا در بیانیه خود اعلام کرد: معترضان دانشجو موافقت کرده اند: "تعداد قابل توجهی چادر" را جمع کنند. اطمینان حاصل کنند افرادی که به دانشگاه کلمبیا وابسته نیستند، محوطه آن را ترک خواهند کرد. فقط دانشجویان دانشگاه کلمبیا به شرکت در اعتراض ادامه خواهند داد. دستورالعمل‌های ایمنی صادر شده توسط سازمان آتش نشانی شهر نیویورک را رعایت کنند. همه اجازه ورود به این تحصن را داشته باشند و «زبان تبعیض آمیز یا آزاردهنده» ممنوع شود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ضد حمله آمریکا به توسعه روابط ایران با شرق | فشار بر مالزی
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • در پی همکاری برای سرکوب دانشجویان؛ افزایش فشار‌ها برای برکناری رئیس دانشگاه کلمبیا
  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • حماس: آمریکا شریک جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها است
  • عقب نشینی آمریکا از تحریم گردان «نتزاه یهودا »پس از فشار تل آویو
  • ببینید | آسمان سرخ لیبی