Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول پایش پل‌های تاریخی استان اصفهان، با ابراز نگرانی از خطر فرونشست برای آثار تاریخی اصفهان گفت: لازم است مطالعات جامع‌تری برای بررسی فرونشست در اصفهان انجام و تصمیم عاجلی برای آن گرفته شود تا پیش از بروز هر فاجعه‌ای جلوی وارد شدن آسیب جدی به پل‌های تاریخی اصفهان را بگیریم.

علی‌محمد فصیحی نائینی اظهار کرد: هفتۀ گذشته در مجاورت پل خواجو یک مورد شکستگی لوله فاضلاب داشتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی ما با پدیده‌ای مواجهیم که هر لحظه به شکلی خود را در بخشی از شهر نشان می‌دهد، این حاکی از خطر جدی فرونشست است.

وی ادامه داد: زاینده‌رود به‌عنوان یک رود همیشه جاری در بستر، تعادل سیستمی به محیط پیرامون خود می‌داده و وقتی این آب مدام قطع و وصل شود و این مسئله کنار تغییرات اقلیمی و پایین رفتن سطح آب‌های زیرزمینی قرار بگیرد، قطعا تبعات ناخوشایندی خواهد داشت.

فصیحی تأکید کرد: به‌عنوان مسئول پایش پل‌های تاریخی استان اصفهان نسبت به خطر فرونشست برای پل‌های تاریخی اصفهان ابراز نگرانی و اعلام می‌کنم که باید مطالعات جامع‌تری در این زمینه انجام شود.

مسئول پایش پل‌های تاریخی استان اصفهان افزود: صرف استخراج چند منحنی میزان برای بررسی میزان خطر فرونشست کافی نیست و باید در یک کمیته مشترک با رأی صائب این مسئله بررسی و هر چه زودتر تصمیم عاجلی برای آن گرفته شود تا شاهد وارد شدن آسیب جدی به سازه‌های تاریخی نباشیم.

وی استحکام‌بخشی سازه‌ای پل‌ها را منوط به اخذ نظر متخصصان و بررسی راهکارهای آنان دانست و گفت: فرونشست مثل موریانه در سکوت پیش می‌رود و لازم است که ما به این پدیده خطرناک نگاه جدی‌تری داشته باشیم.

فصیحی در پاسخ به این سؤال که فرونشست در محدوده پل‌های تاریخی خود را به چه شکل نشان خواهد داد، اظهار کرد: معمولاً نشست در بناهای تاریخی با علائمی همراه است که در بحث آسیب نگاری به آن اشاره‌شده و عمدتاً نیز به شکل ترک‌های ۴۵ درجه‌ای خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: طبق شاهد گذاری‌ها و پایش‌های مداومی که از پل‌های تاریخی داشته‌ایم، خوشبختانه این علائم تاکنون مشاهده نشده اما این دلیل نمی‌شود که ما مسئله فرونشست را رها کنیم و باید همواره مدنظر داشته باشیم که پیشگیری، به‌ویژه در این زمینه، بهتر از درمان است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: پل های تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه مصادف با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

دیگر خبرها

  • طبیعت تماشایی اصفهان در روز‌های بهاری
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد
  • باید یک تفاهم بزرگ رسانه‌ای میان ایران و عراق اتفاق بیفتد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • این استان خطرناک‌ترین استان در بحران فرونشست شناخته شده است
  • خطرناک‌ترین استان‌های ایران در میزان «فرونشست»
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!