Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش مبتلایان به کرونا در موج دوم این بیماری در نکا که در روزهای گذشته سبب پذیرش بیماران آن در بیمارستان امام حسین(ع) این شهرستان شده بود، با ادامه این روند بیمارستان بوعلی نکا نیز مجددا پذیرش بیماران کرونایی را آغاز کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علیرضا خانجانی در همین راستا در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ، با اشاره به ثبت ۱۰ مورد بستری و ۵۴ مورد بیمار سرپایی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در نکا، اظهار کرد: روند ابتلا به بیماری کرونا در سطح شهرستان همچنان رو به افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: همین امر نیز سبب افزایش فشار بر بیمارستان امام حسین(ع) و نیاز به ورود مجدد بیمارستان بوعلی تأمین اجتماعی شهرستان به وضعیت پذیرش بیماران کرونایی نکا شده که این امر محقق شده است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان نکا با بیان محدود بودن امکانات و تجهیزات شهرستان برای پذیرش بیماران کرونایی، خاطرنشان کرد: در سطح شهرستان منابع مشخصی برای پذیرش بیماران مختلف در نظر گرفته شده که در شرایط فعلی بیشتر این امکانات به بیماران کرونا تخصیص یافته است.

این مسئول اضافه کرد: اما ادامه افزایش تعداد بیماران کرونا نیز شرایط را به سمتی خواهد برد که امکانات فعلی دیگر پاسخگوی مراجعه‌کنندگان نخواهد بود و در این شرایط بیشترین آسیب را شهروندانی که در قبال کرونا بی‌توجه یا حتی کم‌توجه بوده‌اند خواهند دید.
وی گفت: باوجود تدارک دیده شدن شرایط و امکانات اضطراری برای افزایش احتمالی بیماران در سطح شهرستان اما بازهم گره این بیماری به دست خود مردم باز می‌شود و راهکار آن نیز جدی گرفتن کرونا در تمام سطوح زندگی آنها است.

خانجانی تصریح کرد: در موج اول شیوع کرونا به دلیل قرنطینه و همراهی مردم موفق به کنترل بیماری شدیم اما پس از نادیده گرفته شدن هشدارها به سرعت با موج دوم اپیدمی مواجه شدیم که در شرایط فعلی آمار ابتلا از موج اول نیز عبور کرده است.

وی افزود: تنها راهکار فعلی برای مصون ماندن از ابتلا به این بیماری سخت، رعایت نکات بهداشتی است که همواره گوشزد شده است و مهمترین آنها همان ماسک زدن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، در خانه ماندن و شست و شوی مداوم دست‌ها به شمار می‌روند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان نکا به دوره احتمالی فروکش شدت ابتلای بیماری در شهرستان نیز پرداخت و اذعان کرد: درصورتی که مردم هشدارها را جدی بگیرند و روند پیشگیری جدی‌تر از قبل دنبال شود پیش‌بینی می‌شود در مدت ۱۰ روز تا دو هفته آینده شاهد کاهش آمار مبتلایان در نکا باشیم.

این مسئول اضافه کرد: باوجود تعطیلی مراکر پرجمعیت از تالارها و مساجد گرفته تا باشگاه‌ها و استخرها و دیگر مراکز عمومی و خصوصی پرتردد در سطح شهرستان، همچنان جدی گرفته نشدن موضوع و برگزاری مراسمات در منازل و باغ‌ها بسیار نگران‌کننده است.

وی گفت: امیدواریم با همراهی مردم و توجه هرچه بیشتر به نکات بهداشتی و هشدارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا بتوانیم هرچه سریعتر این موج را نیز پشت سر بگذاریم چراکه نیروها و کادر درمانی شرایط سختی از فشار و استرس را تجربه می‌کنند که مردم با رعایت ساده نکات مد نظر به کاهش فشار این قشر زحمتکش کمک شایانی خواهند کرد.

خانجانی متذکر شد: همه باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم تا در کنار هم با رعایت نکات بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی، از خود، خانواده و جامعه در برابر این بیماری که به نوعی شرایط تمرین جدی نکات بهداشتی به منظور ابتلا به هر نوع بیماری را برای ما فراهم آورده است، به خوبی محافظت کرده و با بازگشت جامعه به شرایط عادی همیشگی از نعمت سلامت برخوردار باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سطح شهرستان پذیرش بیماران بیماران کرونا نکات بهداشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

حسن اصیلیان مهابادی با اشاره به فرارسیدن اول ماه می و روز جهانی کارگر درباره حوادث شغلی کارگران اظهار کرد: براساس آخرین گزارش سازمان جهانی کار، سالانه نزدیک به 3 میلیون نفر در جهان بر اثر حوادث و بیماری‌های حرفه‌ای (ناشی از کار) جان خود را از دست می‌دهند.

مرگ 3 میلیون کارگر در جهان به علت حوادث و بیماری‌ها

وی ادامه داد: بیشتر این مرگ و میرهای ناشی از کار که مجموعاً 2.6 میلیون مرگ را شامل می‌شود، به علت بیماری‌های ناشی از کار است و 400 هزار مورد نیز مربوط به حوادث شغلی است که به واسطه عدم رعایت اصول ایمنی ایجاد می‌شود.

مثال‌هایی از سختی کار  و حوادث شغلی کارگران

اصیلیان با ارائه مثالی افزود: در جامعه مشاغل زیادی داریم که شامل اصناف کارگری و مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک تا بزرگ مانند صنایع فولاد، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها و معادن زیرزمینی می‌شود. این مشاغل وابسته به نوع کار، عوامل زیان‌آوری تولید می‌کنند. برای مثال کارگرانی که در کارگاه‌های جوشکاری کار می‌کنند خواسته یا ناخواسته در معرض آلاینده‌های تولیدشده و دودهای ناشی از جوشکاری قرار می‌گیرند که حاوی فلزاتی مانند کروم است که ممکن است سمی و سرطان‌زا باشند. در برخی محیط‌های کاری پر صدا نیز آلودگی صوتی ایجاد می‌شود و کارگران در معرض این اصوات ممکن است به ناراحتی‌های عصبی و کری شغلی و ... دچار شوند.

وی تصریح کرد: بسته به نوع آلاینده‌ای که در صنایع تولید می‌شود کارگران ممکن است دچار بیماری‌های مختلفی شوند. بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی(ریوی) سه علت اصلی مرگ و میر ناشی از کار در کارگران به شمار می‌روند.

اهمیت بهداشت حرفه‌ای در کاهش حوادث و بیماری‌های ناشی از کار

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه تمرکز بر بهداشت حرفه‌ای می‌تواند از عوامل زیان‌آور شغلی جلوگیری کند، بیان کرد: بهداشت حرفه‌ای به معنای به‌کارگیری روش‌هایی است که این عوامل خطرزا را در حرفه‌ها و مشاغل اندازه‌گیری و روش‌های کنترلی ارائه می‌کند برای مثال متخصصان بهداشت حرفه‌ای قبل از اینکه سموم به لایه‌های تنفسی یک کارگر وارد شود با استفاده از روش‌های ایمنی و مهندسی (مثلاً پیشنهاد تهویه مناسب) این آلاینده‌ها را کنترل و از ورود آن‌ها به بدن کارگران جلوگیری و سلامت کارگران را تضمین می‌کند.

بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد

وی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی که متخصصان بهداشت حرفه‌ای برای پیشگیری دارند می‌تواند عمر مفید کارگران را افزایش دهد، تصریح کرد: در کشورهای توسعه یافته به بهداشت حرفه‌ای توجه زیادی شده و محیط کار افراد بر اساس استاندارد است و کارگران در آنها امنیت و احساس آرامش دارند و تولید آنها نیز باکیفیت و ایمن است اما در کشورهای در حال توسعه هنوز مشکلات زیادی در این زمینه و رعایت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی وجود دارد و برخی کشورها اصلا به این موارد توجه نمی‌کنند.

وضعیت بهتر ایران از نظر بهداشت حرفه‌ای نسبت به منطقه 

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت مدرس با بیان این‌که در کشور ما نیز نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در بهداشت حرفه‌ای حاصل شده است، بیان کرد: ایران از نظر رعایت بهداشت حرفه‌ای وضعیت بهتری نسبت به کشورهای منطقه دارد اما نیاز است که نقش متخصصان بهداشت حرفه‌ای پررنگ‌تر شود. در این راستا نیز قانون کار در ایران پشتوانه خوبی برای رعایت بهداشت حرفه‌ای است. برای مثال در قوانین تأکید شده کارفرمایانی که بالای 25 نفر کارگر دارند باید از متخصصان بهداشت حرفه‌ای در محیط کار بهره ببرند.

بهانه کارفرمایان برای عدم رعایت ایمنی و بهداشت محیط کار

وی اضافه کرد: در عین حال متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که کارفرمایان به بهانه هزینه‌زا بودن اقدامات کنترلی، توصیه‌های متخصصان بهداشت حرفه‌ای را در محیط کار پیاده‌سازی نمی‌کنند، در حالی که رعایت اصول ایمنی و بهداشتی ساده اگرچه در وهله اول ممکن است هزینه‌زا به نظر برسد اما به دلیل ارتقای سلامت کارگران، نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده به شمار می‌رود. 

نبود تعامل بین دو وزارتخانه کار و بهداشت 

اصیلیان به ضعف‌های قانونی موجود در زمینه رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط کار اشاره و خاطرنشان کرد: کارشناسان و بازرسان وزارت بهداشت عمدتاً نظارت بر اصول بهداشت محیط کار و بهداشت حرفه‌ای و کارشناسان و بازرسان وزارت کار بررسی رعایت نکات ایمنی در محل کار کارگران را برعهده دارند اما از سویی در زمینه تعداد نیروهای موجود کمبود وجود دارد و به اندازه کافی بازرس در این حوزه نداریم و از سوی دیگر وزارت بهداشت و وزارت کار نتوانسته‌اند با همکاری و هم‌افزایی، بر رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط‌های کاری نظارت مناسبی داشته باشند.

وجود بیش از 5000 نیروی بهداشت حرفه‌ای در کشور

وی درباره تعداد نیروهای بهداشت حرفه‌ای در کشور نیز بیان کرد: الان تعداد فارغ‌التحصیلان حدود 5000 نفر است اما نیاز است که این تعداد ارتقا یابد.

آمار دقیقی از بیماری های شغلی نداریم!

رئیس انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای ایران یادآور شد: متاسفانه در رابطه با بیماری‌های ناشی از کار هیچ آمار متقنی در کشور نداریم در حالی که احصای آمار دقیق می‌تواند به پیشگیری بهتر از این بیماری‌ها کمک کند.

وقوع حوادث ناشی از کار در مردان بیش از زنان

به گفته وی، طبق گزارش سازمان جهانی کار مردان در حوادث ناشی از کار، بیشتر از زنان جان خود را از دست می‌دهند و منطقه آسیا و اقیانوسیه بالاترین مرگ و میر ناشی از کار را به دلیل وسعت نیروی کار این منطقه دارد.

5 شغل پرخطر کارگری

وی با اشاره به اینکه کشاورزی، ساخت‌وساز، جنگل‌داری و ماهیگیری و تولید، پرخطرترین بخش‌ها از نظر حوادث شغلی هستند، گفت: از هر سه صدمه شغلی کشنده در سراسر جهان، یک مورد در میان کارگران کشاورزی رخ می‌دهد. 

تغییرات اقلیمی عامل اثرگذار بر محیط کار

استاد دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی و تحولات الگوهای آب و هوایی تأثیرات قابل توجهی بر دنیای کار به ویژه حوزه ایمنی و بهداشت حرفه ای کارگران دارد، تصریح کرد: در مشاغلی که در محیط‌های روباز فهالند، نمونه‌هایی از خطرات شغلی که با تغییرات اقلیمی تشدید می‌شوند عبارت است از تنش‌های حرارتی، پرتو ماوراء بنفش، آلودگی هوا، رویدادهای غیر عادی اقلیمی مثل طوفان، بارندگی، گرما و سرما و... به همین دلیل سازمان بین ‌المللی کار، شعار امسال را "زمان رو به اتمام است؛ در شرایط تغییر اقلیم، هم اکنون از ایمنی و بهداشت حرفه‌ای محیط کار اطمینان حاصل کنیم" اعلام کرده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • ویزیت ۷۰ هزار نفر از مردم مناطق کم‌برخوردار لرستان
  • بازگشت وضعیت نارنجی به یزد
  • دومین جشنواره ملی و بین‌المللی عکاسی در سنندج پایان یافت
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • امسال و سال آینده رزن ورودی بهورز خوبی خواهد داشت
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • خاش به پیشرفته ترین دستگاه ام.آر.آی ایران مجهز است