Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی مدیر کل خدمات آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد گفت: خیلی از دانش آموزان موفق در المپیاد ما بلافاصله پس از گذراندن مقطع کارشناسی مهاجرت می‌کنند اما اگر سرانه فرهنگی در دانشگاه‌ها به درستی هزینه می‌شد، حداقل ترین بازخورد آن داشتن عرق ملی دانشجویان به کشور بود.

دکترداوود بهره‎پور با حضور در میزگرد ایسنا با عنوان «بررسی وضعیت آموزش عالی در بخش خصوصی»، اظهار کرد: از جمله عوامل مؤثر بر کاهش تعداد دانشجویان می‌توان به کاهش جمعیت دانش آموزی کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل مهم دیگر کاهش علاقه وافر میان دانش آموزان برای ورود به دانشگاه نسبت به گذشته است. با وجود این موارد، نگاه مدرک گرایانه بخش‌های مختلف دولتی ما کمک می‌کند که بخشی از  این کاهش تعداد دانشجویان تأمین شود.

وی در رابطه با عوامل داخلی مؤثر بر کاهش تعداد دانشجویان دانشگاه‌ها افزود: کیفیت آموزش، رقابت میان دانشگاه‌ها و دانشجویان از جمله موارد مؤثر عوامل داخلی است و از طرفی دیگر تقریباً تمامی دانشگاه‌های غیرانتفاعی و غیر۱۱۱۱دولتی فقط با یک هدف فعالیت می‌کنند درحالی که دلیل تأسیس این دانشگاه‌ها چیز دیگری بوده است. دانشگاه آزاد در اوایل انقلاب، با یک هدف عالی و ارزشی که توسعه دانش در لایه‌های مختلف جامعه مورد توجه بود، تاسیس شده است. ما در ایران دانشگاه‌های مختلفی داریم مانند دولتی، آزاد، پیام نور و غیرانتفاعی که هرکدام با اهداف و روش‌های مختلفی تأسیس شده اند اما در حال حاضر همه به یک صورت عمل می‌کنند.

بهره پور خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد از ابتدا بر اساس شهریه دانشجویی مدیریت ‌شده است. این دانشگاه به دلیل اینکه سال‌ها این تجربه را داشته است، توانسته با موفقیت روبرو شود و یکی از بنگاه‌های موفق بعد از انقلاب بوده که سال‌ها توانسته دوام بیاورد، توسعه پیدا کند و تاثیرگذار باشد. ما در هر استان آمایش استانی انجام داده‌ایم، یعنی رشته‌هایی را که احساس کردیم در برخی از شهرها کمتر مخاطب دارند را به شهرهای دیگر که مخاطب بیشتری دارند انتقال داده‌ایم و این مسئله به ما کمک کرده است تا از ظرفیت هر رشته مصوب استفاده کنیم.

وی ادامه داد: تکنیک‌های دیگری نیز مانند تجمیع درآمدها و توزیع متوازن آن در سطح کشور هم تاثیر زیادی بر پایداری دانشگاه آزاد اسلامی داشته است. دانشگاه آزاد حدود 400 مرکز ‪  و واحد در کل کشور دارد.

خروجی‌های دانشگاه‌های دولتی منجر به فرار مغزها و ادامه تحصیل در خارج از کشور می‌شود

مدیر کل خدمات آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشهد گفت: به نظر من دانشجویان دانشگاه‌های سراسری از آنجایی که از ابتدا وارد محیط آکادمیک استریلیزه و پاستوریزه می‌شوند یک بعدی پرورش پیدا می‌کنند. اما دانشجویانی که باید شهریه بپردازند در دانشگاه‌های غیردولتی اینطور نیستند و وارد فضای کار و اجتماع می‌شوند و هوش هیجانی بالاتری دارند. طبق آمارها، خروجی‌های دانشگاه‌های دولتی منجر به فرار مغزها، ادامه تحصیل در خارج از کشور و... می‌شود. ما سرانه فرهنگی داریم، اگر این سرانه فرهنگی در دانشگاه‌ها به درستی هزینه می‌شد حداقل ترین بازخورد آن این بود که دانشجویان عرق ملی به کشور داشته باشند. خیلی از دانش آموزان موفق در المپیاد ما بلافاصله پس از گذراندن مقطع کارشناسی مهاجرت می‌کنند.

لزوم وجود یک مدیریت واحد در میان دانشگاه‌ها

وی افزود: یکی از وظایف دانشگاه‌های سراسری این مسئله است که به صورت خاص و مسئله محور ورود پیدا کند. اما اینکه دانشگاه دولتی الان به جاهایی که دانشگاه‌های غیرانتفاعی و غیردولتی قبلاً حضور داشته‌اند، ورود پیدا می کند توازن را بهم می‌زند. شهرهای مختلفی بوده‌اند که ابتدا دانشگاه‌های غیرانتفاعی در آن‌ها وجود داشتند و هزینه‌ها و فعالیت‌هایی را به آنجا اختصاص داده‌اند، اما با حضور دانشگاه دولتی در این مکان‌ها توازن بهم خورده و مشکلاتی را به وجود آورده است.

بهره‌پور عنوان کرد: وزارت علوم نگاه ویژه‌ای به دانشگاه‌های دولتی دارد و با دادن امتیازهای ویژه به آن‌ها سعی در حفظ آن‌ها می‌کند. دانشگاه آزاد با داشتن قدمتی طولانی  و با حضور در مناطق محروم مختلف، به این فکر می‌افتد که چرا از منافع خود دفاع نکند و در حوزه‌های مختلف فعالیت نکند. بنابراین یک مدیریت واحد مورد تأیید و قبول همه ذی‌نفعان میان دانشگاه‌های مختلف، می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامي ميزگرد میزگرد ایسنا آموزش عالی موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی موسسات آموزش عالی کشور دانشگاه دانشگاه آزاد سرانه فرهنگی دانشگاه ها میان دانش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۶۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد

یک داوطلب انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سطح مشارکت در انتخابات از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: یک وجه انتخابات به مشارکت مردم در اصلاح و بهبود شیوه حکمرانی برمی‌گردد که بخشی از این حکمرانی به قوه مقننه مربوط می‌شود. انتخاب اصلح برای حضور در مجلس شورای اسلامی هم عمل به تکلیف شهروندی و هم مشارکت در سرنوشت کشور است. این امر موجب تاثیرگذاری مردم بر روند قانونگذاری در کشور می‌شود.

وی افزود: هرچه مشارکت بیشتر باشد مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن یا روز قدس، تاثیر مثبت بیشتری برای شرایط کشور دارد و دشمن پیام را دریافت می‌کند. مشارکت بالا در انتخابات هم بر موقعیت ژئوپولتیک، قدرت مانور منطقه‌ای و تامین منافع و امنیت ملی کشور تاثیر مثبت می‌گذارد. با توجه به تحولات منطقه، جنگ عزه و حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اگر سطح مشارکت از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

این داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: با مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی ما کاهش می‌یابد و دشمن از اقدامات ناامن‌سازی ایران دلسرد خواهد شد و وقتی دشمن از ماجراجویی‌های امنیتی دلسرد گردد، برای ما آورده اقتصادی خواهد داشت زیرا دورنمای اقتصادی کشور روشن‌تر، سرمایه‌گذاری بیشتر، هزینه‌های امنیتی کمتر و چسبندگی مردم به فعالیت اقتصادی بیشتر خواهد شد اما هرچه از داخل به دشمن پالس داده شود، او دچار توهم  شده و دنبال ماجراجویی امنیتی می‌رود.

ظهره وند خاطرنشان کرد: در صورت شکل گیری مشارکت بالا، دشمن به سمت تعامل فعال و مذاکره حرکت می‌کند نه مخاصمه و ماجراجویی امنیتی. دلسردی از رای دادن تغییری در شرایط کشور ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین توصیه من این است که مردم مشارکت فعالی در دور دوم انتخابات داشته باشند. مهم این است که مشارکت بالا و انتخاب هوشمندانه و با شناختی صورت گیرد. چنین انتخابی به بهبود شرایط اقتصادی کشور هم کمک می‌کند اما مشارکت کم موجب ادامه دار شدن عوامل نگرانی های مردم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش سرانه تخت بیمارستانی خراسان شمالی نسبت به میانگین کشوری
  • تحصیل در دانشگاه آزاد ممسنی با کمترین هزینه/ تعامل با شهرداری نورآباد براساس رویکرد فناوری
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • معاونان و مدیران فرهنگی سفیران دانشگاه در معرفی دستاورد‌ها هستند
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • مجتهدزاده: ممنوعیت ثبت اظهارنامه قضایی علیه مقامات دولتی، اقدامی نسنجیده است
  • دانشجویان در دل آمریکا «فلسطینِ آزاد» را فریاد می‌زنند/ سرکوب شدید دانشجویان در فرانسه و آمریکا
  • انتظار جامعه از روانشناسان و مشاوران تشخیص درست مسائل هویتی است
  • نیاز ۱۵۷ میلیارد تومانی اعتبار برای ۳۷ پروژه نیمه‌کاره حوزه بهداشت