Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت بیمه و بانکداری از ملزومات امروزی اقتصاد مدرن کشورها، محسوب می شوند و فعالیت‌های اقتصادی با پشتوانه این دو حوزه به موفقیت می‌­رسند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، بیمه یکی از ابزارهای مهم مدیریتی محسوب می­ شود که می تواند با استمرار گردش چرخ­ های اقتصادی، ضریب موفقیت را افزایش دهد. صنعت بیمه در تسهیل و رونق فعالیت های اقتصادی در جامعه نقش مهمی دارد و به همین دلیل، این صنعت یکی از بخش های پیشرو و مهم در اقتصاد و بازار سرمایه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مدیریت ریسک، بیمه به عنوان آرامش ذهن، تسهیلگر و جبران هزینه‌های مالی در ترمیم سیستم تحت فشار تعریف شده است. به دلیل اینکه هر چه میزان ریسک بالاتر باشد، احتمال سرمایه‌گذاری کمتر است. صنعت بیمه، نقش کاهش ریسک را در نظام اقتصادی همه کشورها ایفا می کند بنابراین ارتقای جایگاه صنعت بیمه در اقتصاد کشورهای در حال توسعه، امری بدیهی و ضروری است.

به منظور شکوفایی اقتصاد کشور، توسعه صنعت بیمه از طریق ارائه پوشش های بیمه ای گوناگون، برای رفع نگرانی سرمایه گذاران و کاهش ریسک سرمایه گذاری و افزایش رفاه خانواده ها امری ضروری است. در همین راستا رقابت بین شرکت های بیمه خصوصی، اثر مثبت بر توسعه بیمه خواهد داشت که همین امر، موجب شده تنوع خدمات بیمه ای و عرضه پوشش های جدید بیمه ای منطبق با نیاز جامعه، برای گسترش، رونق سرمایه گذاری و رشد اقتصادی، در برنامه توسعه صنعت بیمه جایگاه ویژه ای داشته باشد.

بدون پشتوانه پوشش های بیمه ای فعالیت­ های اقتصادی همراه با بیم و امید خواهد بود ومی توان اذعان کرد، هیچ فعالیتی حتی فعالیت های اقتصادی با حجم سرمایه گذاری کم، بدون تامین خاطر ناشی از پوشش بیمه ای امکان پذیر نیست. صنعت بیمه با ایجاد امنیت خاطر و آرامش روحی، نگرانی ­های ناشی از حوادث ناگهانی و پیش بینی نشده را از اذهان عمومی جامعه و سرمایه گذاران می زداید و از این طریق به گردش چرخ های اقتصادی و فعالیت های جامعه و مردم، کمک می کند.

طی سنوات گذشته بیمه مرکزی ایران و به طور کلی بدنه صنعت بیمه کشور، تلاش ها و اقدامات مثبتی را انجام دادند که منجر به توفیق بزرگی در این صنعت و افزایش نرخ نفوذ بیمه ای، به عنوان مهم ترین شاخص گسترش بیمه در اقتصاد شده است. بیمه مرکزی با اهدافی نظیر تنظیم بازار بیمه کشور، تصویب آیین ­نامه ­­ها و مقررات مربوطه، توسعه و تعمیم بیمه ­های بازرگانی، اعطای مجوز تاسیس شرکت ­ها و شبکه کارگزاری، نظارت بر فعالیت شرکت­های بیمه ­ای، همواره وظیفه اصلی خود را در این صنعت به خوبی انجام داده است.

خدمات بیمه ای از قبیل بیمه آتش سوزی، بیمه باربری، بیمه اتومبیل، بیمه مهندسی، بیمه هواپیما، بیمه دام، بیمه تعطیلی کارگاه و کارخانه، بیمه سرقت، بیمه زندگی، بیمه حوادث، بیمه درمانی و... هستند.

آمار عملکرد رشته های بیمه از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت 1399

 

آمار عملکرد این رشته های بیمه از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت 1399 نشان می­دهد که بیمه شخص ثالث، بیمه درمان و بیمه زندگی به ترتیب بیشترین حق بیمه تولیدی را از ابتدای سال تا پایان اردیبهشت 1399 داشته است.

بسیاری از نظریه پردازان بازارهای مالی معتقدند که ساختار سرمایه می­ تواند بر کارایی شرکت­ها و بازار رقابتی محصول، تاثیرگذار باشد. بنابراین باتوجه به اینکه بیمه یکی از ابزارهای مهم مدیریتی است و برای کنترل و بی‌اثر کردن فشارهای حوزه‌های مختلف در اقتصاد مقاومتی، نقش حیاتی دارد، نیازمند حمایت دولت در فرهنگ سازی، تمرکز زدایی و ایجاد فضای رقابتی سالم برای شرکت های بیمه­ گر و ترغیب بخش های دولتی و خصوصی برای استفاده از بیمه به عنوان یک عامل حمایتی و اساسی در گردش مالی و سرمایه گذاری اقتصاد کشور است. مهمترین موضوع در حوزه توسعه و گسترش بیمه، احتیاج به یک فعالیت فرهنگی بلند مدت است که مجموعه راهکارهای مناسبی در این راستا برای صنعت بیمه به منظور تعمیق بیشتر فرهنگ بیمه در جامعه از سوی متولیان و مسئولین امر، دنبال می شود.

طبق آمار منتشره از سوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران، در 2 ماهه اول سال 1399حجم حق بیمه های تولیدی بازار بیمه با رشد 31.4 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به رقم 6/8 هزار میلیارد تومان و سهم بخش غیردولتی از این مقدار به 67.2 درصد رسید.

در بررسی سهم شرکت­ های بیمه در بازار، ۸ شرکت‌ بیمه به ترتیب، ایران %۳۲/۸، آسیا ۱۰/۵%، دانا ۸/۶%، پاسارگاد ۷/۱%، معلم ۶/۷%، البرز ۴/۹%، پارسیان ۴/۷% و کوثر ۳/۹% در مجموع ۷۹/۳ درصد از حق بیمه تولیدی بازار را به خود اختصاص داده و ۲۰/۷ درصد مابقی حق بیمه، توسط ۱۹ شرکت بیمه دیگر تولید شده است.

برای دستیابی به اهداف بلند اقتصاد مقاومتی، تمرکز بر تولید داخلی از ضرورت های مهم این مقطع از زمان است که در این راستا، سرمایه‌گذاری در صنعت بیمه علاوه بر رشد حوزه­های اقتصادی، فرهنگی و ... می ­تواند با عملکرد مثبت خود عامل پیش برنده اقتصاد مقاومتی و بسترساز افزایش سطح زندگی محسوب شود. به همین جهت باید با فعالیت های کارشناسی شده و تحقیقات به جایگاه منطقه ای و بین المللی کشور در این حوزه پی برده و با توجه به نتایج بررسی ها، شرکت های داخلی را مورد ارزیابی قرار دهیم تا با تحقیق و توسعه، بتوان موجبات شکوفایی و رشد روزافزون اقتصاد کشور را شاهد بود. 5

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بورس سرمایه گذاری اقتصاد کشور صنعت بیمه بیمه ای حق بیمه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۶۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان در بازگشت از این سفر در بندرعباس افزود: در بازدید از نمایشگاه شیشه ، لاستیک و پلاستیک در کشورچین برخی از سرمایه گذاران و تولیدکنندگان دستگاههای موردنیاز خط تولید را خریداری کنند.

خلیل قاسمی افزود: آشنایی بیشتر با آخرین دستاوردهای روز دنیا به ویژه در صنعت شیشه و ایجاد طرحهای پایین دستی از دیگر اهداف بود.

وی گفت: به منظور جذب سرمایه گذار دو همایش فرصت های سرمایه گذاری برای شهر شیشه در هرمزگان برگزار شد که نیاز است، صنایع پایین دست این صنعت بزرگ در استان راه اندازی شود.

بیشتر بخوانید: گشت نظارتی ویژه ماه رمضان و نوروز در هرمزگان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز در بندرعباس با اشاره به دستاوردهای این سفر گفت: بازارهای صادراتی و خدمات فنی و مهندسی در بازدید از توانمندی ها و نمایشگاههای کشور چین شناسایی شد.

عادل شهرزاد افزود: در نمایشگاه پلاستیک و لاستیک ، تولید کنندگان هرمزگانی با فرآیند به روز بسته بندی به خصوص بسته بندی محصولات کشاورزی آشنا شدند.

وی گفت: در بازدید از بندر شانگهای چین فرآیند ترخیص ، تخلیه وبارگیری کالا مورد بررسی قرار گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت: با توجه به اهمیت اقتصاد دریامحور ، اصلاح فرآیند بندری در استان برای رونق بیشتر صادرات غیرنفتی بسیار مهم است.

هیات اقتصادی و تجاری هرمزگان پنجم اردیبهشت به کشور چین سفر کرد.

دیگر خبرها

  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • شورای تامین مالی برای تحقق جهش تولید تشکیل شد
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • ریسک سرمایه‌گذاری در دریا باید کاهش یابد
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • دستاوردهای هیات اقتصادی هرمزگان به کشور چین
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور