Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از شرق،  داروهایی که به اسم داروی کرونا در بازار سیاه ناصرخسرو فروخته می‌شوند، حتما خریدارانی هم دارند؛ خریدارانی که از سر استیصال و ناچاری حاضر می‌شوند مبالغی بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان خرج کنند تا شاید جان عزیزانشان را نجات بدهند، البته با داروهایی که به‌هیچ‌وجه نمی‌توان تأییدشان کرد و به تقلبی‌نبودنشان اطمینان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش سراغ یکی از خانواده‌هایی رفتیم که برای نجات فرزند ۲۳ساله خود مجبور شدند مبلغی چندصد میلیون تومانی به داروفروشان خیابان ناصرخسرو بپردازند.

گزارش میدانی روزنامه «شرق» که درباره بازار سیاه داروی کرونا در ناصرخسرو منتشر شد، چند خانواده که سروکارشان به ناصرخسرو و داروفروشان این خیابان افتاده بود، دراین‌باره اطلاعاتی در اختیار ما قرار دادند. خانواده میترا یکی از خانواده‌هایی هستند که برای درمان برادرشان ۲۶۰ میلیون تومان هزینه کرده‌اند. هرچند حالا برادر ۲۳ساله میترا از دستگاه ونتیلاتور جدا و به بخش منتقل شده است، اما تهیه دارو از ناصرخسرو دردی از آنها دوا نکرده و داروی تهیه‌شده از بازار سیاه هم به‌دلیل اطمینان‌نداشتن از کیفیتش مورد استفاده قرار نگرفت. این گزارش نتیجه گفت‌وگو با خانواده مرد جوانی است که به دلیل نقص ایمنی، جدال سختی با کرونا داشت و خانواده‌اش یکی از قربانیان بازار سیاه ناصرخسرو هستند. بنا بر درخواست خانواده این بیمار، از اسامی مستعار در این گزارش استفاده کرده‌ایم.

میترا و خانواده‌اش برای درمان پسر خانواده روزهای سختی را پشت‌ سر گذاشته‌اند. آنها مرگ را به چشم دیده‌اند. برادر ۲۳ساله‌شان همین دیروز به بخش منتقل شده است؛ اما زجری که کشیده‌اند گفتنی نیست.

میترا درباره بیماری برادرش این‌گونه به «شرق» توضیح می‌دهد: «برادر من نقص ایمنی اولیه دارد و برای همین درگیری‌اش با کرونا جدی شد. به علت این بیماری درگیرشدنش هم متفاوت بود. او با عمویم برای کار بیرون رفته بودند و گویا عمویم ناقل بوده و بدون ماسک با هم در ماشین می‌نشینند. دو روز بعد عمویم اطلاع داد که تست کرونایش مثبت شده و برادرم باید سریع آزمایش بدهد. تست مخاط برادرم از روز اول بیماری تا الان منفی درآمده است. در ابتدای بیماری ۱۰ درصد ریه درگیر بود و دکتر دارو داد که داروها از همان اول نایاب بودند. قرص سئوداک و آمپول کلترا و ونکو مایسین برایش تجویز کردند، در کنار اینها برادر من ماهانه باید سرم آی‌وی‌آی‌جی بزند که برایش سهمیه دارد.

برای همین بیماری برادرم کلا هزینه زیادی روی دوش ما گذاشت. ما این داروها را به‌سختی و ازطریق دوستی در هلال‌احمر پیدا کردیم. این داروها هیچ تأثیری برای برادرم نداشت و بنا بر شرایط و بیماری زمینه‌ای برادرم، با اصرار پزشکش توانستیم او را در بیمارستان بستری کنیم».

او همچنین درباره رسیدنشان به ناصرخسرو می‌گوید: «مرحله داروگرفتن ما هم برای اینکه ساکن استانی در جنوب کشور هستیم، کمی متفاوت بود. لحظه‌ای که بیمار ما بستری شد به ما گفتند اصلا نیازی به رمدسیویر ندارد. بعد شبانه از او اسکن ریه گرفتند و متوجه شدند درمان‌های به‌کاررفته جواب نداده و باید درمان با این دارو آزمایش شود. بیمارستان به ما گفت ما این دارو را نداریم و باید به وزارت بهداشت درخواست بدهیم و دو واحد برای ما خواهد آمد. گویا داروها به صورت پک شش‌تایی برای هر درمان ارسال می‌شود. متخصص برادرم به ما گفت که من دو واحد درخواست کردم و تنها یک واحد به دستم رسیده است. خودتان اگر می‌توانید از جایی تهیه کنید. من یکی از دوستان نزدیکم در تهران داروخانه دارد. از او خواستم تا با هر مبلغی برای من دارو را تهیه کند. دوستم گفت در داروخانه چنین دارویی وجود ندارد، اما در بازار آزاد می‌شود پیدا کرد، اما مطمئن نیستم که دارو اصل باشد».

میترا در ادامه می‌گوید: «ما شرایط حادی داشتیم و به دوستم گفتم در هر صورت ما نیازمند این دارو هستیم، شما دارو را تهیه کن و مسئولیتش با خود ما. دوستم به ناصرخسرو می‌رود و با دو گونه از این دارو یعنی رمدسیویر و بمدسیویر مواجه می‌شود. به او گفته بودند بمدیسیور داروی هندی و درجه‌دو است. ویال دارو به صورت پودری بود و نه بارکد داشت و نه تاریخ مصرف. دوست ما گفت من با استادم صحبت کردم و گفته اصلا داروی بمدسیویر وجود خارجی ندارد و برای همین ما مسئولیت خرید دارو را قبول نمی‌کنیم و تصمیمش با خود شماست. هر ویال دارو برای ما حدود ۵۲ میلیون درآمد و ما تصمیم گرفتیم با مسئولیت خودمان دارو را تهیه کنیم».

به گفته خواهر این بیمار، بنا بر درخواست دکتر، سه عدد از این دارو به قیمت ۱۶۰ میلیون تومان تهیه شد. برادر آنها علاوه بر این دارو نیازمند داروی رسیژن هم بود که آن‌هم در ناصرخسرو تهیه شد که خوشبختانه اصل بود و هر عدد دارو به قیمت ۹میلیون‌و ۵۰۰ هزار تومان از بازار سیاه تهیه شد. میترا می‌گوید وقتی دارو به دستشان می‌رسد، دکتر می‌گوید که نمی‌تواند از داروی بمدسیویر استفاده کند چون صحت آن قابل پذیرش نیست و آنها عملا ۱۶۰ میلیون را دور ریختند. اما خوشبختانه، ‌واحد دوم رمدسیویر به بیمارستان می‌رسد و می‌توانند برای برادر میترا تزریق کنند. او در ادامه می‌گوید: «با وجوداین، بیماری هنوز پیشرفت داشت و ۷۵ درصد ریه برادرم درگیر شده بود. برادر من در بیمارستان خصوصی بستری شده بود و گفتند باید به بیمارستان علوم پزشکی منتقل شود؛ چراکه آنجا امکانات بیشتری برای درمان این بیماری وجود دارد. آنجا مشخص شد که داروها دیگر به خانواده‌ها تحویل داده نمی‌شود. اصلا به ما نسخه ندادند که داروی برادرم را تهیه کنیم؛ چون گفتند داروها وارد بازار آزاد شده و داروی تقلبی زیاد شده است».

برای درمان برادر میترا از روشی جدید به نام هموپرفیوژن استفاده شده است. در مرحله درگیری شدید ریوی در بیماران کرونایی در کنار درمان‌های دارویی، هموپرفیوژن با برداشت فاکتورهای التهابی، یکی از روش‌هایی است که به درمان این بیماران کمک می‌کند. فیلتر هموپرفیوژن به دستگاه دیالیز وصل می‌شود و با عبور خون از این فیلتر و برداشت فاکتورهای التهابی تا حدودی به این بیماران کمک می‌شود. میترا می‌گوید برای تهیه فیلتر این دستگاه هم سه شبانه‌روز درگیر بوده‌اند. میترا می‌گوید ما خانواده خوش‌شانسی بودیم که توانستیم با هزینه نزدیک به ۳۰۰ میلیون تومانی دوباره برادرم را داشته باشیم،‌ اما آیا این امکان برای همه وجود دارد و چرا نباید جلوی جولان قاچاقچی‌های دارو گرفته شود؟ ما خانواده‌ای را در بیمارستان می‌شناسیم که برای تهیه داروی رمدسیویر خانه‌شان را فروختند و ۴۰۰ میلیون پول دارو دادند، اما دارو استفاده نشد و بیمارشان هم جان باخت.

از روزهای گذشته اما خبرهایی مبنی ‌بر ساخت نسخه ایرانی رمدسیویر به گوش می‌رسد. وزارت بهداشت ایران از «تولید ملی» دارویی برای درمان کرونا خبر داد که پیش‌تر تأثیرگذاری آن از سوی اتحادیه اروپا و ایالات‌ متحده مورد تأیید قرار گرفته بود. سعید نمکی،‌ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، روز چهارشنبه از تولید ملی داروی «رمدسیویر» و عرضه قریب‌الوقوع آن در سطح کشور خبر داد.

داروی «رمدسیویر» از تولیدات شرکت دارویی گیلیاد در آمریکاست که پیش‌تر برای درمان بیماری ویروسی ابولا و عفونت‌های ویروس ماربورگ به بازار عرضه شده بود. خاصیت ضدویروسی این دارو در تحقیقات مرتبط با درمان بیماری کووید۱۹ مورد آزمایش بالینی قرار گرفت و درنهایت به نتایج امیدوارکننده‌ای منتهی شد. مینو محرز، متخصص عفونی و عضو کمیته مبارزه با کرونا، در گفت‌وگو با «شرق»، با تأیید این نکته که داروی رمدسیویر در ایران در حال تهیه و امکان تولید آن مهیاست، گفت: «اما هنوز مطمئن نیستیم که این دارو می‌تواند داروی اصلی مبارزه با کرونا باشد. سازمان جهانی بهداشت، تعدادی از این دارو را به کشورهای درگیر کرونا ازجمله ما داده. ما در حال تحقیق روی این دارو هستیم. در حال حاضر روی حدود چهار هزار بیمار این دارو آزمایش می‌شود و اگر به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم از رمدسیویر به عنوان داروی اصلی استفاده کنیم، حتما تولید انبوه آن صورت خواهد گرفت. از خانواده‌ها می‌خواهیم که سراغ نسخه بازار سیاه این دارو نروند، چون قطعا تقلبی است». همچنین دکتر رضا صابر، متخصص ریه، در گفت‌وگو با «شرق» درباره اینکه آیا رمدسیویر درمان قطعی کروناست، گفت: «به نظر می‌رسد اگر داروی رمدسیویر در دوره‌هایی که هنوز ریه به صورت کامل با کرونا درگیر نشده، به بیمار برسد، می‌تواند در کنترل آن مؤثر باشد».

وزارت بهداشت ایران در حالی از تولید و عرضه گسترده این دارو در سطح کشور خبر داده که دونالد ترامپ پیش‌تر اعلام کرده بود کلیه ذخایر سه‌ماهه داروی «رمدسیویر» بر اساس توافقی غافلگیرکننده با گیلیاد از این شرکت خریداری شده است. گفته می‌شود که داروسازی سبحان انکولوژی که به‌طور تخصصی در زمینه تولید داروی ضدسرطان فعالیت می‌کند، نخستین شرکت داروسازی ایران است که موفق شده مجوز تولید داروی ضدکرونای Remdesivir را بگیرد.

کد خبر 532084 برچسب‌ها كرونا در ايران دارو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كرونا در ايران دارو میلیون تومان برای درمان بازار سیاه تهیه شد ما گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۷۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور تهیه ۱۰جوشانده گیاهیِ ضد سرماخوردگی

آفتاب‌‌نیوز :

رایج‌ترین نوشیدنی ما چای است، اما به گفته متخصصان طب سنتی زیاده روی در مصرف آن توصیه نمی‌شود، بنابراین بد نیست در کنار آن نوشیدنی‌های جایگزین مانند انواع جوشانده‌ها و دم نوش‌های گیاهی را هم امتحان کنید که هم راحت تهیه می‌شوند و هم هر نوع سلیقه‌ای را پوشش می‌دهند.

جوشانده‌ها از جوشیدن دانه، ریشه یا برگ گیاهان در آب جوش تهیه می‌شوند. حالا شاید این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی بین دم نوش و جوشانده وجود داغرد؟ برای تهیه دم نوش‌ها باید گیاهان دارویی را در آب جوشیده بریزیم و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی بخار قرار دهیم؛ مثل دم کردن چای معمولی و بعد از جدا کردن تفاله، نوشیدنی را داخل فنجان سرو کنیم. این در حالی است که برای تهیه انواع جوشانده باید گیاهان دارویی را با آب سرد یا گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت بجوشانیم. البته خواص این دو نوع نوشیدنی با هم متفاوت است و هر یک خاصیت‌های منحصر به فردی دارند.

دستور تهیه ۱۰ جوشانده گیاهی برای مقابله با بیماری‌های فصل سرما:

دم نوش ضد سرماخوردگی

سرماخوردگی یکی از بیماری‌های رایج پاییز و زمستان است، اما متخصصان طب سنتی می‌گویند با مصرف دم نوش گشنیز می‌توانید از بروز سرماخوردگی پیشگیری کنید. حتی نوشیدن این دم نوش علائم سرماخوردگی را هم در مدت کوتاهی از بین می‌برد و در عرض دو روز حالتان خوب می‌شود.

روش تهیه: سه قاشق برگ‌های خشک شده گشنیز را در ۲ تا ۳ فنجان آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و هفته‌ای ۳ تا ۴ فنجان از آن بنوشید.

درمان سرماخوردگی با دم نوش آویشن

گاهی اوقات پیشگیری کارساز نیست و با حمله غافلگیرانه ویروس سرماخوردگی مواجه می‌شوید. در چنین شرایطی نوشیدن دم نوش آویشن کمک کننده است، چون تاثیر زیادی در تسکین سرفه و تنگی نفس دارد.

روش تهیه: یک قاشق غذاخوری آویشن را در ۲.۵ فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه دم بکشد و روزی ۲ تا ۳ بار از آن میل کنید تا سرماخوردگی تان طی ۲ تا ۳ روز کاملا خوب شود.

جوشانده اسطوخودوس علیه سرماخوردگی

یکی از مهمترین دارو‌های گیاهی برای درمان سرماخوردگی، جوشانده اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن است که هم خاصیت ضد درد داردو هم باعث تسکین سرفه ۹‌های خشک می‌شود.

روش تهیه: میزان مساوی از گیاهان گفته شده را در ظرفی مناسب بریزید و دو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت مستقیم بگذارید تا جوش بیاید. مصرف این جوشانده یک ساعت پس از هر وعده غذایی، باعث درمان سرماخوردگی در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌شود.

درمان سرفه‌های خشک با جوشانده دارچین

خشکی هوا در فصل زمستان یکی از مهمترین دلایل بروز سرفه‌های خشک، به ویژه در افراد مبتلا به حساسیت‌های فصلی یا بیماران تنفسی است. برای حل این مشکل می‌توانید از جوشانده دارچین کمک بگیرید.

روش تهیه: چندتکه چوب دارچین را درون قوری فلزی بریزید و حدوددو لیوان آب به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. نوشیدن این جوشانده دو تا سه بار در هفته توصیه می‌شود. البته خانم‌های باردار باید دور این نوشیدنی گیاهی خط بکشند!

دم نوش زمستانی

افسردگی فصلی نوعی افسردگی است که هر سال در یک زمان معین در فرد بروز می‌کند. این بیماری معمولا از پاییز و زمستان شروع شده و در بهار یا اوایل تابستان خاتمه می‌یابد و با علائمی مانند احساس خستگی، خواب آلودگی، کاهش میزان انرژی، استرس و اضطراب، افزایش وزن، تمایل به تنهایی و ... همراه است. البته به گفته متخصان طب سنتی به کمک دم نوش زعفران می‌توانید به جنگ این نوع افسردگی بروید، زیرا زعفران علاوه بر اینکه مفرح و نشاط آور است، خاصیت ضد افسردگی هم دارد.

روش تهیه: یک قاشق مرباخوری زعفران را همراه تکه کوچکی نبات در سه فنجان آب جوش بریزید تا ۱۵ دقیقه دم بکشد و هفته‌ای یک تا دو فنجان از آن بنوشید، اما فراموش نکنید متخصصان طب سنتی مصرف زیاد زعفران را توصیه نمی‌کنند. همچنین مصرف این دم نوش برای خانم‌های باردار ممنوع است، چون احتمال سقط جنین را افزایش می‌دهد.

جوشانده ضدخستگی

متخصصان طب سنتی معتقدند پرتقال میوه‌ای است که کسالت و خستگی‌های شب‌های سرد زمستانی را از بین می‌برد؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود هفته‌ای دو تا سه بار در هفته بعد از وعده شام یک فنجان جوشانده پرتقال بنوشید.

روش تهیه: آب دو عدد پرتقال را بگیرید و یک فنجان آب جوش و نصف قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و ۱۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید و به صورت ولرم میل کنید.

جوشانده مخصوص خانم‌ها

دارچین بوی بدن دهان را از بین می‌برد، باعث کاهش قند خون می‌شود و در تسکین درد‌های دوران قاعدگی موثر است؛ به ویژه در فصول سرد چرا که سرما شدت درد‌های قاعدگی را افزایش می‌دهد. کافی است در پنج روز نخست عادت ماهانه تان روزانه دو فنجان جوشانده دارچین و زنجبیل بنوشید.

روش تهیه: یک قاشق غذاخوری چوب دارچین خرد شده را با یک بند انگشت زنجبیل نسابیده در دو لیوان آب جوش بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس ۱۰ دقیقه این جوشانده را دم کنید و بعد از شیرین کردن با عسل طبیعی بنوشید.

جوشانده لاغری

مدت زیادی تا عید نوروز باقی نمانده و خیلی‌ها تصمیم می‌گیرند سال جدید را با تناسب اندام شروع کنند. اگرچه شما هم جزو این افراد هستید و تصمیم به کاهش وزن دارید باید روزانه سه فنجان جوشانده زیره بنوشید، چون به گفته حکمای طب سنتی این گیاه چربی اضافه بدن را می‌سوزاند و چاقی را برطرف می‌کند و علاوه بر تصفیه خون در تقویت قلب و عروق و درمان مشکلات کلیه هم موثر است.

روش تهیه: یک قاشق غذاخوری زیره سیاه را داخل دو لیوان آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید و بعد از جوش آمدن زیر گاز را خاموش کنید تا پنج دقیقه دم بکشد سپسی آن را با یک تکه بسیار کوچک نبات شیرین کنید و هفته‌ای سه تا چهار فنجان از این جوشانده را ۲۰ دقیقه بعد از غذا بنوشید.

جوشانده ضد دیابت

قره قات میوه‌ای درختی است که در جنگل‌های شمال ایرلان می‌روید و علاوه بر درمان اسهال در کاهش میزان قند خون موثر است و مصرف جوشانده آن چهار بار در هفته به بیماران دیابتی یا افرادی که زمیه ژنتیکی این بیماری را دارند، توصیه می‌شود.

روش تهیه: یک قاشق غذاخوری قره قات را با دو لیوان آب سرد مخلوط کنید و ۲۰ دقیقه روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید سپس جوشانده را بعد از خنک شدن بنوشید.

جوشانده بادرنجبویه

گیاه «بادرنجبویه» از ۲۰۰۰ سال پیش در یونان استفاده دارویی داشته، چون در کاهش استرس، التیام زخم ها، درمان دندان درد، آسیب دیدگی گردن و درمان گوش موثر است. همچنین از این گیاه به عنوان دارویی برای درمان تب، سردرد، فشار خون بالا، کابوس‌های شبانه، آنفلوآنزا و حاتلت تهوع یاد می‌شود. البته یکی از مهمترین خواص بادرنجبویه این است که روی خلق و خوی شما تاثیر می‌گذارد و بی حوصلگی تان را درمان می‌کند.

روش تهیه: ۱۵ گرم گیاه بادرنجبویه را در یک لیتر آب جوش بریزید و روی شعله مستقیم گاز قرار دهید تا جوش بیاید و بعد از خنک شدن و افزودن کمی عسل یا نبات سه تا چهار فنجان در هفته بنوشید.

نکته طلایی:

فراموش نکنید افراط در مصرف دم نوش‌ها و جوشانده‌ها خطرناک است و می‌تواند عوارض جانبی داشته باشد. برای مثال نوشیدن بیش از حد جوشانده نعنا که برای درمان مشکلات گوارشی و نفخ تجویز می‌شود. میزان جذب آهن را کاهش می‌دهد و زمینه بروز کم خونی را فراهم می‌کند؛ بنابراین پیش از مصرف دم نوش‌ها و جوشانده‌ها با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • دستور تهیه ۱۰جوشانده گیاهیِ ضد سرماخوردگی
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • کشف محموله دارو در زابل
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲