Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ نخستین سرشماری نفوس و مسکن بعد از انقلاب اسلامی، در سال 1365 به مرحله اجرا درآمد؛ "TFR" یا نرخ باروری جمعیت به معنی میانگین تعداد فرزندانی است که یک خانم در طول دوره باروری خود به دنیا می‌آورد؛ نتایج سرشماری سال 65 نشان می‌‌داد که نرخ باروری در سال 65 حدود 6.5 فرزند است البته این عدد، عدد کل است و در کلان‌شهرها این عدد 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 بوده است.

در برنامه اول توسعه، جمع‌بندی بر این شد که کشور در سال 1390 به نرخ 4.9 فرزند برسد اما در عمل با طی یک شیب تند و در سال 1371 به این نرخ رسیدیم! پس عملاً باید برنامه‌های کنترل جمعیت متوقف می‌شد اما این اتفاق نیفتاد و در سال 1372 قانون‌های تنظیم خانواده تازه‌ای در مجلس به تصویب رسید! در سال 98 طبق آمار استخراج شده در مرکز آمار، نرخ باروری به 1.84 فرزند رسیده است؛ اما در این میان چه اتفاقی افتاد که موجب شد ایران در جهان به یک رکورد در کاهش نرخ باروری جمعیت دست پیدا کند؟! 

اخیراً اکبر ابدالی نویسنده کتاب کتاب «اقتصاد مقاومتی؛ تفسیر جهاد کبیر» در توییتی نوشته است:

"چرا سازمان بهداشت جهانی، هیچ پروتکلی برای افزایش جمعیت کشورهای در معرض خطر کاهش جمعیت ندارد؟ و به آنها کمک مالی نمی‌کند، در حالی که برای کنترل جمعیت، دقیق‌ترین پروتکل‌ها و حمایت‌ها را دارد.

از سال 94 تعداد موالید کشور با شیب تندی در حال کاهش بوده و در سال 98 نسبت به سال  قبل با کاهش 12 درصدی مواجه شده که به کمترین میزان در دهه گذشته رسیده.

مجالس لاریجانی و دولت فعلی اقدام موثری در این خصوص انجام نداده‌اند، منتظر اقدام تحول آفرین مجلس یازدهم برای سیاست‌های جمعیتی هستیم.

 به همین بهانه، برخی از اقدامات بین‌المللی در راستای کنترل و کاهش جمعیت کشورمان را مرور می‌کنیم؛ بعد از سرشماری سال 65 توسط صندوق‌ جمعیت‌ سازمان ملل‌، با مسئولان جمهوری اسلامی ارتباط گرفته شد، این درحالی است که صندوق جمعیت سازمان ملل توسط راکفلرها ایجاد شده و بودجه آن از سوی آمریکا تأمین می‌شود.

بر اساس خاطرات هاشمی رفسنجانی در تاریخ یکشنبه 72/6/21: "خانم [نفیس] صدیق، مدیر اجرایی کنترل جمعیت سازمان ملل آمد. گزارش تلاش‌های بین‌المللی برای کنترل جمعیت⁩ را داد و ایران را جزو کشورهای موفق و پاکستان و هند را در رده کشورهای ناموفق جای داد!"

نفیس صدیق یک زن پاکستانی و مسلمان و البته فمینیست است که در سال 1366 و بعد از سرشماری جمعیت در ایران (که نشان دهنده نرخ رشد بالای جمعیت کشور بود) از سوی‌ سازمان‌ ملل‌، مدیر کل اجرائی‌ صندوق‌ جمعیّت‌ سازمان ملل‌ شد؛ وی در سفری که به ایران داشت با مقامات وزیر امور خارجه: ولایتی، وزیر بهداری: مرندی، وزیر آموزش و پرورش: اکرمی و رئیس سازمان برنامه و بودجه وقت: روغنی زنجانی در مورد موضوع کنترل جمعیت⁩ دیدار و گفتگو کرد.

نفیس صدیق

 ⁧نفیس صدیق همچنین در دیداری که با رییس جمهور وقت، هاشمی رفسنجانی داشت، گفت: "پیشرفت‌های جمهوری اسلامی در زمینه جلوگیری از رشد جمعیت بسیار خوب بوده و ما امیدواریم دیگر کشورها از ایران الگو بگیرند!" و هاشمی هم که در آن دوران به گرفتن وام‌های بین المللی روی آورده بود، از نقش مسائل اقتصادی در کنترل جمعیت گفت!

اما "صدیق" در کنفرانسی خبری سخنان عجیب و قابل تاملی را  بیان می‌کند که برخی را مرور می‌کنیم:

"همه مقامات‌  ایرانی اهمیت‌ مسأله‌ کنترل‌ جمعیت‌ را درک می‌کنند و همه‌ معتقدند که‌ برای‌ جلوگیری از رشد نامعقول‌ جمعیت‌ ایران‌ باید کاری کرد.

‏زنان‌ نباید زودتر از 20 سالگی و دیرتر از 35 سالگی بچه‌دار شوند! مسئله‌ قبول‌ یا رد برنامه‌های تنظیم‌ خانواده‌ با مقام‌ و منزلت‌ زن‌ در جوامع‌ مختلف‌ نیز ارتباط‌ مستقیم‌ دارد؛ در برخی جوامع‌، این‌ پندار نادرست‌ رایج‌ است‌ که‌ گویا زن‌ را تنها برای بچه‌ زائیدن‌ آفریده‌اند.

‏امروزه‌ بسیاری‌ از زنان‌ در بیرون‌ از خانه‌ نیز کار می‌کنند و نقش‌ زن‌ تنها بچه‌ زائیدن‌ نیست‌؛ وانگهی هر کشوری که‌ می‌خواهد در راه‌ توسعه‌ گام‌ بردارد، نمی‌تواند تنها با نیمی از جمعیت‌ خویش‌ این‌ راه‌ را بپیماید!"

مدیر اجرایی کنترل جمعیت سازمان ملل در پایان سخنان خود می‌گوید: "من‌ خوشحالم‌ که‌ مقامات‌ مسئول‌ ایران‌ این‌ برنامه‌ را پذیرفته‌اند و برای پیشبرد آن‌ می‌کوشند؛ در بسیاری از کشورهای‌ دیگر کار به‌ این‌ آسانی‌ها نیست‌!
من‌ متاسفم‌ که‌ از کشوری (آمریکا) آمده‌ام‌ که‌ حتی‌ رییس جمهور ‏آن(یعنی بوش) با برنامه بهداشت‌‌ و تنظیم‌ خانواده‌ مخالف‌ است‌!"

این در حالی است که اندیشکده‌های غربی به‌طور مداوم تغییرات جمعیتی کشورهای مختلف را رصد می‌کنند و بر اساس اذعان خود آنها، نرخ باروری در ایران با سرعت شگفت‌انگیزی کاهش پیدا کرده است؛ با این حال این سؤال پیش می‌آید که چرا سازمان‌های مربوطه جهانی هیچ پروتکلی برای افزایش جمعیت کشورهای در معرض خطر کاهش جمعیت ندارد؟! و به آنها در این زمینه هیچ کمک مالی نمی‌کند؟!

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: کنترل جمعیت کاهش جمعیت جمعیت کشور نرخ باروری سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۸۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش فشارخون تهدیدکننده سلامت کودکان٬ نوجوانان و بالغین است. به علت افزایش شیوع چاقی در کودکان٬ کم تحرکی و تمایل زیاد آن‌ها به غذا‌های آماده که حاوی مقادیر زیاد نمک است، فشارخون در جمعیت اطفال رو به رشد است. فشارخون بالا در ۳۰ درصد افراد چاق مشاهده می‌شود. همچنین فشارخون در دوران کودکی خطر بیماری‌های قلبی-عروقی، مرض قند، افزایش چربی خون و فشارخون در دوران بزرگسالی را افزایش می‌دهد.

فشارخون بالا در کودکان اغلب در معاینات متداول در مدرسه یا مراجعه به پزشک به علت دیگری تشخیص داده می‌شود. اغلب کودکان بدون علامت هستند و ممکن است علایم غیر اختصاصی مثل سردرد٬ ضعف٬ سرگیجه٬ خستگی٬ اختلال رشد یا اختلالات خواب داشته باشند. باید توجه کرد که فشار خون بالا را قاتل ساکت می‌نامند؛ زیرا اغلب بدون علامت است. البته فشار خون بالا در بچه‌ها بیشتر ثانویه به علت بیماری‌های کلیوی به خصوص عفونت ادراری است.

بنابر اعلام انجمن نفرولوژی کودکان ایران، باید توجه کرد که بعضی دارو‌ها باعث افزایش فشارخون می‌شود؛ بنابراین توصیه می‌شود بدون تجویز پزشک و خودسرانه دارو مصرف نشود. با توجه به اهمیت بیماری فشار خون توصیه می‌شود فشارخون در تمام بچه‌های بالای ۳ سال اندازه‌گیری شود.

نحوه کنترل فشار خون بالا

- داشتن برنامه غذایی سالم شامل استفاده از میوه و سبزیجات٬ فراورده‌های لبنی و شیر کم چرب٬ کم کردن مصرف شیرینی و نوشابه‌های حاوی شکر٬ استفاده از گوشت سفید مثل ماهی و مرغ٬ حبوبات٬ غلات سبوس دار، پسته و بادام و استفاده کمتر از گوشت قرمز و غذا‌های چرب می‌شود.

این برنامه غذائی از افزایش چربی خون جلوگیری می‌کند و مواد غذایی موثر در کاهش فشارخون مانند پتاسیم٬ کلسیم و منیزیوم را فراهم می‌کند. این رژیم غذایی ممکن است به طور موقت باعث نفخ شکم و اسهال شود. برای پیشگیری از آن توصیه می‌شود، به تدریج مقدار میوه و سبزیجات و غلات افزایش یابد.

- کاهش مصرف نمک: بعضی مردم مثل افراد مسن٬ چاق٬ بیمارانی که مرض قند یا بیماری کلیوی دارند، به نمک حساس هستند و دفع نمک توسط کلیه‌ها در این افراد مختل است؛ بنابراین توصیه می‌شود که مصرف روزانه نمک بیشتر از شش گرم (معادل یک قاشق چایخوری) نباشد. غذا‌های ﺁماده، نان و غذای رستوران‌ها حاوی مقادیر زیادی نمک هستند؛ بنابراین بهتر است از این غذا‌ها استفاده نشود.

- حفظ وزن مناسب و کاهش وزن در صورت چاق بودن: وزن بالا می‌تواند باعث افزایش فشارخون شود. در واقع افزایش فشارخون شما می‌تواند به علت افزایش وزن باشد. باید توجه کرد که کم کردن وزن باعث کم شدن فشار خون می‌شود. از طرفی وزن بالا خطر بیماری‌های قلبی٬ افزایش چربی خون و مرض قند را افزایش می‌دهد. برای کاهش وزن افراد چاق٬ توصیه می‌شود از غذا‌های کم کالری و کم کربوهیدرات استفاده شود وهمچنین ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی جزو برنامه روزانه فرد باشد.

باید توجه کرد که ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی یکی از مهمترین عوامل پیشگیری و کنترل فشارخون بالا است. ورزش خطر بیماری‌های قلبی را هم کاهش می‌دهد. ۳۰ دقیقه ورزش یا فعالیت فیزیکی متوسط شامل پیاده‌روی تند، دوچرخه سواری٬ شنا و ... بیشتر روز‌های هفته لازم است. می‌توان ۳۰ دقیقه را به دوره‌های کوتاه‌تر ۱۰ دقیقه‌ای تقسیم کرد. استفاده از پله بجای آسانسور٬ عدم استفاده از وسیله نقلیه شخصی برای محل کار برای جلوگیری از افزایش وزن و ثابت نگه داشتن وزن مفید است. درافراد چاق توصیه می‌شود روزانه ۶۰ دقیقه فعالیت فیزیکی داشته باشند.

فعالیت فیزیکی منظم و کاهش کم تحرکی اثرات خوبی روی وزن و جلوگیری از افزایش فشار خون دارد.

در عین حال اگر تغییر در شیوه زندگی باعث پایین ﺁوردن فشار خون نشد، مصرف دارو لازم است. البته حتی با مصرف دارو تغییر در شیوه زندگی نیز نیاز است. در صورت مصرف داروی فشارخون لازم است که مرتبا توسط پزشک معالج خود در مورد مصرف درست و مقدار مناسب دارو ویزیت شوید. در صورت بروز عوارض ناخواسته دارو با پزشک خود تماس بگیرید. دارو را همانطور که تجویز شده است استفاده کنید و برای اینکه خوردن دارو را فراموش نکنید، آن را در مکانی که در معرض دید است، قرار دهید.

به یاد داشته باشید برای اینکه زندگی سالم داشته باشید باید:

- وزن مناسب خود را حفظ کنید.

- فعالیت فیزیکی منظم داشته باشید.

- برنامه غذایی سالم داشته باشید.

- نمک رژیم غذایی خود را کاهش دهید.

- در صورت تجویز دارو ﺁن را به طور صحیح استفاده کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • وضعیت فرزندآوری در کشور/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال/ کاهش چشمگیر روند رشد منفی جمعیت در سال ۱۴۰۲
  • فشار خون بالا را این گونه کنترل کنید
  • کیومرث هاشمی: با زحمات فدراسیون ژیمناستیک، سهمیه المپیک کسب شد
  • کیومرث هاشمی: کسب سهمیه المپیک توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • هاشمی: کسب سهمیه توسط الفتی اتفاق بزرگی برای جامعه ورزش است
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار وام ازدواج هستند
  • ۱۴۹۱۵۱ نفر در صف انتظار تسهیلات ازدواج هستند
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟