Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:59:45 GMT

علاقه‌مندی پاکستانی‌ها به یادگیری زبان فارسی

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۷۸۸۶۷

علاقه‌مندی پاکستانی‌ها به یادگیری زبان فارسی

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، بنابه دعوت فاطمه فیاض استاد زبان فارسی دانشگاه لمز، علی‌اکبر رضایی‌فرد رییس خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در مراسم اختتامیه دوره زبان فارسی دانشگاه لمز لاهور حضور یافت و سخنرانی کرد.

 فیاض در ابتدای این برنامه که در محیط برنامه برخط «زوم» برگزار شد، از فعالیت‌های چشم‌گیر خانه فرهنگ ایران در طی سال‌های گذشته و به ویژه در ایام کرونا تقدیر و تشکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد زبان فارسی دانشگاه لمز که دانش‌آموخته دکتری زبان فارسی از دانشگاه تهران است، ایران را مهد تمدن و سرزمینی دارای فرهنگ بسیار غنی زبان‌های مختلف آیین‌ها، باورها، فرهنگ‌ها، هنرهای متنوع و چشم گیر دانست.

فیاض عنوان کرد: با وجودی که رشته زبان فارسی و کرسی فارسی در دانشگاه لمز هنوز ایجاد نشده است و دانشگاه لمز بزرگترین و پیشرفته ترین دانشگاه خصوصی پاکستان است، اما درس فارسی به عنوان درس اختیاری، علاقه‌مندان بسیاری دارد.

وی افزود: دانشجویانی که این درس‌ها را انتخاب می‌کنند از رشته‌های مختلف درسی از جمله تاریخ، روابط بین الملل، اقتصاد، حقوق و ادبیات انگلیسی در کلاس‌های آموزشی زبان فارسی حضور می‌یابند و پس از تشدید شرایط کرونا و برقراری قرنطینه این کلاس‌ها در محیط «زوم» در دانشگاه توسط دانشگاه برپا شد، دانشجویان با علاقه‌مندی فراوان نسبت به پیگیری و یادگیری زبان فارسی اقدام می‌کنند.

دین اسلام و زبان فارسی مهمترین عناصر دوستی فرهنگی ایران و پاکستان

علی‌اکبر رضایی‌فرد با خواندن حکایتی کوتاه از گلستان سعدی شیرازی سخنان خود را آغاز کرد. وی عمر هشتصد ساله زبان فارسی در شبه قاره هند را یکی از مهمترین عناصر دوستی فرهنگی دو کشور و دو ملت برشمرد.

نماینده فرهنگی کشورمان، دین اسلام را به عنوان رشته محکم در دوستی دو سرزمین دانسته و عرفان و تصوف را که از ایران به این سرزمین به ارث رسیده است، یکی از زیباترین جلوه‌های معنوی و همین طور شکوفایی زبان فارسی دانست.

وی اشعاری از سعدی شیرازی و علامه اقبال لاهوری را که به فارسی بودند برای دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه لمز خواند و عنوان کرد: زبان فارسی بسیار آهنگین است و موسیقی زیبایی دارد و دیگران از شنیدن کلام و آوای آن لذت می‌برند.

رضایی‌فرد از دانشجویان دعوت کرد که در فصل تابستان از دوره‌های آموزشی زبان فارسی خانه فرهنگ ایران در فضای مجازی بهره‌مند شوند که مورد توجه حاضران قرار گرفت.

برچسب‌ها پاکستان آموزش زبان فارسی بنیاد سعدی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان آموزش زبان فارسی بنیاد سعدی پاکستان آموزش زبان فارسی بنیاد سعدی زبان فارسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۸۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت

نشست رسانه‌ای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی یکشنبه -۱۶ اردیبهشت- با حضور محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، سعد سکندرخان رئیس موسسه فرهنگی اکو، سیدجواد موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی و محمد حسین‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

محمود شالویی در این نشست با اشاره به اینکه جوانان باید بیش از هر زمان دیگر به هویت ایرانی افتخار کنند، گفت: فردسی مظهر افتخار به ایران به شمار می‌رود، امیدوارم با برگزاری برنامه‌هایی بتوانیم کاری کنیم تا او را به نسل جدید بشناسانیم. اقدامات انجمن مفاخر به کتاب، برگزاری بزگداشت‌ها و همایش‌ها محدود نمی‌شود، ساخت مجموعه تلویزیونی، پویانمایی و فیلم سینمایی در دستور کار ما قرار گرفته و در نشست خبری درباره همکاری بنیاد فارابی و سازمان سینمایی اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی با تاکید بر اهمیت معرفی جهانی فردوسی، افزود: امیدوارم در معرفی فردوسی از ابزار و زبان روز استفاده بیشتری شود و بتوانیم این برنامه‌ها را برای جهانیان قابل استفاده کنیم. در گرامیداشت فردوسی موضوع توجه به زبان فارسی بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار می‌گیرد. در لابه‌لای اقدامات، محور بودن زبان فارسی را در مورد توجه قرار می‌دهیم. ترجمه شاهنامه به زبان‌های زنده دنیا را با جدیت آغاز خواهیم کرد و سال آینده از تعداد ترجمه‌ها سخن خواهیم گفت.

سعد سکندرخان با اشاره به اینکه یکی از وظایف موسسه فرهنگی اکو برگزاری رویداد‌های فرهنگی در زمینه بزرگداشت مفاخر است، گفت: شخصیت فردوسی فرصت خوبی برای برگزاری این رویداد‌ها است. شخصیت‌هایی مانند مولانا و فردوسی به یک مرز و بوم محدود نمی‌شوند و به همه جا تعلق دارند.

رئیس موسسه فرهنگی اکو ادامه داد: اشعار فردوسی آنقدر زیبا است که اگر قرار بود در آن زمان جایزه نوبل ادبی فعال باشد، قطعا این جایزه به فردوسی تعلق می‌گرفت. متاسفانه تا به حال ترجمه‌ای از شاهنامه فردوسی به زبان اردو ندیدم، آرزو دارم بتوانم این کتاب را به زبان اردو بخوانم. البته یادگیری زبان فارسی را آغاز کردم.

او با اشاره به همکاری میان موسسه اکو و انجمن مفاخر، توضیح داد: از سال گذشته همکاری میان اکو و انجمن مفاخر شروع شده است. یکی از مهم‌ترین آنها بزرگداشت سعدی بود.

محمد حسین‌زاده با تاکید بر اینکه فردوسی با پایداری و مقاومت زبان فارسی را حفظ کرد گفت: فردوسی با حفظ جغرافیای فرهنگی رستم‌ها، سیاوش‌ها را تربیت کرد، وظیفه ما است که با بزرگداشت او و میراث او یعنی شاهنامه به راهش ادامه دهیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به پیچیدن ندای مظلومیت مردم فلسطین در جهان، ادامه داد: امسال به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی و انجمن مفاخر سازمان‌ها و نهاد‌های مختلفی برنامه‌هایی برای فردوسی ترتیب دادند. در مشهد تمرکز این اقدامات انجام می‌شود.

او با اشاره به اینکه در طول دو سال گذشته از حماسه پژوهان تقدیر شده است، افزود: آثار و تلاش‌های این پژوهشگران در تاریخ کشور ماندگار است. تلاش است ورودی شهر‌های مختلف در سراسر کشور به نام فارسی باشد و میدان یا خیابانی را با نام فردوسی داشته باشد.

سیدجواد موسوی حکیم ابوالقاسم فردوسی را متعلق به دنیا و ایران دانست و ادامه داد: روز ۲۵ اردیبهشت بزرگداشت فردوسی، برنامه‌هایی در بخش‌های علمی، پژوهشی، فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی ادامه داد: روز بزرگداشت فردوسی با ایام دهه کرامت مصادف شده است. دبیرخانه ستاد اجرایی نتیجه ۶ ماه اقدامات خود را انجام داد، تا معرفی شخصیت فردوسی در عرصه عمومی ممکن شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • پایگاه بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران در دسترس قرار گرفت
  • جیمی کرگر در خصوص سرمربی جدید لیورپول: انتخاب مورد علاقه من ژابی آلونسو بود / زیرنویس فارسی
  • جایزه نوبل ادبی باید به فردوسی تعلق می‌گرفت
  • دیدار رئیس سازمان فرهنگ با معاون وزیر خارجه ارمنستان
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • شاعری که براساس دانش ادبی شعر نسروده!
  • کتاب آموزش زبان انگلیسی برای مبتدیان
  • ببینید | ادبیات فارسی بر قله جهان