Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه ایرنا ،پایگاه مدرن دیپلماسی با انتشار گزارشی به نقل از زامیر احمد عوان نوشت:، جنوب آسیا بخش بسیار مهمی از این جهان است و با برخورداری از آب و هوا ، توپوگرافی، قومیت، زبان ، ادیان مختلف و متنوع یک جهان یکتا است. از حیث داشتن ذخایر و منابع طبیعی مانند کوهها ، یخچالها ، دریا و غیره برای گردشگری هم غنی است و از کشاورزی غنی هم برخوردار است اما با این حال از لحاظ اقتصادی ضعیف و عقب مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 "زامیر احمد عوان" کارشناس پاکستانی و عضو "مرکز جهانی سازی چین"  نویسنده این گزارش آورده ا ست: ابتکار کمربند و جاده که شی جین پینگ رئیس جمهوری  چین آن را راه اندازی کرده است یک بارقه امید برای کل منطقه جنوب آسیا است.  بسیاری از کشورها بطور رسمی یا غیررسمی به این طرح پیوسته اند. پاکستان و میانمار از منتفعان اصلی این طرح هستند. در حالی که کریدور اقتصادی چین – پاکستان پروژه اصلی کمربند و جاده است و تا حد زیادی پیشرفت کرده است ، ۲۲ پروژه هم تکمیل شده و اکنون به بهبود اجتماعی – اقتصادی پاکستان کمک می کنند. همین تعداد پروژه هم در صف اجرا هستند. میانمار نیز مطابق کریدور چین – بنگلادش – میانمار که یکی از موفقیت های طرح کمربند و جاده است در این پیوند وارد شده است.

وی افزود: نپال به مدت دهه ها زیر نفوذ هند قرار داشت و از این هژمونی لطمه می دید .  وضع وقتی بدتر شد که هند در سال ۲۰۱۵ نپال را محاصره اقتصادی کرد و نپال با کمبود شدید غذا و سوخت و برق و دارو مواجه شد . نپال در نهایت تصمیم گرفت که به چین نزدیک شود و پکن به نپال کمک نمود و از توسعه اجتماعی و اقتصادی آن حمایت کرد.

نویسنده این گزارش افزود: بنگلادش ، سریلانکا ، مالدیو ، بوتان نیز تحت این هژمونی بودند. هند با همه همسایگان خود مناقشه مرزی داشت و در چنین شرایطی طبیعی بود که این کشورها درصدد یافتن حمایت کشوری قوی تر از هند باشند و از این رو به سمت چین متمایل شدند.

بر اساس این گزارش ، هند تنها کشور جنوب آسیا است که با ابتکار کمربند و جاده مخالف است در حالی که بقیه جنوب آسیا با آن موافق هستند.

این کارشناس منطقه جنوب آسیا افزود: ابتکار کمربند و جاده طرحی برای تقویت ارتباطات و پیوندها و ارتقای زیرساخت ها و مبارزه با فقر و گرسنگی است و این چیزی است که جنوب آسیا نیازمند آن بوده است و اشتراک منافع با چین موجب شده که تمام جنوب آسیا تحت خانواده کمربند و جاده قرار گیرد. همچنین نیاز به تقویت همکاری بین کشورهای جنوب آسیا وجود دارد و این امر ممکن است نیازمند کاهش مقررات ویزا و ارتقای گردشگری و تبادل محققان برای ایجاد درک و هارمونی باشد. افزایش تماس های مردمی به فرصتهای بیشتر همکاری منجر خواهد شد.

دراین گزارش آمده است: توافق چین – ایران نقش مهمی در این منطقه ایفا خواهد کرد . چین متعهد به سرمایه گذاری درایران شده است.

نویسنده نتیجه گرفته است: تعمیم و امتداد خانواده کمربند و جاده به ایران ، افغانستان ، ترکیه ، آسیای مرکزی و اوراسیا از نگاه جنوب آسیا یک تحول مثبت است و برای آینده بسیار خوشبینانه است. کمربند و جاده به عنوان عامل تسهیل کننده و ارتقا دهنده درک ، هارمونی و توسعه در این منطقه از جهان عمل می کند.

برچسب‌ها هند پاکستان جمهوری خلق چین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هند پاکستان جمهوری خلق چین هند پاکستان جمهوری خلق چین کمربند و جاده جنوب آسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۷۹۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش‌زنده؛ ایران ۲ - تایلند ۰

تیم ملی فوتسال ایران در فینال جام ملت‌های ۲۰۲۴ آسیا از تایلند میزبان دو بر صفر پیش است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، دیدار فینال جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۵ آسیا ظهر امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ از ساعت ۱۴:۳۰ به وقت ایران در سالن بانکوک آرنای تایلند میان تیم‌های ملی فوتسال ایران و تایلند، دو فینالیست هفدهمین دوره رقابت‌های فوتسال قهرمانی قاره‌کهن آغاز شده است و به احتمال فراوان پس از ۴۰ دقیقه زمان بازی یا در وقت‌های اضافه و شاید هم ضربات پنالتی قهرمان هفتمین دوره جام ملت‌های آسیا مشخص خواهد شد.

فینال جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا

دیدار تیم‌های ملی ایران و تایلند

سالن: بانکوک‌آرنای تایلند

گل‌ها: مهدی کریمی (ایران)، سعید احمدعباسی (ایران)

کوبل‌داوری: فهدبدیر الهوسانی (داور اول)، آن یان (داور دوم)، هیرویوکی کوبویاشی (داور سوم)، ترونگ دانک (داور وقت‌نگهدار) و لیون جیانکیائو (داور چهارم)

ترکیب تیم ملی فوتسال ایران:

(مسعود) باقر محمدی، محمدحسین درخشانی، مهدی کریمی، سالار آقاپور و بهروز عظیمی.

سرمربی: وحید شمسایی

شرح گل‌ها:

۱ - ۰ (مهدی کریمی، ایران): تیم ملی فوتسال ایران با یک کار تمرین شده توسط ملی‌پوشان خود از روی ضربه اوت و با شلیک دیدنی مهدی کریمی، گل اول بازی را به ثمر رساندند. مهدی کریمی برای دومین مرتبه در برابر تایلند موفق به گلزنی شد و تعداد گل‌های خود در جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا را به عدد پنج رساند.

۲ - ۰ (سعید احمدعباسی، ایران): سعید احمدعباسی، آقای‌گل فعلی جام ملت‌های فوتسال ۲۰۲۴ آسیا، چند دقیقه پس از گل نخست یوزه‌ای ایرانی، پاس بی‌نقص و معرکه مسلم اولاد قباد را به گل تبدیل کرد و اختلاف را به دو گل رساند. پیش از به ثمر رسیدن این گل، اولادقباد و علی‌اصغر حسن‌زاده، یک‌ودوی زیبایی را داشتند که گل دوم ایران را به همراه داشت.

شرح بازی:

پس از گذشت سه دقیقه از زمان بازی شاگردان وحید شمسایی کاملاً نبض بازی را در دست گرفتند و به‌خوبی خلق موقعیت کرده‌اند که دروازه‌بان حریف چند واکنش خوب را از خود نشان داد.

وورساک بازیکن تایلند در موقعیت بسیار خوب گلزنی و تک‌به‌تک با باقر محمدی قرار داشت که خوشبختانه ضربه او به تور کناری دروازه برخورد کرد و خطر رفع شد.

میگوئل رودریگو، سرمربی تیم ملی تایلند، بلافاصله پس از دریافت گل دوم، تقاضای تایم استراحت کرد. تایلند در دیدار نیمه‌نهایی نتیجه سه بر یک باخته را کامبک زده بود.

تایلندی‌ها در دقایق اخیر سعی کرده‌اند با شوت‌زنی دروازه ایران را تهدید کنند که باقر محمدی چندین بار واکنش‌های خوبی داشته و ضربات آن‌ها را مهار کرده است.

در حالی که بیش از هشت دقیقه تا پایان نیمه نخست باقی مانده است. تیم‌ملی ایران چهار خط شده و در صورت اینکه دو خطای دیگر مرتکب شوند. محدودیت خطا به پایان می‌رسد و تایلندی‌ها صاحب ضربه پنالتی نقطه دوم شدند.

نکات‌ویژه:

تیم ملی فوتسال ایران برای پانزدهمین‌بار به فینال رقابت‌ها راه پیدا کرده است که از این حیث دست‌نیافتنی به‌شمار می‌رود و می‌تواند به سیزدهمین قهرمانی‌اش در این مسابقات دست پیدا کند تا همچنان بدون رقیب در صدر فهرست بماند.

همچنین تیم ملی فوتسال تایلند درحالی برای سومین بار فینال آسیا را تجربه می‌کند که تاکنون سابقه قهرمانی در این رقابت‌ها را نداشته است و در خانه این به‌دنبال تحقق این رؤیا است.

کد خبر 748820

دیگر خبرها

  • معلمان جایگاه مهمی در آگاهی جامعه دارند
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • توانایی ایران در وصل شدن گذر جنوب شرق به اروپای شرقی
  • طرح‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار
  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • گزارش‌زنده؛ ایران ۲ - تایلند ۰
  • استان‌ها در ۶۲ رشته طرح زنجیره‌های ارزش راهبردی فعالیت دارند
  • اولویت زنجیره ارزش بادام و آبزی‌پروری در چهارمحال و بختیاری
  • جابجایی بیش از ۵ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل