Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@23:14:42 GMT

بیغش «غش» کرد

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۰۰۴۶

بیغش «غش» کرد

گروه سیاست سایت فردا: اظهارات روز‌های اخیر یکی از نمایندگان مجلس یازدهم درخصوص قرارداد اقتصادی ایران و چین موجب شد تا رسانه‌های بیگانه با دست مایه قرار دادن آن نسبت به این موضوع واکنش‌های مختلفی داشته باشند.
بیغش سابقه نمایندگی در دورهٔ هشتم مجلس را دارد و در دولت دوم محمود احمدی‌نژاد نیز استاندار خراسان شمالی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او البته این سمت را بعد از آن به عهده گرفت که در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی رد صلاحیت شد. او در دوره یازدهم انتخابات مجلس تأیید صلاحیت شده و در انتخابات با کسب ۲۴۴۵۲ رکورد آرای بالای ۵۰ درصد نماینده شهر شازند شد.
ماجرای اخیر از آنجا شروع شد که احمدی بیغش نماینده مردم شازند در مجلس یازدهم و استاندار خراسان شمالی در دولت محمود احمدی نژاد در گفت و گویی تلویزیون ادعا کرد: «واگذاری جزیره‌های کشور به چین، واقعیت دارد، ولی با فشار مردم و مجلس جلوی آن گرفته خواهد شد»!
این اظهارات جنجال برانگیز سبب شد تا این نماینده مجلس با واکنش‌های زیادی از داخل و خارج از مجلس روبه رو شده و در نهایت با عبارت «سخن ما آیه قران نیست که هرآنچه بگوییم درست باشد. احتمال دارد که ما در روز موضوعاتی که مطرح کنیم که بعدا متوجه اشتباه بودن آن‌ها شویم. به همین دلیل نیز بنده با شهامت اعلام می‌کنم که آنچه در آن مصاحبه گفتم تنها یک «خلط کلامی» بوده است.» از سوی بیغش سرهم بندی شود.
اما این داستان به همین جا هم ختم نشده و برخی چهره‌های سیاسی خواستار برخورد مجلس با این نماینده شدند. به عنوان مثال محمدسعید احدیان، دستیار رییس مجلس شورای اسلامی، در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «ادعای واگذاری یا دادن اختیار تامّ جزایر ایرانی به طرف خارجی، دروغ محضی است که چندین بار با انگیزه‌های گوناگون توسط افراد مختلف مطرح شده است. ‏خوب است آقای احمدی بیغش در مورد انگیزۀ خود در طرح مسائل غیرواقعی مرتبط با امنیت و تمامیت ارضی کشور پاسخگو باشند.»

حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهوری در توییتی خواستار واکنش هیات نظارت بر رفتار نمایندگان شده و وزارت خارجه هم در بیانیه‌ای خواستار رسیدگی هیات رئیسه به این «سخنان غیر مسئولانه» شد.
در همین زمینه فداحسین مالکی دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به اظهارات بی غش گفت: «هیچ زمانی و تحت هیچ شرایطی قرار نبوده که جزیره کیش یا هرکجای دیگر از خاک ایران در اختیار چین یا کشور دیگری قرار گیرد. این قرارداد در سال ۹۴ بر اساس مذاکرات میان رؤسای جمهور دو کشور ایران و چین تنظیم شد، اما لازم است که با نگاه کارشناسی در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. از طرفی چین در حال تبدیل شدن به بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی دنیا بوده و از آمریکا جلو خواهد زد و قرار است که دو کشور از این قرارداد سود ببرند.» البته مالکی این را هم اضافه کرده بود که البته اگر کسی بخواهد به واسطه این قرارداد شیطنتی انجام دهد، بداند که مجلس این اجازه را نخواهد داد و آن را به طور کامل بررسی خواهد کرد.
در همین راستا یعقوب رضازاده عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز طی سخنانی با اشاره به تبادلات اقتصادی بین ایران و چین اشاره کرده: «ما منابع انرژی عظیمی از نظر نفت و گاز در دنیا داریم و کشور چین به دلیل جمعیت بالایش و به عنوان بزرگترین مصرف کننده جهان می‌خواهد انرژی خود را از کشور ما تامین کند. برای این کار چین زیرساخت‌ها و تقویت تکنولوژی را در کشورمان انجام می‌دهد و از نظر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مبادلاتی با ما خواهد داشت. کما اینکه در حال حاضر هم چین دومین مبادله کننده اقتصادی با آمریکا است، اما آمریکا و اسرائیل به دلیل منافع شان به دنبال شیطنت بازی‌هایی هستند همچون اینکه بیان می‌کنند قرار است در این قرارداد کیش واگذار شود که اساسا درست نیست. هدف پشت پرده هم زیر سوال بردن قرارداد است.»
او هم مثل فدامالکی در پایان سخنانش تاکید کرده: «این اطمینان را به مردم می‌دهیم که قرار نیست حتی یک وجب از خاک کشورمان واگذار شود، این‌ها صرفا تبلیغات بیگانگان به خصوص آمریکا و اسرائیل است. صرفا تفاهم نامه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، نظامی و فرهنگی بین ایران و چین بوده که در آن منافع دو کشور دیده شده است.»
پس از این اظهارات و انتقادات شدیدی که از وی صورت گرفت بی غش به دنبال تکذیب اظهاراتی برآمد که از تریبون رسانه ملی پخش شده بود.

وی در گفتگو با خبرآنلاین در خصوص اظهارات منتشر شده اش اظهار داشت: «بنده به هیچ عنوان این موضوع را قبول ندارم که یک واگذاری در حال شکل گرفتن بوده و طرح این موضوع بیشتر شبیه به یک «دیوانگی» است.» وی سپس با استفاده از عبارت
«کاغذ پاره» عنوان کرد: «هر قرارداد و معاهده بین المللی الزاما باید در مجلس مطرح شده و با نظر مثبت نمایندگان تبدیل به یک سند اجرایی شود، در غیر این صورت هر قراردادی که از ذیل نظر مجلس عبور نکند و یا با رأی منفی نمایندگان روبرو شود، در اصل یک «کاغذ پاره» خواهد بود.
اما نکته جالب در اظهارات بیغش، تکذیب پی در پی مطالبی است که در مقابل دوربین تلویزیونی به آن اشاره داشته و گویی به خاطر نمی‌آورد که بیان هر عبارت و کلمه از لسان یک نماینده مجلس به عنوان یک شخصیت حقوقی تا چه اندازه می‌تواند اثرات داخلی و بین المللی فراوانی بر سیاست‌های خارجی کشور داشته و نگاه جامعه جهانی را نسبت به موضوعات حساسی نظیر قرار ایران و چین برانگیزد.
احمدی بیغش به آسانی حرف‌های خود را تکذیب کرده و با بیان اینکه: «فرض کنیم یک مقام با مسئولان یک کشور ثالث صحبت می‌کند، شاید در آن دیدار مسائلی در حد گفتگو نیز شکل بگیرد، اما باید توجه داشت که مباحث مطرح شده در حد حرف است.» تلاش دارد تا توپ را در زمین دیگران انداخته و خود را از اظهارات نابخردانه و نسنجیده اش مبرا سازد.
وی درپاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «در مواجهه با این مطلب که پس از اظهارات شما، رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور در حال مانور دادن بر روی موضوع واگذاری چند جزیره به چینی‌ها هستند، بیان داشت: ما نباید به رسانه‌های معاند توجه کنیم. آن‌ها «مشتی احمق» هستند که با این موضوعات نان می‌خورند. سخن ما آیه قرآن نیست که خالی از اشکال باشد».
اما این تکذیبیه‌ها موجب نشد که دولت به سخنان اولیه او واکنش نشان ندهد. روابط عمومی وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعیه‌ای اظهارات وی در گفتگو با صدا و سیما مبنی بر اینکه «بنا بوده است اختیار جزایر ایرانی به چین واگذار شود» را از اساس کذب خواند و تکرار اینگونه ادعا‌های بی اساس را ضربه شدید به منافع ملی جمهوری اسلامی ایران دانست و با اشاره به پیامد‌های اینگونه اظهار نظر‌های غیر مسئولانه، از هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی خواست نسبت به اینگونه موارد رسیدگی شایسته صورت پذیرد. روابط عمومی وزارت خارجه در ادامه، ضمن رد هرگونه ادعا درباره واگذاری، اجاره، مدیریت یا دیگر اشکال ادعایی در خصوص جزایر ایرانی تصریح کرد: سند همکاری‌های ۲۵ ساله با چین که از اعتماد عالی و روابط جامع راهبردی میان دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین حکایت دارد، افتخار آمیز و در راستای منافع ملی است و انتظار این بود که پس از توضیحات مفصل وزیر محترم امور خارجه در نشست هفته گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، شاهد تکرار اینگونه مطالب که در عمل ضربه به اعتبار اظهارات نمایندگان مجلس و خدشه به منافع ملی است، نباشیم.
به نظر می‌رسد در وهله نخست برای مقابله با چنین اظهارنظر‌هایی و پیش گیری از تکرار آن باید شورای نظارت بر نمایندگان مجلس شورای اسلامی برخوردی جدی و متناسب با اظهارات احمدی بیغش را در دستور کار خود قرار دهد. تذکر جدی و کتبی به او درخصوص عدم تکرار چنین اظهاراتی و نیز تعلیق حضور او در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نیز منع گفت و گوی رسانه‌ای برای وی تا تاریخی مشخص می‌تواند از تبعات این اظهارنظر برای بیغش باشد.

نمايندگان مجلس يازدهم از آن رو كه اين مجلس نماد جريان انقلابي است بايد به شدت مراقب حرف و عمل خود باشند و در بيان مطالب و نكات با محاسبه و بدون هيجان عمل كنند.

منبع: فردا

کلیدواژه: بیغش جزایر ایرانی همکاری با چین مجلس یازدهم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران و چین احمدی بیغش دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۰۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور+ اسامی و حوزه‌های انتخابیه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست خبری جبهه مردمی ایران قوی با محوریت رونمایی از فهرست نهایی نامزدهای مورد حمایت در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی تمامی حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور با حضور سردار افشار، حجت الاسلام تقوی، محمد ناظمی اردکانی و اعضای شورای سیاستگذاری جبهه مردمی ایران قوی با نامزدهای مرحله دوم انتخابات شهر تهران برگزار شد.

بنابر روایت مهر، در ابتدای این نشست سردار علیرضا افشار با عرض تسلیت به مناسبت ایام شهادت بنیانگذار مکتب تشیع امام صادق (ع) گفت: جبهه مردمی ایران قوی متشکل از شش حزب و ۷۰ تشکل مردمی ستاد حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ می‌باشد که تلاش می‌کند در عرصه سیاسی یک نهاد انقلابی و جهادی با رویکرد خدمت ایثارگرانه بدون سهم خواهی از قدرت را پایه گذاری نماید.

رئیس شورای راهبردی جبهه ایران قوی ادامه داد: جبهه مردمی ایران قوی با تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می‌کوشد تا با بصیرت افزایی در جامعه، نهادینه سازی اخلاق سیاسی، کمک به حل مسائل مختلف نظام و جلب مشارکت مردم، وحدت و همدلی را در عرصه سیاسی به ارمغان بیاورد.

افشار اظهار کرد: تاکید جبهه مردمی ایران قوی به شایسته سالاری است لذا ما افرادی که در فهرست انتخاباتی جبهه پیشنهاد می‌دهیم در سایر ائتلاف‌ها، جبهه‌ها و جمعیت‌ها حضور دارند لذا ما مقید نمی‌دانیم که افراد منتسب به خودمان را معرفی کنیم و از همه گروه‌ها و حزب‌ها در لیست ما افرادی حضور دارند و شایسته‌ترین آنها هستند که به مردم معرفی می‌کنیم.

سردار افشار با بیان اینکه هدف اصلی جبهه مردمی ایران قوی در انتخابات‌ها جلب مشارکت مردم می‌باشد، افزود: باید به گونه‌ای عمل کرد که مردم احساس جدایی از مسئولین نکنند و مردمی زندگی کردن مدیران از شاخصه‌ها و مطالبات اصلی جبهه مردمی ایران قوی می‌باشد.

رئیس شورای راهبردی جبهه مردمی ایران قوی تصریح کرد: ان شاءالله ما بتوانیم با معرفی افراد متخصص، شایسته و انقلابی مجلس دوازدهم را به عنوان یک مجلس الگو و نمونه در مجلس شورای اسلامی داشته باشیم و در همین راستا جبهه مردمی ایران قوی کار خود را توسعه خواهد داد و سعی خواهد کرد فعالیت‌هایش فقط محدود به ایام انتخابات نباشد بلکه در بین انتخابات‌ها به اهدافی که اشاره شد فعالیت مستمر و قدرتمندی داشته باشد.

در ادامه این نشست سیدرضا تقوی با بیان اینکه انتخابات پیوند مردم با نظام است، اظهار کرد: انتخابات تعیین سرنوشت است و نمایندگان منتخب مردم باید سنگربان نظام و انقلاب در این مسئولیت خطیر باشند و با پرهیز از دنیاطلبی و رعایت اصول اخلاقی در این آزمایش و امتحان الهی در راستای خدمت به مردم در مسند نمایندگی مجلس سربلند و روسفید باشند.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران بیان کرد: مجلس باید به روز و دشمن شناس باشد تا بتواند به وظایف اصلی خود در کمیسیون‌ها در جهت قانونگذاری صحیح و رفع مشکلات مردم قدم بردارد.

رئیس فراکسیون روحانیت مجلس شورای اسلامی ادامه داد: باید تطمیع و زد و بندهای سیاسی را کنار گذاشت تا افراد شایسته و متخصص در ریاست کمیسیون‌ها و مجلس قرار بگیرند.

تقوی در پایان سخنان خود هرگونه اختلاف بر سر منافع حزبی و شخصی را سقوط ارزش‌ها قلمداد نموده و تاکید کرد: منتخبین مردم در مسند نمایندگی مجلس باید برای رضای خدا و مردم تمام تلاش خود را به کار ببندد و از نظرات نخبگان و کارشناسان حوزه‌های مختلف نیز استفاده و بهره‌های لازم را در جهت تشکیل مجلسی قوی و انقلابی صورت بدهند.

در پایان این نشست خبری محمد ناظمی اردکانی با ارائه گزارشی از فعالیت کمیته‌های تخصصی جبهه مردمی ایران قوی و ارائه نتایج تحقیقاتی و کارشناسی کمیته‌ها به معاون اول رئیس جمهور و معاون اقتصادی دولت بیان کرد: اولویت مجلس دوازدهم باید معیشت مردم و رفع مشکلات اقتصادی باشد و تلاش در جهت بهبود فضای حکمرانی کشور که از مطالبات اصلی رهبر معظم انقلاب می‌باشد باید به ملثه ظهور و بروز برسد.

دبیر کل جبهه مردمی ایران قوی، عدالت و رعایت قانون را از اصلی ترین وظیفه نمایندگان منتخب مجلس قلمداد کرده و خاطر نشان کرد: نمایندگان با استفاده از ظرفیت مردم و نهادهای مردمی باید مشارکت جدی مردم در اداره کشور را با توجه به شعار سال رقم بزنند و با استفاده از برنامه هفتم توسعه و همگرایی بین ارکان نظام و ایجاد وحدت حقیقی در مجلس دوازدهم کارآمدی خود را ثابت کنند.

ناظمی اردکانی در پایان سخنان خود با اشاره به رونمایی از فهرست نهایی مورد حمایت جبهه مردمی ایران قوی در مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: نامزدهای مورد حمایت جبهه در چند جلسه مستمر با حضور نامزدهای راه یافته به دور دوم و با رأی گیری از میان اعضای شورای سیاستگذاری جبهه مردمی ایران قوی انتخاب شده‌اند که به شرح ذیل اعلام می‌شود:

حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات، اسلامشهر و پردیس:

۱_ علیرضا سلیمی

۲_ محمدحسین حسین زاده بحرینی

۳_ عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی

۴_ زهره طبیب زاده نوری

۵_ مجتبی رحماندوست

۶_ ابراهیم عزیزی

۷_ حسین صمصامی

۸_ زهره سادات لاجوردی

۹_ سید نظام الدین موسوی

۱۰_ پیمان فلسفی

۱۱_ ابوالقاسم جراره

۱۲_ فاطمه قاسم پور

۱۳_ سمیه رفیعی

۱۴_ مجتبی زارعی

۱۵_ محمد سراج

۱۶_ سمیه گل پور

حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو:

۱_ علی جعفری آذر

۲_ رضا صدیقی

۳_ محمدحسین فرهنگی

۴_ سید محمدرضا میرتاج الدینی

حوزه انتخابیه شبستر:

محمود طاهری

حوزه انتخابیه میانه:

سید مرتضی حسینی

حوزه انتخابیه پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز:

امید علی رعنایی بیله سوار

حوزه انتخابیه سمیرم:

رحیم کریمی

حوزه انتخابیه لنجان:

حسین رجایی ریزی

حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس:

مصطفی سعیدی سیرائی

حوزه انتخابیه ورامین پیشوا و قرچک:

حسین نوش آبادی

حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف:

علی مولوی حقیقی

حوزه انتخابیه مشهد و کلات:

کاظم معتمدی فر

حوزه انتخابیه آبادان:

صادق کمائی

سید محمد مولوی

حوزه انتخابیه رامهرمز و رامشیر:

ابراهیم متینیان

حوزه انتخابیه خدابنده:

سعید رفیعی

حوزه انتخابیه زنجان و طارم:

محمد اسماعیلی

حوزه انتخابیه شیراز و زرقان:

سیداسماعیل حسینی
ابراهیم عزیزی

حوزه انتخابیه مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد:

سیروس سجادیان

حوزه انتخابیه کرمانشاه:

عبدالرضا مصری

جهانبخش امیری

حوزه انتخابیه گنبد کاووس:

قرجه طیار

حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی:

محمدرضا ملکشاهی راد

هادی هاشمی نیا

حوزه انتخابیه قائم شهر، سواد کوه و جویبار:

علی کشوری

مصطفی معلمی

حوزه انتخابیه ملایر:

احمد آریایی نژاد

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902945

دیگر خبرها

  • خجالت بکشید!
  • چرا اظهارات بایدن برای هند و ژاپن غافلگیرکننده بود
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور
  • پس لرزه ادعای نماینده تندرو مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /روابط با کشور همسایه به مشکل می خورد؟
  • رونمایی جبهه «ایران قوی» از لیست انتخابی خود در سراسر کشور+ اسامی و حوزه‌های انتخابیه
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • جبهه پایداری به دنبال کلید زدن «طرح صیانت جدید» در مجلس دوازدهم؟ 
  • اظهارات جدید سخنگوی ستاد انتخابات کشور درباره مرحله دوم انتخابات مجلس/ چه کسانی واجد شرایط رای دادن هستند؟
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران