Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-07@10:41:30 GMT

روحانی موفق کسی است که از پیامبر (ص) الگو بگیرد

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۰۹۰۲

روحانی موفق کسی است که از پیامبر (ص) الگو بگیرد

حجت الاسلام حدائق با اشاره به اینکه روحانی موفق کسی است که از پیامبر (ص) الگو بگیرد، گفت: امام جماعتی که سریع نماز بخواند و از مسجد خارج شود، نمی تواند امام جماعت موفقی باشد، پیامبر (ص) بعد از نماز به سوی مردم بر می گشتند و پیگیر مشکلات مردم بودند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، حجت الاسلام «علیرضا حدائق»، امروز (یکشنبه 29 تیر) در جمع خبرنگاران که در مدرسه علمیه «منصوریه» شیراز برگزار شد، گفت: حوزه علمیه منصوریه شیراز یکی از افتخارات شیراز است، این مدرسه سند تشییع شیراز به تعبیر آیت الله «ایمانی»، امام جمعه فقید شیراز، محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مدرسه علمیه «منصوریه» شیراز با اشاره به اینکه این مدرسه از کهن ترین مدارس علمیه کشور و فارس است که در سال 815 با حمایت «سید شهید» و «سید سند»، راه اندازی شد، تاکید کرد: این منطقه 600 سال قبل معروف به دشتک شیراز بوده است که از کهن ترین نقاط شیراز محسوب می شود.

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) فارس با تاکید بر اینکه حدود 9 سال قبل 24 سال نفر از فلاسفه آلمانی بر سر قبر این عالم بزرگ در مدرسه حضور یافتند، افزود: فلاسفه غرب به آثار قلمی این علما افتخار می کنند اما در شیراز ناشناخته است.

حجت الاسلام حدائق با تاکید بر اینکه این مدرسه سه طبقه بوده است که در زلزله 190 سال پیش 2 طبقه آن از بین می رود، یادآور شد: شیراز معروف به دارالعلم بوده و بخشی از علما در این مدرسه درس گرفته اند که نمونه آن ملاصدرا بوده است.

حجت الاسلام حدائق با یادآوری این مطلب که این حوزه یکی از فعالین حوزه در استان است، افزود: طلاب چندین پایه هر سال به عنوان برتر در استان معرفی می شوند و بیش از 200 دانش پژوه و طلبه در این حوزه مشغول به تحصیل هستند.

وی با تاکید بر اینکه این مدرسه چهار شهید دفاع مقدس به اسلام و انقلاب تقدیم کرد، اظهار کرد: مرحوم آیت الله العظمی «سید عبدالله شیرازی»، مرحوم آیت الله «محی الدین حائری شیرازی»، مرحوم آیت الله «صدرالدین حائری شیرازی»، مرحوم آیت الله «سید محمدمهدی دستغیب» و آیت الله «سید شرف الدین ملک حسینی» از جمله علمایی هستند که از این مدرسه درس آموختند.

حجت الاسلام حدائق با تاکید بر اینکه مرحوم آیت الله «یوسف حدائق» جز پنج روحانی اول مشروطه اول بود که با شهید مدرس دوستی نزدیک داشت و در زمان محمدعلی شاه قاجار به مصر به مدت 2 سال تبعید شد که عکس های وی در مجلس اول وجود دارد، افزود: امامت مسجد جامع «عتیق» توسط وی به شهید آیت الله «سید عبدالحسین دستغیب» اعطا شد و پیکر وی در ایوان حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) دفن شده است و به زودی کتاب زندگانی وی چاپ می شود.

وی با اشاره به اینکه مستند و کتابی پیرامون معرفی در این قرن اخیر در این مدرسه پرورش یافته اند، تدوین می شود، افزود: در دوران غیر کرونا بیش از یکصد طلبه در این حوزه زندگی می کردند.

حجت الاسلام حدائق با یادآوری این مطلب که وقف نامه «منصوریه» به گونه ای بود اولین درآمدها به ترمیم این مدرسه شود هیچ ابهامی در وقف نامه نیست، افزود: شیراز باید به عنوان پایگاه اهل بیت (ع)، معرفی شود و بدرخشد این شهر 400 سال قبل، دارالعلم بوده اما هنوز به آن جایگاه واقعی خودش نرسید.

حجت الاسلام حدائق با تاکید بر اینکه اردیبهشت 98 جلسه ای برای تجلیل از تربیت یافتگان این مدرسه برگزار شد، افزود: امسال هم مقرر شد این مراسم برگزار شود که شیوع کرونا آن را لغو کرد.

وی با اشاره به اینکه روحانی موفق آن کسی است که از پیامبر (ص) الگو بگیرد، پیامبر (ص) کوچه به کوچه و چهره به چهره به دنبال افراد می رفتند، امروز روحانیت باید روش پیغمبر (ص) پیش بگیرد، تاکید کرد: روحانیون موفق، روحانیونی هستند که راه پیامبر (ص) را ادامه دهد، پیغمبر (ص) هم بودند هم بی تفاوت نبودند، ما گاهی هستیم ولی بی تفاوت، گاهی نیستیم و بی خبریم.

حجت الاسلام حدائق با یادآوری این مطلب که امام جماعتی که سریع نماز را بخواند و از مسجد خارج شود، نمی تواند امام جماعت موفقی باشد، پیامبر (ص) بعد از نماز به سوی مردم بر می گشتند و پیگیر مشکلات مردم بودند، افزود: مسئول موفق مسئولی است که در دسترس باشد در مجموعه ای مدیر موفق، آن کسی است که آبدارچی راحت تر بتواند او را پیدا کند و هرچه به این اصول نزدیک تر شویم موفق تر خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه رسیدگی به امور نیازمندان در جریان کرونا، کاری ضروری است چرا که برخی ها به خاطر تعطیلی کرونا کار خود را از دست داده اند، تاکید کرد: کسی که گرفتار است حرفی نیست، اما کسی که وضع مالی خوبی دارند، بی انصافی است که اجاره بها را افزایش دهد آنان باید خدا را در نظر نگرفتند.

حجت الاسلام حدائق با تاکید بر اینکه برای برخی ها عبادت نیست، عادت است؛ نماز نیست، نرمش است و روزه نیست، رژیم غذایی است، تاکید کرد: خیلی ها از این شرایط می توانند آخرت خوبی برای خود رقم بزنند، سرافرازی برای آنانی که خوب کار کردند و سرافکندگی برای کسانی که مردود می شوند و کمک های مومنانه باید ادامه پیدا کند.

وی تاکید کرد: پیرامون حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، پس از زیارت حرم مطهر به حضرت شاهچراغ (ع) عرض کردم هرکس بهتر خدمت می کند، همان فرد انتخاب شود، اعتقاد دارم کسی که می آید باید فارغ از کارهای دیگر باشد چرا که در همه ابعاد این حرم باید توسعه یابد اما من اشتغال فراوانی دارم.

 

پایان پیام/130

منبع: شبستان

کلیدواژه: کرونا در فارس شیراز مرحوم آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۰۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)

آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) که به دعوت مسلمانان کشور برزیل برای حضور در همایش بین المللی «اسلام؛ دین گفتگو و زندگی» به این کشور سفر کرده بود، در مرکز اسلامی امام مهدی(عج) شهر سائوپائولو برزیل، حضور یافت و در جمع جوانان مسلمان در این مرکز اسلامی به سخنرانی پرداخت.

آیت الله رمضانی در این سخنرانی با اشاره به جایگاه اخلاق در اسلام اظهار کرد: یکی از نکات مهم در خصوص دین اسلام، بعد اخلاقی آن است، اسلام در صدد است که خود انسان را اخلاقی تربیت کند و جامعه نیز جامعه اخلاقی باشد. اخلاق از آن مقوله هایی است که وقتی وارد فضایل آن می شویم، می بینیم که با فطرت انسان، هماهنگ است. برخی از پستی های اخلاقی، مخالف فطرت می باشد. وقتی که قرآن به حقیقت نفس، قسم می خورد، جایگاه نفس و تمایل نفس حقیقی را به صورت قشنگ معرفی می کند، «وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا»، قرآن در ادامه می گوید که همه خوبی ها و بدی ها را به انسان الهام کردیم و شناساندیم، «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا». کسانی پیروز میدان هستند که خودشان را تزکیه و تربیت کنند و این افراد به فلاح و رستگاری می رسند، «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاهَا»

وی ادامه داد: خداوند همه زیبایی ها را در فطرت و وجود انسان، قرار داده است. مولوی یکی از عرفان بزرگ، یک مثال قشنگی می زند که یک نفر در خواب می بیند که باید تیری به کمان بزند و این تیر در هر کجا خورد، آنجا گنج است، او هم تیر را به کمان می کشید و می زد و تیر در هر کجا که می خورد، شروع به حفر زمین می کرد تا به گنج برسد، اما به گنج نمی رسید، جاهای مختلفی را کند، اما به گنج نرسید. برخی خیال کردند که این قضیه حقیقی است، چون این فرد، انسان بی ربطی هم نبود. فرماندار آنجا به این مرد گفت که تو دیگه حفاری نکن، تو مقدماتش را فراهم کن و حفاری بر عهده ما باشد و به گنج که رسیدیم، آن گنج را به صورت مساوی بین هم تقسیم می کنیم. آن کسی که به خواب این فرد می آمد، زیاد این کار را انجام می داد و می گفت که آنجا را حفر کن. به آن فرد گفتند که از این شخص بپرس که چرا ما این همه جا را کندیم، اما به گنج نرسیدیم، یعنی من را فریب می دهی؟ و از او بیشتر سوال کن. آن فرد هم در خواب این سوال را پرسید و آن شخص هم پاسخ داد که من گفتم تیر را به کمان بزن، ولی نگفتم که بکش، تو می رفتی می کشیدی و آن تیر ۴۰ متر آن طرف می افتاد و تو به گنج نمی رسیدی، تو این تیر را به کمان بزن بدون این که بکشی، رها کن. مرد بعد از بیدار شدن همان کار را انجام داد، تیر را روی کمان گذاشت و تیر در مقابلش افتاد و همان جا را حفر کرد و به گنج رسید. نتیجه این که گنج در وجود خود انسان است، انسان اگر خودش را مطالعه کند، به گنج می رسد.

اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می کند

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: اسلام گنج وجودی انسان را به او معرفی می کند، اما ما متاسفانه می خواهیم که از غیر جستجو کنیم و به گنج برسیم. شعر معروفی از حافظ است که سال ها دل طلب جام جم از ما می کرد، آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می کرد. اسلام در حقیقت می خواهد که انسان را انسان تربیت کند. انسان شدن، ویژگی های خاص خودش را دارد. انسان آن وقتی که انسان شد، به دیگران خدمت می کند، امانتدار خواهد بود، انفاق می کند و خیلی از فضایل دیگر در انسان رشد می کند. البته فهمیدن انسان شدن، بسیار مهم است. یک مثال می زنم تا این مسئله، روشن تر شود. یک پدر و یک پسر با هم دعوا داشتند و پسر بسیار پدرش را اذیت می کرد، این پدر به پسر می گوید که تو انسان نمی شوی، گفتن این حرف به پسر برخورد و او رفت چند جا درس خواند و همچنین فعالیت اجتماعی انجام داد پسر در ادامه، امیر یک استانی شد. او بعد از این به حاکمیت رسید، نامه ای را برای پدرش نوشت بدون این که بگوید من پسرت هستم، با این مضمون که من امیر، تو را فرامی خوانم، پدر نمی دانست فرزندش است و لذا بابت احضار شدن از طرف امیر حکومت، ترسید و باز و بندیلش را جمع کرد و پیش امیر رفت. وقتی که پدر وارد فضای عمارت حکومتی شد دید که پسرش آن بالا نشسته است، پسر به پدرش گفت که دیدی من آدم شدم، در حالی که تو به من می گفتی که تو آدم نمی شوی اما من به اینجا رسیدم. پدر به پسر گفت من به تو نگفتم که حاکم نمی شوی من به تو گفتم که آدم نمی شوی، تو آدم شدی؟ اگر آدم شده بودی پدر پیرت را به اینجا نمی آوردی.

آیت الله رمضانی با اشاره به راهکار تربیتی اسلام اظهار کرد: اسلام می خواهد که انسان را آدم تربیت کند، وقتی که انسان، آدم شود، عاشق می شود. قبل از پیامبر(ص)، جوان ها عاشق بودند، بعد از پیامبر(ص) هم آنها عاشق بودند، اما جوانان پیش از پیامبر(ص) به دنبال عشق های مجازی بودند و به خاطر این عشق ها، جنگ ها و نزاع های زیادی رخ داد. پیامبر(ص) که آمدند، عشق را معنا کردند و گفتند که عشق و علاقه، کمال به زیبایی ها است و بالاترین عشق، عشق به خداوند و محبت به خدا است. وقتی که عشق به خداوند بیایید، عشق به کمال و عشق به زیبایی ها و عشق به معنویت و عشق به خدمت هم می آید و انسان با عشق به دیگران خدمت می کند، این طور نیست که گدا به در خانه او برود، بلکه او با عشق به در خانه گدا می رود و به او کمک می کند.

وی ادامه داد: انسان اگر بخواهد انسان شود و خودش را تربیت کند، خودش را نباید ببیند. چون اگر بخواهد خودش را ببیند، دیگر آن حقیقت را نمی تواند ببیند. مولوی داستانی از شکایت پشه نزد حضرت سلیمان نقل کرد، پشه پیش حضرت سلیمان رفت و گفت که من از باد شکایت دارم، حضرت سلیمان گفت که از هر کسی که شکایت داری، باید او هم باشد و برای من این قضاوت کنم باید هم باید و هم پشه باشد، پشه به حضرت سلیمان گفت که من نمی گویم، تو به باد بگو که بیاد. باد تحت تسخیر حضرت سلیمان بود و او زبان حیوانات را هم می فهمید، حضرت سلیمان به باد گفت که بیا، باد که آمد پشه رفت، حضرت سلیمان به پشه گفت که تو هم باش تا من بررسی کنم که مشکل از کجا است، پشه گفت که مشکل من از باد است، هر کجا که باد باشد من نمی توانم باشم. مولوی از این داستان، نتیجه اخلاقی گرفت و گفت همان طوری که پشه و باد با هم جمع نمی شوند، خود بینی هم با خدابینی جمع نخواهد شد. انسان نباید خودبین باشد، بلکه انسان باید خودش را مخلوق خداوند ببیند و تسلیم او شود، وقتی که به تسلیم شدن رسید، مسلم می شود، اسلام در حقیقت به معنای تسلیم در برابر دستورات باری تعالی است.

ویژگی های مسلمان واقعی براساس روایات اهل بیت(ع)

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: مسلم هر کجا که باشد، دیگران احساس امنیت می کنند و مسلمان واقعی همین است. براساس روایات، مسلمان واقعی کسی است که دیگران از دست و زبان او در امان باشند. خیلی ها شاید در اسم مسلمان باشند، اما در معنا، مسلمان نیستند، پیامبر(ص) فرمودند که شما باید در معنا، مسلمان باشید. انسان وقتی به این جایگاه مسلمان بودن رسید، احساس مسئولیت می کند، اول در برابر خود و بعد در برابر همه مسلمانان احساس مسئولیت خواهد کرد، او اگر احساس مسئولیت نکند، حقیقتا، مسلمان نیست. پیامبر(ص) در روایتی فرمودند که «مَنْ أَصْبَحَ لا یَهْتَمُّ بِأُمورِ الْمُسْلمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ» اگر کسی صبح کند و به فکر اصلاح امور مسلمانان نباشد، مسلمان نیست.

آیت الله رمضانی با اشاره به لزوم احساس مسئولیت مسلمانان در برابر یکدیگر اظهار کرد: اسلام می گوید که در یک جامعه اسلامی، مشکل یک مسلمان، مشکل یک مسلمان دیگر نیز است. چون که مسلمان برادر مسلمان است، اگر او احساس درد می کند، تو هم باید احساس درد کنی، اگر او شاد باشد تو هم باید شاد باشی. سعدی شعر قشگی را دارد که بنی آدم اعضای یکدیگر هستند. انسان مسلمان نه تنها باید در برابر دیگر مسلمانان احساس مسئولیت کند، بلکه اگر یک غیرمسلمان همچون فردی مسیحی از او کمک بخواهد، باید به او کمک کند و اگر این کمک را انجام ندهد، مسلمان نیست. پیامبر(ص) در روایتی فرمودند که «مَنْ سَمِعَ رَجُلاً یُنادِی یا لَلْمُسْلِمِینَ فَلَمْ یُجِبْهُ فَلَیْسَ بِمُسْلِم»؛ (کسی که صدای انسانی را بشنود که فریاد می زند: ای مسلمانان به دادم برسید و کمکم کنید، کسی که این فریاد را بشنود و پاسخ نگوید، مسلمان نیست). یک مسلمان دیگران را بر خودش مقدم می کند، امام حسن(ع) گفتند که دیدم مادرم حضرت زهرا(س) در عبادت خود فقط برای همسایه ها دعا می کردند و در حالی که خودشان بیمار بودند، برای خودشان دعا نکردند. من از مادرم پرسیدم که چرا برای خودتان دعا نکردید، ایشان فرمودند که اول همسایه و بعد خانه.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) ادامه داد: روزی حضرت زهرا(س) به نزد پدرشان رسول اکرم(ص) آمدند و فرمودند که مهر من فرقش با دیگران چیست، همان جا خداوند به جبرئیل وحی کرد که جبرئیل به پیامبر(ص) بگوید که فاطمه هر چی بخواهد به او می دهم. حضرت زهرا(س) به پیامبر(ص) گفتند که امت شما در روز قیامت با مشکل مواجه هستند، من نمی خواهم که آنها در جهنم بسوزند، من می خواهم که آنها را شفاعت کنم با وجودی که ایشان را خیلی اذیت کردند. خداوند به جبرئیل گفت که این فرشته الهی به پیامبر(ص) بگوید که من شفاعت حضرت فاطمه(ص) را پذیرفتم و هر کسی را حضرت فاطمه(س) نگاه کند و شفاعت نماید. من قبول می کنم و حضرت زهرا(س) از شنیدن این خبر خیلی خوشحال شدند.

وی خاطرنشان کرد: حضرت زهرا(س) به حضرت امیرالمومنین(ع) آرامش می دادند. امام علی(ع) فرمودند هر چه که من غم داشتم، زمانی که حضرت زهرا(س) را می دیدم، تمام غم های عالم از من دور می شدند، نه من حضرت فاطمه(س) را اذیت کردم و نه ایشان من را اذیت کرد. زمانی که امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در مسجد، خبر شهادت حضرت زهرا(س) را به امام علی(ع) دادند، حضرت امیرالمومنین(ع) چند بار نشستند و بلند شدند، ایشان وقتی وقتی وارد خانه گشتند، عبا و عمامه خود را انداختند و پیش پیکر حضرت زهرا(س) آمدند و چند برابر ایشان را صدا زدند، اما جوابی نیامد تا این که حضرت امیرالمومنین(ع) گفتند که یا فاطمه، من پسرعموی تو علی هستم. در روایات آمده است که حضرت زهرا(س) فرمودند هر کس برای امام حسین(ع) گریه کند، من او را شفاعت می کنم. ما افتخار می کنیم که امام مان حضرت امیرالمومنین(ع) و مادرمان حضرت زهرا(س) هستند.

منبع: خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی
  • رونمایی از «رضای انقلاب» در حوزه هنری
  • داورزنی: وطن پرستی ویژگی اصلی استاد اسکویی بود
  • واکنش شورای نگهبان به اظهارات روحانی درباره دلایل رد صلاحیتش
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • شیوه رفتاری امام صادق (ع) بهترین الگو برای تقریب مذاهب است
  • آیین گرامیداشت مقام پیشوای ششم شیعیان در شیراز برگزار شد