Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@16:13:48 GMT

هشدار جدی برای جلوگیری از تب کریمه کنگو در تایباد

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۲۰۲۱

هشدار جدی برای جلوگیری از تب کریمه کنگو در تایباد

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شبکه دامپزشکی تایباد گفت: با توجه به شیوع بیماری تب کریمه کنگو در تربت‌جام و صالح‌آباد که همجوار با این شهرستان هستند و همچنین سابقه ابتلاء این بیماری در منطقه باید مردم این بیماری را جدی بگیرند.

دکتر حسن آذریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب‌دار و خون‌ریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود و این مهم با توجه به فرا رسیدن ایام عید قربان و افزایش کشتارها در این شهرستان طبق سنوات گذشته شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت سلامت افراد، افزود: یکی از اقدامات مهم و ضروری دامپزشکی تامین گوشت سالم، بهداشتی و حلال برای مصرف مردم است از این رو هر گونه کشتار دام خارج از کشتارگاه در سطح شهرستان ممنوع است و شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف مراتب را گزارش دهند تا با متخلف برابر قانون برخورد شود.

آذریان بیان کرد: در همین راستا به منظور جلوگیری از شیوع تب کریمه کنگو و طرح مبارزه علیه بیماری‌ها بالغ بر ۲۴۸ لیتر انواع سموم برای سم پاشی ۵۰ هزار راس دام سبک و ۱۶۵۰ راس دام سنگین مصرف شده است.

وی با تاکید بر اینکه کشتارگاه تایباد جوابگوی نیاز مردم است، مطرح کرد: در سال جاری تعداد ۳۳۹۶ راس گوسفند و ۶۴۶ راس بز به ارزش ۷۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال و به وزن ۷۹ تُن در کشتارگاه این شهرستان ذبح شده که نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

رئیس شبکه دامپزشکی تایباد بیان کرد: همچنین در همین مدت تعداد ۱۵۶ راس دام سنگین به ارزش ۳۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال در کشتارگاه تایباد کشتار شده که نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی اظهار کرد: این بیماری در حیوانات اهلی هیچ گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان در هنگام ذبح یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده «به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان» وجود دارد. با وجود اینکه پرندگان «به غیر از شتر مرغ» به این بیماری مقاوم هستند، اما می‌توانند با پخش کنه‌های آلوده باعث شیوع بیماری شوند.

رئیس شبکه دامپزشکی تایباد گفت: شهرستان تایباد با داشتن ۲۷ هزار راس دام سبک و ۴۵۰۰ راس دام سنگین یکی از قطب‌های دامپروری استان خراسان رضوی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تب کریمه کنگو تایباد تب کریمه کنگو راس دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۲۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر از آغاز تکثیر میگو برای تولید لارو این آبزی و ذخیره‌سازی در استخرهای پرورشی استان بوشهر خبر داد و گفت: ۵۱ هزار قطعه مولد میگو برای تولید بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو به‌کارگیری شده است. - اخبار استانها -

مهدی تنگستانی مکان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به آغاز فصل پرورش میگو در اراضی ساحلی استان بوشهر اظهار داشت: در این راستا مراکز تکثیر تولید لارو و بچه میگو در نقاط مختلف استان بوشهر فعالیت خود را آغاز کردند.

وی از واردات 26 هزار مولد میگو خارجی SPF به بوشهر خبر داد و بیان کرد: در بازدیدهای انجام شده این مولدها پست لاروهای قوی میگو تولید کرده‌اند که می‌تواند در تولید میگو پرورشی کمک قابل توجهی کند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر مقابله با بیماری میگو با مشارکت پرورش‌دهنده امکان‌پذیر دانست و بیان کرد: بیماری میگو پرورشی یک بیماری مدیریتی است و امسال هم وجود دارد و باید با همکاری تولیدکنندگان میگو پرورشی این بیماری مهار و کنترل شود.

تنگستانی کاهش مخاطرات بیماری در سطح اراضی پرورش این آبزی را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: در این راستا بخش دولتی تمهیدات لازم و آموزش‌های لازم، شرایط قرنطینه‌ای، زیستی و بهداشتی که نقش مهمی در مهار و کاهش مخاطرات بیماری میگو پرورشی دارد به تولیدکنندگان میگو پرورشی ارائه کرده است.

وی با بیان اینکه در کنار مولد خارجی، 25 هزار مولد داخلی هم در تولید لارو و بچه میگو فعال شده است، گفت: در مجموع 51 هزار مولد در مراکز تکثیر میگو استان بوشهر در تولید بیش از 2 میلیارد قطعه بچه میگو مورد نیاز استخرهای پرورش این آبزیان فعال شده‌اند.

مدیرکل دامپزشکی استان بوشهر ردیابی بیماری میگو پرورشی را از دیگر برنامه‌ها اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون مولدها و پست لاروهای میگو سالم هستند ولی برای مهار و جلوگیری از شیوع بیماری، مدیریت آب استخر، تولید و توزیع غذای بچه میگو و استفاده از تجهیزات توسط پرورش‌دهنده این آبزی یک ضرورت است.

تنگستانی با بیان اینکه کارشناسان دامپزشکی در کنار تولیدکنندگان پرورش میگو در سایت‌های مختلف استان بوشهر قرار دارند، گفت: همکاری کارشناسان دامپزشکی با پرورش‌دهنده میگو در همه سطوح وجود دارد تا ان‌شاءالله تولید مورد نظر در سال جاری محقق شود.

وی جابه‌جایی و ذخیره‌سازی بچه میگو در استخر پرورشی را بر اساس مجوز دانست و بیان کرد: لاروریزی و ذخیره‌سازی در استخر پرورشی نباید بیش از مجوز تعیین شده، توسط دامپزشکی و کد اتحادیه پرورش‌دهنده میگو و شیلات برای هر مزرعه باشد.

.

انتهای پیام/190/.

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • جلوگیری از واردات واکسن‌های دامی دارای مشابه داخلی
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم