Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-08@03:09:41 GMT

کرونا چه بلایی سر ریه‌ها می‌آورد؟

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۳۲۸۰

کرونا ویروس جدید چیست و از کجا آمده است؟ علائم بیماری چیست؟ کرونا ویروس‌ها چگونه گسترش می‌یابند؟ برای محافظت از خودمان چه کار‌هایی باید انجام دهیم؟ و ده‌ها سوال دیگری که این روز‌ها در ذهن همه ما‌ها درباره کرونا می‌گذرد، اما جای یک سوال در این میان خالی است که کرونا چه بلایی بر سر ریه‌هایمان می‌آورد؟

مانند سایر بیماری های تنفسی، کووید ۱۹ یک بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید است که می تواند سبب آسیب های پایدار ریوی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاناجیز گالیاستوس از دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا در مقاله ای برخی از مشکلات کوتاه و بلند مدت ریوی ناشی از ابتلا به ویروس کرونای جدید را شرح داده است:

کرونا ویروس چه نوع آسیب هایی می تواند بر روی ریه ها ایجاد کند؟

کووید ۱۹ یک بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید است که می تواند سبب عوارض ریوی مانند ذالت الریه و در موارد شدید سبب سندرم تنفسی حاد (ARDS) شود. مسمومیت عفونی حاصله در اثر جذب باکتریها و مواد فاسد به خون (SEPSIS) دیگر عارضه از کووید ۱۹ است که می تواند سبب صدمات پایدار به ریه و دیگر ارگان های بدن شود.

ذات الریه کووید ۱۹

در ذات الریه، ریه ها کاملا از مایعات پر و ملتهب شده و باعث می شوند که نفس کشیدن خیلی سخت شود. برای برخی از افراد، این مشکلات تنفسی می تواند به اندازه ای سخت باشد که نیاز به درمان در بیمارستان با اکسیژن یا حتی دستگاه های تهویه هوا(ونتیلاتور ها) باشند.

ذات الریه به دلیل کووید ۱۹ در هر دو ریه تمایل به نگه داشتن دارد. کیسه های هوا در ریه ها کاملا با مایعات پر شده و در نتیجه محدودیت توانایی برای گرفتن اکسیژن حاصل شده و همین امر سبب تنگی نفس، سرفه و سایر علائم می شود.

در حالی که بیشتر مردم از ذات الریه بدون هرگونه آسیب های پایدار ریوی ریکاوری و بهبود پیدا می کنند، اما ذات الریه های همراه با کووید ۱۹ می تواند خیلی سخت تر باشد. حتی بعد از عبور از این بیماری، صدمات ریه می تواند تا چند ماه باعث مشکلات تنفسی خیلی سخت شود که ممکن است ماه ها طول بکشد تا بهبود یابد.

سندرم درد تنفسی شدید (ARDS)

با پیشرفت ذات الریه کووید ۱۹،کیسه های هوا بیشتر با تراوش و نشت مایعات از رگ های ریز درون ریه پر می شوند که در نهایت باعث تنگی نفس و سندرم درد تنفسی شدید و از دست رفتن (نارسایی) ریه ها خواهد شد. بیماران با ARDS اغلب اوقات ناتوان در نفس کشیدن به تنهایی خواهند بود و نیازمند دستگاه های حمایتی تنفسی از جمله ونتیلاتورها هستند تا چرخش اکسیژن در بدن را داشته باشند.

چه این اتفاقات در منزل بیفتد و چه در بیمارستان، ARDS می تواند کشنده باشد. کسانی که از ARDS زنده باقی مانده اند و از کووید ۱۹ بهبود و ریکاوری پیدا خواهند کرد، ممکن است زخم ریوی ماندگاری را داشته باشند.

مسمومیت عفونی حاصله در اثر جذب باکتریها و مواد فاسد به خون (SEPSIS)

دیگر عارضه احتمالی ممکن سخت از کووید ۱۹ مسمومیت عفونی حاصله در اثر جذب باکتریها و مواد فاسد به خون (SEPSIS) است. SEPSIS زمانی اتفاق می افتد که عفونت به جریان خون منتهی شود و از طریق آن سرایت کند و باعث آسیب رسیدن به بافت در هر مکانی از بدن شود.

ریه ها، قلب و دیگر اعضای سیستم بدن با یکدیگر مانند یک ابزارهای یک ارکستر هستند. در SEPSIS هماهنگی بین ارگان های بدن از هم جدا می شوند. سیستم ارگان بدن شامل ریه ها و قلب یکی پس از دیگری شروع به از کار افتادن می کند.

حتی اگر از SEPSIS نیز نجات پیدا کرده و جان سالم به در ببرید، اما می تواند باعث آسیب های پایدار به ریه و دیگر ارگان های بدن شود.

عفونت:

در این مقاله نوشته شده است که زمانی شخص مبتلا به کووید ۱۹ می شود، سیستم ایمنی به سختی در مقابل با حمله کننده ها، کار می کند و این می تواند بدن را در برابر عفونت با یک باکتری یا ویروس های دیگر بالاتر از کووید ۱۹ آسیب پذیرتر کند. عفونت بیشتر می تواند منجر به آسیب اضافی به ریه شود.

۳ فاکتور در آسیب های وارده کروناویروس به ریه:

در این مقاله به سه فاکتور تاثیرگذار در ریسک آسیب ریوی در مبتلایان کووید ۱۹ و احتمال اینکه فرد برای بهبود و بازیابی مجدد عملکرد ریه تاثیر بگذارد اشاره شده است:

شدت بیماری: اولین مورد شدت عفونت کرونا ویروس است. موارد با شدت بیماری خفیف احتمالا باعث زخم ماندگار در بافت ریه می شوند.

شرایط سلامتی: دومین فاکتور در آسیب های وارده به ریه ناشی از عفونت کرونا ویروس به مشکلات و بیماری های زمینه ای افراد بر می گردد.  بیماری های انسداد مزمن ریوی (COPD) یا بیماری های قلبی می تواند خطر ابتلا به بیماری شدید را افزایش دهد.

افراد دارای سن بالا نیز در معرض شدید این بیماری قرار خواهند گرفت. این افراد دارای بافت های ریوی با حالت الاستیک کمتری بوده و به دلیل سن بالا ممکن است ایمنی آنها را ضعیف کرده باشد.

درمان: درمان سومین فاکتور است. بهبود بیماران و طولانی شدن زمان سلامتی ریه وابسته به نوع مراقبت ها و چگونگی سریع بودن خدماتی است که افراد دریافت می کنند، دارد. زمان در بیمارستان ها برای بیماران با شدت سخت بیماری می تواند آسیب های ریوی را به حداقل برساند.

آیا بیماران کروناویروس می توانند احتمال آسیب ریه را کاهش دهند؟

بیماران کرونایی می توانند کارهای را انجام دهند که شانس آنها برای آسیب رسیدن سخت به ریه را کاهش دهد.

در این مقاله آمده است: "اگر شما دارای مشکلات بهداشتی و بیماری های زمینه ای هستید که شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد، تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن در معرض این بیماری قرار گرفتن انجام دهید.به عنوان مثال افراد مبتلا به دیابت، COPD یا بیماران قلبی باید به طور ویژه مراقب باشند که با نظارت و مصرف داروهای خود طبق دستورالعمل، شرایط را مدیریت کنند.

در این مقاله تاکید شده است که تغذیه مناسب و هیدراتاسیون می تواند به جلوگیری از عوارض کووید ۱۹ کمک کند.

تغذیه مناسب به طور کلی برای سلامتی مهم است. هیدارتاسیون مناسب باعث حفظ حجم خون مناسب و غشاهای مخاطی سالم در دستگاه تنفسی می شود که می تواند به مقاومت بهتر در برابر عفونت ها و آسیب بافت کمک کند.

آیا آسیب های ریوی کووید ۱۹ برگشت پذیر است؟

بعد از یک مورد جدی کووید ۱۹، ریه های بیمار می توانند بهبود پیدا کنند اما نه یک شبه. ریکاوری و بهبود ریه های آسیب دیده قطعا فرآیندی زمان برخواهد بود.

آسیب اولیه به ریه ها و به دنبال آن زخم شدن در ریه ها وجود دارد اما با گذشت زمان که می تواند سه ماه تا یکسال یا بیشتر نیز طول بکشد، عملکرد ریه فرد به سطح قبل از کووید ۱۹ باز خواهد گشت.

برچسب ها: کرونا ، ریه ، بیماری عفونی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000J77

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کرونا ریه بیماری عفونی کرونا ویروس کووید ۱۹ ذات الریه ریه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۳۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد

به گزارش پارس نیوز ، به گفته فرماندار شفت؛ تاکنون 5 مورد آتش‌سوزی در منطقه در سال‌های ۱۳۷۵، ۱۳۷۸، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و ۱۴۰۳ صورت گرفته ولی اینبار با وجود شرایط خاص منطقه و داشتن یک ماشین آتش‌نشانی ۲۵۰۰ لیتری و ایستگاه پمپاژ آب آتش‌نشانی، شهرک در آتش سوخت.

 

مهدی نقدی اظهار کرد: آتش سوزی اینبار بسیار متفاوت بود و شدت زیادی داشت؛ تا جایی که نزدیک شدن به صحنه و اطفای حریق غیر ممکن بود.

وی با بیان اینکه پروژه گازرسانی به روستای امامزاده ابراهیم در دست اقدام است و به محوطه حرم رسیده است، ادامه داد: مردم از کپسول گاز استفاده می‌کنند و در این حادثه آتش‌سوزی با خطرهای ناشی از انفجار مواجه بودیم که کار را برای مردم و آتش‌نشانان و امدادگران سخت می‌کرد.

نقدی با بیان اینکه آتش‌نشانان از شفت و احمدسرگوراب و نصیرمحله و شهرک صنعتی شفت و رشت و فومن برای کمک آمدند، گفت: سازه‌ها چوبی بودند و سرعت آتش را افزایش دادند، البته یک دیوار به طرف حرم امامزاده و یک ساختمان بتنی از گسترش آتش تا رسیدن آتش‌نشانان جلوگیری کرد، اگر آنها نبودند، بازار کامل می‌سوخت.

وی با اشاره به مصوبه شورای تامین شهرستان شفت درباره عدم الزام احداث سازه‌های چوبی، تاکید کرد: چون این روستا به شهرک چوبی معروف است، فقط نمای ساختمان‌ها می‌تواند طرح چوب باشد.

فرماندار شفت با قدردانی از جمعیت هلال احمر برای اسکان خانوارهای خسارت‌دیده، بیان کرد: اداره‌های آب و برق و بنیاد مسکن و صمت پای کارند. اکنون نیازمند برقراری روشنایی معابر و آواربرداری و کمک‌های بلاعوض هستیم.

خلیل بهروزی فر نماینده مردم نیز درباره ابعاد آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شهرستان شفت اظهار کرد: آتش‌سوزی محله امام‌زاده ابراهیم شامگاه چهارشنبه اتفاق افتاده و شروع آن هم از یک نانوایی در شهرک امام‌زاده ابراهیم بوده است و متأسفانه به دلیل وزش باد حریق به ساختمان‌های دو طرف نانوایی سرایت کرده و به جهت اینکه بافت این محله غالباً سنتی و خانه‌ها و ساختمان‌ها به طبقات از چوب ساخته شده و این چوب‌ها خشک بوده؛ آتش‌سوزی به سرعت گسترش پیدا کرده و شاید هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شده و در آتش سوخته است.

وی با اشاره به اینکه محله امام‌زاده ابراهیم شفت بافت تجاری و مسکونی دارد، افزود: معمولاً طبقه هم کف خانه‌ها، مغازه و فروشگاه بوده و طبقات بالای آن مسکونی و محل سکونت خود اهالی بوده یا به عنوان مهمان‌پذیر برای پذیرش زائر و مسافر استفاده می‌شده است که به علت سرعت حریق و وسعت دامنه آتش‌سوزی، مردم فقط توانسته‌اند جان خود و خانواده و فرزندانشان را نجات دهند؛ از این جهت خوشبختانه تلفات جانی نداشتیم اما از آنجا که مردم فرصت خارج کردن هیچ چیزی از خانه‌ها و فروشگاه‌های خود پیدا نکردند، خسارات بسیار سنگینی بر مردم وارد شده است.

بهروزی فر در مجلس با اشاره به خسارت کامل آتش‌سوزی به منازل و اسباب و وسایل زندگی مردم و هم اجناس فروشگاه‌های آنان اضافه کرد: تقریباً می‌توان گفت به هر خانه و خانواده حداقل ۱۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است. درآمد مردم این محله به واسطه همین کسب و کاری بود که آنجا و از طریق رفت و آمدهای مسافران، گردشگران، زائران و …داشتند و متأسفانه الان منبع درآمد دیگری ندارند.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس در ادامه از تشکیل ستاد بحران در شهرستان شفت خبر داد و گفت: در جریان این جلسه تصمیماتی گرفته شده اما با استاندار گیلان در تماس هستیم تا حتماً امروز به اتفاق وی و مدیران کل مربوطه استان بازدیدی از محل آتش‌سوزی داشته باشیم تا تصمیم دقیق‌تر و جدی‌تری اتخاذ شود.

بهروزی‌فر ضمن تأکید بر لزوم توجه دستگاه‌های دولتی به مردم آسیب دیده، تصریح کرد: بزرگ‌ترین و شاید تنها کمک دولت این است که باید تسهیلاتی به مردم ارائه دهد تا حداقل بخشی از مشکلات آنان را حل کند اگر این تسهیلات داده نشود یا دیر اقدام شود، مردم آسیب شدیدتری می‌بینند، زیرا الان در شرایطی هستند که دیگر هیچ توان مالی ندارند که خودشان مجدد شروع به ساختن زندگی‌شان کنند. عملاً تمام زندگی شصت یا هفتاد ساله‌شان در چند دقیقه سوخته و الان حتی جای زندگی ندارند؛ بنابراین هر اقدامی هم که قرار است انجام شود، باید خیلی سریع شروع شود.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس با اشاره به اینکه این چندمین بار است که آتش‌سوزی در شهرک امام‌زاده ابراهیم شهرستان شفت اتفاق می‌افتد، تأکید کرد: تجربه نشان داده که در آنجا ماشین آتش‌نشانی برای اطفا حریق و مانور مناسب نیست، یعنی هر چند تا ماشین آتش‌نشانی هم داشته باشیم، امکان خاموش کردن این آتش نیست. چنان که در آتش سوزی در عرض چند دقیقه دو طرف محل با آتش بسته شد و عملاً آتش‌نشانی نمی‌توانست خود را به آتش برساند و به دلیل وزش باد سرعت پیشروی حریق بسیار بالا بود.

بهروزی‌فر در پایان تأکید کرد: تنها راه نجات محله امام‌زاده ابراهیم شفت از تکرار این آتش‌سوزی این است که شیرهای آتش‌نشانی در کل محله به صورت شبکه‌ای ایجاد شود تا در چنین مواردی بلافاصله بتوان از آن در نقطه ابتدایی آتش‌سوزی استفاده و آتش را خاموش کنند تا به جای دیگری سرایت نکند.

دیگر خبرها

  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • (ویدئو) بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد! (فیلم)
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • ببینید | بلایی که یک موش بر سر پورشه میلیاردی آورد!
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد