Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام صدر با شرح کمک‌های مومنانه اعضای کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم(ص) به محرومان، گفت: رسیدگی به محرومان از طریق راه‌اندازی خیریه محبت و اعطای قرض‌الحسنه به نیازمندان ازجمله این کمک‌ها است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نقش فعالی را در محله‌ها ایفا کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران دفاع مقدس، این مكان‌ها، پایگاه‌های جنگ و مبارزه را برعهده داشتند و امروزه، با فعالیت‌ها و كاركردهای اجتماعی و فرهنگی كه دارند؛ نقش پر رنگ خود را در محله‌ها حفظ كرده‌اند. یکی از این مساجد فعال که به همت امام جماعت و اهالی محله توانسته به عنوان قطب فرهنگی منطقه تبدیل شود، مسجد پیامبر اعظم(ص) در منطقه سعادت آباد تهران است.

مسجد پیامبراعظم(ص) در سال 88 با مساحت یک هزار متر مربع در منطقه شمال غرب تهران افتتاح شد و از آن زمان تاکنون با برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و مذهبی به عنوان یکی از مساجد فعال‌ این منطقه شناخته می شود. این مسجد در 5طبقه دارای امكاناتی مانند شبستان، سالن اجتماعات، بسیج، کانون فرهنگی هنری  و صندوق قرض الحسنه است.

به منظور بررسی برنامه های کانون فرهنگی هنری مسجد پیامبراعظم(ص) گفت و گویی با حجت الاسلام «جلال صدر»، امام جماعت مسجد پیامبراعظم(ص) ترتیب دادیم که مشروح آن را ادامه می خوانید:

 

رویکردها و برنامه های کانون فرهنگی هنری پیامبر اعظم(ص) در ایام اوقات فراغت تابستان در چه محورهایی است؟

كانون فرهنگی هنری مسجد پیامبر اعظم(ص) از جمله بخش های این مسجد است که  رسما از سال ۸۹ با مجوز رسمی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان تهران فعالیت خود را آغاز کرد، برپایی کارگاههای متعدد فرهنگی و اجتماعی، مشاوره های تحصیلی و ازدواج، سه شنبه های مهدوی، پاسخ به شبهات دینی و احکام  و برگزاری برنامه های علمی، مذهبی و هنری ویژه نوجوانان از جمله برنامه های شاخصی است که در این کانون مورد توجه قرار می گیرد.

اما بعد از شیوع ویروس کرونا فعالیت های کانون به صورت غیرحضوری از کانال مسجد دنبال می شود. برگزاری مسابقات کتابخوانی و فرهنگی، مسابقات پیامکی، کاردستی بخش دیگری از برنامه های تابستانی است که به همت کانون برگزار می شود.

 

برنامه های در نظر گرفته شده از سوی کانون پیامبراعظم(ص) برای دهه ولایت و امامت در چه محورهایی است؟

به مناسبت دهه ولایت و امامت تلاش کرده ایم، اطعام نیازمندان و فقرا را مورد توجه قرار دهیم، برگزاری مسابقه تزئین منزل و اهدای جایزه به برگزیدگان، برگزاری مسابقه از خطبه غدیر، برپایی نمایشگاه ولایت و غدیر با رعایت پروتکل های بهداشتی بخش دیگری از برنامه های تدارک دیده شده برای ایام دهه ولایت و امامت است.

 

کانون فرهنگی هنری پیامبراعظم(ص) از زمان شیوع ویروس کرونا اقدامات قابل توجهی در مبارزه با ویروس کرونا انجام داده است، آیا این فعالیت ها همچنان استمرار دارد، بخشی از این اقدامات جهادی را نام ببرید؟

 از زمان شیوع ویروس کرونا فعالین کانون فرهنگی هنری پیامبراعظم(ص) اقدام به تهیه و تولید ماسک به نیازمندان کردند به طوری که 20 هزار ماسک تولید و در میان مردم، نمازگزاران مسجد و نیازمندان توزیع کردند. همچنین در این مدت ضدعفونی معابر، خیابان ها و محلات توسط فعالین مسجدی انجام شد.

 

در راستای حمایت از نیازمندان چه کمک های مومنانه ای توسط اهالی این مسجد انجام می شود؟

 

یکی از بخش های کانون فرهنگی هنری پیامبراعظم(ص)، خیریه «محبت» است.این خیریه با مشاركت عده‌ای از نمازگزاران مسجد راه‌اندازی شده و هدف از راه‌اندازی آن كمك به فقرا و نیازمندان است. به گونه ای که در اول هر ماه چند گوسفند با کمک مردم خریداری و قربانی و گوشت آن همراه با برنج، روغن، چای و دیگر بسته های ارزاق میان نیازمندان توزیع می شود.

100 خانواده نیازمند تحت پوشش این خیریه هستند. در راستای تحقق رزمایش مواسات و همدلی مومنانه نیز از زمان شیوع ویروس کرونا که بسیاری از افراد کسب و کارشان را از دست دادند و فشار و مشکلات اقتصادی برآنها زیاد بوده است بسته های ارزاق وگوشت قربانی در چند نوبت به کمک خیرین در میان نیازمندان توزیع می شود.همچنین صندوق قرض الحسنه کانون که موجودی آن با مشاركت اهالی محله جمع‌آوری شده است، تلاش می کند به کمک افراد نیازمند بشتابند.

 

 در مورد فعالیت های خیریه «محبت» در تهیه جهیزیه به نیازمندان هم برایمان توضیحاتی بفرمایید؟

 

کانون پیامبر اعظم(ص) در تهیه جهیزیه به نوعروسان هم اقدامات قابل توجه انجام می دهد. به گونه ای که با تشویق مردم برای شرکت در کمک های مردمی برای تهیه جهیزیه برای نوعروسان هم راهکاری ارایه می دهد، یکی اینکه از خیرینی که اطراف مسجد حضور داشتند، برای جلسه‌ دعوت و طرح تهیه جهیزیه به آنها توضیح داده شد و هر کسی که مایل بود در این طرح شرکت می کند و هر ماه برای تعدادی از نوعروسان نیازمند با کمک خیرین اقلام ضروری برای زندگی مشترک خریداری می شود.

 

دیگر فعالیت هایی کانون پیامبراعظم(ص) شامل چه بخش هایی است؟

 مشاوره حقوقی رایگــان برای اهالی محل یكی دیگر از فعالیت‌های مسجد است. براساس این طرح هر هفته یك وكیل پایه یك دادگستری در مسجد حضور می یابد و جوابگوی مشـــكــلات حقوقی اهالی است. البته در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا این برنامه به صورت حضوری برگزارنمی شود.باشگاه ورزشی، سالن آمفی‌تئاتر و امكانات سمعی و بصری از دیگر خدمات این کانون است.

 

 

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام صدر دهه ولایت و امامت کانون فرهنگی هنری پیامبر شیوع ویروس کرونا پیامبر اعظم ص پیامبراعظم ص تهیه جهیزیه مسجد پیامبر قرض الحسنه فعالیت ها کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۳۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمتگذاری به محرومان و یتیمان از تعالیم امام خمینی(ره) نشأت گرفته است

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: خدمتگذاری به محرومان و به ویژه یتیمان را با بنیانگذاری کمیته امداد و مراکز خیریه مختلفی که فعال هستند همه از تعالیم حضرت امام خمینی(ره) و علمای بزرگ دین نشأت گرفته است و هنوز هم ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، آیت الله لطف الله دژکام امروز_ چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری استان فارس اظهار کرد: مسیر خدمت گذاری به محرومان و به ویژه یتیمان را با بنیانگذاری کمیته امداد و مراکز خیریه مختلفی که فعال هستند که همه از تعالیم حضرت امام خمینی (ره) و علمای بزرگ دین نشأت گرفته است، برای ما مردم باز کرده‌اند و ما افتخار داریم که در جامعه‌ای زندگی کنیم که یک شهید آن همچون شهید صداقت ۱۵ فرزند یتیم دارد.

وی با اشاره به اینکه این سوال همواره مطرح می‌شود که انقلاب اسلامی چه اقداماتی انجام داده است، افزود: انقلاب اسلامی انقلاب معنویت و انسانیت بود و سرفصل خدمات انقلاب اسلامی را ما باید به این بخش اختصاص دهیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز تصریح کرد: این معنویت جدا از موضوع عواطف انسانی بوده که آن هم ممکن است بخشی از معنویت فرض کنیم اما معنویت انقلاب اسلامی خدا، ولی خدا و تک تک انسان‌ها را به هم ارتباط می‌دهد.

آیت الله دژکام ادامه داد: در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی چون یک گفتمان عدالت خواهی در دنیا وجود نداشت و به علت نبود رسانه، موضوع عدالت، رحمت، احسان و نیکوکاری نتوانست در جنبه اصلی خود که پیام انقلاب باشد نقش آفرینی کند.

وی با اشاره به سخنان ریاست کمیته امداد کشور در این مراسم که باید دست مردم فارس را ببوسیم و قدردان آنها باشیم، افزود: این موضوع بدین معناست که در این استان هنوز انسانیت زنده است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز ابراز امیدواری کرد: این پیام با حسن سلیقه و تلاش بزرگواران خیراندیش جهانی شود و امام زمان (عج) از مردم شیراز راضی باشند و خواست و علایق ما به خدمت را به بشریت طوری ارائه دهند که برای همه دنیا جلب توجه شود.

از ایجاد تعاونی‌های اشتغال و تولید تا آغاز ساماندهی کودکان کار در فارس

در این آئین همچنین محمد هادی ایمانیه استاندار فارس در سخنانی اظهار کرد: استان فارس مملو از خیرین بسیاری است به گونه‌ای که هر فردی که در این استان زندگی می‌کند یک نگاه خیرخواهانه دارد.

وی با اشاره به ساخت بیمارستان خیریه سرطان جنوب، افزود: مشارکت مردم در این اقدام خیرخواهانه ستودنی بود و طی مدت کوتاهی هزاران نفر در این کار خیر سهیم شدند و این موضوع نشان داد ممکن است افراد از نظر سطح مالی با یکدیگر متفاوت باشند اما در انجام کار خیر، سطح نیت آنها بسیار به یکدیگر شباهت دارد.

استاندار فارس ادامه داد: استان فارس در حال حاضر بالاترین موقوفات کشور را دارد و در بسیاری از مجامع خیرین پیشتاز بوده است.

ایمانیه اضافه کرد: نیاز سنجی و اولویت بندی و تسهیل در فرآیندهای اداری موضوعی است که باید همواره در همه امور مد نظر باشد. این در حالی است که یکی از مشکلات ما گرچه کمتر شده است اما فرآیندهای قانونی و اداری و مشکلات مرتبط با استانداری، فرمانداری، تأمین اجتماعی و مالیات و سایر مشکلات، همواره باقی مانده است.

وی در خطاب به خیرین تاکید کرد: اگر در راستای کار خود با موانع اداری در ادارات استان فارس مواجه شدید، این موضوع را حتماً به اینجانب و یا به دفتر استانداری فارس اعلام کنند.

استاندار فارس با بیان اینکه با ارسال هر گونه نامه و یا اعلام مشکل در کمتر از ۲۴ ساعت موضوعات پیگیری می‌شود، تصریح کرد: جلوگیری از موازی کاری از اصلی ترین هدف‌های ما است اما متأسفانه هنوز در کارهای خیر نیز موازی کاری وجود دارد.

ایمانیه ادامه داد: مقرر شده بود تا سامانه‌ای راه اندازی شود تا افرادی که از کمک‌های خیرین بهره مند شدند اطلاعات آنها بر اساس کد ملی و کمک دریافت شده درج شود تا از هرگونه موازی کاری جلوگیری شود.

وی اظهار کرد: معاونت اجتماعی استانداری فارس آمادگی دارد تا در بخش‌های اشتغال، مسکن و سلامت، ازدواج و فرزندآوری که در حال انجام کار خیر هستند یک شبکه خیریه‌ای ایجاد کنند.

استاندار فارس تاکید کرد: با تجمیع فعالیت‌های خیرخواهانه در حوزه اشتغال، مسکن و ازدواج و سلامت، علاوه بر عدم ایجاد موازی کاری، دستیابی به هدف نهایی محقق خواهد شد.

ایمانیه همچنین در این آئین، این پیشنهاد را به خیرین مطرح کرد تا تعاونی اشتغال و تولید ایجاد شود و در این حوزه اداره کار و تعاون استان در این حوزه آمادگی هر گونه همکاری دارد.

وی همچنین ادامه داد: می‌توانیم با ایجاد تعاونی‌ها این فرصت را فراهم می‌آوریم تا افراد مددجویی که تحت پوشش خیرین هستند را پذیرا باشیم.

استاندار فارس اظهار کرد: با منابع مالی که به این تعاونی‌ها تزریق می‌شود می‌توان یک واحد تولیدی راه اندازی کرد که در آینده تبدیل به یک شبکه تعاونی بزرگ می‌شود که در راستای شعار سال جاری خواهد بود که علاوه بر مشارکت مردم، خیرین و مددجویان در راستای تولید و اشتغال نیز این موضوع محقق می‌شود.

ایمانیه با اشاره به اینکه حتماً نباید تعاونی‌ها دارای سرمایه بسیار زیادی باشند، افزود: گاهاً راه اندازی یک کارگاه محدود صنایع دستی و صنایع خانگی با هزینه کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان هم امکان پذیر باشد تا تعاونی آن شکل بگیرد.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به اقدامات بسیار خوبی که توسط کمیته امداد، شهرداری و بهزیستی به جهت ساماندهی کودکان کار انجام می‌شود، بایستی ساماندهی قطعی کودکان کار، متکدی و باز مانده از تحصیل را با یک اقدام هم افزا در استان فارس آغاز کنیم و در سال آینده در برگزاری این آئین نوید ساماندهی کودکان کار را اعلام کنیم.

کد خبر 747597

دیگر خبرها

  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • تحول در رویدادها و برنامه‌های کانون‌های مساجد
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • خدمتگذاری به محرومان و یتیمان از تعالیم امام خمینی(ره) نشأت گرفته است
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • استفاده از ظرفیت‌های مردمی در برگزاری برنامه‌های دهه کرامت
  • توزیع گوشت میان خانواده‌های کم برخوردار مازندران
  • اخلاص امام راحل(ره) بزرگ‌ترین پشتوانه کمیته امداد است