Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنج نفر از فاتحان قله شنام دانش آموزان شهید به نام‌های بیژن شفیعی، محمد همایی رشید، محمدرضا فروتن، محمد ورمزیار و خسرو آذرمی در بلندی‌های قلعه شنام به لقاء الله پیوستند و خود درس و مکتبی برای سایر دانش آموزان و جامعه خود شدند. شهیدانی که جان خود را در راه مکتب سید شهدا تقدیم کردند و تفسیرگر راه حسین شدند پیکرشان بعد از سال ها به آعوش مادران خود برنگشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ عملیات رمضان اولین عملیات برون مرزی کشورمان بود که در آخرین روزهای تیرماه سال ۱۳۶۰ برای در دست گرفتن ارتفاعات شنام انجام شد. با در دست گرفتن این ارتفاعات بخش بزرگی از خاک دشمن زیر دید نیروهای ایرانی قرار می گرفت و از این منظر ارتفاعات شنام بسیار حیاتی و اهمیتی استراتژیک داشت.

علاوه بر حیاتی بودن ارتفاعات شنام حضور تعدادی از دانش آموزان اسدآبادی نیز در این عملیات، اهمیت خاصی به عملیات رمضان بخشیده بود و دانش آموزانی که از درس و مدرسه برای رسیدن به مدرسه عشق و شهادت دل بریدند و راهی جبهه حق علیه باطل و جنگ فقر و غنا شدند.

پنج نفر از این دانش آموزان به نام‌های بیژن شفیعی، محمد همایی رشید، محمدرضا فروتن، محمد ورمزیار و خسرو آذرمی در بلندی‌های قلعه شنام به لقاء الله پیوستند و خود درس و مکتبی برای سایر دانش آموزان و جامعه خود شدند. شهیدانی که جان خود را در راه مکتب سید شهدا تقدیم کردند و تفسیرگر راه حسین شدند پیکرشان بعد از سال ها به آعوش مادران خود برنگشت.

شنام نام قله ای است در خاک عراق که در نزدیکی مرز کردستان ایران با کردستان عراق قرار گرفته است. در دامنه ی این قله ی کوچک روستاهای کوچکی قرار گرفته. شنام مسلط بر دشت حلبچه است و از بلندای آن شهر حلبچه ی عراق به خوبی قابل رویت است.

وقتی در شهریور ماه سال ۱۳۶۰ علی‌رضا خزایی فرمانده سپاه اسدآباد در جمع رزمندگانی که عازم جبهه بودند، گفت: من می‌روم تا دوستان خودم در شنام را پیدا کنم و آنها را بازگردانم و از خدا می‌خواهم که اگر این محقق نشد من نیز برنگردم.

بعد از مدتی اما خبری آمد خبر بازگشت ۵ شهید نه، بلکه خبر شهادت سردار علی‌رضا خزایی فرمانده وقت سپاه اسدآباد که برای بازگرداندن دوستان خود به آنجا رفته بود در شهر پیچید.

پس از درگیری‌های مختلف در شنام رژیم بعث عراق در ارتفاعات شنام اقدام به مین‌گذاری کرد تا هیچ اقدامی از جانب ایران برای شناسایی شهدای شنام نشود و دسترسی‌ها از سوی ایران به این منطقه قطع شود اما بعد از سالیان دراز پاک‌سازی شنام باعث شد که قدمی برای نزدیکتر شدن به شهدای مفقودی برداشته شود و مسیر ورود به شنام باز شود.

پاکسازی این ارتفاعات اقدام ابتدایی برای شناسایی بود اما همچنان شناسایی محل پیکر شهدا کار سختی بود و دیگر کسی از مکان شهدا خبر نداشت. بی اطلاعی از محل و مکان شهدا، باعث شروع عملیات تفحص برای یافتن پیکر مطهرشان شد تا اینکه در سال ۹۳ خبر پیدا شدن بقایای پیکر یک شهید در شنام در اسدآباد همدان پیچیده شد.

پس از ۳۳سال و سه ماه و ۱۸ روز از شهادت این شهید والا مقام خبر پیدا شدن پیکرش توسط پسرعموی شهید به مردم اسد اباد اعلام شد، حال یکی از پنج دانش آموز اعزامی از اسد اباد به جبهه بنام بیژن شفیعی که دانش‌آموز سال سوم دبیرستان سید جمال‌الدین اسدآباد بود بعد از سال ها دوری از خانواده اینک به آغوش پدر برگشت. پدر فرزند را در اغوش می گیرد و در اندوه نبود مادری است که سال ها چشم انتظار پسر بود. این شهید در عملیات قله شنام مشرف بر بیاره عراق در ۳۰ تیرماه ۱۳۶۰ به شهادت رسید.

از پنج دانش آموزی که به جبهه رفتند تنها پیکر بیژن شفیعی به دامان دیار و خانواده برگشت و چهار شهید دیگر همچنان در گمنام و مفقود الاثر هستند.

شهید بیژن شفیعی بسیجی وار جنگید و شهید شد/در یافتن پیکرش شهید شمسی پور با ما همراه بود

در این رابطه برادر شهید بیژن شفیعی. رضا شفیعی در گفت‌وگو با خبرنگار عصر همدان، با بیان اینکه برادر شهیدم فرزند چهارم خانواده بود که در ۱۹ سالگی به جبهه رفت، اظهار کرد: بخاطر رابطه عاطفی که بین وی و مادرم بود، پدر با رفتنش به جبهه مخالفت می‌کرد اما او اصرار به رفتنش داشت و می‌گفت که باید برود و راهش را مشخص کرده و دل به این دنیا نبسته بود.

وی با برشمردن یژگی های اخلاقی و رفتاری و روحی شهید، گفت: فردی خودجوش و متکی به کسی نبود، از دوران نوجوانی دوست داشت سرپای خودش بایستد و باتوجه به تمکن مالی خانواده امورات زندگی خودش را می‌چرخاند.

برادر شهید بیژن شفیعی ادامه داد: شهید بیژن شفیعی شاگردی زرنگ کلاس درس بود و باهوش و ذکاوتش بیشتر کارهای مربوط به خانه را وی مدیریت می‌کرد.

وی با بیان اینکه برادرم در زمان رژیم پهلوی در مسجد محله فعالیت مذهبی داشت و در کلاس بحث اقای جنتی شرکت می‌کرد، گفت: او در بیشتر اتفاقات شهر دخالت داشت و جز اولین افرادی بود که در شکل گیری بسیج شهرستان نقش داشت.

شفیعی افزود: شهید بیژن شفیعی بیشتر اوقات در دبیرستان سیدجمال سابق که پایگاه بسیج بود، حضور داشت به گونه ای که علی رغم مخالفت های پدرم اما اصرار به انجام کارهای بسیج گونه داشت.

وی دربخش دیگری از سخنانش اذعان داشت: برادرشهیدم به همراه دوستانش ۲۷ نفری می شدند که به جبهه اعزام شدند، و شهیدان حسین صوفیان که بعد از این عملیات شهید شد، شهید منوچهر شعبانی، شهید جعفر مولوی، شهید حسنمراد مرادی، شادعلی رستمی، یونس رستمی، بیژن محمودی و غلامحسین یعقوبی از همرزمان او بودند.

برادر شهید بیژن شفیعی تصریح کرد: شهید بیژن در زمان جنگ فرمانده گروه اسدآباد و در زمان عملیات مسئول نیروهای پشتبانی بود.

وی با بیان اینکه پیکر شهید بیژن شفیعی ۱۰بهمن ۱۳۹۳ بود که به زادگاهش برگشت، افزود: پیکر او در بلندترین نقطه قله شنام پیدا شد که سردار شهید علی اقا شمسی پور در سفری که برای یافتن  برادرم رفته بودیم، باما همراه بود.

شفیعی به وصیت برادر شهیدش نیز اشاره ای داشت و گفت: شهید بیژن در وصیت نامه اش به چند نکته تأکید می‌کند که در ابتدا به مقام و منزلت مادر و تمجید از اوست.

وی افزود: شهید در وصیتش به حضور در نماز جمعه تأکید کرده و از مردم خواسته که صفوف نماز جمعه را ترک نکنند چراکه حضور در این اجتماع باعث یاس و ناامیدی دشمنان می‌شود.

برادر شهید بیژن شفیعی خاطرنشان کرد: در پایان وصیت نامه اش خواسته است که اگر جنازه اش را پیدا نکردیم، در بهشت زهرا سنگ قبری به یادش درست کنیم که همین اتفاق هم افتاد و او سال ها در غربت گمنامی ماند تا اینکه پیکرش در سال ۹۳ به زادگاهش بازگشت.

به گزارش عصر همدان؛ ۳۹ سال پیش پنج دانش‌آموز که به نام فاتحان شنام معروف‌اند، دست از درس و تحصیل کشیدند و این بار مشق را در سنگرهای جبهه از بر کردند و بالاترین نمره را که شهد شیرین شهادت بود به خود اختصاص دادند.

اگرچه ۳۱ تیرماه سالروز شهادت شهیدان شنام است و نام و یاد این شهیدان پر از رمز و راز قله شنام در دل بسیاری از مردم زنده است، اما متأسفانه مسئولان این خطه در قبال معرفی و زنده کردن نام و یاد آن‌ها برنامه‌ای ندارند.

البته این روزهایی کرونایی که برپایی همایش و مراسم لغو است، بهانه خوبی است که مسئولان شهرستان از اجرای برنامه‌ای در شأن و مقام این شهیدان غافل شوند اما آیا این توجیهی بیش نیست چراکه فرصت فضای مجازی می‌تواند بهترین نمایشگر برای معرفی و شناساندن شهیدانی چون شهدای قله شنام باشد.

و البته آنانی که مسئولیت می‌پذیرند باید ایده و نظر داشته باشند، پس غفلت از سالگرد شهادت شهیدان قله شنام در خوشبینانه ترین حالت نشان دهنده بی تدبیری و بی سلیقگی مدیران و مسئولان است.

شهدای شنام پنج دانش آموز هستند که در ۳۱ تیر ۶۰ در قله شنام به شهادت رسیدند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پنج دانش آموز دانش آموزان بعد از سال قله شنام سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۵۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌

مدیرکل آموزش و پرورش ‌یزد با اشاره به برنامه‌های هفته معلم گفت: در کنار برنامه‌های تجلیل از معلمان و گرامیداشت هفته معلم، ۳۲۰ دانش آموز برتر استان ‌تجلیل می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمدکاظم رحیمی نژاد در نشست خبری که به مناسبت هفته بزرگداشت مقام معلم برگزار شد با اشاره به اینکه جایگاه و رسالت سنگین معلمان اظهار داشت: این رسالتی است که پیامبران الهی به خوبی و با عنایت خداوند انجام دادند و مجموعه آموزش و پرورش هم در تلاش است که بتواند این رسالت را برای تامین نیروی انسانی توانمند آینده کشور و نظام را به خوبی انجام دهد.

وی با گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله مطهری(ره) و تبریک روز و هفته معلم به تمامی معلمان تصریح کرد: قرار نیست که روز معلم را صرفا برای آموزش و پرورش مصادره کنیم بلکه معتقدیم که این اتفاق از خانواده شروع می‌شود و تا سطوح عالی همه برای تربیت نسل‌، مسئول و نقش‌آفرین هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد خاطرنشان کرد: بزرگترین سرمایه آموزش و پرورش اعتماد عمومی است و اینکه مردم آموزش و پرورش را از آن خود می‌دانند و فرزند خود را برای مسائل تربیتی و آموزشی بسپارند برای ما بسیار ارزشمند است.

رحیمی‌نژاد این سرمایه را حاصل ده‌ها سال تلاش، همت، صداقت، ایثارگری، گذشت، پدری و مهربانی مجموعه آموزش و پرورش دانست و افزود: در همین هفته و در کنار برنامه‌های مقام معلم، پنجشنبه 13 اردیبهشت برنامه به توان 30 که مربوط به افتخار سی‌امین سال برتری استان یزد در کنکور و تجلیل از برترین‌های دانش‌آموزی استان در حوزه‌های مختلف برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه یزد رتبه دوم کشور را در مجموعه مسابقات پنج‌و‌هشت‌گانه دانش‌آموزی کشور کسب کرده بیان کرد: بیش از 320 نفر از دانش‌آموزان برتر استان در این برنامه مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد افزود: تمام سعی ما این است که برنامه‌ها به جای اینکه ما را منحصر به سمت معرفی چند نفر از جامعه چند هزار نفری تعلیم و تربیت کند، به دنبال این است که جامعه را متوجه آن کند که پیشرفت و ترقی مدیون چه کسانی است.

رحیمی‌نژاد خاطرنشان کرد: جامعه باید بداند که اگر به دانایی و تلاش در جهت دانایی تلاش کرد قطعا توانایی هم اتفاق می‌افتد و بخش عمده‌ای از این جریان از کانال تعلیم و تربیت می‌گذرد و به همین دلیل باید این جایگاه، تلاش و کوشش همیشه متعالی تلقی شود تا اهداف آن محقق شود.

وی در ارتباط با برنامه‌های این هفته گفت: برنامه زنگ سپاس معلم و تجلیل از معلمین مدارس، تجلیل از معلمان فرزند شهید، دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد، بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی در هفته معلم ویژه همکاران آموزش و پرورش، رژه سپاس معلم و رونمایی از مستندی ویژه استاد قلم سیاه از جمله برنامه‌های این هفته در استان یزد است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد، همایش پیاده روی خانوادگی، برنامه رخصت معلم با هدف گسترش ورزش پهلوانی و تقدیر دانش آموزان از معلمان را از جمله دیگر برنامه‌های این هفته دانست و گفت: در برنامه رخصت معلم یک هزار دانش آموز در مجموعه سالن 9 دی زمزم حضور خواهند داشت.

رحیمی‌نژاد افزود: تشکیل شورای اداری استان با حضور یک نفر از معلمان و مدیران مدارس استان و تجلیل مدیران از معلمان خودشان هم از دیگر برنامه‌هایی است که در این هفته برگزار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات فرهنگی ورزشی ویژه معلمان، برگزاری شب شعر، جشن روز بزرگداشت مقام معلم، ویژه‌ برنامه‌های صدا و سیما در این هفته و پرداختن به موضوع معلم در این برنامه‌ها از جمله دیگر برنامه‌های این هفته است.

انتهای پیام/781/.

دیگر خبرها

  • پاسخ بامزه یک دانش‌آموز به تمرین کتاب درسی
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌
  • ضرورت انجام کارهای فرهنگی در حوزه دانش آموزی
  • ۷ دادگاه علنی برخط در مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران برگزار می‌شود
  • به هنرستان‌ها توجه ویژه شود
  • برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳ چیست؟
  • آغاز طرح آموزش شنا به دانش آموزان کهگیلویه و بویراحمد
  • راهیابی دانش آموز کیش به تیم ملی پدل برد
  • درگذشت مادر شهیدان محمدرضایی در شهر زاینده رود
  • توزیع بسته کمک آموزشی به ۵ هزار دانش آموز در تخار