Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@11:24:12 GMT

تلاقی بحران کرونا و مهاجرت در اسپانیا

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۶۸۵۱۴۳

تلاقی بحران کرونا و مهاجرت در اسپانیا

به گزارش خبرگزاری افه، برخی شهرهای اسپانیا از جمله مادرید، بارسلونا و والنسیا دیروز (یکشنبه) صحنه تظاهرات صدها نفر از پناهجویانی بودند که خواستار سر و سامان بخشیدن به شرایط مهاجران غیرقانونی، ثبت نشده و بدون مدارک شناسایی شدند؛ تسهیل شرایط سختگیرانه قانون مهاجرت به اسپانیا و همچنین پایان بخشیدن به اخراج و بازگرداندن مهاجران از دیگر مطالبات معترضان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که اسپانیا یکی از اصلی‌ترین مقاصد دنیا در ورود مهاجران غیرقانونی و بدون مدارک شناسایی است که سوار بر قایق یا با پریدن از حصارها  و یا حتی ورود از طریق پروازهای بدون ویزا خود را به این کشور اروپایی می‌رسانند اما برخورد دولت اسپانیا در بازگرداندن این مهاجران در مقایسه با بسیاری از کشورها، سختگیرانه نبوده و منعطف‌تر است.

با این وجود برخی سازمان ها در این کشور با انتشار بیانیه ای از دولت مرکزی خواستند تا با توجه به وضعیت وخیم بهداشتی حاکم بر کشور، نسبت به سازماندهی سریع و بی قید و شرط پناهجویان غیر قانونی، کارگران مهاجر و بی خانمان‌ها که بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند، اقدام کند.

در تازه ترین مورد از تلاقی بحران کرونا و مهاجرت، دیروز (یکشنبه) نتایج آزمایش پی سی آر تشخیص کرونای ۴۶ نفر از ۶۱ مهاجری که روز جمعه سوار بر قایق از «صحرای غربی» آفریقا به سواحل «فوئرته ونتورا» در جزایر قناری اسپانیا رسیدند، مثبت اعلام شد؛ پناهجویان به بندر «روساریو» منتقل شدند و تصمیم گیری نهایی در مورد آن ها بر عهده پلیس اسپانیا خواهد بود. با تایید ابتلای این گروه ۴۶ نفر، شمار مبتلایان به کرونا فقط در منطقه فوئرته ونتورا به ۷۷ نفر رسید.     

دامنه تهدید مهاجران غیر قانونی به اسپانیا در حالی از بحرانی اجتماعی به بحرانی بهداشتی تبدیل شده است که «براس تروخییو» مشاور بهداشت دولت محلی جزایر قناری از دولت مرکزی خواست با اتخاذ تدابیری از ورود سیل پناهجویان به این منطقه جلوگیری کرده و همچنین نام مهاجران مبتلا به کووید-۱۹ را از آمارهای رسمی کشور خارج کند.    

به گزارش منابع خبری، از سال ۱۹۹۴ میلادی مهاجرت های غیر قانونی از کشورهای آفریقایی به جزایر قناری آغاز شد؛ بیشتر پناهجویان علاقمند رفتن به اسپانیا از کشورهای ونزوئلا، کلمبیا و آمریکای مرکزی هستند. بر اساس آخرین اطلاعات سازمان مهاجرت اسپانیا، شمار مهاجرانی که تا پایان ۲۰۱۹ میلادی از مبادی غیر قانونی وارد این کشور شدند، حدود ۴۷۰ هزار نفر ثبت شده است که ۲۰ درصد این جمعیت را پناهجویان ونزوئلایی تشکیل می‌دهند.  

با وجود اینکه کشورهای اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند درهای خود را به روی پناهجویان بسته نگاه دارند، بحران افزایش موج مهاجرت به سوی این کشورها همچنان رو به افزایش است و شیوع بیماری کووید-۱۹ نیز بر شدت این بحران افزوده است.

براساس اطلاعات سازمان بین‌المللی مهاجرت، شمار مهاجرانی که در سال‌های اخیر وارد اسپانیا شدند، تقریبا نیمی از شمار کل مهاجران غیرقانونی را تشکیل می‌دهند که از طریق مدیترانه به کشورهای اروپایی رسیدند؛ به گونه‌ای که اسپانیا به دروازه اصلی‌ ورود مهاجران غیرقانونی که از آفریقا می‌آیند تبدیل شده و به طور چشمگیری از کشورهایی همچون ایتالیا، یونان، قبرس و مالت سبقت گرفته است.

چندی پیش، دفتر پشتیبانی پناهندگی اتحادیه اروپا از افزایش ۱۱درصدی میزان تقاضای پناهندگی در میان کشورهای عضو این اتحادیه در سال ۲۰۱۹ میلادی خبر داد و اعلام کرد: انتظار می‌رود این روند صعودی با وجود شرایط همه‌گیری کرونا ادامه یابد.

برچسب‌ها ویروس کرونا اسپانیا اتحادیه اروپا مهاجرت پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا اسپانیا اتحادیه اروپا مهاجرت ویروس کرونا اسپانیا اتحادیه اروپا مهاجرت مهاجران غیرقانونی مهاجران غیر غیر قانونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی

همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آن ها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آن ها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آن ها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • حمله بایدن به ژاپن و هند/ آن‌ها بیگانه هراس هستند!
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • قرارداد میلیاردی اتحادیه اروپا با لبنان برای مهار مهاجران
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ / اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • بازداشت ۴۵ نفر به دلیل اعتراض به قانون ضد مهاجرتی سوناک
  • اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران
  • از وضعیت اورژانسی تا مهاجرت‌های اجباری
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی