Web Analytics Made Easy - Statcounter

بنابر اعلام اکشن، هر از چند گاهی کسانی هم از مضرات کافئین می‌گویند برای یافتن این پاسخ‌ها یکی از شیمی‌دان‌های مطرح کشور و از فعالان به نام صنایع غذایی معروف به «خالقِ طعم» نکاتی جالبی را مطرح می‌کند.

مهندس همتی می‌گوید: کافئین یک پودر سفیدرنگی است که مزه تلخی دارد و شاید رایج‌ترین و مطمئن‌ترین ماده‌ای است که برای هوشیاری و آگاهی در میان ۹۷ درصد مردم دنیا استفاده می‌شود و در ۶۰ نوع گیاه وجود دارد در سال بیش از ۱۲۰ هزار تن کافئین در دنیا تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چای و قهوه چقدر کافئین دارند؟

کافئین تا ۳ میلی‌گرم در نوشیدنی‌های روزانه ما وجود دارد. بالاترین کافئینی که مصرف می‌کنیم خانواده قهوه‌ها هستند، اما در دنیا مصرف کافئین خیلی متفاوت است. مصرف کافئین ما ایرانی‌ها چیزی حدود ۵۰ میلی‌گرم در روز است اما مثلاً در فنلاند، مردم این کشور تا ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف می‌کنند، یعنی ۶ برابر ما ایرانی‌ها. در واقع ایرانی‌ها شش برابر کمتر از مردم دنیا کافئین مصرف می‌کنند. طبیعتاً کشورهایی که قهوه بیشتری مصرف می‌کنند کافئین بیشتری هم مصرف می‌کنند.

مهندس همتی در خصوص علت گستره‌ی مخاطبان کافئین می‌گوید: «نکته دیگر اینکه مردم دنیا ۷۰ درصد کافئین را از انواع قهوه می‌گیرند، چای ۲۱ درصد و نوشابه‌ها ۹ درصد و از دارو ۲ دهم درصد کافئین جذب می‌کنند. در واقع بالاترین سهم مصرف کافئین را قهوه دارد. وقتی ما خسته می‌شویم در بدن مقدار زیادی آدنوزین ترشح می‌شود، یعنی آدنوزین در حفره‌هایی از مغز می‌نشیند و بعد از آن احساس خستگی می‌کنیم. کافئین از نظر ساختار مولکولی شبیه به آدنوزین است و می‌آید در این حفره‌ها می‌نشیند و آدنوزین دیگر نمی‌تواند فعالیت کند و در عمل خواب‌آلودگی از میان می‌رود.»

سربازهای آمریکایی؛ اولین مخاطبان آدامس‌های بیداری

علی‌اکبر همتی با اشاره به آدامس‌های کافئین دار و مکانیسم آن‌ها هم توضیحات جالبی ارائه می‌دهد: «آدامس این ویژگی را دارد که خیلی زود و از طریق بزاق دهان اثر خود را می‌گذارد. اولین بار در آمریکا برای سربازهای آمریکایی که در جنگ جهانی شرکت داشتند و نیاز به هوشیاری بیشتر داشتند و اینکه در شب‌هنگام و زمان عملیات نباید می‌خوابیدند، آدامس با کافئین بسیار بالا تولید کردند؛ به‌عبارت‌دیگر اولین مخاطبان جدی آدامس‌های بیداری، سربازهای آمریکایی درگیر در جنگ بودند.»

وی معتقد است که آدامس‌های طعم دار پرطرفدارترین خوردنی‌های دنیا هستند. او می‌گوید: «آدامس‌های طعم دار در تمام دنیا مشتری‌های همیشگی دارند، اما علت آن چیست؟ میانگین مصرف نرمال کافئین حدود ۵۰ میلی‌گرم در روز است و در آدامس‌های دارای کافئین از طعم‌های شوک دهنده استفاده‌ شده است، در واقع کاری که هنگام خواب‌آلودگی، آب سرد به‌صورت زدن انجام می‌دهد، طعم‌های شوک دهنده آدامس هم انجام می‌دهند. وقتی کسی خوابش می‌آید اگر اندکی فلفل بخورد خواب از سر او می‌پرد، علت آن‌هم این است که تمام ذهن درگیر می‌شود تا بدن آرامش بگیرد. در برخی آدامس‌ها طعم فلفل یا طعم لیمو استفاده‌ شده است که در واقع شوک دهنده هستند و مخاطب خاص دارند. مخاطبی که نمی‌خواهد بخوابد یا نیاز به تمرکز بیشتری دارد. در برخی از آدامس‌های اکشن هم از اکالیپتوس استفاده‌ شده است که تمام مجاری را باز می‌کند و کسانی که دچار گرفتگی‌های تنفسی در بینی هستند تا سینوس فعال دارند از مخاطبان جدی آدامس اکالیپتوس هستند. یا مثلاً طعم سیب ترش و لیمو. حتی فکر کردن به چیزهای ترش هم باعث ترشح بزاق دهان می‌شود چه برسد به خوردنش. نعنا هم یکی دیگر از طعم‌های جذاب تمام آدامس‌های دنیاست و در آدامس اکشن هم استفاده‌ شده است.»

مهندس همتی در خصوص آمار و ارقام عملکرد آدامس‌های کافئین دار در بدن این‌گونه توضیح می‌دهد: «جالب است بدانید که ما فقط حدود ۵ دقیقه برای رفع خواب‌آلودگی زمان‌ داریم. برای این کار به آدامس‌های کافئین دار ۲۵ میلی‌گرم کافئین اضافه‌ شده و به‌محض جویدن آن، آدامس شروع به رها کردن کافئین می‌کند و بزاق دهان اقدام به جذب می‌کند. شاید سوال پیش آید که این فرآیند چقدر علمی است. برای اثبات آن این آدامس‌ها را در آزمایشگاه‌هایی فوق مجهز که به کروماتوگراف مایع HPLC و دستگاه گازگراماتوگراف جرمی یا همان جی سی مَس مجهز بود، این آدامس‌ها را در بوته‌ی آزمایش قراردادند. بین ۳ تا ۵ دقیقه ۹۰ درصد کافئین داخل آدامس استخراج‌ شده، یعنی در این مدت کافئین از طریق رگ‌های خونی مستقیم به بدن می‌رسد و بدون نیاز به سیستم گوارش فعالیت خود را در بدن آغاز می‌کند. در واقع با خوردن آدامس‌های کافئین دار زیر ۵ دقیقه می‌توان نتایج آن را در بدن مشاهده کرد.»

این‌که می‌گویند کافئین مضر است بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد

این پژوهشگر حوزه طعم‌ها در صنایع غذایی با رد قاطعانه‌ی برخی ادعاها در خصوص مضر بودن مصرف کافئین می‌گوید: «هر فنجان قهوه حدود ۲۰ میلی‌گرم کافئین دارد. در واقع دو فنجان قهوه به‌طور متوسط برای یک آدم عادی مناسب است. نکته مهم دیگر این است که کافئین از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا FDA که معتبرترین سازمان غذایی در جهان است، به‌عنوان ماده‌ی سبز معرفی‌ شده است. ماده‌ی سبز یعنی طبیعی و سلامت، موادی که به‌هیچ‌عنوان خطردارند و کاملاً برای سلامتی مناسب هستند. چون گاها دیده می‌شود که برخی می‌گویند کافئین برای مردم مضر است، باید گفت که کافئین به‌هیچ‌عنوان ضرر و خطر ندارد و مصرف آن تا ۳۰۰ میلی‌گرم عادی و مجاز است، اما شاید مصرف بیش‌ از حد آن باعث سردرد شود. حرف‌هایی که درباره آثار زیان‌بار کافئین گفته می‌شود، بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارد و علمی و اثبات‌ شده نیست.»

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: صنایع غذایی قهوه خانواده چای دارو مغز جنگ جهانی جنگ فلفل خواب ذهن آمار و ارقام سازمان غذا و داروی آمریکا جهان آمار و ارقام ذهن سازمان غذا و داروی آمریکا قهوه نوشابه مصرف می کنند مصرف کافئین مردم دنیا ایرانی ها میلی گرم آدامس ها طعم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۸۵۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه‌ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در نقشه ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهمی در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این زمینه ما شرکت‌های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می‌کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی، تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری‌ها دارند و عطاری‌ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت‌های افزوده کار را پیش ببریم. در سال‌های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه‌ها پر رنگ شده است و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت‌ها در این زمینه موفق‌تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه‌های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه‌ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنهاست. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی، نوع غذا‌ها و کم تحرکی باوجود کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی همچنین «رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی» را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می‌شود.

دیگر خبرها

  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • فیلم| پایان یک رقابت
  • مقامات آمریکا اعتقاد عملی به حقوق بشر ندارند
  • خرید ترموود ایرانی از تولید کننده
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد
  • پزشکان زیرمیزی بگیر کمتر از ۵ درصد هستند